Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslamiyet dini felsefe dini değildir (1 Kullanıcı)

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
Selamün aleyküm !
Allahü Tealanın yeryüzüne gönderdiği son Peygamber Muhammed Mustafa Efendimiz aleyhi salatü ve selam buyurmuşlar ki 'Size iki emanet bırakıyorum ki onlara sımsıkı sarıldıkça asla dalalete düşmezsiniz,bunlar Kuran ve Sünnetim'
Lütfen Peygamberimizin sözüne kulak verelim
Dinimiz felsefe dini değil fikir yürütme değil çünkü o zaman bunun adı İslam olmaz şunun bunun dini olur
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinden sonra 'Bugun dininizi tamamladım' buyuruyor Zatı Zülcelal o yüzden biz müslümanlara kalan o dini yaşamaktır
Efendim Kitabtan yazmayın nerden yazalım o zaman
Unutanlar için tekrarlayalım Edileyi Şeriyeyi :
1. Kitab
2.Sünnet
3.İcma
4.Kıyas
bunlar Dinimizin İslam ana esasları bunlara ters düşenin İslam olması sözkonusu bile olamaz!Bu esaslara riayet etmek için de onları bilmemiz gerekiyor,bilmek için de Kitablar okumak zorundayız.Hurafeci demek dini tahrib eden çünkü Sünneti ve Kuranı bilmediği için o boşluğu nasıl dolduracak ? kendi kafasından fikir üreterek
Kitab okumaktan aciz kalanlara sesleniyorum bilmeden konuşmayın gidin başta nasılmış öğrenin burda İslama uygun olmayan şeyleri yazarak hiç kaldıramayacağınız vebalini yüklemiş oluyorsunuz
Bu din benim hem anam hem de babam (adam anasına babasına hiç toz kondurur mu)benim herşeyim ayrıca da Allahtan korkuyorum onun için sus pus kalmam mümkün değil
Burası elbette bir tartışma forumu değil ama kardeşim neler oluyor burda öyle yanlışlar konuşuluyor ki bazen! biz de hoşgörü mü yapalım susalım öyle mi?!
İyileri emretmek ve Yasakları yasaklamak herkese farzdır
Ne oluyo böyle gelin Rusyaya ki R U S Y A !Türkiye değil! demin okuduğum gibi konuşun adamın gözünü oyarlar
İslamın gayesi felsefeden yana değil çok ciddi ve farklı insana Allaha kul omanın yolunu göstermektir.Peygamber Efendimizin davası Allaha kul olmak davasıydı!
Hafife almayalım çünkü biz bir imtihandan geçiyoruz son varacağımız yer ya ebedi cennet ya da ebedi cehennem olabilir!
Bu forumu çok beğeniyorum ,yapanlardan Allah razı olsun işlerini rastgelsin,çok sevablı iş yapıyorlar
Televizyon seyretmektense çok faydalı vakit geçeriyoruz inşallah

Ben de şöyle diyerek yazıma son vermek istiyor:'Ben gelmedim benim için benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim'
Hepimiz Kuran ve Sünnete sımsıkı sarılmak dileğiyle Allaha emanet olun değerli müslüman kardeşlerim!

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;527511' Alıntı:
Selamün aleyküm !
Allahü Tealanın yeryüzüne gönderdiği son Peygamber Muhammed Mustafa Efendimiz aleyhi salatü ve selam buyurmuşlar ki 'Size iki emanet bırakıyorum ki onlara sımsıkı sarıldıkça asla dalalete düşmezsiniz,bunlar Kuran ve Sünnetim'
Lütfen Peygamberimizin sözüne kulak verelim
Dinimiz felsefe dini değil fikir yürütme değil çünkü o zaman bunun adı İslam olmaz şunun bunun dini olur
Peygamber Efendimizin Veda Hutbesinden sonra 'Bugun dininizi tamamladım' buyuruyor Zatı Zülcelal o yüzden biz müslümanlara kalan o dini yaşamaktır
Efendim Kitabtan yazmayın nerden yazalım o zaman
Unutanlar için tekrarlayalım Edileyi Şeriyeyi :
1. Kitab
2.Sünnet
3.İcma
4.Kıyas
bunlar Dinimizin İslam ana esasları bunlara ters düşenin İslam olması sözkonusu bile olamaz!Bu esaslara riayet etmek için de onları bilmemiz gerekiyor,bilmek için de Kitablar okumak zorundayız.Hurafeci demek dini tahrib eden çünkü Sünneti ve Kuranı bilmediği için o boşluğu nasıl dolduracak ? kendi kafasından fikir üreterek
Kitab okumaktan aciz kalanlara sesleniyorum bilmeden konuşmayın gidin başta nasılmış öğrenin burda İslama uygun olmayan şeyleri yazarak hiç kaldıramayacağınız vebalini yüklemiş oluyorsunuz
Bu din benim hem anam hem de babam (adam anasına babasına hiç toz kondurur mu)benim herşeyim ayrıca da Allahtan korkuyorum onun için sus pus kalmam mümkün değil
Burası elbette bir tartışma forumu değil ama kardeşim neler oluyor burda öyle yanlışlar konuşuluyor ki bazen! biz de hoşgörü mü yapalım susalım öyle mi?!
İyileri emretmek ve Yasakları yasaklamak herkese farzdır
Ne oluyo böyle gelin Rusyaya ki R U S Y A !Türkiye değil! demin okuduğum gibi konuşun adamın gözünü oyarlar
İslamın gayesi felsefeden yana değil çok ciddi ve farklı insana Allaha kul omanın yolunu göstermektir.Peygamber Efendimizin davası Allaha kul olmak davasıydı!
Hafife almayalım çünkü biz bir imtihandan geçiyoruz son varacağımız yer ya ebedi cennet ya da ebedi cehennem olabilir!
Bu forumu çok beğeniyorum ,yapanlardan Allah razı olsun işlerini rastgelsin,çok sevablı iş yapıyorlar
Televizyon seyretmektense çok faydalı vakit geçeriyoruz inşallah

Ben de şöyle diyerek yazıma son vermek istiyor:'Ben gelmedim benim için benim işim sevi için
Dostun evi gönüllerdir gönüller yapmaya geldim'
Hepimiz Kuran ve Sünnete sımsıkı sarılmak dileğiyle Allaha emanet olun değerli müslüman kardeşlerim!

Aleyküm Selam Allah binkere razı olsun senden sabahtan beri adamlara anlatamıyorum nuh diyorlar peygamber demiyorlar selametle kal

eyüp1

Kayıtlı Kullanıcı
نعىمة;527589' Alıntı:
senden de Allah razı olsun Allah dinimizi art niyetli adamların şerrinden muhafaza eylesin

amin amin amin inşallah

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
sa .her kez islamiyet adına yazıyor onun içinde herkezi baglıyor.yanlız 72 fırkadan sedece 1 ri dogru ve has bunuda ögrene bilmek için insanın elbetteki aklını kullanması kendisine verilen herşeyi muhakemesiz kabul etmemesi lazım.a.e.o

نعىمة

Yasaklı Kullanıcı
نعىمة;527608' Alıntı:
Allah ile Onu zikredenin arasında perde yoktur buyuruyor Peygamberimiz (sav)
bütün bunlara karşı Allahı zikredelim Mevladan yardım isteyelim

'...sen sahib çıkarsan bu vatan batmayacaktır!'

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt