Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam ve İnsanlık: (1 Kullanıcı)

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
1,470
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
İslam iyiye tabi olmayı Allah (cc) ‘ın rızasını kazanmayı ve şeriatına bağlanmayı hedefler. Bu tanım müslüman bir bireyin köklü ve derin iç bağımlılığı demek olan İslamın asıl özünü ön plana çıkarmaktadır.

İslam seçme özgürlüğüne yer verir mi? Diye sorulabilir. İslamda insan iman ve amel yolunu seçme hürriyetine sahiptir. Bu hürriyet mutlak olmadığı gibi tamamen de yoksanamaz.

İslamın tüm ilahi dinlerin özü, esası ve Ademden (as.) Hz. Muhammed’ e (sav) kadar tüm peygamberlerin yüklendikleri misyon olduğundan emin olabiliriz.

Bazı din ve felsefeler insanı; doğumdan ölünceye kadar mahkum edilmiş sıradan adi bir yaratık veya ifrata giderek tanrı olarak görmüşlerdir.

İslama göre insan; Allah (cc) tarafından sorumlu bir varlık olarak seçilen, belirli mükellefiyetleri yerine getirmekle yükümlü, yaratanına karşı sorumlu, ruhi ve ahlaki değerlerle donatılmış yegane varlıktır.
 

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Eki 2007
Mesajlar
5,266
Tepki puanı
3,644
Puanları
163
Yaş
47
selamün aleyküm kardeşim.paylaşım için allah razı olsun.
rabbime emanetsin.
 

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Kas 2007
Mesajlar
1,470
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
36
selamün aleyküm kardeşim.paylaşım için allah razı olsun.
rabbime emanetsin.

Aleyküm selam ablacığım. Senden de Allah razı olsun. Dünyaya yüz bin kere de gelsem aynı dini(islam) seçerdim. Çünkü bizim dinimiz o kadar güzel ki . Müslüman olduğuma ve müslüman kardeşlerim olduğuna o kadar seviniyorum ki. Allah'ım bizi dinimize daha da yaklaştır, uzaklaştırma. Seni seven kullardan eyle, şirk koşanlardan değil! (AMİN.) Hayırlı günler. :H
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt