Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İRTİCA NEDİR??? (1 Kullanıcı)

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı
İrtica; Türkiye'de yaşayan insanların yüzde doksanından fazlasının müslüman olmasına rağmen "Müslümanım" demenin suç olmasıdır.. İrtica; üniversitede okuyan genç kızların, inancından dolayı taktığı baş örtüsünü o utanç duvarı önünde çıkarıp o perukları takmasıdır.. İrtica; Merve Kavakçı'ların baş örtüsü taktığı için milletvekilliğinin düşürülmesidir Ki AİHM bile Türkiye'yi bu konuda haksız buldu.. İrtica; hastaneye kaldırılan yaralı kadının sırf başörtülü olduğu için doktorun ona müdahalede bulunmayıp, onu ölüme terketmesidir.. İrtica; anayasanın 24. maddesinde güvence altına alınan din ve vicdan hürriyeti ile 25. maddesine güvence altına alınan düşünce ve kanaat hürriyeti haklarının kullananılmasının engellenmesidir.. İrtica; yargının siyasallaşmasıdır, bütün Türkiye'nin gözüne baka baka anayasa mahkemesinin, danıştayın siyasi kararlar almasıdır.. İrtica; bu ülkede insanlar nasıl özgürce ben ateistim diyebiliyorsa aynı özgürlükle ben müslümanım diyememesidr.. İrtica; İnsanlar nasıl özgürce sokaklarda sevişebiliyorsa, barlarda içki içebiliyorsa, aynı özgürlükle namaz kılamaması Kur'an okuyamamasıdır..

Evet arkadaşlar bence iritca budur; ya sizce..(bir siteden alınmıştır)

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İRTİCA NEDİR???

S.A Allah razı olsun...Çok kötü birşey ya insanlık dışı...Nedemek...Sırf baş örtülü olduğu için doktorun onu ölüme terketmesi....Allah bunları ısla etsin...B)B)B)

bedirhan_bedir

Kayıtlı Kullanıcı

irtica aslen gericilik demektir. gerici olana ise mürteci denir. Kuran-ı kerimi anlayarak okudugumuzda aslında dınımızın mürteci yada irticai olmadığını göreceksiniz. Zira gericiliği yerinde saymayı dinimiz kabul etmiyor.

bu zaman türkiyesinde çoğunluğa hukmetmek isteyen bir grubun safsatasından başka bişey değil. amaç sadece müslümanları tasfiye etmek. FOR EXAMPLE ŞEYH SAİT İSKİLİPLİ ATIF HOCA İZMİR SUİKASTI SÖZDE SUÇLULARI MAVİ GÖZLÜ DECCALLİN KENDİNE TEHDİT OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN BİR GÜNDE YARGILANIP ERTESİ GÜN ASILAN BİNLERCE İNSAN.

BU SAFSATANIN MAĞDURLARIDIR. İRTİCA SAFSATASININ

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

konuya açan kardeşimize teşekkür ediyorum .

Ben üniversite öğrencisiyim ortamını hiç sevmesemde bitirmek için devam ediyorum . din tanımayan bir öğreticimiz var her derste konusu olmamsına karşın din konusuna giriyor . Bende bir mümin olarak efendimizin hadisi olan "Haksızlığa karşı muhalefet edin" emri nedeniyle adamın her dediğini kendi bilgimle sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışıyorum .

Geçen gün laiklikten bahsetti adamın düşüncesi şu devletin dini olmaz yaşayan milletin dini olur Devletin dini olmadığı için devlet din derslerini okullardan kaldırmalıdır . Yada verecekse ben budistim belki budizm derside verdirsin aynen böyle dedi ..Camii lerde verilen eğitimlere vakıflarda verilen eğitimlere devletin tutumu zaten belli her biri kapatılıyor .
Ve dedim ki peki devletin dini olmaz diyorsunuz din dersinide kaldırdık diyelim diyanet işlerinede karşısınız tamam o da kalktı diyelim . milletin dini olur diyorsunuz eee bu millet dinini nasıl öğrenecek ben dinimi öğrenmek için mekkeye medineye mi gideyim.. birşey diyemedi güzel soru dedi geçiştirdi .

Geçen gün gazetenin birisinin başlığıydı kocasını 300 erkekle aldattı ve gururla roportaj yapıyor nasıl aldattığını anlatıyor . bir başka gazetenin maşette okulda fuhuş vardı .
Bir başka gazetede Okulda Namaz kılındığı için gerici ilan edilen anneleri ve babaları tarafından okuldan alınan çocuklarla alakalı haber vardı .

Burada anladığım tek şey şu bizler müslüman bir ülke değiliz ne kadar çabalarsak çabalayalım olamayız . Allaha secde edenler yobaz irticacı oluyor okulda fuhuş yapanlar aileleri tarafından takdir görüyor kızım oğlum yavularım cinselliği öğreniyor diye hediye bile alıyorlar .

Yanlışım varsa uyarın . ama bu hususta ısrarlıyım gördüklerim duyduklarım yaşadıklarımı analiz ettiğimde Müslüman bir ülke olmadığımız çok açıkca görünüyor .
Allah müslümanları Rasulallajın yolundan ayırmasın

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

doğru diyorsunda kardeşim bizim yöneticilerimizde böyle bu dediğim adam öğretici Türkiye'de önemli bir yere sahip ve cumhurbaşkanı olan kişiyle ilişkisi iyi yani Cumhurbaşkanı olan adamda bu adam gibi birisi .

Bu adamlar çok farklı zihniytlere sahipler . açıkçası bu ükleyi artık sevmiyorum Türkiye en rezil en pislik ülkelerden birisidir Allah nasip ederse ilerde Medineye gitmeyi hayal ediyorum

Din kardeşlerim uyanın artık eski İman dolu Türkiye yok artık iğreniyorum bu ülkeden medyasından yöneticilerinden insanından cahiliye dönemi türkiyeye geliyor . zina herşeyden önemli durumda aldatma denen imansızlık bugün bizim medyamız tarafından insanlarımıza sevdiriliyor güzel birşey olduğunu belletmeye çalışıyor . Ve başardılarda .

Soruyorum size Peygamber Efendimiz gelse şuan bir baksa bizim müslüman olduğumuzu anlayabilir mi . Camiilerde ki ezan sesleri olmasa anlayamaz vallahi . Namussuzluk bizde ****lik bizde haramzadelik bizde faizcilik bizde kan davası bizde komşu hakkı yemek bizde .

Veda hutbesinde demiyor mu Faiz kaldırılmıştır ayağımın altındadır sadece anaparanız sizindir ilk kaldırdığım faiz amcam abbasın faizidir demiyor mu ??
eee şimdi faizszi iş yapan var mı memlekette şuan ben okuduğum okulda 11 tane dersin 7 tanesinde fazil bahsi geçiyor

Namuslarınızı koruyun demiyor mu şuan hepimizin kızı karısı kocası oğlu zina ile meşgul gazeteler aldatan kişilerin hikayelerini yayınlayarak reyting elde ediyor .

kenanamca

Kayıtlı Kullanıcı
RE: irticaymış

RE: irticaymış

kimilerine göre istanbulda okulda namaz kılan öğrencilerin yaptıkları irtica oluyor denizlide çocukların ilahi okuması irtica oluyor fakat istanbulda yahudiler bir oteli 3-4 günlüğüne kapatıp ibadetlerini yapıyorlar irtica olmuyor onlara göre olmaz... Avrupalıda namaz kılanları kınadığımız ve afişe ettiğimiz için bizleri ayıplıyor, tabi ki müslüman bir kişi namazı kılacak dini vecibelerini yerine getirecek diye öğüt veriyor avrupada ibadet edenlere yer tahsis edildiğini belirtiyor birilerinin kulakları çınlar inşaallah

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
S.A Allah razı olsun...Çok kötü birşey ya insanlık dışı...Nedemek...Sırf baş örtülü olduğu için doktorun onu ölüme terketmesi....Allah bunları ısla etsin...B)B)B)

a.s sendende Allah razı olsun kardeşim..bu daha neki kim bilir neler neler oluyor..

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

bedirhan_bedir yazdı:
irtica aslen gericilik demektir. gerici olana ise mürteci denir. Kuran-ı kerimi anlayarak okudugumuzda aslında dınımızın mürteci yada irticai olmadığını göreceksiniz. Zira gericiliği yerinde saymayı dinimiz kabul etmiyor.

bu zaman türkiyesinde çoğunluğa hukmetmek isteyen bir grubun safsatasından başka bişey değil. amaç sadece müslümanları tasfiye etmek. FOR EXAMPLE ŞEYH SAİT İSKİLİPLİ ATIF HOCA İZMİR SUİKASTI SÖZDE SUÇLULARI MAVİ GÖZLÜ DECCALLİN KENDİNE TEHDİT OLARAK GÖRDÜĞÜ İÇİN BİR GÜNDE YARGILANIP ERTESİ GÜN ASILAN BİNLERCE İNSAN.

BU SAFSATANIN MAĞDURLARIDIR. İRTİCA SAFSATASININ

güzel kardeşim sadece bir grup değilki..o safsataları çıkartan Türkiye'nin neredeyse yarısı...Allah ıslah etsin...

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
s.a. muhterem kardeşim

Evet arkadaşlar bence iritca budur; ya sizce

bence irtica diye bişey yoktur.
irtica irtica, diye tutturanlara göre ise irtica islamın kendisidir.
şimdilik "biz dine karşı değiliz, biz irtica'ya karşıyız" diyorlar
yakın da bu ülkede "ALLAH demek suçtur, türkiye laik bir ülkedir, ALLAH var diyenler rejim için tehdit'dir demeye başlarlar.

irtica dinsizllik demektir...bundan başka ne olabilirki...yakında değil şuan oluyor zaten evet şuan Allah demek çoğu yerde suç oldu...

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

mehmetakif69 yazdı:
konuya açan kardeşimize teşekkür ediyorum .

Ben üniversite öğrencisiyim ortamını hiç sevmesemde bitirmek için devam ediyorum . din tanımayan bir öğreticimiz var her derste konusu olmamsına karşın din konusuna giriyor . Bende bir mümin olarak efendimizin hadisi olan "Haksızlığa karşı muhalefet edin" emri nedeniyle adamın her dediğini kendi bilgimle sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışıyorum .

Geçen gün laiklikten bahsetti adamın düşüncesi şu devletin dini olmaz yaşayan milletin dini olur Devletin dini olmadığı için devlet din derslerini okullardan kaldırmalıdır . Yada verecekse ben budistim belki budizm derside verdirsin aynen böyle dedi ..Camii lerde verilen eğitimlere vakıflarda verilen eğitimlere devletin tutumu zaten belli her biri kapatılıyor .
Ve dedim ki peki devletin dini olmaz diyorsunuz din dersinide kaldırdık diyelim diyanet işlerinede karşısınız tamam o da kalktı diyelim . milletin dini olur diyorsunuz eee bu millet dinini nasıl öğrenecek ben dinimi öğrenmek için mekkeye medineye mi gideyim.. birşey diyemedi güzel soru dedi geçiştirdi .

Geçen gün gazetenin birisinin başlığıydı kocasını 300 erkekle aldattı ve gururla roportaj yapıyor nasıl aldattığını anlatıyor . bir başka gazetenin maşette okulda fuhuş vardı .
Bir başka gazetede Okulda Namaz kılındığı için gerici ilan edilen anneleri ve babaları tarafından okuldan alınan çocuklarla alakalı haber vardı .

Burada anladığım tek şey şu bizler müslüman bir ülke değiliz ne kadar çabalarsak çabalayalım olamayız . Allaha secde edenler yobaz irticacı oluyor okulda fuhuş yapanlar aileleri tarafından takdir görüyor kızım oğlum yavularım cinselliği öğreniyor diye hediye bile alıyorlar .

Yanlışım varsa uyarın . ama bu hususta ısrarlıyım gördüklerim duyduklarım yaşadıklarımı analiz ettiğimde Müslüman bir ülke olmadığımız çok açıkca görünüyor .
Allah müslümanları Rasulallajın yolundan ayırmasın

senin yorumun içinde teşekkürler..üniversiteleri bırak artık ilk öğretimlerdede bu dinsiz inançsızlar baş gösteriyor...zaten biz müslüman bir ülkede değilizki..örneğin danimarkada bırak okullara mescit açmayı namaz kılmayı,istediğin her kuruma baş örtüsü ile girebiliyosun.bizim ülkemizede ancak gülünür..birde Türk'üz diye geçiniriz..Türk'lük mü kaldı??kuranla inançla ölen şehitlerimizin kemikleri sızlıyor...

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

ishakyakub yazdı:
mehmetakif69 yazdı:

selamün aleyküm kardeşim, düşüncelerinize aynen katılıyorum. allahü teala hidayetinizi artırsın.

"adamın düşüncesi şu devletin dini olmaz yaşayan milletin dini olur Devletin dini olmadığı için devlet din derslerini okullardan kaldırmalıdır" . yani devlet din ile alakalı hiç bir şeyi kabül atmez/edemez diyen geri zekalıya:

1-devlet/kamu niye dini bayramlarda tatil yapıyor?

2-devlet yılbaşı/noel'i(hristiyanlarındır. hiç bir yahudi noel'e itibar etmez) niye kabül ediyor ve devlet'in zirvesi bunu kutluyor?(yılbaşı resep...)

3-devletin zirvesi dedikleri cumhurbaşk. her sene yahudilerin ve hristiyanların bayramlarında niye kutlama mesajı yayınlıyor?(daha bu güne kadar müslümanların; ki nüfusun 100'de 90'ını oluşturur. hiç bir bayramın da böyle bir mesaj çekmemiştir)

4-cumartesi; yahudilerin tatil günüdür, pazar da hristiyanların, o halde devlet tarafsız günlerde tatil yapması gerekmez mi? örn: salı, çarş.

5-laik devlet niçin diyanete bütçe ayırıyor imam'ların, hatiplerin dahası ülkadeki klise papazlarının maaşını niye ödüyor.

kısacası bu ne pehriz, ne lahana turşusu
bu saydıklarımı sorarsanız sevinirim...
selamün aleyküm

adamla her hafta tartışıyoruz :) adam gerçekten laf yapmayı iyi beceriyor.

Adama göre diyanet işleride kaldırılmalı imiş . tatil olayıda zaten konuşmadık ama din ile alakalı olan birşeyi devletin yapmasını istemiyor .

Bir gün bana her dediğime muhalefet ediyorsun demişti . bende çıkışta sizce ben mi haklıyım yoksa siz mi
öldükten sonra ne olacaksınız dedim .
dediği şey şu ve ben bu tip adamların bir hiç olduğunu sadece farklşı görünmek için bu yolu seçtiklerini anladım .

Adam ahiretten korkuyor bu dünyada bilemem dedi öldükten sonra kim haklı göreceğiz dedi . bende tabi ki ben haklıyım dedim :)

bu hafta final haftamız görürsem diğerlerinide sorarım .

Konunun adı İrticayla alakalıydı ya unutmadan söyliyeyim . İlk vize sınavımızda sorduğu soru Cumhuriyetin en büyük tehlikesi dünü bugünü ve geleceğini değerlendirindi .

ve o sınavda irtica diyebilenler iyi not aldı sadece .bu adamlara göre irtica namaz kılan Allah tanıyan kurban kesen oruç tutan hacca giden camiilerden ayrılmayan insanların topluluğudur.

Ama unuttukları birşey var :) bir gün omuzlarda o camiinin cemaatine muhtaç olacaklar müslüman olmasalar bile çevre gösterişi için camiilerde cenaze namazları kılınacak bu adamların .

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

S.A
ZATEN BÖYLE İNSANLAR YÜZÜNDEN TÜRKİYE BU HALDE...AMERİKAN İNGİLİZ UŞAĞI,YALAKASI,,
DÜNYA HAYATI İÇİN AHİRETİNDEN VAZGEÇMİŞ BİR İNSANDAN NE BEKLENİR Kİ OKUMUŞ BİR EMBESİL....BENİMDE LİSEDEYKEN BAŞIMA GELMİŞTİ KADIN BAŞÖRTÜMÜZÜ GÖRÜNCE PEŞİMİZDEN GELİR ÇIKARIN DERDİ..BURASI LAİK BİR ÜLKE FALAN...BUNLAR MEDENİYETİ NE OLARAK ALGILIYORLAR MADEM LAİK BİR ÜLKEYİZ MADEM DEMOKRASİYLE YÖNETİLİYORUZ BIRAKSINLAR İNSANLAR İSTEDİKLERİNE İNANSINLAR İSTEDİKLERİNİ YAPSINLAR...BİZ ÖZGÜRLÜK,LAİKLİK ADI ALTINDA BASKICI BİR REJİM İLE YÖNETİLİYORUZ BU ÇOK BARİ BİR ŞEKİLDE BELLİ OLUYOR.

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
S.A
ZATEN BÖYLE İNSANLAR YÜZÜNDEN TÜRKİYE BU HALDE...AMERİKAN İNGİLİZ UŞAĞI,YALAKASI,,
DÜNYA HAYATI İÇİN AHİRETİNDEN VAZGEÇMİŞ BİR İNSANDAN NE BEKLENİR Kİ OKUMUŞ BİR EMBESİL....BENİMDE LİSEDEYKEN BAŞIMA GELMİŞTİ KADIN BAŞÖRTÜMÜZÜ GÖRÜNCE PEŞİMİZDEN GELİR ÇIKARIN DERDİ..BURASI LAİK BİR ÜLKE FALAN...BUNLAR MEDENİYETİ NE OLARAK ALGILIYORLAR MADEM LAİK BİR ÜLKEYİZ MADEM DEMOKRASİYLE YÖNETİLİYORUZ BIRAKSINLAR İNSANLAR İSTEDİKLERİNE İNANSINLAR İSTEDİKLERİNİ YAPSINLAR...BİZ ÖZGÜRLÜK,LAİKLİK ADI ALTINDA BASKICI BİR REJİM İLE YÖNETİLİYORUZ BU ÇOK BARİ BİR ŞEKİLDE BELLİ OLUYOR.

öncelikle yazın için teşekkür ediyor ve sonuna kadar katılıyorum..bu laiklik denen şey o kadar çarpıtılıyorki artık din ve devlet işlerinin bir birinden ayrılması anlamını yitirip,devletin din işlerini sömürmesi anlamına geliyor..haksız mıyım??

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
S.A

yerinizde olsaydım medeni olun dediğinde .

Medeniyetse açmak bedeni desene hayvanlar bizden daha medeni derdim . M.Akif Ersoy :D

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

dün o adamın dersinden sınav olduk :)

sınav sorularından birisinde kemalist düşüncenin özelliğini soruyordu test olarak .

şıklardan doğru olanı şuydu . Diğer düşünceler gibi doğmatik değildir. değiştirilebilir.

yani dogmatik olan dini kuralları bile katmış sınava gülüyorum sadece

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

bunlar hayatımızda hep olacak Allah yardımcımız olsun...kaç gündür memurlar.nette dini forumda dinsizlerle uğraşıyorum..adamlar ateistliğinden vaz geçmiyor Allah'ın varlığını inkar ediyor evrim teorisine inanıyor ve akla hayale gelmeyecek şeyleri söylüyorla Allah hakında çok yazık çook

mehmetakif69

Kayıtlı Kullanıcı

Allah_affetsin yazdı:
bunlar hayatımızda hep olacak Allah yardımcımız olsun...kaç gündür memurlar.nette dini forumda dinsizlerle uğraşıyorum..adamlar ateistliğinden vaz geçmiyor Allah'ın varlığını inkar ediyor evrim teorisine inanıyor ve akla hayale gelmeyecek şeyleri söylüyorla Allah hakında çok yazık çook

abi evrim teorisi çürütüldü yaw :) bunlar çok geri zekalı onlara kaç kere söyledim ben avrupada bile artık inanan kalmadı evrim teorisine

Allah_affetsin

Kayıtlı Kullanıcı

sen gel bak bi.... o turandursun sitesinde kanıtlamış...sözde tabi..arageçiş formu endonezyada bulunmuş bilmem ne...yav saçma sapan işler yav..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt