Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam’da bekâr kalmak var mı? (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Güzel dinimiz İslam’da bekârlığa yer yoktur. Eğer bir insan sosyal ve ekonomik şartlarını yerine getirmişse, dinen kabul edilecek sağlık vb. gibi meşru bir mazereti de yoksa evlenmemezlik yapamaz. Kişi eğer fakirse, onun evlenmesine yardım etmek de zengin olan Müslümanların üzerine görevdir. Rabbimiz şöyle buyuruyor: “Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.” (Nur Suresi: 32)
Bir kimse, mihir ödeme gücüne, ailesini geçindirecek kadar nafaka temin imkanına sahipse ve “zinaya düşme ve haram işleme tehlikesi karşısında bulunuyor da oruç da tutamıyorsa” dinen evlenmesi farzdır. Çünkü insanın iffetini koruması ve nefsini haramdan sakınması gereklidir. Yani harama düşmemek için evlenmek esastır ve haramla yüz yüze gelen birinin başvuracağı tek çare evlenmek olmalıdır. Gayr-ı tabii yollarla evlilik müessesesiyle savaş, yaratılış hadisesi ile savaştır ve böyle bir savaşa kalkışanın yenik düşmesi de kaçınılmazdır.

Kaan Erdem

Yönetici
selamünaleyküm abla...güzel ve faydalı bir paylaşım..selam ve dua ile kalın selametle...

monece

Kayıtlı Kullanıcı
Allah Herkese Imanli Ve Mutlu Yuvalar Kurmayi Nasip Etsin Inşallah

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ablam.Rabbim razı olsun faydalı paylaşımın için..Efendimiz (s.a.v.) de hadis-i şeriflerinde "Nikâh benim yolumdur (sünnetimdir). Kim benim yolumdan ayrılırsa benden değildir." buyurarak doğrudan doğruya evliliği teşvik etmiş. Rabbim cümle bekarlara hayırlı yuvalar kurmayı nasip eylesin..dua ile inş..

leni

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ellerine sağlık çok güsel ALLAH cümlemize hayırlı ewlilikler nasip etsin inşallah...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
-“Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.” (Nur Suresi: 32)

Selamünaleyküm......

Allah c.c. razı olsun abla rabbim hayırlı, bereketli, mutlu ve baki bir yuva kurmayı ümmeti Muhammed'e nasip eylesin inşALLAH müminlerin çoğalması hayır olsun inşALLAH selam ve dua ile kalınız Fii emanillah
Aleyküm Selam kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun.Duana amin dememek mümkünmü,karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir yuva kurmanızı temenni ederim.SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm abla...güzel ve faydalı bir paylaşım..selam ve dua ile kalın selametle...
Aleyküm Selam kardeşim gayemiz siz değerli kardeşlerimize en doğru bilgiyi sunmaya çalışabilmektir.Bunda faydalı olunabiliniyorsa ne mutlu bize dua ile

<DAMLA>

Kayıtlı Kullanıcı
ELLERİNİZE SAGLIK BÜTÜN KARDEŞLERİMİN YAPTIKLARI DUALARA <AMİN> ALLAH HEPİNİZİM GÖNLÜNE GÖRE EŞLER NASİP ETSİN İNŞALLAH <AMİN>
ALLAH'A EMANET OLUN

tevhiteri

Kayıtlı Kullanıcı
Tevhiteri

Tevhiteri

-“Aranızdaki bekârları, kölelerinizden ve cariyelerinizden elverişli olanları evlendirin. Eğer bunlar fakir iseler, Allah kendi lütfu ile onları zenginleştirir. Allah, (lütfu) geniş olan ve (her şeyi) bilendir.” (Nur Suresi: 32)

Selamünaleyküm......

Allah c.c. razı olsun abla rabbim hayırlı, bereketli, mutlu ve baki bir yuva kurmayı ümmeti Muhammed'e nasip eylesin inşALLAH müminlerin çoğalması hayır olsun inşALLAH selam ve dua ile kalınız Fii emanillah
YUKARIDA YAZDIĞINIZ BİR AYET VE FARZDIR.FARZA UYMAMAK VEBALDİR AMA SİZİ PANELDE BEKAR İNSANLARIN RESİMLERİ VAR.SELAM VE DUA İLE

_CpK_

Kayıtlı Kullanıcı
Çok güzel bir konu açmışsınz ben hep merak ettiğim net cevaplar alamadığım bir konuydu Allah razı olsun.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
İyi güzel de evlenmek gerek diye önümüze ilk çıkanla da evlenicek değiliz sonuçta değil mi kişi sonuçta kısmetini yaşar yoksa kısmetinde evlilik elden ne gelirki İnşallah rabbim evlenme çağındaki müslüman kardeşlerime ve bana :) hayırlı eşler ihsan eder.

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
İyi güzel de evlenmek gerek diye önümüze ilk çıkanla da evlenicek değiliz sonuçta değil mi kişi sonuçta kısmetini yaşar yoksa kısmetinde evlilik elden ne gelirki İnşallah rabbim evlenme çağındaki müslüman kardeşlerime ve bana :) hayırlı eşler ihsan eder.[/quote Kardeşim zamanı geldiğinde her müslümanın evlenmesi gereklidir.Her önüne çıkanla evlenme cümlesi yanlış olmuş.Müslümanım diyen genç bir hanım yada bey her önüne çıkanla değil kendisine uygun münasip biri ile evlenmelidir.Kendime uygun birini bulacağım diyede dinimizce yasak olan arkadaşlık vb.gibi durumşara girmeside uygun değildir.

tan_vakti

Kayıtlı Kullanıcı
İyi güzel de evlenmek gerek diye önümüze ilk çıkanla da evlenicek değiliz sonuçta değil mi kişi sonuçta kısmetini yaşar yoksa kısmetinde evlilik elden ne gelirki İnşallah rabbim evlenme çağındaki müslüman kardeşlerime ve bana :) hayırlı eşler ihsan eder.[/quote Kardeşim zamanı geldiğinde her müslümanın evlenmesi gereklidir.Her önüne çıkanla evlenme cümlesi yanlış olmuş.Müslümanım diyen genç bir hanım yada bey her önüne çıkanla değil kendisine uygun münasip biri ile evlenmelidir.Kendime uygun birini bulacağım diyede dinimizce yasak olan arkadaşlık vb.gibi durumşara girmeside uygun değildir.
Burda benim nerde yazdığım hata ki cevap yazdınız bende her önüne çıkanla değil uygun olanla evlenilmesi gerektiğini ama sonuçta bunların kısmet işi oldugunu belirtmek istedim

nevin_70

Kayıtlı Kullanıcı
Cok guzel bir paylasim Allah razi olsun.

keltepe

Kayıtlı Kullanıcı
Rabbim Bütün Bekarlarimiza Hayirli Eşler Nasip Etsin Inşallah...

Allaha Emanet Olun Dua Ile....

sevçiçek

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu rabbim bütün bekar kardeşlerimize bizlere hayırlı kısmetler nasip etsin şimdiki ortamda dogru insan bulmak çok zor rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin selam ve dua ile:Hallah razı olsun

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
çok güzel bir konu rabbim bütün bekar kardeşlerimize bizlere hayırlı kısmetler nasip etsin şimdiki ortamda dogru insan bulmak çok zor rabbim hakkımızda hayırlısını nasip etsin selam ve dua ile:Hallah razı olsun
,
Tüm kardeşlerimizin temennilerine amin diyorum.Doğru insan bulmak istemek çok güzel bu arada doğru insanda olmalıyız.Bu doğrultuda kendimizi inançlarımıza göre eğitmeli bu konuda yardımlar almalı ve çokça okumalıyız.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt