Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

islamisohbetOKU Aliye Kardeş (1 Kullanıcı)

Muhammedislaam

Kayıtlı Kullanıcı
Selamu Aleykum.

Şöyle bir geziyordum sitenizi gözüme islami sohbet ile ilgili bir yazı takıldı.Bir Kardeşimiz bu konuda enine boyuna baya bi irdelemiş saolsun.Keza üstüme alındım desem Yalan olmaz:)
Ben islami sohbet diye bir sitenin sahibiyim...Kardeşimiz bu islami sohbet adı altında yapılan yanlışlıkları güzel tesbit etmiş.Yanlız bir kaç hususu belirtmek istiyorum musadenizle.
Allahu teala kuranı kerimde,sizler kuranı az bir karşılık olarak satıyorsunuz,Ey iman edenler iman ediniz,zan yapmayınız çünkü zan büyük günahlardandır.Konu başlığım bu üç ayeti kerimden oluşacaktır.
Kuranı az bir karşılık olarak satmak;Kendi nefsinin menfaatleri için kimisine iman etmek uygulamak kimisini es geçmek.Allahın lafızlarını kullanarak kendi cehdine ihanet etmek(münafıklığın alametleri)
Ey iman edenler iman ediniz;Sen ey Kul,neye iman ediyorsun?nasıl iman ediyorsun?neden iman ediyorsun.Müslümanın gerçek uygulaması nedir.Dile ile söylemek,Kalp ile tasdik etmekmi? Asıl dil ne diyor kalp neyi tastik ediyor? Gerçekte bu önemli.
Zan yapmayınız çünkü zan büyük günahlardandır;bir konu hakkında bilgi sahibi deilsen O konu hakkında kendi kafana göre yorum yapma.Doğru deilse iftira olur,doğru ise Kıybet olur keza kıybet etmek kardeşinin ölü etini yemek gibi deildir;yemektir.
Sonuç; Allahu teala bu dünyayı ve içindekileri herhangi bir şey için yaratmadı,sadece kendisine kulluk etmemiz için yarattı.insanın eline geçici bir güç verdi hükmetme sıfatını verdi.Bu insanı da bu konuda serbest kıldı belirli bir vakte kadar.Allahu teala buyuruyorki;yeyin için gezin dolasın elbette dönüşünüz banadır,ve her nefesden sorguya çekileceksiniz...
Bir insan Salih bir amel ile açmış olduğu bir siteyi başkaları yukardaki 3 maddeyi kendi nefisleri için kullanırsa buradaki hata amaçda deil insandadır.Sorumlusuda kendisidir.Çünkü insana verilmiş bir cuz-i irade var.Kullanımı serbest,sorumluluğu büyük.
insanlar tanıdım bu tip sohbetlerde;islamı seçtiği için annesi babası evlatlıktan ret etmiş,kimsesi yok.insanlar tanırım bir tek Allah lafzına hasret.insanlar tanırım saatlerce Allah kelamını ellerinden düşürmeyen.insanlar tanırım musluman tipli münafıklar.insanlar tanırım insanı Allah için seven.insanlar tanırım Allahın sevdiklerini sever sevmediklerini sevmeyen.insanlar tanırım sapık.insanlar tanırım Kafir...

Not:KIZ:kapalıyım o yuzden universiteden ayrıldım(burada cihad ettiği izlenimini veriyor,kesin kazanamamıstır) Bu bir zan dır.Yukarda zannın Hükmünü anlattım acizane...

Muhammedislaam:Ben sitemde islam adına saatlerimi harcıyorum ( buda reklam yapıyor,hava atıyor)
Bu zannada varırsanız Kalbinizdeki muslumanlık kavramını tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ediyorum..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt