Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İnternet ve TUZAKLAR..! (1 Kullanıcı)

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
İnternette En Çok Düşülen Tuzaklar…

11.jpg

1. Sanal Âlemin Hesaba Çekileceğini Unutmak Sayısız çirkinliğin yalnızca bir tık öteye taşınabildiği internet ortamı Müslümanlar için de günahlara külfetsiz girilebilecek bir ortam haline gelmiştir. Bu durumun başlıca sebeplerinden birisi de insanların sanal âlemde yaptıkları yanlışları, girdikleri siteleri “geçmişi” silerek kurtulabileceklerini sanmalarıdır. Kimi kandırıyoruz? Asıl geçmişimizin Hesap günü dürülmek üzere önümüze konacağını bilmiyor muyuz? Sabahtan akşama kadar yaptıklarımızı kaydetmekle yükümlü melekler bize çoktan bir internet defteri açmıştır, değil mi? Şuan ne yapıyor olduğunuz, az önce neleri izliyor olduğunuz veya hepsinin öncesinde neleri keşfetmiş olduğumuzdan hesaba çekileceğiz! İğrençliklerin zirve yaptığı bu sanal âlemlerde gezinirken unutmayın ki karanlık bir gecede siyah taşın üzerindeki karıncayı gözeten bir Rabbimiz var! Eşinizden dostunuzdan sakladığınız geçmişinizi O’ndan nasıl saklayacaksınız?

2.İnternette Vaktini Boş İşlerle Geçirmek “Eyvah, hem gençlik gitti, hem ömür gitti, hem müflis olarak kabre gidiyorum; keşke aklımı başıma alsaydım.” Risale-i Nur Müslümanlar neden geri kaldı sorusunun cevabını çok da uzaklarda aramaya gerek yoktur sanırım. İnternet tuzaklardan belki de en tehlikesi.. oyun oynamak, haram ve fuhşiyat içeren filmler izlemek, dünya ve ahirete bir fayda getirmeyecek işler peşinde koşmak.. Vaktin nasıl geçtiğini o an için unuttursalar da iki cihan bir araya gelse artık o kıymetli saatlerinizi bir daha geriye getiremeyecektir. Biraz dikkatli bir gözle baktığımızda tüm medyanın, internet dünyasının insanları buna çekmek için uğraştığını görebiliriz. Ölümün genç yaşlı demeden herkesi alıp gidebildiği, ikinci kez bir imtihan fırsatı verilmeyeceği bu hayatta bir Müslüman nasıl olur da hiçbir şeyi umursamadan boş ve faydasız, hatta birçoğu günaha sürükleyecek sitelerde vakit öldürebilir? Gençlik heyecanını, enerjisini dava şuuruyla daha da arttırabilecekken, öğrenebilecek birçok faydalı ilim varken kendimizi gelip geçici dünyanın gelip geçici eğlencelerine kaptırmayalım...

3.Sosyal Medyayı Karşı Cinsle Etkileşime Girmek İçin Kullanmak Hemen herkesin en az bir sosyal medya hesabına sahip olduğu günümüzde bu yerleri kötü amaçlar için kullanan Müslümanların türediğini görmek ne kadar üzücüdür! Özellikle dini paylaşımların altında dönen dindar profilli kızlar ve erkekler arasında geçen “masum” konuşmalar şeytanın attığı yalnız küçük birer oltadır. Namahrem gerçek hayatta kimse sosyal medyada da namahremdir ve o kişilerle yüz yüze olmamanız takınmanız gereken edep çizgisini aşmayı gerektirmez! Herkesin birer televizyon yıldızı edasında süslediği profil fotoğraflarına bakıp da arkadaşlık istekleri göndermek, tanışma umuduyla özelden mesajlar atmak Müslümanlara yakışmıyor. Sokakta gördüğünüzde bakışımızı indirmemiz gereken namahreme nasıl arkadaşlık isteği gönderebiliriz? Şeytanın bu tuzağına düşmeyin. Hesabınızı kız/erkeklerle iletişime geçmek için kullanmayın. Facebook, Twitter, İnstagram ve diğer hesaplarınızı Kıyamet Günü size fayda getirecek şekilde kullanın, aleyhinize olacak şekilde değil!

4. Âlimleri Kolayca Tenkit Etmek İnternette görmeye alışık olduğumuz manzaralardan biri de, hayatı boyunca ilim tahsil etmiş, bizlerin horul horul uyuyarak geçirdiğimiz geceleri ibadetle ihya etmiş alimlerin, hocaların birtakım “klavye mücahidleri” tarafından “Bu hoca şöyledir..böyledir..şucudur..bucudur..” diyerek hüküm giydirmesidir. “Hüküm vermek ancak Allah'a aittir" kendisinden başkasına değil.” (Yusuf, 40) Hal böyleyken biz kim oluyoruz da oturduğumuz yerden o insanları tenkit etmeye kalkıyoruz? Herkes haddini, ilmini, konumunu bilip ona göre davranmalı. Özellikle ümmet olarak birbirimize daha çok sahip çıkmamız gereken bir zamanda böylesi eleştirilerle ancak Müslümanların arasını açmanın hesabını Allah’ın soracağını unutmamalıyız. Ben birşeyleri düzeltmek istiyorum diyorsanız da bunu kimseyi rencide etmeden, fitneye sebebiyet vermeden o kişiye özel olarak iletebilir, tavrınızı buna göre takınabilirsiniz...

5.Yazı Dilinde Gıybet, Küfür, Hakaret Edilebileceğini Düşünmek Efendimiz (sav) ‘in “Buna sahip çık, cennet senindir” dediği dilin karşındakini incitmesi için yerinden kıpırdaması gerekmediğini hepimiz biliyoruz. Dilimizin görevini elimizin ifa ettiği günlerde, “nasılsa direk ağzımdan çıkmıyor” düşüncesine kapılıyor olmalıyız ki, günlük hayatta salihler salihi(!) bir kul iken yazı dilinde Nemrutlaşabiliyoruz. Neden? Çünkü karşıya verdiği etkiyi gözümüzle görmüyor, yaptığımız hasarın bilincine varamıyoruz. Belki de birçoğumuz hayır ben böyle yapmıyorum şeklinde düşünebilir, ancak inanın bu saydıklarımızı “eleştiri” adı altında o kadar çok yapıyoruz ki… Bir şeylere çok kızmış olabiliriz, çok yanlış bulduğumuz şeyler olabilir; bunu mümkün mertebe karşıdakini incitmeyecek şekilde dile getirmeye çalışamaz mıyız? Hayvanları dahi incitmemek için uğraşan bir Peygamberin ümmetiyken, mümin bir kalbi kırmanın Kabe’yi yıkmaktan daha kötü gören bir dine inanıyorken elimizden çıkanlarla bu nimeti kirletmeyelim...

6.Uygunsuz Fotoğraflar Paylaşmak İnternet âleminde Müslümanların kapıldığı bir başka akım da ne olduğuna, nereye gittiğine dikkat etmeden fotoğraflar paylaşmaktır. Özellikle hanımlar, hangi kötü kimselerin eline geçebileceğini düşünmeden fotoğraf koymalarını meşru bir sebebe sığdırabilirler mi? Cenazesini dahi karanlıkta gömülmesini isteyen Fatıma annemiz (radıyallahu anha) bugün ümmetin genç kızlarının beğeni toplamak amacıyla paylaştığı pozları görseydi ne derdi? Kızlar! Önünüzde iffetini örnek alabileceğiniz birçok hanım Sahabeler varken, çirkin düşünceli erkeklere kendini beğendirme amaçlı resimler sergilemekten vazgeçin. Yalnızca kızlar değil, erkekler de bu konuda paylaştığı fotoğraflara dikkat etmeli, ego kabartmak, kendini beğendirmek için karşı cinsin dikkatini çekecek fotoğraflar paylaşmaktan uzak durmalıdır. Yüzümüzün değil bir de ruhumuzun fotoğrafı çekilseydi paylaşmaya ne kadar heveslenirdik, bir de bunu düşünün...

7.Haram Görüntüler İzlemek Her yanımızı kuşatmış açık saçık kadın fotoğraflarıyla Müslümanlar olarak çetin bir imtihan vermekteyiz. Ancak yine kimse görmüyor düşüncesiyle girdiğimiz siteleri, izlediğimiz görüntüleri kıyamet günü gözlerimiz haber verecek...

O gün ki Allah onları hep diriltecek de bütün yaptıklarını kendilerine haber verecek, Allah onu bir bir saymış onlarsa onu unutmuşlardır, Allah her şeye şahiddir. (Mücadele, 6)

Rabbimiz’in helal dairesi herşeye yetecek kadar geniştir, haramda zevk aramaya çalışan bizleriz. Bu tarz görüntülerin insanların içine işleyerek ahlak ve fıtratımızı bozduğunu görmek için etrafımızda gelişen olaylara bakmamız yeterlidir. Kendimizi, ailemizi, çocuklarımızı, arkadaşlarımızı bu tehlikelerden korumalı ve uzak tutmaya çalışmalıyız. Yine boş kalmaktan, meşguliyetsizlikten doğacak bu felaketi önlemek için mümkün olabildiğince cemaat içinde kalmalı, salih arkadaşlarla beraber bulunmalıyız. Allah bütün Müslümanları internet aleminin tuzaklarından ve tehlikelerinden muhafaza eylesin.
Âmin.

Alıntı

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
Mükemmel bir paylaşım olmuş...

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
benim bir aydan fazladır android telefonum arızalı. Şu bir ayda şunu farkettim. bu tür aletler akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve her türlüsü vs. insanın gereksiz yere vaktini alıyor. kendimden örnek vereyim önce andoid uygulamalı telefonum varken cocugumla ilgilenirken bile elimde telefon sürekli kurcalıyordum. Çocugumdan bile çalıyodu. Bir aydır yok dedim hiç gerekli bir şey değil hatta zararlıymış. o olmadan da çok rahat arkadaşlarımla ihtiyaç duydugumda iletişim kurabiliyorum. ve ben daha çok çocuguma evime vakit ayırabiliyorum.Cenabı Allah kuranı kerim de sık sık tekrarlayarak ya doğrudan düşünmez misiniz ya da dolaylı olarak biz kullarını düşünmeye sevk eden ayetler göndermiştir misal akıl sahipleri için bunda ibretler vardır gibi. Demek ki düşünmek bu kadar önemli bir eylem doğruyu yanlışı ayırt etmede.bir dikkat ederseniz bilgisayarlar akıllı telefonlar bunlar hep şahsi fikrim birer tuzak. internet ucuzladı kampanya yapıyorlar internet paketleri adı altında hem evden hem cepten internetsiz kalma diyorlar açık açık reklamlarda. telefon konuşmak için dakika kampanyaları yapıyorlar. artık çoluk çocugun bile elinde bu aletler. ben şöyle düşünüyorum bunların hepsi birer komplo. öyle reklam yapıyorlar ki sanki ihtiyaç bütün bunlar. tamam ihtiyacımızı da karşılıyorlar. ama insanoğlu koyun sürüsü gibi. herkes alıyor bende de olmalı çünkü herkesin var. siz söyleyebilir misiniz ya da genelleyebilir misiniz sahi sadece ihtiyaçlarımız için mi kullanıyoruz. öyle zaman geçiriyoruz ki şu tv bilgisayar karşsında kilitlenip kalıyoruz. ve onlarla mesgul olurken zamanın nasıl geçtiğinin farkında olmuyoruz. vakit geçiyor uykumuz geliyor yatıyoruz. yani hiç bir şey için kafa yormadan zihnimizi gerçekleri idrak etmek için kullanamadan kısacası düşünemeden gün bitiyor. halbuki yukarıda söylediğim gibi kuranı kerim bizlere sık sık düşünmez misiniz akıl sahipleri diyor. ama o akıl sahipleri kendim dahil bizleri adeta uyusturan kutulara bakıp o en değerli vakitlerimizi ömrümüzü o en değerli sermayemizi tüketiyoruz. geçenlerde dikkat etttim bi kaç arkadaş yanyana yürüyorlar. ellerinde telefonları birbirleriyle konuşmuyorlar hepsi birden yürürken dahi telefon kurcalıyorlar. hani neresi bunun sosyallik. eskiden bulaşık makinesi çamaşır makinesi elektrikli süpürge vs zamandan tasarrruf sağlayana makinelerimiz yoktu. peki şimdi çamaşırdan bulaşıktan arta kalan zamanları gereginde değerlendirebiliyor muyuz.?

mavci

Yönetici
Dediklerine aynen katılıyorum kardeşim...
Her şeyi yerli yerinde kullanmak lazım...
Teknolojiyi de mutlaka kullanmalıyız ama TEKNOLOJİNİN BİZİ KULLANMASINA müsade etmeyeceğiz inşalalh...

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
Online yaşamın artıları ve eksileri [Araştırma]

Bugün özellikle gençler çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Her an, sayısız farklı şekilde internet bağlantısını kullanan yarının yetişkinleri bu durumdan tam olarak nasıl etkileniyorlar? Pew Research Center gerçekleştirdiği bir araştırma ile bu sorunun yanıtını ortaya koymaya çalışıyor.

Bugün 12 ile 29 yaş aralığında bulunan geniş bir yelpazedeki internet kullanıcılarını ele alan araştırma, bugünün hızlı ve çok bağlantılı yaşam koşullarının 2020 yılında bu gençlerin yaşamlarını nasıl etkileyeceğini inceliyor.

Çok büyük kısmı pek çok farklı şekilde ve sürekli internete bağlı olarak yaşayan bu gençlerin geleceğinden umutlu olanlar da var, bu durumu bir felaket olarak görenler de…

ABD’deki rakamlara göre bugün 12-17 yaş aralığındaki gençlerin %95’i internet bağlantısına sahip. %77’sinin cep telefonu var ve %76’sı en az bir sosyal ağ sitesini aktif olarak kullanıyor. Yaşları biraz daha ileri olan 18-29 yaş grubuna bakıldığında ise internet bağlantısına sahip olanların oranı %96’ya çıkıyor ve bu kitlenin %84’ünün sosyal ağlarda aktif olduğu görülüyor. Bu yaş grubundaki kişilerin %97’si cep telefonuna sahip ve bunların yarısı akıllı telefon. Tablet sahiplerinin oranı ise %23.

Peki teknoloji ile biraz fazla iç içe gibi görünen bu gençler bundan 8 yıl sonra ne durumda olacaklar? Gelişen teknoloji ile birlikte gelişmeyi başararak yepyeni bir türün ilk temsilcileri mi olacaklar, yoksa bu seviyedeki teknoloji insan doğasına aykırı olduğu için ciddi sosyal sorunlarla mı karşılaşmaya başlayacağız?
“Her şey güzel olacakâ€￾

Araştırmaya özel olarak davet edilen 1021 kişinin %55’i her şeyin çok güzel olacağını düşünüyor. %43’lük bir kitle ise gelecekten umutsuz. %3’lük bir bölüm ise işin içinden çıkamamış ve gençlerin geleceği hakkında net bir fikri yok.

İyimserlerin en çok altını çizdikleri konu; gençlerin “çok görevliâ€￾ (multitasking) bir nesil yetişmekte olduğu yönünde. Aynı anda hem kişisel, hem profesyonel konularla eş zamanlı olarak ilgilenebilme yeteneği kişilerin daha kısa zamanda daha fazla soruna çözüm üretebilmesini sağlaması açısından önemli bir avantaj gibi görünüyor.

Üstelik zaman içerisinde bu becerilerin gelişmesi, bugünkü alışkanlıklarımızla erişilmesi mümkün olmayan seviyelerde sorun çözme yeteneklerine sahip olmayı da sağlayabilir. Diğer yandan insanların birbirleri ile daha fazla iletişim halinde olmaları ile birlikte değişen bu alışkanlıklar daha kolektif bir toplum yaratarak sanat, bilim gibi konularda çok daha hızlı ve etkili çözümlerin önünü açabilir.
“Felakete doğru gidiyoruzâ€￾

Bu bardağın dolu kısmıydı, bir de bardağın boş kısmını görenler var. Araştırmaya katılanların neredeyse yarısı gelecekte bizi bir felaketin beklediği görüşündeler. Onlara göre gençler sadece hıza ve çabuk tüketilebilen içeriğe yanıt verir hale geliyorlar. Bu da onların konuları derinlemesine değerlendirmelerinin önünü kesen ciddi bir sorun.

Paragrafların 140 karakterle sınırlandığı, hislerin anlık olarak tüm dünya ile paylaşıldığı, ideal video sürelerinin dakikalar ile ölçüldüğü bir dünyada artık kimsenin 1,5 saatlik filmleri, 350 sayfalık romanları, hatta (bunun gibi) uzun makaleleri bile okumayacağına inanların düşüncesinde bir haklılık payı olmadığı söylemek pek mümkün değil.

Yani bugünkü durumun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var gibi görünüyor. Eğer bu manzaradan memnunsanız zaten sorun yok ama bu resimde bir terslik olduğunu düşünenlerdenseniz size bir de kötü haberimiz var; bu durum kendiliğinden değişecek gibi görünmüyor. O yüzden şikayet etmek yerine var olan durumu kendimiz ve tüm insanlık için nasıl daha faydalı olarak kullanabileceğimize odaklanmak en iyi çözüm gibi görünüyor…

mavci

Yönetici
"...Bu bardağın dolu kısmıydı, bir de bardağın boş kısmını görenler var.
Araştırmaya katılanların neredeyse yarısı gelecekte bizi bir felaketin beklediği görüşündeler. Onlara göre gençler sadece hıza ve çabuk tüketilebilen içeriğe yanıt verir hale geliyorlar. Bu da onların konuları derinlemesine değerlendirmelerinin önünü kesen ciddi bir sorun.

Paragrafların 140 karakterle sınırlandığı, hislerin anlık olarak tüm dünya ile paylaşıldığı, ideal video sürelerinin dakikalar ile ölçüldüğü bir dünyada artık kimsenin 1,5 saatlik filmleri, 350 sayfalık romanları, hatta (bunun gibi) uzun makaleleri bile okumayacağına inanların düşüncesinde bir haklılık payı olmadığı söylemek pek mümkün değil.

Yani bugünkü durumun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var gibi görünüyor. Eğer bu manzaradan memnunsanız zaten sorun yok ama bu resimde bir terslik olduğunu düşünenlerdenseniz size bir de kötü haberimiz var;
bu durum kendiliğinden değişecek gibi görünmüyor. O yüzden şikayet etmek yerine var olan durumu kendimiz ve tüm insanlık için nasıl daha faydalı olarak kullanabileceğimize odaklanmak en iyi çözüm gibi görünüyor"

Herkes kendine ders çıkarmalı...:a11:

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
birde şu yönden bakalım.
önümüzdeki 10-30 yıl da çok şeyler olacak ama neler olacak iyi mi olacak kötümü olacak ALLAH bilir inşaALLAH iyi olur :)

internet haberciliği çok kötü ama başlıkla içerik alakasız gereksiz binlerce haber eski haberleri sürekli güncellemeler v.s v.s

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
ve artık sosyal medya örfümüze adetimize ve en önemlisi dinimize dahi yakışmayan şeyleri normal olarak gösteriyor. tabıki genelleme yapmak mümkün değil çok önemli konularda da paylaşımlar yapılıyor. Sosyal medya aracılığı ile tüm dünyada olanlardan haberdar oluyoruz. Örneğin Uygur Türklerine yapılanlar mısırdaki gazzedeki zulümler bunun gibi bir çok önemli konularda tüm dünyanın dikkatleri çekilebiliyor. Benim ilk cümledeki kastım yemek paylaşımları yemek yenmeden önce bütün masa hatta özellikle servis tabakları yediğimiz içtiğimiz başklarının gözü önünde. Ve artık çok normal !!! Biz müslümanlara yakışan bu mu. kimse görmesin diye ekmek arası bile yapıp dısarırda yemezdik . Annelerimiz böyle öğretirdi. Erkek ya da bayan farketmez şımarık bir halde fotoğraf koyar olduk hiç kimseden sakınmadan çünkü herkes kardeşimiz !!! Hani mümin bakışlarını indirmeliydi. Bizler bakışlarımızı gözler önüne seriyoruz. Güzel Peygamber kız gibi utangaçmıs... ya şimdi kızlarımız ne kadar utangaç..Eşlerimizin aldıgı çiçekler hediyeler dahi herkesin önünde. Özelimiz kalmadı. başkalarının eşimizin bizi ne kadar çok sevdiğini gösterme yarışındayız. şunun şununla ilişkisi var diye o bile paylaşılıyor . Bu paylaşılanlar beğeniliyor. hatta tebrikler ediliyor. Dikkat edin şu şununla nişanlı evlendi değil ilişkisi var diyenlerden bahsediyorum. nerede utanma nerede sakınma duygularımız. Allah hepimize gerçekleri anlama ve anladığımızla amel etmek nasip etsin.

Muhtazaf

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.aydin-aydin.com
İnsanların özeli sokaklarda dolaşır oldu. Edep erkan bitti. Bütün bilinmeyecek konular görülmeyecek resimler bin kat yabancılara sergilendi. Evindeki hayatını paylaştığı insanlarla paylaşımlar bitti. Allah c.c. sonumuzu hayreylesin.

ibra

Kayıtlı Kullanıcı
n katılıyorum mehtap abla.
sosyal medyada bu yarışa mı döndü yoksa yaşanılanın yansıması mı ?

artık ilişkisi olmak zaten gençlerin genelinde normal artık, olmaması anormal durum. dindarım diyenlerin dede çoğunluğunda durum öyle.

ama maalesef arkadaş listemde çok şahit oldum çiçeğim böceğim sonra bide bakmışsın karalar bağlamış yada lanetler okuyor.

asla kınamıyorum
ama ne olacak böyle bilmiyorum
14 yaşındaki çocukların paylaşımlarını görünce çok korkuyorum geleceğimden ve geleceğimizden.
Bence bazı önemli sebepleri t.v + yozlaşan anne baba + 1.sıraya maddiyatı koymak + şarkılar + okuldaki öğretmen ve sınıf arkadaşları

mavci

Yönetici
Rabbimiz sonumuzu hayreyleye inşallah...
Aminnn

mehtap58

Kayıtlı Kullanıcı
bugün haberlerde dinledim. araştırmalara göre 18-24 yaş arası gençler gece uykuya dalmadan önce ve uyanır uyanmazki işleri akıllı telefonlarına bakmak oluyormuş. hatta telefon ellerinde uyuyakalıyorlarmış. geçen gün de ünlü biri diyordu. saatte bir sosyal medyaya bakıyorum neyi kontrol ediyorsam bilmiyorum artık diyordu.

mavci

Yönetici
bugün haberlerde dinledim. araştırmalara göre 18-24 yaş arası gençler gece uykuya dalmadan önce ve uyanır uyanmazki işleri akıllı telefonlarına bakmak oluyormuş. hatta telefon ellerinde uyuyakalıyorlarmış. geçen gün de ünlü biri diyordu. saatte bir sosyal medyaya bakıyorum neyi kontrol ediyorsam bilmiyorum artık diyordu.

Maalesef durum böyle :a33:

leyla-1

Altın Üye
Allah razı olsun kardeşim Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun bilerek ve idrak edenlerden olmak nasip etsin Rabbim.
Allah şeytana nefsimize uydurmasın bir saniye bile kendi nefsimizle başbaşa bırakmasın Rabbim.
Allah hidayete nasip etsin doğru yoldan ayırmasın inşallah.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt