Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnternette karşı cinsle chat yapmak caiz midir? (2 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Dikkat: hemen hemen hepimiz icin gecerli!

Bir müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda olsun konuşup dertleşmesi güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir.

Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevi hisleri uyandıran şeylerden olursa bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekar olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur.

Fakat dini konularda Allahı, ölümü, ahireti ve dini duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. Ölçünüz bu olmalıdır. Bu ölçülerle hareket ettiğiniz zaman günaha girmeyeceğinizi ve kendinizi koruyacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yaptığınız işi bir de vicdanınıza sormanızı tavsiye ederiz. Vicdanınız rahat değilse o işten vazgeçiniz.

İleride evlenecek iki çiftin, sadece yanlarında akrabalarından birer kişi bulunmak şartıyla bir yerde oturup yalnız konuşmaları caizdir, hatta sünnettir. Fakat flört tarzı ilişkilerde kadın ve erkeğin yanlarında akrabaları bulunsa bile konuşmaları caiz değildir. Dinimiz zinayı yasakladığı ve haram saydığı gibi zinaya götüren yolları da tıkamış ve haram saymıştır.

Aynı şekilde de internetten tanışılan birisi ile istediğiniz gibi havadan sudan konuşmak ve chatleşmek caiz değildir. şayet ona islamiyeti anlatıp sevdirmeye çalışsanız o başka meseledir. Yoksa başka tarzda konuşup sohbet etmek insanı yanlış neticelere götüreceğinden caiz görülmemektedir.
Ayrıca Sağlam ailelerin ve aile bağlarının kurulabilmesi ve tesis edilebilmesi için, evliliğin sağlam temellere dayandırılması gerekir. Bu nedenle, İslamiyet görücü usulü teşvik etmekle beraber, adayların birbirleriyle görüşmesini de esas kabul etmiştir.

Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki, birbirlerini hiç tanımayan ve ailece de tanışmayan iki kişinin internette birbirlerine verdikleri ifadelere güvenip de evlilik gibi ciddi bir işe yeltenmemeleri gerekir. Çünkü, bu şekilde ki bir tanışma hüsran ile sonuçlanabilir. Bizim kanaatimiz sizin veya herhangi bir insanın böyle bir yöntemle evliliği seçmemesidir.

alinti: sorularlaislamiyet

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İnternette karşı cinsle chat yapmak caiz midir?

S.A ABLACIM..

MÜKEMMEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ...ALLAH RAZI OLSUN İNŞ...RABBİM BİZLERİN YARDIMCISI

OLSUN..HARAMA YAKLAŞMAKTAN KORUSUN İNŞ..DUA İLE...B)B)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
GÜZEL OLMUŞ AMA BİZ MSN KARŞI CİNSLE KONUŞUYORUZ......................!BU SİTEDEN TANIŞIP ARKADAŞ OLARAK KONUŞTUĞUM KİŞİLERLE KONUŞMAYAYIM MI.......!BİRAZDA İNSANIN İÇİNDEKİ NİYETE BAĞLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEN KAFANDAN EĞRİ BİR DÜŞÜNCE GEÇİRMEDEN Mİ SORUN PEK YOK AMA KARŞI TARAFI BİLEMEM..........!

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

selamun aleykum...

Rabbim razı olsun abla...dikkat etmemiz lazım gercekten..selametle..

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

nigdeli yazdı:
S.A ABLACIM..

MÜKEMMEL BİR PAYLAŞIM OLMUŞ...ALLAH RAZI OLSUN İNŞ...RABBİM BİZLERİN YARDIMCISI

OLSUN..HARAMA YAKLAŞMAKTAN KORUSUN İNŞ..DUA İLE...B)B)
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun SELAM SAYGI VE DUA İLE

derya_gulu

Kayıtlı Kullanıcı

S.a. Allah razı olsun cevabını bildiğim fakat emin olmadığım bir konuydu allah razı olsun

tsunami

Kayıtlı Kullanıcı

s.a
allah razı olsun aeo

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

AHSEN-I FIGAN yazdı:
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM.
GÜZEL OLMUŞ AMA BİZ MSN KARŞI CİNSLE KONUŞUYORUZ......................!BU SİTEDEN TANIŞIP ARKADAŞ OLARAK KONUŞTUĞUM KİŞİLERLE KONUŞMAYAYIM MI.......!BİRAZDA İNSANIN İÇİNDEKİ NİYETE BAĞLI DİYE DÜŞÜNÜYORUM SEN KAFANDAN EĞRİ BİR DÜŞÜNCE GEÇİRMEDEN Mİ SORUN PEK YOK AMA KARŞI TARAFI BİLEMEM..........!
Değerli le kardeşim bunun kötü niyet ile düşünüp düşünmemekle hiç bir alakası yok,yazıyı dikkat ile okursanız meseleyi daha iyi kavrayacağınıza eminiz.SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

m_muaz yazdı:
selamun aleykum...

Rabbim razı olsun abla...dikkat etmemiz lazım gercekten..selametle..
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden olsun,SELAM VE DUA İLE

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

derya_gulu yazdı:
S.a. Allah razı olsun cevabını bildiğim fakat emin olmadığım bir konuydu allah razı olsun
A.S.Kardeşim,Rabbim cümlemizden razı olsun.Dularınızda eksik etmeyin.

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.... PAYLAŞIM İÇİN.... SELAMETLE....

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

serife07 yazdı:
ALLAH(C.C.) RAZI OLSUN.... PAYLAŞIM İÇİN.... SELAMETLE....
Rabbim cümlemizden razı olsun.SELAM VE DUA İLE

H@vv@Nur

Kayıtlı Kullanıcı

^Ravza_Nur Allah (C.C) Razı oLsun Kardeşim PayLaşımın için SağoLasın..

paspas_kurban

Kayıtlı Kullanıcı

Sağolasınız ...

beynelmilel

Kayıtlı Kullanıcı

Benim bir yerde kafam karıştı.Abi kardeş gibi olsak da kötü görülebilir mi acaba konuşmak?
Ben yazıyı çok beğendim bu arada Allah razı olsun emeğiniz ve paylaşımınız için ...!!!B)

Nuru_ayn

Kayıtlı Kullanıcı

Rasulullah (S.A.V) diyor ki: "Ameller niyetlere göredir"
Ve haramdan kaçınmanın gerekli olduğunu düşünüyorum. A.e.o

cemil cemil

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Dikkat: hemen hemen hepimiz icin gecerli!

Bir müslümanın başka Müslüman kardeşleriyle ister karşılıklı isterse sanal ortamda olsun konuşup dertleşmesi güzel bir şeydir. Ancak bu aynı cins olanlar içindir. Bir erkeğin bir kadınla konuşması ise bazı yönlerden dikkat etmeyi gerektirir.

Örneğin aşk, sevgi, gıybet, yalan ve şehevi hisleri uyandıran şeylerden olursa bu kesinlikle doğru değildir. Bu konuda kişinin evli veya bekar olması fark etmez. Evli birinin günahı ise daha fazla olur.

Fakat dini konularda Allahı, ölümü, ahireti ve dini duygu ve düşünceleri hatırlatan konuşmalar olursa elbette bunlar yasak olmadığı gibi sevabı da vardır. Ölçünüz bu olmalıdır. Bu ölçülerle hareket ettiğiniz zaman günaha girmeyeceğinizi ve kendinizi koruyacağınızı söyleyebiliriz. Ayrıca yaptığınız işi bir de vicdanınıza sormanızı tavsiye ederiz. Vicdanınız rahat değilse o işten vazgeçiniz.

İleride evlenecek iki çiftin, sadece yanlarında akrabalarından birer kişi bulunmak şartıyla bir yerde oturup yalnız konuşmaları caizdir, hatta sünnettir. Fakat flört tarzı ilişkilerde kadın ve erkeğin yanlarında akrabaları bulunsa bile konuşmaları caiz değildir. Dinimiz zinayı yasakladığı ve haram saydığı gibi zinaya götüren yolları da tıkamış ve haram saymıştır.

Aynı şekilde de internetten tanışılan birisi ile istediğiniz gibi havadan sudan konuşmak ve chatleşmek caiz değildir. şayet ona islamiyeti anlatıp sevdirmeye çalışsanız o başka meseledir. Yoksa başka tarzda konuşup sohbet etmek insanı yanlış neticelere götüreceğinden caiz görülmemektedir.
Ayrıca Sağlam ailelerin ve aile bağlarının kurulabilmesi ve tesis edilebilmesi için, evliliğin sağlam temellere dayandırılması gerekir. Bu nedenle, İslamiyet görücü usulü teşvik etmekle beraber, adayların birbirleriyle görüşmesini de esas kabul etmiştir.

Buradan yola çıkarak diyebiliriz ki, birbirlerini hiç tanımayan ve ailece de tanışmayan iki kişinin internette birbirlerine verdikleri ifadelere güvenip de evlilik gibi ciddi bir işe yeltenmemeleri gerekir. Çünkü, bu şekilde ki bir tanışma hüsran ile sonuçlanabilir. Bizim kanaatimiz sizin veya herhangi bir insanın böyle bir yöntemle evliliği seçmemesidir.

alinti: sorularlaislamiyet

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİKONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. BEN KONUYLA ALAKALI BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM. MSN DE KONUŞMAKLA BURDA FORMLARA CEVAP VERMEK ARASINDA Bİ FARK VARMI? İKİSİDE SANAL ORTAM İKİSİNDE DE MİMİK HAREKETLERİ KULLANABİLİYOSUNUZ. MESELA SİZ BANA CEVAP YAZACAKSINIZ BEN SİZE CECAP YAZICAM DİYELİM 2-3 PENCERE OLACAK KISADA OLSA Bİ KONUŞMA OLACAK. Bİ SAKINCA VARMI BUNDA MERAK EDİYORUM. KUSURA BAKMAYIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN SADECE ARASINDAKİ FARKI MERAK EDİYORUM VE KAFAMA TAKILDI. ALLAH(C.C) RAZI OLSUN SELAMUN ALEYKÜM.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı

M DENIZ yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM ÇOK GÜZEL BİKONUYA DEĞİNMİŞSİNİZ. BEN KONUYLA ALAKALI BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM. MSN DE KONUŞMAKLA BURDA FORMLARA CEVAP VERMEK ARASINDA Bİ FARK VARMI? İKİSİDE SANAL ORTAM İKİSİNDE DE MİMİK HAREKETLERİ KULLANABİLİYOSUNUZ. MESELA SİZ BANA CEVAP YAZACAKSINIZ BEN SİZE CECAP YAZICAM DİYELİM 2-3 PENCERE OLACAK KISADA OLSA Bİ KONUŞMA OLACAK. Bİ SAKINCA VARMI BUNDA MERAK EDİYORUM. KUSURA BAKMAYIN YANLIŞ ANLAŞILMASIN SADECE ARASINDAKİ FARKI MERAK EDİYORUM VE KAFAMA TAKILDI. CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM ALLAH(C.C) RAZI OLSUN SELAMUN ALEYKÜM.
???????????????????

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt