Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İSİMLER VE DİZİLER (ÇOOOOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR) (1 Kullanıcı)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net
S.A. ARKADAŞLAR,
AŞAĞIDAKİ DÖKÜMANI LÜTFEN DİKKATLİCE OKUYUNUZ VE BU TÜR OLAYLARIN SADECE TV DİZİLERİNDE DE KALMADIĞINI UNUTMAYALIM.
GÜNLÜK YAŞANTIMIZDADA BU TÜR İSİMLENDİRME HATALARIMIZIN OLDUĞUNU UNUTMAYALIM VE BUNA GÖRE HAREKET EDELİM

Şaban’la başlamıştı; şimdi sayıları daha da arttı.
Hassasiyetinize…
DAVUT ŞAHİN
İsimler ve diziler
Bir okuyucumuz, ilginç bir mail göndermiş.

Bunu sizinle paylaşmak istiyorum:

“Sayın yetkili;

“% 99’u Müslüman olan memleketimizde Müslüman kesimin zihninde dinî bir anlam ifade eden kutsal isimlerin tüm Türkiye’nin seyrettiği dizilerde küçük büyük herkesin beynine kötü imajlar kullanılarak gerçek mânâları dışında kötü bir biçimde yerleştirilmektedir. Bunun tesadüf olduğunu söylemek saflık olur. Bu dizilerin yapımcıları ve arkalarındaki güçler yetkililerce incelenmelidir. Bu şekildeki farklı dizilerin birçoğunun yayınlandığı kanalın ortak adresinin ATV oluşu da dikkate değerdir.

“Gafur: Kelime anlamı olarak, bağışlamada, merhamette sınır tanımayan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Çarşamba günleri ATV’de yayınlanan Avrupa Yakası dizisinde psikopat, elinde bıçakla dolaşan, kendisinden her türlü kötülük beklenebilen, cinsel sapkınlıklar sergileyen, özürlü giyinen, komşunun karısına göz dikmiş tipleme.

“Burhan: Sağlam delil mânâsına gelmekte olup Kur’ân-ı Kerim’in isimlerinden biridir. Avrupa Yakası dizisinde ise psikopat, aptal, cinsel sapkınlıklar sergileyen, dedikoducu, salak tiplerden birinin adı.

“Tacettin: Dinin tacı anlamına gelmekte olup Avrupa Yakası dizisinde en şapşal, salak, beyinsiz, herkesin arkasından dalga geçtiği, kolay işletilebilen cahil karakterin adı.

“Aziz: En yüce, en üstün anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Aziz isimli karakter ise ATV’de yayınlanan Beyaz Gelincik dizisinde kadın pazarlayan, psikopat, katil, başkasının karısına göz dikmiş, aşağılık dizi karakterinin adı…

“Kadir: Her şeye gücü yeten mânâsına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. ATV’de yayınlanan En Son Babalar Duyar adlı dizide sahtekâr, yalancı, para için her türlü dalavereyi çevirebilen başrol oyuncusu…

“Amil: Amel eden, ibadet eden, iş ve aksiyon sahibi anlamına gelmekte olup Peygamberimiz’in isimleri arasında yer almaktadır. Hayat Bilgisi adlı dizide ise aklı fikri para, sahtekâr, yalancı bir okul müdürünü canlandırmaktadır.

“Mennan: Çok ihsan eden, lütufta bulunan anlamına gelmekte olup Allah’ın 99 isminden biridir. Hayat Bilgisi adlı dizide ise üçkâğıtçı, düzenbaz, uyanık, yalancı, ikiyüzlü okul hizmetlisinin adıdır. Dizide, müdür, “Mennan gel lan buraya hayvan” demekte, Allah’ın bu güzel isminin böyle aşağılayıcı bir cümlede kullanılması kesinlikle kabul edilebilir değildir.

“Bu isimler toplumumuzda “Allah’ın kulu” mânâsına gelen Abdülkadir, Abdülmennan, Abdülaziz şeklinde kullanılırken veya kullanılması gerekirken bu dizilerde Abdül kısmının çıkarılıp direkt olarak Allah’ın 99 isminden biri olarak kullanılmaktadır. Dizilerde öne çıkarılan, imrendirilen isimlerin neden yukarıda bahsedilen isimler gibi olmadığı da bir başka soru işaretini aklımıza getirmektedir.

“Bu milletin başına ne geldi ise, bananecilikten geldi. Dilerim sizler milletine ve değerlerine sahip çıkanlardan olursunuz. Saygılar.”

Bu yazıyı gönderen okuyucumuz sadece bize değil, RTÜK’e de göndererek bilgilendirmiş.

Hassasiyeti için teşekkürler..

K.S.EO.

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
RE: İSİMLER VE DİZİLER (ÇOOOOK ÖNEMLİ ARKADAŞLAR)

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.CANI GÖNÜLDEN KATILIYORUM.AMAÇ ÇOK BELLİ.AMA BİLGİ VE TEKNOLOJİ ÇAĞINDAYSAK HER TÜRLÜ BİLGİYE ULAŞMAK KOLAY DENİYORSA,İÇİNDE BİRAZ İMAN OLAN BİRİNİN DİNİNİ VE DİNİNE SAHİP ÇIKMASINI ÖĞRENMESİ ZOR OLMASA GEREK.İHMAL EDEN KENDİNİ İHMAL ETMİŞTİR.HERŞEY O KADAR ORTADA VE AÇIK YAPILIYOR Kİ,DİN DÜŞMANLARI BELLİ,KENDİLERİNİ SAKLAMIYOR Kİ.VURDUMDUYMAZLIĞIN SONU İSE CEHENNEM ATEŞİDİR.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleyküm kardeşim çok güzel bir konuya değindiniz.açıkcası ben o diziyi izliyordum avrupa yakasını.ama bu yazıdan sonra izleyeceğimi hiç sanmıyorum.inan bu yazdıklarını hiç düşünmemiştim.okuyunca inan kendimden utandım.:(:( rabbim bizi o ahmak uyanıklardan daha akıllı kılsın.rabbim yolumuzu şaşırtmasın.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
allah razı olsun
bu isimler bu insanların fazlaca bilmediği ve kullanmadığı isimlerken nedense senaristler dizilerde bu tarz isimlere yer veriyor.bizler esmaül hüsnayı öğrenememekten yakınırken dizilerdeki karakterler sayesinde esmaül hüsnayı arapça lafzıyla öğreniyoruz.ama anlam olarak o isimler geçtiğinde aklımıza sahtekarlık .ikiyüzlülük gibi kavramlar geliyor.yani ilmek ilmek işliyorlar bu isimleri kafamıza ama olması gerektiği gibi değil.kendi düşündükleri gibi.
bizlere karşı yapılan hareket her zaman açıktan olmuyor.genelde böyle bilinçaltımıza vurgu yapıyorlar.
yeni yetme bir çocuk bu dizilerden sonra tacettin ismini duyunca salak bir karakter gözünün önüne getirecektir.
amaç çok ince detaylarda gizli.bunları bulmak ve paylaşmak gerekiyor.

sevvalmina

Kayıtlı Kullanıcı

abi bunu bana dün bi kardeşimiz yolladı gerçekten hiç dikket etmemiştim zaten ben tv de izlemem ama gerçekten amaç çok belli rabbim ıslah etsin herkesi.

-Esmani-

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamtarihim.com

s.a
ayrıca burhan karakterine dizide buhran diye hitap ediyorlar.sağlam delil mealindeki kuranı niteleyen ismi buhran =bunalım =kargaşa=sıkıntı şeklinde bize lanse ediyorlar.

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

RABBİM CEZALARI NE İSE VERSİN.ONDAN SONRADA HAYIR YÖNÜNDE ISLAH ETSİN.

AYRICA BU GÜZEL İSİMLERİ BU ŞEKİLDE KÖTÜ ANLAMLAŞTIRARAK İNSAN LARI NEGATİF YÖNDE ETKİLEYEREK BU İSİMLERİN ÇOCUKLARINA KOYMALARINA MANİ DE OLUYORLAR.BU DİZİYİ İZLEDİKTEN SONRA ÇOCUĞUMA SAPIK SALAK DERLER DİYE KİMSE ÇOCUĞUNA GAFUR İSMİNİ KOYMAZ.BİLMEM YANLIŞMI DEDİM.ALLAH NEDEN BEN BUNU DÜŞÜNEMEDİM DAHA ÖNCE.RABBİM SEN AKLIMA MUKAYET OL.ÇOK KÖTÜ BİŞEY.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt