Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İSLAM"IN EMRİ BaŞöRTÜSÜ ŞİİR SLAYT KLİP (1 Kullanıcı)

medahms

Kayıtlı Kullanıcı

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ps_UhzQJzUk[/YOUTUBE]

Mümin kadınlara da söyle:
Gözlerini (harama bakmaktan) korusunlar;
namus ve iffetlerini esirgesinler.
Görünen kısımları müstesna olmak üzere,
zinetlerini teshir etmesinler.
Baş örtülerini,
yakalarınızın üzerine (kadar) örtsünler.

[ Nur Suresi -31 ]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
TESETTüR

islama inanışın ve müslümanca düşünüşün simgesidir.
Müslüman kadının ilk bakışta anlaşılabilen tek ayırıcı vasfıdır.
Ehemmeiyetine binaen bu konuda müslümanların hassasiyeti,kafirlerin telaşesi oldukça büyüktür.
Onlar vargüçleriyle örtüyü ve hicabı müslüman kadının elinden çekip almanın yollarını araştırırlar.
çünkü müslüman kadını örtüsünden uzaklaştırmak,o nu dininden uzaklaştırmanın ilk ve en mühim adımıdır.
Bu noktada başarılı olunduğunda,yani her ne sebeble olursa olsun,bir kadın tesettürü ihmal edecek kadar bilinçsizleştirildiğinde artık onun islami bir kişiliğinden söz etmek mümkün değildir.
Artık onun iplerini eline geçirmiş sayılıabilirler.
Hürriyet,ilericilik,MODA ve benzeri isimler altında dilenilen yöne sürülebilir.Dilenilen şekilde sömürülebilir.
MüSLüMAN BACIM!!!
SENKi TESETTüRüNLE ALLAH KATINDA BüYüK BiR SAYGIYA VE BüYüK BiR şEREFE SAHiPSiN...
KAFiRLERiN BU şEREFi ELiNDEN ALMASINA iZiN VERME!!!
TESETTüRüNü CANINDAN DEğERLi BiL,O BiLiNçLE YAşA VE KORU

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
başörtüsü ile ilgili CEVAP + ilahi eşliğinde=
Mehmet emin ay

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=ouF_Xr1I6TY[/YOUTUBE]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Modern tesettur

Askeriyede savaş anında her asker bir "sütre" gerisinde yatar, oradan ateş eder.

Kore'den gelen bir subay, bir taş göstermiş, "Beni kurtaran bu taştır." demiş. Savaşırken o taşın arkasında yatmış. Bir iki kurşun o taşa değip sekmiş, böylece o arkadaş vurulmamış.

Sütre ve tesettür aynı kökten gelir. Setr... Yani örtmek...

Nasıl ki askerler savaşta sütre gerisinde yatarak korunur, Müslüman hanımlar da tesettürle kendilerini düşmanlardan korurlar. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Bir zamanlar modernizme uyarak hızla açılan Amerika gibi ülkeler şimdi tesettürün çarelerini arıyorlar. . Bazı insanlar gözlerini, güzellik aramak için kullanır. Güzel bir çiçeğe baktığı gibi güzel bir kadına da bakar. Çiçeğe bakar, "Bu ne güzel bir çiçek!" der alır. Güzel kadın da hoşuna gitmişti...

Videolar, resimler, filmler, internet müstehcen resim göstererek insanlığı çökertmek istiyorlar. Ya onlara bakmayacağız veya onlar ortadan kalkacak! Eğer onlara bakarsak koyunun ota koştuğu gibi, sineğin tatlıya koştuğu gibi insan da harama yapışır; maddeten ve mânen ölür.

Gözü yaratan, gözün baktığı yeri görür. Harama bakan, gözüyle avlanmıştır. Sanki onun bakışı ip olur, kişiyi baktığı şeye bağlar. İnsan da ister istemez o yöne gider. Bu sebepten harama bakmamak lazım.

Otobüsteydim. Önde oturan yolcu, gazeteyi açmış bakıyor. Gazetede bir resim var. İçimden dedim ki: "Allah'ım, bu resme bakmamı haram etmişsin; işte ben de başımı çevirdim!"

Nefse hakim olmak kolay değil. Fakat zoru başarmak mesele...

Tesettürde renk sınırlaması var mıdır?

En başta örtünen insan örtüsünün manasını bilecek. Şeffaf bir kumaşla örtünme olmaz. Penye gibi vücuda yapışan bir kumaşla, yanar döner parlak renkli elbiseyle tesettür olmaz. Böyle giyinenlerle insan gözü muhakkak alaka kuruyor. Elbiseyi inceleyeyim derken, vücut hatlarına kayılıyor... Bir hanım tesettürde fakat elbisesi diyor ki, "Bana bak!" Bu olmaz! Rengin önemi yoktur yeter ki, kişiyi cazip göstermesin. İnsan kendini Allah'a beğendirmeye çalışmalı. Önemli olan bu. Mesela bir hanım manto almış. Kimisi bu mantonun rengini beğenmez, kimisi biçimini, kimisi düğmelerini beğenmez. O hanım şöyle soracak kendine: "Bu mantoyu Allah beğenir mi?" O'dur önemli olan. Bol mu? Uzuvları belli ediyor mu? İçini gösteriyor mu? Rengi canlı mı?

Bir kadının iffetli sayılabilmesi için, örtünmesi yeterli değildir. Kadının bakışları, yürüyüşü, hareketleri... Bunlar tesettürü oluşturan bütünün parçalarıdır. Kur'an'da tesettür, "cilbab" diye geçer. Yani kadının kafasından bir örtü bırakacağız, işte oldu cilbab...

Şimdiki hanımlar, modern tesettürlü (!) Modernizm Avrupa'ya aittir. Kanımca böyle hanımları imanları kurtaracak... "Efendim ben öyle kapanamam." Kapanma. O zaman gelecek tehlikelere de razı ol.

Kapalı bir hanım, yolda giden diğer bir kapalı hanımı durdurmuş, şöyle demiş: "O kadar güzel kapanmışsın ki, çok cazip görünüyorsun!"

Ceylanı güzelliği için vururlar. En güzel meyveye çok taş atarlar. Altın, değerli olduğu için onu ateşe atıp eritirler. Elmas yontuldukça kıymetlenir. Geyikleri boynuzları için avlarlar. Bazı hayvanlar kürkleri için acımasızca öldürülür. Birçok değerlere sahip olanlar, birçok felaketlere uğrayabilirler. İslamiyet, dünya ve ahiretimizi cennet etmek için vardır. İslamiyet'in dışına çıkansa, avcının ağına düşer!

Tesettür, kadının cazibesini artırması değildir!
Hekimoğlu İsmail

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Deniz mavisi başörtüm
[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=gwt8xRlr1qY [/YOUTUBE]

Nasıl ki rüzgâr esince yaprak sallanır, coşarsa benim de deniz mavisi başörtüm onu ne zaman başıma bağlar, saçlarımı güzelce örtersem işte o zaman dalgalanır coşar, içi içine sığmaz. Sanki o da bir işe yaramanın mutluluğunu yaşar başımda. Masanın üzerinde kederli duran deniz mavisi başörtümü alıp, aynaya bakarak itina ile bağladıktan sonra omuzlarıma sarkan kısmını avucumun içine alıp, dudağıma götürdüm. Öptüm ve ağladım. Seni çok ama çok seviyorum başörtüm dedim. Üzülme, Müslüman olup ta seni sevmeyen, senden nefret edenler var. En acısı nedir biliyor musun? Seni severek başında taşıyanı her şeyden mahru ediyorlar. Ah benim mahzun baş örtüm! Okumak isteyen genç kızlarımızın, meselâ benim tahsilime mâni oluyorlar. Sen bizim süsümüzsün, sembolümüzsün.
Hem Müslüman bir kadın nasıl olur da başörtüsüz düşünülebilir. Sen bizim o güzel saçlarımızı koruduğun müddetçe, sınıflara sokulmuyor, hakaretlere maruz kalıyoruz. Müslüman bir ülkede layık mı müslümana bu davranış? Yoksa senin sınıfın düzenini bozup, okulu yıkacağından mı korkuyorlar? Sen bunları yapacak kuvvete sahip değilsin ki.
Kalkıp okulun yolunu tuttum. Besmele çekerek kapıda bir süre bekledim. Kapıdan bu şekilde girsem, her zamanki gibi hakarete uğrayıp kapı dışsrı edilebilirdim, kovulabilirdim. Tam girmeye hazırlanıyordum kibir hıçkırık sesi duydum. Biri örtülü digeri örtüsüz iki genç kızın okul kapısından dışarı çıktıklarını gördüm. Merakla yaklaşıp sordum
- Kovuldunuz mu?
- Evet kovulduk, dedi örtülü olanı. Örtüsüz olana dönerek,
- Ya sen? Diye sordum.
- O benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Ben de müslümanım. Ben de onun bir parçasıyım. Bu günden itibaren ben de Rabbimin istediği şekilde örtüneceğim. Hem de büyük bir gururla. Onların önüne çıkacağım ve haykıracağım; Görün bakın hakaretinizin sonucu bu oldu. Sanmayın ki böyle yapmakla başarıya ulaşacak sınız. Aksine sayımızı çoğaltırsınız. En acımasız bir kişi bile bu durumda hissiz kalamazdı.
Gözümden düşen damlacıklara mâni olamamıştım. İçimdeki acı ile öyle kavrulmuştum ki, boşarırcasına yağan yağmurdan haberim bile yoktu. Bütün yollar ıslaktı ama sanki o yolları yağmurlar değil, başörtülü kızların gözyaşları ıslatymıştı. Anladım ki gökyüzü de bizimle ağlıyordu.

Bir baba, çocuğuna güzel terbiyeden daha iyi miras bırakamaz (Hadis-i Şerif)

"Kendisini memnun ettiğin zaman sende olmayan şeylerle öven kimse, kendisini kızdırdığın zaman da seni sende olmayan şeylerle kötülemeye kalkar" İmam-ı Şafi R.Anh

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü Baş örtüsü tesettür ün dinimizde yeri nedir?

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=xj_XSMiJGaw[/YOUTUBE]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
tesettür-armine eşarp ve
bağlama şekilleri

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=GZr0nj_uO_M[/YOUTUBE]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
BEN SENİN EMRİNE NASIL HAYIR DİYEYİM.

Yerler ve gökler,
Senin adını zikrederken,
Zikir sesleri arşa ulaşmışken.
Ben senin emrine nasıl hayır diyeyim.

Bu kainat sana aitken,
Bu can sana emanetken,
Bu beden bir gün toprak olacakken,

Senin sevgini ve korkunu içime sindirmişken.
Peygamberim (S.A.V) coşkusunu kalbime kazımışken.
Her gün gözyaşımla sana sıgınırken.

Mekke ve Medineyi,
Bir kez olsun rüyamda görmeyi dilerken.
Kabe ye, bir kez olsun el sürmeyi, hayal ederken.

Yönümü kıpleye dönmüşken,
Alnımı secdeye kapatmışken,
Kur'anı Kerimi kalbimin içine koymuşken,

Cehennemin kızgın ateşinden korkarken,
Cennetten bir yer dilerken.
Yaptıklarım için senden hergün af dilerken.

Asıl hesap günü bizlere cok yakınken.
Huzuruna cıkıp, hesap verecegime inanırken.
Sırat köprüsü, kıldan ince, kılıçtan keskin derken.

Bu ruh ebedi yaşıyacakken,
Bütün bunlar her an aklımdayken.
Başartüsünün senin emrin oldugunu bilirken.
Ben senin emrine nasıl, nasıl hayır diyeyim.

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Müslüman Kadın
Neden örtünür?

islam dini insanın dünya ve ahiret hayatında mutlu olması için Allah tarafından gönderilen bir dindir.

örtü bu dekor içinde çok önemli bir yer tutar. Bir Müslüman’ın örtünmesindeki ilk neden Allah’ın emretmesidir .

Allah’ın bütün emirlerinde insanın faydasına ve mutluluğuna yönelik sayısız hikmetler vardır. Kadının örtünmesiyle alakalı ilahi emrin bazı hikmetlerine işaret etmek istiyoruz.

1) Kadının toplum içinde iki türlü değeri olabilir. Birisi dişiliği ile kazandığı değer, diğeri kişiliği ile kazandığı değer. islam dini insanların kişilikleri ile değer kazanmasını istiyor. Bu noktada örtü kadının dişiliğini perdeleyerek, toplum içinde kişiliği ile değer kazanmasının önünü açıyor.
Dişilikle, fiziki görünüm ve güzellikle kazanılan değer, kalıcı bir değer değildir. islam dini kadının bu yanı ile toplumda değer kazanmasını istemediği gibi, kadına toplumda bu yanıyla değer verilmesini istemez.

Hiçbir kadın mevsimlik, kısa dönemli sevilmek istemez. Hayatın bütün zamanlarında sevilmenin yolu, kişiliğe yapılacak yatırımdan geçer.

islam dini kişiliğe yapılacak yatırımı teşvik için, dişiliğin üzerini örtüyor.

islam dini bu yaklaşımıyla, insanların üzerindeki elbiseye ve vücut hatlarının çekiciliğine göre değer kazandıkları bir toplum modelini istemiyor. Aksine insanların insan oldukları için, ahlakî ve insanî yanları ile değer kazandıkları bir toplum modeli istiyor.

Böyle bir modelin oluşmasında örtü dişiliğin kişilik önüne geçmesini engelliyor. insanların içinde yaşadıkları toplumlarda hem yakın çevresine hem de uzak çevresine karşı kişilikleri ile değer kazanmasını teşvik ediyor.

2) islam dini ahlakî, insanî ve vicdanî yönleri ile öne çıkan, Allah’ı seven, Allah tarafından sevilen bir toplum inşa etmek istiyor. Böyle bir toplumun inşasında aile kurumu çok önemli bir yer tutuyor.Kadının erkeğe göre daha çekici yaratılması, aile kurumunun daha sağlam temeller üzerine oturtulması gibi bir gayeyi de hedefliyor.
islam dini kadının fiziki güzelliğini toplumun bir şekilde istifadesine açmasını istemiyor. Aksine kadının güzelliğini sadece evinde erkeğinin istifadesine açmasını, onun dışındaki alanlarda örtünmekle başkalarının istifadesine engel olmasını istiyor.

islam dini örtüyü emretmekle kadının dışa doğru çekiciliğini en aza indirirken, içe doğru yani aile içinde çekiciliğini maksimuma çıkarıyor. Böylece örtüyü aile bağlarını güçlendiren bir unsur haline getiriyor.

3) Kadının güzelliğini sadece evlendiği erkeğe açması, diğer erkeklere kapatması, bir aileyi bir birine bağlayan, sadakat ve güven gibi bağları geliştiriyor. Kıskançlık en aza iniyor. Eşlerin birbirini aldatmasına kadar gidebilecek kapılar daha baştan kapatılıyor.

Böylece çabuk dağılan kısa ömürlü aile modelleri yerine, dağılma sebepleri en aza indirgenen uzun ömürlü aile modelleri ortaya çıkıyor.

4) örtünmek fıtridir. Dinler örtünmeyi emretmese bile, hayatın kanunları örtünmeyi bütün insanlara emrediyor. Bu şekilde örtünme iklim ve coğrafi şartlara göre farklılık gösterse bile bütün insanlar hayat boyu bir şekilde örtünüyor.

örtü ikinci derimizdir. Onsuz bir insan düşünülemez. insanlar arasında örtünmenin tartışılan boyutu örtünelim mi, örtünmeyelim mi değildir, insanlar nerede ne oranda örtünmek gerektiğini tartışır.

Ahlak anlayışı, kültürel yapı, insanın yaşı, aldığı eğitim, fiziki görünüşü ve inandığı din tartışmanın belirleyici unsurlarıdır.

Bir Müslüman’ın hayatında bu konudaki birinci derece belirleyici unsur; islam dinidir.

islam dinine göre bir Müslüman’ın inanmasının sonucu olarak düşünce dünyası şöyle şekillenir.

Allah insanı ve ihtiyacı olan her şeyi yaratandır. Yaratmada gözün yerine, burnun yerini, kalbin şeklini, damarların uzunluğu, güneşin yakınlık ve uzaklığını belirleyen, yağmurun oranını, dünyanın dönüş hızını ve daha etrafımızdaki sayısız evren parçasının vazifesini belirleyen Allah’tır.

Allah’ın belirleyici ve kanun koyucu olduğu bu sahalar, hiçbir insan ve bilim tarafından tartışılmaz, aksine “ne mükemmel yaratılmış” denerek taktir edilir.

Bunun sonucu olarak bir Müslüman bütün evren üzerinde mükemmel bir şekilde kanun koyucu ve belirleyici olan Allah’a hayatı üzerinde öncelikli belirleyici ve kanun koyucu olarak kabul eder.
Allah’a nasıl ibadet edeceğini kendi belirlemediği gibi, nasıl örtüneceğini de kendi belirlemez..

Harika bir şekilde yaratılan bedenini, harika bir deriyle örten Allah’ı, derisinin üzerini örtmede birinci derece belirleyici kabul eder.

insanlar bugün yaşadığımız dünyada örtünürken değişik etkiler altında kalıyorlar, kimi beğendiği bir insan gibi giyiniyor, kimi içinde yaşadığı toplum normlarını dikkate alıyor, kimi de nasıl istiyorsa öyle tercih ediyor.

Günümüz demokratik toplumlarında örtünme ferdin tamamen kendi tercidir. Başkalarından bu tercihlere saygı duymaları beklenir.

Bu açıdan bakıldığında Müslüman bir bayanında örtünmede tercih ettiği şekil ve model, Allah’ın tercihleridir.

Sonuç: örtünmek hayatın bir realitesidir. Kimse insanlar hiçbir zaman örtünmesin diye bir iddiada bulunmaz. Tartışılan kimin ne kadar örtüneceğidir. Bu noktada Müslüman bir bayan tercihleri üzerinde islam dinini birinci derece belirleyici yapmıştır. Bu tercihe saygı duyulması gerektiğini düşünüyoruz.

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
imamhatip.biz-Başörtüsü
zzzzbasortusudireniscilux2.jpg

"BACIMIN ÖRTÜSÜ BATMAKTA REZİLİN GÖZÜNE
ACIRIM TÜKRÜĞE BİLLAHİ TÜKÜRSEM YÜZÜNE"

Malatya olaylarının mazlumlarından, Başörtüsü direnişçisi Z. Nurulhak Saatçıoğlu vefatının 2. yılında kabri başında anılıyor…
İnanci ve özgürlük mücadelesi yolunda gencecik yaşında, henüz lise öğrencisiyken sınıfından tutuklanarak hücrelerde sorgulanan, farklı illerde aylarca cezaevinde yatıp idam ile yargılanan ama inancından asla taviz vermeyip, direnişinden vazgeçmeyen Z. Nurulhak Saatçıoğlu tutukluluk süresinin bir bölümünü geçirdiği Bandırma'da bir trafik kazasında Hakk'a yürümüştü.

5 Ağustos Pazar günü, saat 11:00'de Eyüp'te bulunan kabri başında tüm dost ve kardeşleriyle buluşuyoruz.

Saat 10:30'da Eyüp teleferik durağında toplanılarak Eyüp mezarlığındaki kabrine gidilecektir.
Nurulhak aramızdan ayrılalı bu gün tam bir yıl oldu. Hayatını Allah yoluna adamış bir kardeşimiz olan Nurulhak Saatçioğlu, 06.08.2006 tarihinde geçirdiği trafik kazasında rabbine iltica emişti.
Hepimize zor gelmişti ondan ayrılmak. Ama biliyorduk ki o, Rabbine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyordu.

Zalimlere karşı tavizsiz bir tutumu kuşanan Nurulhak Saatçioğlu, bir gün Filistin bir gün başörtüsü, bir gün Irak diğer gün Çeçenistan için meydanlarda idi . Hicretler ve tutsaklıklar yaşadı ailesi ile birlikte. Ama bu baskılar onu ve ailesini hiç bir zaman yıldıramadı. Hep en önde saflardaki yerini aldı. O sessiz sakin duruşun altında zalimlere karşı hep bir öfke vardı. Derin suskunluğu öfkesinin bir haykırışıydı.

Gittiğinde bize söylediği son sözü olmuştu tabutunun üzerindeki puşisi... Filistin ve Kudüs sevdalısı Nurulhak giderken çok büyük bir ders verdi bize. İslam ümmetinin parçalanmışlığı ve suskunluğu karşısında kardeşleriyle nasıl bütünleştiğini, İstanbul ve Kudüs arasında ki mesafelerin nasıl ortadan kalktığını, birbirleri ile bir bütün olduklarını fısıldadı kulaklarımıza.

O, bizlere ölümün ne kadar yakın ve kaçınılmaz olduğunu hatırlattı.

Aradan tam bir yıl geçti. Bizler geçen bu bir yılda onun yokluğuna alışamadık.Gözlerimiz hep Nurulhak'ı aradı. Sohbetlerimizde, meydanlarda, onun yokluğunu tatdık. Meydanlar daha bir öksüz kaldı o gittiğinden beri.
Onu hep hayırlarla andık. Ölümünden sonra da hep yanımızdaydı, bir kermes standında, Beyazıtta...
Ayrılığın verdiği acı halen yüreklerimizi dağlarken, ölümün gerçekliği ise halen akıllarımızda. Ölüm bizler için bir hayatın başlangıcıdır. Zulmün ve ahlaksızlığın çepeçevre sardığı bu dünyada yaşamak bize ar gelsede vuslatın özlemi ile yaşıyoruz.

Nurulhak bu dünyada rabbimizin takdir ettiği bir vakit yaşadı ve özlemini duyduğu vuslata kavuştu.Biz onun şehadet yüklü dualarına şahidiz...

Seni bir an olsun unutmadık Nurulhak. Yüreklerimiz senin özleminle dağlansada biz biliyoruz ki sen sevdiğine, Rabbine kavuştun... Meryem misali bu dünyanın çirkefliklerine bulaşmadan...

Rabbim seni firdevs cennetlerinde peygamberlerle, şehidlerle haşretsin...

Rabbim üzerimize sabır yağdır ve kafir topluluğa karşı ayaklarımzı sabit kıl...

Şüphesiz ölüm bize güzeldir
alıntıdır

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=RJeCXL8ckGw[/YOUTUBE]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
*****BAŞÖRTÜSÜ*****

[YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=iG3GcrD8SPg [/YOUTUBE]

Başörtüsü
Ne demekmiş
"Yasak!"
İşiniz mi kalmadı
Yapacak?

Ne diye karışırsınız
Saçımıza-başımıza,
Bizi oyuncağınız mı sandınız
Bakıp yaşımıza?

Sebebini anlatamayacağınız
Çocukça bir devrin hevesinden
Karşınızdaki en güzel portreleri
Mahrum ettiniz çerçevesinden!

Kim demiş, ki:
"Başörtüsüydü o!"
Başımızın -renk renk-
Süsüydü o!

Altında saçlarımız,
Arkadan, ne hoş sarkardı;
Kimimizde -örgü örgü- sarmaşıklaşır...
Kimimizde, su olup akardı!

Şu, bu nâmına "Yasak!" demiş
Bulundunuz, tezelden;
Ne olurdu, anlasaydınız biraz da,
Güzellikten, güzelden!

Siz, bizden değilsiniz,
Tanımıyoruz hiç birinizi,
Çekin başımızdan
Ellerinizi!

Bir gericilik tutturmuşsunuz;
Gericilik değil, Türk'ün köy modasıdır bu...
Üstelik, ninemizin başımızda
Taşıdığımız hatırasıdır bu!

Dediniz: "Çıkacak başınızdan
Başörtünüz!"
Alın -öyleyse- onunla
Yüzünüzü örtünüz!

Arif Nihat Asya-BAŞÖRTÜSÜ

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
BACILARIM..

BACILARIM..
Başörtüsü için çile çeken, gözyaşı döken bacılarım...
Allah yolunda her türlü tehdide, işkenceye, zulme göğüs geren, dövülen, horlanan..
Sözlerinde, özlerinde gönüllerinde imanın nurunu dalgalandıran..
Allah için, seherlerde kanlı gözyaşları arş-ı alaya dayanmış sizler...!
BACILARIM... SİZLERE SELAM OLSUN!
Ve sizler, öyle kimselersiniz ki;
Allah ve Rasulünü dünyadan ve dünyadakilerden üstün tutanlarsınız...
- Sizler Allah'tan ümit kesmeyenlersiniz..
- Sizler Dertlerini sessiz-beyaz dilekçelerle Allah'a sunanlarsınız..
- Sizler istediklerini yalnız ve yalnız Allah'tan isteyenlersiniz..
Ve sizler..
-Allah'ın mahşerdeki hesabını unutup, size alaylı gözlerle her türlü acımasızlığı yapanların yüzüne;
Şanlı direnişinizi tokat gibi çarpan sümeyyelersiniz..
SİZLERE SELAM OLSUN..
Bakın! duyuyormusunuz..
İşte ecdadın sitemkar sesleri
Şanlı ecdadın mezarlarında kemikleri sızlıyor..
Vatan için, millet için, bayrak için, Kur'an için, başörtüsü için, namus için can vermiş.. Şehit olmuş şanlı ecdad..
Bizler, ümmetin erkekleri boynumuz eğik.. Ama onlar.. onlar medar-ı iftiharlarınız..
Mezarlarında rahat uyumayan yüzbinlerce şehid'in al kanları..

medahms

Kayıtlı Kullanıcı

Yerler ve gökler,
Senin adını zikrederken,

Bu kainat sana aitken,
Bu can sana emanetken,

Mekke ve Medineyi,
Bir kez olsun rüyamda görmeyi dilerken.
Kabe ye, bir kez olsun el sürmeyi, hayal ederken.

Yönümü kıpleye dönmüşken,
Alnımı secdeye kapatmışken,
Kur'anı Kerimi kalbimin içine koymuşken,

Cehennemin kızgın ateşinden korkarken,
Cennetten bir yer dilerken.
Yaptıklarım için senden hergün af dilerken.

Asıl hesap günü bizlere cok yakınken.
Huzuruna cıkıp, hesap verecegime inanırken.
Sırat köprüsü, kıldan ince, kılıçtan keskin derken.

Bu ruh ebedi yaşıyacakken,
Bütün bunlar her an aklımdayken.
Başartüsünün senin emrin oldugunu bilirken.
Ben senin emrine nasıl, nasıl hayır diyeyim.

holalı

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Razi Olsun Kardeşim Duygularimizi Diri Tuttuğun Için Bir Gün Inşallah Bütün Dünya O örtünün Altinda Toplanacaktir Ve Inşallah Bizlerde Görürüz

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
eşref ziya [YOUTUBE]http://www.youtube.com/watch?v=5R91VDn9jAQ [/YOUTUBE]

medahms

Kayıtlı Kullanıcı

Yerler ve gökler,
Senin adını zikrederken,

Bu kainat sana aitken,
Bu can sana emanetken,

medahms

Kayıtlı Kullanıcı
Bu kainat sana aitken,
Bu can sana emanetken,

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt