Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnternetten film indirmek günah mı? (1 Kullanıcı)

• Konuyu başlatan illaz
  • Başlangıç tarihi
I

illaz

İnternetten film indirmek günah mı? Yani bunlar kul hakkına girer mi?

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Kullandıgın windows orjinalmi yada ofis programların yada diğer programlar oynadıgın oyunlar dinledigin sarkılar ilahiler orjinal cd denmni ?

Suan filmler vizyona gelmeden internette yayınlıyor kımı bu durumdan memnun reklam oldugunu düsünüyor
Ama tabiki bir kul hakkı söz konusu... .Diyanet Haram demiş Telif haklarına riayet edilmesi gerektigini söylemiştir Ama vicdanen zaten bunun yapılmaması gerektiginin farkındayız ama yapıyormuyuz tartısılıR

I

illaz

Ben artık netten film-mp3 gibi telif hakkı bulunan ürünleri indirmiyorum. Satın da almıyorum. Hatta telif hakkına sahip olabilmek için geçen ay gittim orjinal Windows aldım. Param oldukça ilerde diğer kullandığım programlarıda telif haklarını ödeyerek satın alacam. Benim asıl öğrenmek istediğim asıl konu dini filmleri veya belgeselleri, dinimzi yaymak, bilgi sahibi olmak veya bilgilendirmek amacı ile indirmiş olsakda mı caiz olmaz?

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Telif haklarının serbest olmasına bakman gerekli kardeş Serbesse indirebilirsiN

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar indirdiğiniz filimleri mülk ediniyormusunuz ? yoksa izle sil gibi bir durummu var ve izlediğiniz filimlerin dinlediğiniz şarkıların size ne gibi faydaları dokunuyor ? maddi yada manevi bir kazanç elde ediyormusunuz ? etmiyorsanız filimle müzikle ne işiniz var izlemeyin,dinlemeyin ve indirmeyin...

MekYes

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.allahyolu.com
bu konu tartisilabilir ...
ama bi düsündügümde bazi kesimler muzik yada filmleri izinsiz bir sekilde caliyor ve nette yayinliyor bizde bunun calinti oldugunu bile bile izliyor yada dinliyoruz bu durumda hirsiza ortak oluyoruz günahini sevabini siz düsünün artik...

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
İşletim sistemi ve ofis vb. programlari lisansli olan varmı yoksa kopya cd den yada crackle mi yüklediniz Buda Bir kul hakkı olsa gereK..

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar filim,müzik,program indirdiğiniz siteler filimlerin çalıntı olduğunu beyan ediyorlarmı etmiyorlarsa sizin için bir sorun teşkil etmiyor,bu şuna benziyor pazara çıktık alışveriş yapıyoruz domatesci domatesleri çalmış ama biz kimden çaldığını ve domateslerin çalıntı olduğunu bilmiyoruz domatesleri alıp eve gelip afiyetle yiyiyoruz bizim bunda suçumuz ne ?
Ha diyeceksiniz ki sitelerin çoğu çalıyor filim yada müzikleri veya programları sonra korsan yayınlıyorlar,kardeşler hangi site çalıyor hangi site çalmıyor nasıl bileceğiz ki ,google ye program adı yazıyorum çıkıyor indir diyorum indiriyorum indirdiğim site yayınlayıcıdır çalmışsa onun kabahati benim ne günahım var hatta bana programı verdiği için ALLAH razı olsun diyorum.
Ben kendimi böyle savunuyorum .
Ama diyorsanız ki harama düşme korkusu içindeyim takvam bozulur o zaman ilk mesajımdaki gibi izleme,dinleme,indirme haramdan da sakınmış ol.

Ravzadakinurunkölesi

Kayıtlı Kullanıcı
Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye,demiş : NEREM DÜZ Kİ!
Filmlerin sevap kazandıracak bir tarafı olmadığı gibi çok istisna film türlerinden hariç geri kalanını izlemek günahtan başka bir şey değildir.

Anlatabildim mi bilemiyorum.

Hayırlara vesile olması duasıyla...

HilserSeN

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumli abi programları indirirken süreli kullanım 3 ay süreli demo yada free yani bu bedava demek bunlar yazar Binaenaleyh bu dedigin noktada herhangi bir sorun yok
Amma
Windowsun orjinal deilse
Ofis programların ojinal deilse
O zaman bill gates ile ugrasmak zorunda kalınabilir diğer tarafta ...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Erzurumli abi programları indirirken süreli kullanım 3 ay süreli demo yada free yani bu bedava demek bunlar yazar Binaenaleyh bu dedigin noktada herhangi bir sorun yok
Amma
Windowsun orjinal deilse
Ofis programların ojinal deilse
O zaman bill gates ile ugrasmak zorunda kalınabilir diğer tarafta ...

Kardeş bak sen belki bilgisayardan anlıyorsun biliyorsun ,ama bilmeyen bi dünya insan var gidip alıyoruz yada toplatıyoruz bilgisayarı tek tek soramayız ya anakart çalıntımı,ses kartı ne malı kaçakmı girdi ülkeye modem ne nasıl diye ,pazarcı misalim gibi bilgisayarcıdan alırız bilgisayarı gelir evimizde işimize bakarız korsan bir iş yapmışsa bilgisayarcının suçu bu haramıda günahıda sevabıda ona ait biz yapmadıkdan sonra mesuliyet niye alalım ki?

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye,demiş : NEREM DÜZ Kİ!
Filmlerin sevap kazandıracak bir tarafı olmadığı gibi çok istisna film türlerinden hariç geri kalanını izlemek günahtan başka bir şey değildir.

Anlatabildim mi bilemiyorum.

Hayırlara vesile olması duasıyla...

İhvanım seni çok iyi anlıyorum ...
Yüreğine sağlık olsun...
Bizlerinde duaları sizlerle...

I

illaz

Yorumlarınız için çok teşekkürler... Ben sorumun cevabını fazlasıyla aldım... Teşekkürler...
Allah (c.c.) sizlerden razı olsun...

Doogle

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun Aleykum arkadaşlar siteden film yayınlamak günah mıdır? Cinsel içerik bulunmamakta. İndirme linklerini de vermiyorum fakat çeşitli programlar ile indirebiliyorlar. Ayrıca bende başka sitelerden almaktayım günah mıdır? Kul hakkına girer mi? Kardeşinize yardımcı olun lütfen. Allah razı olsun.

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,

Değerli kardeşim,yaptığın iş için sorduğun soru fetva gerektirecek bir soru olabilir,bu kardeşin asla fetvaya malik değildir,ancak acizane vicdani fikrimi söyleyebilirim,sende eli vicdanında bir insan olduğun için kendini huzursuz hissetmiş ve böyle bir soru sormuşsun...

Konunun başında tartışıldığı gibi senin başka sitelerden aldığın yani indirdiğin filimlerin çalıntı olup olmadığını o site sahipleri belirtmediği için şahsımca almanda ve kullanmanda hatta başkasına kullandırtmanda bir mahsur yoktur...
Ancak işin şu boyutu varki,insanların filimlerdeki içeriklerden dolayı hayatlarına kötü amanada etki edecek fikirler aşılanmasına sebeb olabilirsin...
Misal 15 yaşında islamiyeti anne babasından duymuş bir çocuğa senin siten vasıtası ile izleteceğin bir ateist filmi onu etkileyip tamamen helakına sebeb olabilirisin...
Günümüzde popüler olan hırsızlık filmi izletip hırsızlık yapmanın bile güzel ve aksiyonlu bir iş olduğunu ona aşılamış olabilirsin...
Adam öldürmenin çocuk oyuncağı olduğunu...
Esrar,eroin,kokain vs vs gibi uyuşturucuların sadece kafa yaptığını ve insanı eğlendirdiğini başka hiç bir zararı olmadığını gösteren filimlerden izletip gerçek hayatta bir gün kendisine uzatılan uyuşturucunun filimde gördüğü gibi zararsız olduğunu düşünmesine ve denemesine sebep olabilirsin...
Asi gençlik filimleri anne babaya isyanın övülecek bir şey olduğunu anlatması gibi durumlarda çocular zaten deli dolu aşırı etkilenmelerine sebeb olabilirsin,biliyorsun misaller uzar gider,hatta erotik içerik yok dediğin için toplumun kanayan yarasına tuz basmıyorum bile...

Aklı başında bir insanı kandırması zordur ancak meraklı 14-20 yaş arası çocukların hayatına artık filimler yön veriyor,bunu düşünmeni ve kendi adına yapabilecek birşey olduğunu anlamanı isterim...
Sadece benden ne olurki diye düşünme en azından sen yapmadığın bir işten dolayı rahat ve huzurlu olacaksın,illa ki ben bu işi yapacağım diyorsan dini filim,dini kitap,belki ilahi gibi şeyler ile donat siteni ve pc ni ,insanlarda senden hayırlı bir iş alıp paylaşmış olsunlar...

Selamlar ve dualarımla...

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Ve aleykum selam,

Konunun başında tartışıldığı gibi senin başka sitelerden aldığın yani indirdiğin filimlerin çalıntı olup olmadığını o site sahipleri belirtmediği için şahsımca almanda ve kullanmanda hatta başkasına kullandırtmanda bir mahsur yoktur...

Sevgili Abim,

Haddim olmayarak ben bu ifade ile ilgili farklı birşey söylemek istiyorum.Bende çok uzun süredir bilgisayar ile hatta özellikle internet ile uğraşan bir bilgisayar kullanıcısıyım.Bu süreç yaklaşık olarak 10 yıl önce başladı diyebilirim.10 yıldır bu yana gördüğüm film ve müzik indirebileceğimiz sitelerden %99'unun çalıntı eserlerden oluştuğunu söyleyebilirim.Ayrıca bu site sahiplerinin hemen hemen hiç biri bu içeriklerin çalıntı olduğunu söylemiyor.Bence bu şuna benziyor ; bir pazarki satılan ürünlerin %99 unun çalıntı olduğunu az çok biliyoruz.Ama satıcılar bunu söylemiyor.Biz burda %1 lik helal kısmı ararken bence çok fazla risk alıyoruz ve %99 ihtimal ile günaha bulaşmış oluyoruz.Bence o site sahipleri yazmasa bile biz bu oranları bildiğimiz için mesül olabiliriz.

İnternetten indirdiğimiz programların çalıntı olup olmadığınıda küçük bir araştırma ile öğrenebiliriz.Eğer indirmiş olduğunuz programın ana sitesini ziyaret edersek orda o programın ücretli yada ücretsiz olup olmadığını kolayca öğrenebiliriz.

Bence bunları bilmemek, sandığımız gibi bizi mesuliyetten kurtarmayabilir.Çünkü biz nasılki dini öğrenmek için, kitaplara başvuruyor, alimlere danışıyorsak bu konuda da mesuliyetimiz ölçüsünde araştırma yapmamız gerekir diye düşünüyorum.

Haddim olmayarak yazdığımz bu yanıt için çok ama çok özür dilerim.

Eğer yanlış anlaşıldıysam beni affedin..

Kardeşiniz

detroit

Kayıtlı Kullanıcı
cevap yazarmısınız şimdiden Allah Razı olsun

cevap yazarmısınız şimdiden Allah Razı olsun

bende bir film sitesi açtım her filmin videosu gözükmeden önce söle bir yazı yazdım ;

Not: Filmler *****.net ' den indirilerek upload edilmiştir.Herhangibir Kul Hakkı Veya Telif Hakkı üzerimize mal edilemez.Bu tavsiyeyi okuduktan sonra lütfen filmi izleyip izlemeyeceğinize karar veriniz.

diye gayet görünür bir şekilde not yazdım bu kul hakkı benim üzerimden kalkarmı yardım edin lütfen şimdiden Allah Razı Olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt