Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Internet Takıntıları, sizdede varmı ? (1 Kullanıcı)

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
İnternet, hayatımaza girdiği günden beri yeni takıntıları da beraberinde getirdi. Peki ya siz de bu takıntılara sahip misiniz?

İnternet hayatımız girdiğinden beri, neredeyse bir yerler bağlanmadan yapamaz olduk! Google’dan bir şeyler aramayı You tube’da video izlemeyi, Msn’de arkadaşlarımızla sabahlamayı hayatımızın birinci sırasına koyduk.Bütün bu bağımlılıklar hayatımıza yeni sözcük ve deyimleri de yerleştirdi.

Ego sörfü
Kişinin kendi ismini sürekli arama motorlarında araması veya kendisi ile ilgili çıkan bir haber var mı diye takip etmesi.Google’da ya da EkşiSözlük’te sürekli sen de mi kendini mi arıyorsun?

Enfornografi

Her türlü bilgiye aç olan ve bu ihtiyacını internetle karşılayan kişilerin rahatsızlığı. En önemli iki yan etkisi her okuduğunu gerçek sanmak veya artık okuduğu hiçbir şeye inanmamak.
YouTube narsizimi
Youtube ve diğer video paylaşım sitelerine en kişisel videolarını koymak, kendini başkalarına açmak. Asıl amaç, başkaları tarafından keşfedilmek. Bunun bir ileri aşaması da video günlüğü tutmak! Her gün hiç üşenmeden kendini videoya kaydedip siteye yüklemek zor olsa gerek!

Mp3 çılgınlığı
Sürekli mp3 aramak, dinleyemeyeceği kadar şarkı indirmek ve koleksiyon yapmak olarak tanımlanıyor.

Blog teşhirciliği
Aman dikkat, her türlü sırrını blogunda anlatmak, teşhirciliğe giriyor! Üstelik başkalarından bahsetmek, onların da özel hayatını açığa çıkartıyor

MySpace taklitçiliği
İnternette başka bir kişiliğe, başka bir role bürünme takıntısı, yani yıllardır her türlü chat platformunda yapılan durumun abartılmış hali. Ancak MySpace taklitçileri, canları isteyince başkası gibi konuşmuyorlar, adeta MySpace’de alternatif bir yaşam oluşturuyor ve online iken o kişi gibi yaşıyorlar!

Google takibi

Yakınları, tanıdıkları, arkadaşları ne yapmış diye Google karıştırmak

Fotoğraf takibi

Başkalarının MySpace, Flickr, Picassa, Live journal sayfalarında dolaşıp saatlerce tanımadığı insanların fotoğraf albümlerine bakmak.

Siberhondrik

Siber hastalık hastalığı….Öncelikle doktora gitmek yerine, internete danışanlar için kullanılıyor. Demek ki doktora gitmeden 'hastayım’ diye ortalarda dolaşanlara inanmamak lazım

milliyet

DuaLar

Kayıtlı Kullanıcı
emegine saglık kardeşim.:(
Her türlü bilgiye aç olan ve bu ihtiyacını internetle karşılayan kişilerin rahatsızlığı. En önemli iki yan etkisi her okuduğunu gerçek sanmak veya artık okuduğu hiçbir şeye inanmamak.
sanırım bu bende var:(

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
tespit ettiğiniz madde gerçekten çok doğru özellikle dinimiz ile ilgili bilgilerde araştırmacı olmalı ve kaynak istemeliyiz.

selam ve saygılarımla kardeşim.

emegine saglık kardeşim.:(
sanırım bu bende var:(

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
İnternet, hayatımaza girdiği günden beri yeni takıntıları da beraberinde getirdi. Peki ya siz de bu takıntılara sahip misiniz?

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Hayirli Akşamlar Ellerinize Sağlik Benim Takintim şu An Burasi Allaha Emanet Olun:)

firdes

Kayıtlı Kullanıcı
esselamunaleyküm verahmetulla veberekatuhu
benim de alışkanlığım bu islamiyet gen tr
hergün girmezsem,kendimde eksiklik hissediyorum..
burası faydalı ve paylaşım içinde bulunan samimi abiler ve ablalar ve kardeşlerle burası mükemmel..
selam ve dualarımla..

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
teşekkürler...
kendi adıma söylemem gerekirse, gündüz çalıştığım için ancak akşamları bilgisayarımı açabiliyorum...
bilgi çöplüğü olan internet okyanusundaki sörfümde demiraldığım genel limanımda burası...:evet
amaa......
karakter panayırlarında seçilen geçici kimliklerle başlayan internetin zararları ciddi anlamda psikolojik vakalara sebep olabiliyor...
bu herkesçe bilinen bir vehamet..ve yazdıklarınız da...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam kardeşim.

dediklerinize bende katılıyorum.

selam ve saygılarımla.
esselamunaleyküm verahmetulla veberekatuhu
benim de alışkanlığım bu islamiyet gen tr
hergün girmezsem,kendimde eksiklik hissediyorum..
burası faydalı ve paylaşım içinde bulunan samimi abiler ve ablalar ve kardeşlerle burası mükemmel..
selam ve dualarımla..

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
yorumlarınız ve katılımınız için teşekkür ederim kardeşim.

selam ve saygılarımla.

teşekkürler...
kendi adıma söylemem gerekirse, gündüz çalıştığım için ancak akşamları bilgisayarımı açabiliyorum...
bilgi çöplüğü olan internet okyanusundaki sörfümde demiraldığım genel limanımda burası...:evet
amaa......
karakter panayırlarında seçilen geçici kimliklerle başlayan internetin zararları ciddi anlamda psikolojik vakalara sebep olabiliyor...
bu herkesçe bilinen bir vehamet..ve yazdıklarınız da...
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt