Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İslam Nedir? (1 Kullanıcı)

muhammed25

Kayıtlı Kullanıcı
İslam, Allah’ın dinidir, gerek Hz. İbrahim, gerek Hz. Musa, gerek Hz. İsa ve gerekse son olarak Hz. Muhammed tarafından tebliğ edilen ortak hakikattir, belirli iman ve amel ilkeleri mevcuttur; kelime olarak manası ise “barış (sulh), esenlik (selamet), güvenlik (emniyet), teslimiyet (itaat)”tir… Allah’a teslim olarak barış, güvenlik ve huzur içinde yaşamaktır… Konuyla ilgili temel ayet ve hadisler şöyledir;

« Hiç şüphesiz din, Allah katında İslam’dır… » (3/19)

« Eğer seninle çekişip-tartışırlarsa, de ki: “Ben, bana uyanlar-la birlikte, kendimi Allah’a teslim ettim.” Ve (daha önce) kitap verilenlerle ümmilere de ki: “Siz de İslam oldunuz mu?” Eğer İslam oldularsa, gerçekten hidayete ermişlerdir. Fakat yüz çevirdilerse, artık sana düşen yalnızca tebliğdir. Allah, kulları hakkıyla görendir. » (3/20)

« Kim İslam’dan başka bir din ararsa asla ondan ka-bul edilmez. O ahirette de kayba uğrayanlardandır. » (3/85)

« ..Bugün inkara sapanlar, sizin dininizden (dininizi yıkmak-tan) umut kesmişlerdir. Bugün size dininizi kemale erdirdim, üze-rinizdeki nimetimi tamamladım ve size din olarak İslam’ı seçip-beğendim.. » (5/3)

« Allah, kimi hidayete (doğru yola) erdirmek isterse, onun göğsünü İslam’a açar; kimi saptırmak isterse, onun göğ-sünü, sanki göğe yükseliyormuş gibi dar ve sıkıntılı kılar. Allah, iman etmeyenlerin üstüne işte böyle pislik (sıkıntı) çökertir. » (6/125)

« Allah, kimin göğsünü İslam’a açmışsa, artık o, Rabbinden bir nur üzerinedir, (öyle) değil mi? Fakat Allah’ın zik-rinden (yana) kalpleri katılaşmış olanların vay haline. İşte onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler. » (39/22)

« İslam’a çağırıldığı halde, Allah’a karşı yalan uy-duranlardan daha zalim kimdir? Allah, zalim bir kavmi hidayete erdirmez. » (61/7)

« Ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek istiyorlar. Halbuki kafirler hoşlanmasa da Allah, nurunu tamamlayacaktır. » (61/8)

« Elçisini hidayet ve hak din üzere gönderen O’dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam’ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile. » (61/9)

“İslâm beş esas üzerine bina edilmiştir: Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in O’nun kulu ve elçisi ol-duğuna şehâdet etmek, namaz kılmak, zekat vermek, Kâbe’ye haccetmek, Ramazan orucu tutmak.”

(Buhârî, İmân 1; Müslim, İmân 22; Nesâî, İmân 13; Tirmizî, İmân 3)

“(İslam,) ‘Kendimi Allah’a teslim ettim, başka şeyleri terkettim’ demen, namaz kılman, zekât vermendir. Her Müslüman bir başka Müslümana haramdır. İki Müslüman birbi-riyle kardeştir ve birbirlerine yardımcıdırlar. Bir kimse Müslüman olduktan sonra müşrikleri terk edip, Müslümanlara karışmadıkça hiçbir ameli (Allah katında) makbul değildir.”

(Nesâî, Zekât 72)

“Kim, ‘Rab olarak Allah’ı, din olarak İslâm’ı, Resûl olarak (Hz.) Muhammed’i seçtim (ve onlardan memnun kaldım)’ derse cennet ona vâcip olur.”

(Ebû Dâvud, Salât 361)

“Kim Allah’tan başka ilâh olmadığına, Allah’ın bir ve şerik-siz (ortaksız) olduğuna ve Muhammed’in onun kulu ve Resûlü (Elçisi) olduğuna, keza Hz. İsâ’nın da Allah’ın kulu ve elçisi olup, Hz. Meryem’e attığı bir kelimesi ve kendinden bir ruh olduğuna, keza cennet ve cehennemin hak olduğuna şehâdet ederse, her ne amel üzere olursa olsun Allah onu (en sonunda) cennetine koya-caktır.”;

“Kim Allah’tan başka ilâh olmadığına ve Muhammed’in Al-lah’ın elçisi olduğuna şehâdet ederse Allah ona ateşi haram kıla-caktır.”

(Buhârî, Enbiyâ 47; Müslim, İmân 46; Tirmizî, İmân 17)

(İman;) “Allah’a, meleklerine, kitablarına, peygamberlerine, âhiret gününe inanmandır. Kadere yani hayır ve şerrin Allah’tan olduğuna da inanmandır.”

(Müslim, İmân 1; Nesâî, İmân 6; Ebû Dâvud, Sünnet 17;

Tirmizî, İmân 4; Buhârî, İmân 37)

Süfyan İbnu Abdillah es-Sakafî (r.a.) anlatıyor: “Ey Allah’ın Resûlü, bana İslâm hakkında öyle bir bilgi ver ki bana yetsin ve sizden başka kimseye İslâm’dan sormaya hacet bırakmasın.” de-dim. Şu cevabı verdi:

“Allah’a inandım de, sonra da doğru ol.”

(Müslim, İmân 62)

İslam imkansızı mümkün yapan, bütünüyle başıboş ve bozguncu bir milleti, benzersiz bir devrimle örnek kişilikler haline getiren eşsiz bir yoldur; bu bile tek başına onun doğruluğuna kanıt olarak yeter...

Hiç kimse böyle bir gelişim ve değişimi şu veya bu yorumla açıklayamaz; Hz. Muhammed (s.a.v.) Allah’ın Elçisi’dir, bu da Onun eşsiz bir mucizesi...

İslam özünden uzaklaştırılmış ve çığırından çıkarılmış inançları yerine oturtan, azgınlık ve taşkınlıklara, sapkınlık ve kuruntulara son veren bir dindir... Geçmiş elçilerin örnek yaşamlarını dile getirerek onlara atılan iftiraları cevaplayan, Allah’ı kullarına tanıtan, iki dünya saadetinin yolunu gösteren, kula kulluğa başkaldırmaya çağıran, yalnız ve haklı olarak bir tek Allah’a kulluğa davet eden, zincirleri kopartıp atan, insanı insan gibi ele alıp yücelten, yaşamı düzenleyen, ilişkileri yerine koyan, gelişimi sağlayan, çağlara ışık tutan, uydurma kutsallıkları ve tutsaklıkları gözler önüne serip bunlara tavır alan, kişileri gerçek konumuna oturtan bir dindir...

Evet, böyle bir dinin yanlışlığını veya gereksizliğini kim savunabilir? İslam bütünüyle aydınlıktır, sokuşturulmaya çalışılan çirkeflerden beri olan Allah’ın Dini’dir, bizim için seçtiği yoldur; ümidin çağlayanı, sabrın kaynağı, iyiliklerin öğütleyicisi, kötülüklerin yasaklayıcısı... Onun bu güzel kurallarını beğenmeyenler tanrılığa soyunan düşüncesizlerdir, öze inemeyen, gerçeği bütün boyutlarıyla değerlendiremeyen, önyargılı kişilerdir...

“Allah’tan başkasına kulluk hiçtir; hiç ile olmak deliliktir.”

İmam-ı Rabbani

Kuran bu dinin kitabı, o yüce elçinin en büyük mu-cizesi; söyledikleri gerçekleşen çağlarüstü ışık kaynağı, meydan okumasına yanıt verilemeyerek doğruluğu onayla-nan belge, eşsiz, olağanüstü, beşeri ölçülerin dışında, Allah katından gönderilmiş, çelişkisiz, hakkı batıldan ayıran, ye-gane başvuru kaynağı olan bir kitap...

İslam; sapkınlıktan, azgınlıktan, taşkınlıktan, alçalmaktan, ırkçılıktan, putçuluktan, bilgisizlikten (cehaletten), körü körüne bağlılıktan (taklitten), düşüncesizlikten, yıkıcılıktan, bozgunculuktan, ümitsizlikten, yalandan, dolandan, düşmanlıktan, alaydan, ayrılıktan, düzensizlikten, sevgisizlikten, yalnızlıktan.. ko-ruyan bir din... Yeniden soruyorum; böyle bir yola “gereksiz, uyuşturucu, kötü” diyen birisi şaşkınlıktan başka ne yapmış olabilir?..

Yeri gelmişken, kimlerin gerçeklerden yüz çevireceğini de belirteyim; kibirliler, inatçılar, cahiller, taklitçiler, önyargılılar, heva ve heveslerine uyanlar, yalancılar, bağnazlar, düşüncesizler, düşünmek istemeyenler.. ve zalimler!.. Böylelerinin zan, şüphe ve kuruntularının ise ger¬çekler karşısında hiçbir değeri yoktur, nasıl olabilir ki?..

Sonuçta İslam (Müslümanlık) zorla inandırmak veya ibadet ettirmek değildir, İslam terörizm değildir, İslam Hz. İsa veya Hz. Musa düşmanlığı değildir, İslam ilerlemeyi reddetmek değildir, İslam kadını hayattan dışlamak değil-dir, İslam gelenek ve görenekler değildir, İslam şiddet de-mek değildir, İslam el kesmek-kafa koparmak-recm etmek değildir, İslam her Müslümanın fiili hayatı değildir… İslam, gerek bu dünyada gerekse ahirette (ölümden sonra) saadete ulaşmanın yoludur, iman ve ahlakın kesin ölçüsüdür, Al-lah’ın hak yolu ve cennet davetidir…

alıntıdır

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt