Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam’ın Manası ve getirdiği mesaj: (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
İslam, Allah’ın en baştan beri insanoğluna vahyettiği tek dindir. Nuh, İbrahim, Musa ve İsa (as.) hep aynı dini yaymak için çalışmışlardır. Onlar dinlerin kurucuları değil, kendinden önce gelen peygamberin dinini tekrarlayan peygamberlerdir. Peygamberimiz son peygamber olması sebebiyle en son ilahi mesajı tebliğ etmiştir.

Peygamberimizin üstlendiği misyon evrenseldir ve bu Kur’an’da açıkça tasdik edilmiştir. Bu, O’nun son peygamber olmasının mantıki bir sonucudur. O bütün insanlar ve çağlar için yol gösterici olmak zorundaydı.

İslam tamamen akla uygun bir dindir. İslam insana her adımında yol gösterecek ahlaki bir düzen sunar. İnsanların manastırlarda aradıkları manevi değerler İslam tarafından hayatın akışı içinde sunulmuştur. Hükümet ve devlet başkanları, yargıçlar, ordu ve polis teşkilatlarının üyeleri, halkın parlamentolardaki temsilcileri, finans, ticaret ve endüstri liderleri, lise ve üniversite hocaları ve öğrenciler hepsi hayatlarını İslam’a göre düzenleyebilmeleri için gerekli rehberliği elde edebilir.

İslam’da özel ve konumsal fiiller diye bir ayrım yoktur. Aynı manevi ve ahlaki değerler kişiler için hem evde hem de insanlar arasındayken geçerlidir. Kurallarda İslam’a uyulmalı, âdil olunmalıdır. Kısacası İslam’ın manası budur.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.ÖNCE ŞUNU BELİRTEYİM KONULARIN KISA VE ANLAŞILIR ALLAH RAZI OLSUN.KEŞKE İSLAMİ KURALLAR UYGULANSADA BAKALIM BU KADAR ÇİRKEFLİK OLURMU ÇEVREMİZDE.ÖZÜR DİLERİM AMA İNSAN GERÇEKTEN ÜZÜLÜYOR VE SİNİRLENİYOR.A.E.O

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
SA KARDEŞİM.ÖNCE ŞUNU BELİRTEYİM KONULARIN KISA VE ANLAŞILIR ALLAH RAZI OLSUN.KEŞKE İSLAMİ KURALLAR UYGULANSADA BAKALIM BU KADAR ÇİRKEFLİK OLURMU ÇEVREMİZDE.ÖZÜR DİLERİM AMA İNSAN GERÇEKTEN ÜZÜLÜYOR VE SİNİRLENİYOR.A.E.O

Aleyküm selam ablacığım. Sağol Rabbim razı olsun inşallah. Bırak islami kuralları doğru dürüst dinimizi(islamı) yaşayamıyoruz bile; yaşatmıyorlar. Bizim ülkemiz islam ülkesi olduğu halde. Seninle bir şey paylaşmak istiyorum ablam müsade edersen. Apartmanların altına kilise yapmaya başlamışlar. Düşünebiliyormusunuz? Camileri çoğaltacaklarına yaptıklarına bak. Çok sinirlendim. Hadi bizim aklımız yetiyor çok şükür. Ya bizim küçüklerimiz? onlar ne olacak? Bir tatlı dile güler yüze kanan mahsum çocuklar? Hayır dinimizi yeterince yaşayamıyoruz. Selametle ablacığım. :)

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Aleyküm selam ablacığım. Sağol Rabbim razı olsun inşallah. Bırak islami kuralları doğru dürüst dinimizi(islamı) yaşayamıyoruz bile; yaşatmıyorlar. Bizim ülkemiz islam ülkesi olduğu halde. Seninle bir şey paylaşmak istiyorum ablam müsade edersen. Apartmanların altına kilise yapmaya başlamışlar. Düşünebiliyormusunuz? Camileri çoğaltacaklarına yaptıklarına bak. Çok sinirlendim. Hadi bizim aklımız yetiyor çok şükür. Ya bizim küçüklerimiz? onlar ne olacak? Bir tatlı dile güler yüze kanan mahsum çocuklar? Hayır dinimizi yeterince yaşayamıyoruz. Selametle ablacığım. :)
YAPARLAR YAPARLAR KARDEŞİM.ELİN PAPAZINI AYAKTA ,GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ İÇİNDE KARŞILARLAR.
AMA BİZDEN BİR HOCA DOĞRUYU SÖYLEMEYE KALKSA YERİ GÖĞÜ OYNATIRLAR.
ALLAH HİDAYET VERSİN.GÜZELLER GÜZELİ RESULÜM BAK ÜMMETİNİN HALİNE.BİZ BİLE ACİZ KALIYORUZ BUNLARIN KARŞISINDA.SENİN YÜZÜNE NASIL BAKICAZ BİLMEM.:A

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
YAPARLAR YAPARLAR KARDEŞİM.ELİN PAPAZINI AYAKTA ,GENİŞ GÜVENLİK TEDBİRLERİ İÇİNDE KARŞILARLAR.
AMA BİZDEN BİR HOCA DOĞRUYU SÖYLEMEYE KALKSA YERİ GÖĞÜ OYNATIRLAR.
ALLAH HİDAYET VERSİN.GÜZELLER GÜZELİ RESULÜM BAK ÜMMETİNİN HALİNE.BİZ BİLE ACİZ KALIYORUZ BUNLARIN KARŞISINDA.SENİN YÜZÜNE NASIL BAKICAZ BİLMEM.:A

:G

Amin ablacığım . Allah hepimizi hidayete erdirsin. Bizi yolundan ayırmasın. Bizleri affetsin, şüphesiz ki O bağışlayandır, affedendir. Bizleri salih kullarından eylesin..AMİN. Bu dünya zalimlerin dünyası , bu dünya fanilerin dünyası. Hayırlı günler.

erciyes1984

Kayıtlı Kullanıcı
SELAMUNALEYKUM HEMŞERİM ALLAH RAZI OLSUN GÜZEL PAYLAŞIMDI A.E.OL

gizemmsevgi

Kayıtlı Kullanıcı
selmunaleykum kardeşim emegine saglık çok guzel bi paylasım sanırım bana kırgınsın:( kusura bakma az önce yalnış anlaşılma oldu..Allahcc Emanet ol..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamün Aleyküm, emeğinize sağlık kardeşim..Paylaşımınız güzeldi..Rabbimiz c.c razı olsun..İslam'ın mesajını anlamayan veya anlamak istemeyen birçok kesimce görüyoruz ki, her peygamberin yeni bir din getirdiği düşünülüyor..Bu iftiraya Efendimiz (s.a.v) de maruz kalmıştır..Efendimiz (s.a.v), birçok kutsi hadis-i şeriflerinde, ''Ben kamil din olan İslam'ı tamamlamak için gönderildim.'' buyuruyor..Atalarımız Hz. İbrahim (a.s)'ın duası, Efendimiz (s.a.v)'in teşrifiyle yerini buluyor..

Rabbimiz c.c bizleri İslam'ın güzel nimetlerinin idrakinde eylesin ve yolumuzda sabit kılsın inşallah..Amin..Selam ve dua ile kardeşim.

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün Aleyküm, emeğinize sağlık kardeşim..Paylaşımınız güzeldi..Rabbimiz c.c razı olsun..İslam'ın mesajını anlamayan veya anlamak istemeyen birçok kesimce görüyoruz ki, her peygamberin yeni bir din getirdiği düşünülüyor..Bu iftiraya Efendimiz (s.a.v) de maruz kalmıştır..Efendimiz (s.a.v), birçok kutsi hadis-i şeriflerinde, ''Ben kamil din olan İslam'ı tamamlamak için gönderildim.'' buyuruyor..Atalarımız Hz. İbrahim (a.s)'ın duası, Efendimiz (s.a.v)'in teşrifiyle yerini buluyor..

Rabbimiz c.c bizleri İslam'ın güzel nimetlerinin idrakinde eylesin ve yolumuzda sabit kılsın inşallah..Amin..Selam ve dua ile kardeşim.

Allah razı olsun inşallah. İnanın şu an ağlıyorum. İnsanların hele de müslüman bir milletin birbirine karşı tutumu hiç hoşuma gitmiyor. Buradaki dostlarımla alakası yok hiç kimse üzerine alınmasın lütfen. Allah ıslah eylesin doğru yoldan ayırmasın. Allah'a emanetsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt