Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

intihar eden arkadaşım için (1 Kullanıcı)

A

Arzu_76

:ASelamün aleyküm

Geçen ay çok samimi olduğum ve ailece görüştüğüm bir arkadaşım intihar etti.

Bu olay beni çok derinden yaraladı. Ölüm hak ama ölüm şekli :A

İntiharın çok günah olduğunu biliyorum bununla ilgili ayetlerde var ben bu kardeşim için ne yapabilirim. :A

Ne olur bana yardım edin bana yol gösterin sürekli aklımda bu dünyasını da yaktı öbür dünyasını da

İntiharın öbür dünyada kesinlikle kurtuluşu yokmu :A

Ne olur bana yol gösterin manen huzura kavuşmak istiyorum. Sürekli rüyamda görüyorum, aklıma geldikçe ağlıyorum.

Ne yapmalıyım?

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
:ASelamün aleyküm

Geçen ay çok samimi olduğum ve ailece görüştüğüm bir arkadaşım intihar etti.

Bu olay beni çok derinden yaraladı. Ölüm hak ama ölüm şekli :A

İntiharın çok günah olduğunu biliyorum bununla ilgili ayetlerde var ben bu kardeşim için ne yapabilirim.

Ne olur bana yardım edin bana yol gösterin sürekli aklımda bu dünyasını da yaktı öbür dünyasını da

İntiharın öbür dünyada kesinlikle kurtuluşu yokmu :A

Ne olur bana yol gösterin manen huzura kavuşmak istiyorum. Sürekli rüyamda görüyorum, aklıma geldikçe ağlıyorum.

Ne yapmalıyım?
aleyküme selam arzucaum.nasılsın canım.görüşemiyoruz.çok üzüldüm.başın sağolsun.allah affetsin.bu konuda bilgim olmadığı için yorum yapmak istemem.ama rabbimin merhametindende ümit kesilmez.3 ihlas bir fatiha okudum.rabbim kabul etsin inşallah.allaha emanet ol canım.:gulegule

koskun

Kayıtlı Kullanıcı
başınız sağolsun ... allah effeder inşallah ...

İntihar etmek küfür değildir, haramdır yani günahtır. Amel imandan parça değildir. Yani günah işleyen kâfir olmaz. Günah işleyen kâfir olsaydı, yeryüzünde Müslüman kalmazdı. İntihar edene kâfir denmez. Din kitapları diyor ki:

Şuuru yerinde iken intihar etmek, başkasını öldürmekten daha büyük günahtır. (Berika)

İntihar eden kâfir olmadığı için cenaze namazı kılınır. (Dürer ve Gurer)

Bir hadis-i şerif meali şöyledir:
(İntihar etmiş olsa da, her Müslüman ölünün cenaze namazını kıl!) [Deylemi]

ALINTI ; İntihar Etmek .:.: www.mehmetalidemirbas.com :.:.

A

Arzu_76

mahsun kul canım kardeşim rabbim razı olsun senden vefalı kardeşim sağol

koskun kardeş çok rahatlattın beni rabiimden ümit kesilmez demek ki sağol
rabbim razı olsun hakkınızı helal edin

-Yalancı_Dünya-

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm kardeşim çok üzüldüm . Senin yapacağın şey ona bol bol dua göndermek böyle yaparsan rahatlarsın inşallah. Selametle...

derya86

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum Arzu Abla. Başiniz Sağolsun Rabbim Sabir Versin Arkadaşinizida Affeylesin. Geçen Hafta Perşemde Nihat Hoca Programinda Değindi Bu Konuya O Programin Tekrarini Bulabilirmiyiz Internetten Bi Bakicam Bulabilirsem Sizi Aydinlatici Bilgiler Vardi. Hocamizda Koskun Kardeşimizin Yazdiği şeylere Benzer şeyler Söyledi. Kafir Olmadiklarini Ama Büyük Günah Olduğunu Söyledi. Ama Duaya Devam Edin Rabbim Dilerse Affeder Diye Ekledi. Bizde Dua Edelim Arkadaşiniz Için Ablacim. Elimizden Gelen Tek şey Dua Edip Rabbimizden Af Dilemek. Rabbimize Emanetsin Ablacim.

A

Arzu_76

canım roses kardeşim rabbim razı olsun sizden

canım derya kardeşim rabbim senden de razı olsun bende bulabilirsem bende bakayım

Allah (CC) razı olsun. Biraz olsun rahatladım inşallah dua edeceğiz hep bareber.

Hakkınızı helal edin ne olur sizi meşgul ettım

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt