Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Irakta Neler Oluyor? (1 Kullanıcı)

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı
Herkese Merhaba ,

Amerikanın Irak'ı ilgalinden sonra yıllar geçti Ama kan durmuyor. Akan kan Iraklı Müslümanların kendileri arasındaki husumetten kaynaklanmaktadır. ve bugune kadar ölen İnsan sayısı işgal sırasında İlgalci kuvvetlerin yaptığı katliamlardan daha fazladır. Biliyorsunuz Irakta Sünni ve şii halk bir birleriyle savaşmaktadır.

Şiiler ile Sünniler Müslümandır. Ama bu kavga ve ölümlerin nedeni nedir? Buna dur dememiz gerekmiyoru?

yeldegirmeni

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Irakta Neler Oluyor?

haklsın kardesım bunun için bıseyler yapmak gerek insanlar kardeslerıne bole yaparlarsa dıs etkenlerın onları yıkması cok kolay olur maaleef:(

husna

Kayıtlı Kullanıcı

Onların birbirine düşmesi de Amerikanın işi değil mi?Tabi müslümanlarında bu oyunlara gelmemesi gerekirdi.Elimizden birşey gelsede oradaki masum insanlar için yapabilsek.

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Peki Hangi müslüman hangi müsümanı başka birisinin söylemesiyle öldürür ki. Bide bu zamanlar tamamen Irk Mezheb ayrımı olmadan Birlik olmamız gereken bir zaman, Tüm müslümanların hoş görülü olup Birlik olması lazım

Lütfen insanlarımızın kafasını kinle nefretle Boş şeylerle doldurmalım.
Şuan daha çok çalışmamız lazım, Bu dünyaya karşı koyacaksak bunu canlarımızla değil. Aklımızla yapmalıyız daha çok okuyup daha çok düşünüp daha çok üretmeliyiz.

Biz birbirimizi öldürdükçe Dinimizdeki hoşgörüyü anlatamıyoruz.

husna

Kayıtlı Kullanıcı

Siz farkında değilsiniz galiba çoğu şeyin.Özellikle orada oynanan oyunlar konusunda.Bende herkes birbirini öldürsün yada hoşgörüsüz olalım demiyorum ki.Hoşgörü konusunda size katılıyorum ama dünyadaki gelişmeleri de iyi okumak ve gözlemlemek lazım sanırım.Selametle...

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr,vb
Insanlari icten ice vurduranlar yanliz Kafirler degil Muslimanlarin(Munafiklar) in kendiside ayni zamanda.Dunya malina Tamah edip Dini satanlar
Ben Almanyada yasiyorum burada Camilerde neler oluyor.....
Benim esim Cemaat ten olan kardeslerinin anlatmasi ile ögrendim. Alman Polisinin para karsiligi Camilerdeki Hutbeleri ,Vaazlari kucuk kameralar ve cep telefonlari araciligi Musliman kardeslerimizden satin aliyorlarmis.Musliman kardeslerimizden bunlari yapanlar var
Iste böyle insanlar Cemaatte sürekli gelen hic ummayacaginiz arkadaslariniz oluyor .Inanamiyorum ya SUBHANALLAH !!
Allah Islah etsin InsaAllah

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Aslında herşeyin farkında olduğum için bu konuyu açtım,
Biz müslümanlar Tamahkar olan İçinde Allah sevgisi taşıyan ve bu sevgiyi diğerlerinede aktarması gereken insanlarız yani, Ülkesini ve dinini aldığı paraya satamayacak kadar vatan ve din sevgisine sahiptir. eğer böyle bir sıkıntısı varsa dini ve vatanı için düşünmeden canını feda edebilecek insanlarız. Görüyoruzki çok fazla aç gözlü insanlar olmuşuz Ve para ile kendi vatanımızı ve dinimizi satabilecek hale gelmişiz. Bende biliyorum Iraktaki müslümanlar kışkırtılıyorlar Yani ülkesi için canını verecek insanlar kışkırtlamalarla kendi kardeşlerini öldürmektedirler. Bunun tek nedeni cahilliğimizden dolayı içimizdeki hoşgörüyü nefretretle kaplatmış ve bu nefredimiz kalbimizide katılaştırıp hedefini şaşırmıştır.

Tek sorunumuz eğitim eğitim seviyemizi yükseltirsek bilgiye sahip oluruz eğer bilgimiz olursa güce sahip oluruz eğer güçlüysek dünyaya sahip oluruz.

Allaha ısmarladık. Allahın Rahmeti üzerinize olsun

Muslima

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamu Aleikum vr,vb
Kardeslerim tabiki egitim önemli ama sorun sadece buradan mi kaynaklaniyor?Bence sadece cahil olmak degil sebebp.Peygamber(s,a,v)zamaninda da cahil di insanlar ama Imanlari coktu Inanmislar idi gercekten,öyle iken onlar canlari ve mallari ile savastilar sadece cahillik degil bu .Allah tan gercekten korkan insanlar ,inanan insanlar satar mi Dinini?
Ben bu insanlarin Iman meselesi ile ilgili sorunu var diye düsünürüm.(Allahu Alem)

Mustafa Akyol

Kayıtlı Kullanıcı

Tabiki Peygamberimiz cahildi. Ancak ozaman savaşlar oklarla kılıçlarla yapılmaktaydı. Ama şuan savaşın şekli değişti Artık teknoloji ve parayla savaş yapılıyor paranın olmasıda yetmiyor bilgiyede ihtiyacın var zaten bilgin varsa paran var ve güçlü sensin Osmanlıyı düşünün dünyanın en büyük imparatorluğu Bilgi toplumunun ortaya çıkartığı sanayi toplumu olma özelliğini yakalayamadığı için diğer güçlü devletler tarafından zayıflatılmış parçalanmıştır.

Sonuç olarak bilgi olmadan imanımızla nereye kadar.
Herşeyi imanımıza bağlamamalıyız.

serdar_topcu

Kayıtlı Kullanıcı

husna yazdı:
Onların birbirine düşmesi de Amerikanın işi değil mi?Tabi müslümanlarında bu oyunlara gelmemesi gerekirdi.Elimizden birşey gelsede oradaki masum insanlar için yapabilsek.

Arkadaşım size yüzde yüz katılıyorum

husna

Kayıtlı Kullanıcı

Ben hem imanın hemde teknoloji ve bilginin çok önemli olduğunu düşünüyorum.İmanınız olmadan yönünüzü şaşırırsınız, teknoloji ve bilgi olmadan da diğer devletler arasında söz sahibi olamazsınız.Her ikiside birbirini tamamlayan unsurlar.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt