Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Islami Vole..televole... (1 Kullanıcı)

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Malum televizyonlardaki televole tarzı magazin ve sosyete dünyasının bizim olmayan yaşam biçimi toplumuzu en çok dejenere eden olaylardan birisi. Ne varki son zamanlarda İslami ölçüler de yayın yaptıklarını iddia eden gazete ve tvlerde de magazin dünyasının önde gelen insanları by göstermeye başladı.

En çok boy göstermeleri de namaz kılmaları ve umreye gitmeleri.

Efendim falanca beş vakit namaz kılıyormuş ; fişmanca umreye gitmiş. En son yaşadığım örnek bir saat önce. İslami ölçülere dikkat ettiğini söyleyen ve ALLAH rızası (!) için abone toplayan bir gazeteyi okumak için web sitesine girdim.

Da da dan...

Şarkıcı falanca umreye gitmiş.

Fişmanca işadamının özürlü kızı zihin duruluğunu namazla sağlıyormuş....

Haberlerin büyüklüğüne bakar mısınız ?

Bu yazıları yazan muhabir kardeşim veya basılmasına izin veren müdür kardeşim ya da bu politkayı belirleyen genel yayın yönetmeni amcamın amacı, itikadi görüşü nedir bilemem ama bu gazeteyi okuyanlar mütedeyyin insanlar...

Fişmancanın namaz kılması İslama göre haber değeri taşımaz. Üzerine farz olan bir mükellefiyeti eda ediyor. Bunun neresi haber ?

Ha bu haberi yapanlar da eğer aşağılık kompleksi varda birilerine " bakın namaz bize ait değil ; sizden birileri de bu işi yapıyorlar " demek istiyorlarsa sökmez. Adamlar yemiyor. Başörtüsünde gördük. Atatürk'ün annesini kullanmaya kalktınız ; aldınız ağzınızın payını.

Hadi bunu da geçtim ; bu şarkıcıların umreye gitmelerini dillendiriyorsunuz ; bir de olayı ballandırıyorsunuz tamam abicim de siz bizim çocuklarımıza bunların isimlerini ezberletmiş oluyorsunuz.

BU çocuk bu şarkıcıyı yarın televole'de görüpde seyretmez mi ?

Umreye giden birisinin yaptıklarını çocuğun beynine kazıdığınızı bilmeyecek kadar beyinsiz misiniz ?

hannane

Kayıtlı Kullanıcı
BIR INSAN ISLAMIYETLE ÖRNEKLENDIRILEN BIR OLAYA MUHALIF ISE SAYET O MUHALIF OLDUGU KONUYA DA; KURAN, SÜNNET, ICMA, KIYAS ILE BESLENILMEYEN SÖZCÜKLER ILE KARSI CIKIYOR ISE VE ÜSTÜNE HIÇ DÜSÜNÜLMEDEN KENDI KANAATINİN OLDUĞU BELİRTİLİYOR İSE SÖZ BİTMİŞTİR!

BAKINIZ SAYIN FATMA kardesim öyle konular vardirki kendi kanaatinizle not veremezsinz!

söylemeden geçemiycem..sizin öğrenmiş olduğunuz ilmin gücü yetiyor ise bu yayınlanan olay kuran ve sünnete aykırı diyor iseniz alırsınız kanıtınızı getirirsiniz bu kurana ve sünnete terstir cünkü işin aslında öyle değil böyledir şekilden açıklarsınız başımız üstüne!

ama eger yorum yaptığınız bu mevzuda kurana sünnete aykırı olmadığı halde sahsi görüslerinizi karalayararak yapmaktan seni tenzih ederim

gül kokusundan midesi bulananı , nizama karşı savaşanları yer yer hepimiz gördük.. sizin renginizide öğrenmiş olduk!
Sizden ricam bundan sonra bilmediginiz seyler üzerinde böyle asagilayici ve ciddi konularda meteliksiz yazilari sizin tarafinizdan görmek hosumuza gitmeyecektir.. lakin egriyi ve dogruyu görebilecek zekaya sahip oldugunuz kanisindayim

Şuda bir gercekki anlamak istemeyen anlamayacaktir..Bu saatten sonra söylenecek söz yoktur!
Vesselam.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
S.a...
Yazilarimi
Kaliteli Bulmuyorsaniz Yorum Yapmayin Ozaman....
Gerçeklere Değinince Neden Caniniz Yaniyor Ve Hemen
Savunmaya Geçiyorsunuz Anlamiş Değilim....
Gerçekten Okunmaya Değer Gazeteler Ve Tv
Zamanla Magazinselliğe Adim Adim Girmiş Durumda
Ki Bunu çok Iyi Görüyoruz....
Burasi Görüşlerin Belli Edildiği Bir Site Kimsenin Zekasini Tespit Etmiyoruz...
Ben Görüş Belli Ederim Katilip Katilamamk
şahislara Kalmiş Birşey....
Ben Neyin Ne Olduğunu Gayet Iyi Biliyorum
Bana Kalem Ahlakini öğretmeyiniz...
Siz şimdi Bu Haberlerin Aslinin Başka Olduğunuda Savunursunuz
Ki Az çok Ne Söyleyeceğinizi Tahmin Ediyorum...
Benim Rengimi öğrendiniz...hoşunuza Gitmedi Tabi
çünkü Her Yaptiğinizi Onaylamiyoruz..görmezden Gelmiyoruz..araştiriyoruz....tipki Bu örnekteki Gibi
Neyse Hannane Dediğim Gibi Burasi Görüşlerin Belli Edildiği Yerdir
Herkes Görüşlerini Belli Eder..
Rahatsiz Olduysan Yetkiliye Bildir...

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
Fatma kardeş çok önemli bir konuya parmak basmışsınız. ALLAH razı olsun..
Ben bu yozlaşmaya şöyle diyorum “Dindar” imajiyla “Ahlak dışı yaşam” yan yana getirilmeye çalışılıyor. Bu yozlaşma gazete haber ve tv programları ile devamlı ısıtılarak toplumun zihnine yerleştirilmeye çalışılmakta. Bunun sonucunda ise toplumun hem dini olarak hem kültürel olarak yozlaşmasına neden olmaktadır....

Gelelim hannane kardeşim vermiş olduğu cevaba...

Ne hikmettir bilemem... Kalem avatarı kullananlar... Etrafındaki insanlara karşı kendini farklı görmeye ve etrafındakilere aşağılayacı yazı yazmaya yemin etmiş kişiler her halde. Anlamadım gitti. Yoksa internette rastladığım kalem avatarlılar aynı kişi mi. Daha alçakgönüllüsüne rast gelmedim.

Kardeşim demiş ki Nizama karşı savaşanları gördük. Her halde mevcut sistemden bahsediyor. Kardeşim savaş, mücadele etmek müslümanın görevi, kazandırmak ise ALLAH ın takdirine kalmış. Müslüman Bir yanlış gördüğü zaman eli ile düzeltmesi gerek, ona gücü yetmez ise dili ile onada gücü yetmiyorsa kalben bugz etmesi gerek...

hannane

Kayıtlı Kullanıcı
FATMA-ZEHRA_alıntı
Yazilarimi
Kaliteli Bulmuyorsaniz Yorum Yapmayin Ozaman....
Gerçeklere Değinince Neden Caniniz Yaniyor Ve Hemen
Savunmaya Geçiyorsunuz Anlamiş Değilim....
We aleyküm selam
Sorun yazılarınızın kaliteli olup olmaması değil..!İnsanın inandığı değerlere hakaret vari yaklaşımla karalamada bulunulması canını sıkar ve gayri ihtiyari refleks gibi savunmaya geçer..Tıpkı sizin bana vermiş olduğunuz cevaptaki gibi!

Ben Görüş Belli Ederim Katilip Katilamamk
şahislara Kalmiş Birşey....
Ben Neyin Ne Olduğunu Gayet Iyi Biliyorum
Bana Kalem Ahlakini öğretmeyiniz...
Siz şimdi Bu Haberlerin Aslinin Başka Olduğunuda Savunursunuz
Ki Az çok Ne Söyleyeceğinizi Tahmin Ediyorum...
Benim Rengimi öğrendiniz...hoşunuza Gitmedi Tabi
çünkü Her Yaptiğinizi Onaylamiyoruz..görmezden Gelmiyoruz..araştiriyoruz....tipki Bu örnekteki Gibi
Neyse Hannane Dediğim Gibi Burasi Görüşlerin Belli Edildiği Yerdir
Herkes Görüşlerini Belli Eder..
Yukarıda eklediğim gibi Görüş neye göre görüş..Bazı durumlarda sizin şahsi kanaatiniz ,yorumunuz olamaz..İslam adına desteklik ediyorum derken kösteklik etmiş olursunuz..! ki diyelim ki yinede görüş bildirme ihtiyacı hissettiniz bu durumda yaşanılan faaliyete dökülen olay, kurana ve sünnete terstir cünkü işin aslında öyle değil böyledir şekilde açıklarsınız başımız üstüne!Yoksa kuru laf kalabalıklıkları araştırmadan öte de kösteklik etmek amaçlıdır!Bu da Kendin bilen müminin inancını savunma mekanizmasını devreye geçirir!

Rahatsiz Olduysan Yetkiliye Bildir...

Merak etmeyin rahatsız olduğumz bütün mevzuları (şahsi olanlar değil)gündeme getirip savunacak kadar cesaretimiz var!Ama öyle seziyorum ki Tarafgirlik söz konusu zira gale alınmıyor olunmak bi zaman sonra hüsn_ü zannımıza muhalif düşer ve görevimizi yapar gideriz!

Mohaç_alıntı:
Gelelim hannane kardeşim vermiş olduğu cevaba...
Ne hikmettir bilemem... Kalem avatarı kullananlar... Etrafındaki insanlara karşı kendini farklı görmeye ve etrafındakilere aşağılayacı yazı yazmaya yemin etmiş kişiler her halde. Anlamadım gitti. Yoksa internette rastladığım kalem avatarlılar aynı kişi mi. Daha alçakgönüllüsüne rast gelmedim.

emin olun nette rastlamış olduğunuz bütün kalem avatarlılar aynı kişi olamaz!Siz ne ölçüde saygı görmek istiyorsanız karşınızda ki şahsa da o nisbette saygıda bulunun!O zaman karşınızdakinin ne oranda olumlu yönde değiştiğine şahit olursunuz yoksa sanmıyorum ki sadece bu yönlerini göstermeye yeminli olmuş olsunlar !Bu arada kalem avatarımdan hatıralarınız sebebi ile çok rahatsızlık duyduysanız değiştirebiirim sorun olmaz karşımızdakinin inandığı değerler önemli olduğu kadar göz zevki de bizler için önemlidir!

Kardeşim savaş, mücadele etmek müslümanın görevi, kazandırmak ise ALLAH ın takdirine kalmış. Müslüman Bir yanlış gördüğü zaman eli ile düzeltmesi gerek, ona gücü yetmez ise dili ile onada gücü yetmiyorsa kalben bugz etmesi gerek...

Emin olun bizde bunun savaşını veriyoruz ne kadar görmek istemesenizde..esasında amaç aynı Rızai ilahiye kavuşmak ama bu gayeye ulaşma yolunda çaba sarfeden kardeşine kösteklik olmak ne acı! daha acı olanıysa yapılan hatanın farkında olunmamasıve ısrarla savunulması!!
Selametle..

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
sa aslında bu zihniyet şuanda kendi içimizde hâlı hazırda da var olan herşeyin yeri ayrı ibadetin yeri ayrı diyen topluluk.Mesela;ben açığım ama namaz kılıyorum çünkü namaz bir borç.Onun açıklık ve kapalılıkla alakası yok...Halbuki namaz ve diğer ibadetler insanları kötülükten alıkoysunlar diye vardırlar......

şarkıcılarıda onlara benzetiyorum....

sibel can umreye gitmiştiya...bi tv kanalında şöyle ibr haber çıktı çok dikkatimi çekmişti:Artık sibel canı bu şekilde göremiyeceksiniz flash flash flash....

üstüne üstelik sorularla kadını sıkıştırıyolar.Şunu yapçakmısınız şöyle giyincekmisiniz falan filan işte....

meramımı anlatabildim umarım kardeşim yaradana emanet olunuz vesselam

Resul Aydın

Kayıtlı Kullanıcı
Malum televizyonlardaki televole tarzı magazin ve sosyete dünyasının bizim olmayan yaşam biçimi toplumuzu en çok dejenere eden olaylardan birisi. Ne varki son zamanlarda İslami ölçüler de yayın yaptıklarını iddia eden gazete ve tvlerde de magazin dünyasının önde gelen insanları by göstermeye başladı.

En çok boy göstermeleri de namaz kılmaları ve umreye gitmeleri.

Efendim falanca beş vakit namaz kılıyormuş ; fişmanca umreye gitmiş. En son yaşadığım örnek bir saat önce. İslami ölçülere dikkat ettiğini söyleyen ve ALLAH rızası (!) için abone toplayan bir gazeteyi okumak için web sitesine girdim.

Da da dan...

Şarkıcı falanca umreye gitmiş.

Fişmanca işadamının özürlü kızı zihin duruluğunu namazla sağlıyormuş....

Haberlerin büyüklüğüne bakar mısınız ?

Bu yazıları yazan muhabir kardeşim veya basılmasına izin veren müdür kardeşim ya da bu politkayı belirleyen genel yayın yönetmeni amcamın amacı, itikadi görüşü nedir bilemem ama bu gazeteyi okuyanlar mütedeyyin insanlar...

Fişmancanın namaz kılması İslama göre haber değeri taşımaz. Üzerine farz olan bir mükellefiyeti eda ediyor. Bunun neresi haber ?

Ha bu haberi yapanlar da eğer aşağılık kompleksi varda birilerine " bakın namaz bize ait değil ; sizden birileri de bu işi yapıyorlar " demek istiyorlarsa sökmez. Adamlar yemiyor. Başörtüsünde gördük. Atatürk'ün annesini kullanmaya kalktınız ; aldınız ağzınızın payını.

Hadi bunu da geçtim ; bu şarkıcıların umreye gitmelerini dillendiriyorsunuz ; bir de olayı ballandırıyorsunuz tamam abicim de siz bizim çocuklarımıza bunların isimlerini ezberletmiş oluyorsunuz.

BU çocuk bu şarkıcıyı yarın televole'de görüpde seyretmez mi ?

Umreye giden birisinin yaptıklarını çocuğun beynine kazıdığınızı bilmeyecek kadar beyinsiz misiniz ?

SELAMÜN ALEYKÜM KARDEŞİM.
YAZILARINA YÜREKTEN KATILIYORUM.
ALLAH RAZI OLSUN.

KÜÇÜK BİR ANEKTOT EKLEMEK İSTİYORUM.
HİÇ KİMSE, ALLAH"IN KELAMI KURAN-I KERİMİ, PEYGAMBERİMİZİN SÜNNET-İ SENİYYESİNİ CAHİLİYE EKSENLİ KİŞİ VEYA KİŞİLERCE
REFORMİZE ETMEYE ÇALIŞMASIN.
İSLAM DİN"İ OYUNCAK DEĞİLDİR. HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN,
HADDİNİ BİLSİN.

"KOKTEYLLER, PARTİ-LER.. "HACC'I ALIR ASKIYA
MAGAZİNLER, SUNUMLAR.. YİNE DÖNER ESKİYE
ORDA ZEMZEM İÇERLER... BURDA, DAYAN VİSKİYE
ALLAH"IN EMR-İ İLE, DALGA GEÇMEYİN DALGA
MİLLETİN İNANCIYLA...!!

ALLAH"IN SELAMI, TÜM MÜ'MİNLERİN ÜZERİNE OLSUN.

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
s.a...
bakın konuyu anlatamadım herlade...
en önemli yayın prganlarından olan basının öyle
sırdana şeyleri haber yapmasına tepkiliyim....
belli bir grubun ne amaçla yayın yaptığını biliyoruz...
insanların gözünü magazinsel program ve gazete yazıları ile boyuyorlar...
biz muhafazakar kesimin aldığı gazeteler ve izlediği programlar belllidir..ve bunlardada yalnış gördüğümüz zman tepkmi dile getirdim..ve köstekçi olmuş oluyorum öylemi?bırakın allah aşkınıza....
gazete abonelerinin etkilenmesinden mi korktunuz!!!
demişsinizki bana sünnetle yada ayetle açıklama yapın;
ayette yada efendimiz aleyhisslatü vesselam'ın hangi sözünde
ibadeti açıktan gösteriş olsun diye söylemek-yapmak var..
ibadetin gizli olanı eftaldir hannane kardeş...bunu biz hatırlatmayalım....
bu sözlerimi sıradan bir insan için kullansaydım haklısınız
ama bu bahsettiğim şahsiyetlerin ne oldukları belli...
reklam kokuyor...daha fazla nasıl gündeme gelebilirim kaygıları var
buda ramazan münasebetiyle oynadıkları bir senaryo...

Mohaç

Kayıtlı Kullanıcı
emin olun nette rastlamış olduğunuz bütün kalem avatarlılar aynı kişi olamaz!Siz ne ölçüde saygı görmek istiyorsanız karşınızda ki şahsa da o nisbette saygıda bulunun!O zaman karşınızdakinin ne oranda olumlu yönde değiştiğine şahit olursunuz yoksa sanmıyorum ki sadece bu yönlerini göstermeye yeminli olmuş olsunlar !Bu arada kalem avatarımdan hatıralarınız sebebi ile çok rahatsızlık duyduysanız değiştirebiirim sorun olmaz karşımızdakinin inandığı değerler önemli olduğu kadar göz zevki de bizler için önemlidir!

Selamün aleyküm kardeşim...
Tabiki kalem avatarlılar aynı kişi olamaz... Kalem avatarı kullananların aynı yapılara sahip olduğu benim tespitim... Forumda kalem avatarı kullananların genel manada muhatap olduklarına karşı tavrını anlatmak istemiştim. Yoksa şahsi bir durum yok... Benim rahatsızlık duyacağımı düşünerek avatarımı değiştiririm demenizdeki hassasiyetten dolayı sağolun....

Emin olun bizde bunun savaşını veriyoruz ne kadar görmek istemesenizde..esasında amaç aynı Rızai ilahiye kavuşmak ama bu gayeye ulaşma yolunda çaba sarfeden kardeşine kösteklik olmak ne acı! daha acı olanıysa yapılan hatanın farkında olunmamasıve ısrarla savunulması!!
Selametle..

Dediğinize katılıyorum. hatada ısrar ve savunulması çok acı... Rızai ilahiyeyi kazanmak kolay olmasa gerek... Hele ki sabun gibi yumuşayıp eriyip gittiğini bir türlü fark edemeyenler değil mi kardeşim... Her halükarda dik durmak yıkılmamak şiarımız olsun... Köstek meselesine gelince bu da doğru çünkü sabun erir etrafını kayganlaştırır... Yan tarafında dik durmaya çalışan kardeşininde ayağını kaydırarak yıkılmasınada sebebiyet verir... Lakin ona sorarsan işte böyle cevap verir...

FATMA-ZEHRA

Kayıtlı Kullanıcı
Dediğinize katılıyorum. hatada ısrar ve savunulması çok acı... Rızai ilahiyeyi kazanmak kolay olmasa gerek... Hele ki sabun gibi yumuşayıp eriyip gittiğini bir türlü fark edemeyenler değil mi kardeşim... Her halükarda dik durmak yıkılmamak şiarımız olsun... Köstek meselesine gelince bu da doğru çünkü sabun erir etrafını kayganlaştırır... Yan tarafında dik durmaya çalışan kardeşininde ayağını kaydırarak yıkılmasınada sebebiyet verir... Lakin ona sorarsan işte böyle cevap verir...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt