Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

insanları kusurlarıyla sevmek (2 Kullanıcı)

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı
vietnamda savaştan evine dönmekte olan bir asker san franciscodan ailesini arayarak şöyle der:
"anne baba .eve dönüyorum ama sizden bişey rica edeceğim.yanımda bir arkadaşımı da getirmek istiyorum".ailesi:
"memnuniyetle.onunla tanışmak isteriz"der.oğulları:
"bilmeniz gereken bir şey var.arkadaşım savaşta ağır yaralandı;mayına bastı,bir kolunu ve bir bacağını kaybetti.gidecek hiçbir yeri yok.onun da gelip bizimle kalmasını istiyorum."der.ailesinin tepkisi şöyledir:
"bunu duyduğumuza üzüldük oğlum.belki başka bir yer bulmasına yardımcı olabiliriz."oğulları:
"hayır anne, baba onun bizimle yaşamasını istiyorum."açıklamasını yapar.babası:
"oğlum,bizden ne istediğini bilmiyorsun.onun gibi özürlü bi insan bize korkunç yük olur,bizim kendi hayatımız var ve böyle bişeyin hayatımıza engel olmasına izin veremeyiz.bence bu arkadaşını unutup eve dönmelisin.o kendi başının çaresine bakacaktır."oğlu hemen telefonu kapatır.aile ondan bir süre haber alamaz.ama bir kaç gün sonra san francisco polisinden telefon gelir.oğullarının yüksek bi binadan düşüp öldüğünü öğrenirler.polis bunun intihar olduğunu söyler.üzüntü dolu anne-baba hemen san franciscoya gider ve oğullarının cesedini tesbit etmek için şehir morguna ****ürülürler.onu tanırlar ve bilmedikleri bişeyi öğrenince dehşete düşerler.oğullarının sadece bir kolu ve bir bacağı vardır.
çoğumuza,güzel-sağlıklı ya da birlikte olmaktan zevk aldığımız insanları sevmek çok kolay gelir.ama bize rahatsızlık veren ya da yanlarında kendimizi rahatsız hissettiğimiz insanları sevmeliyiz asıl.bugün arkadaşlarınıza onlarla ne kadar ilgilendiğinizi gösterin......................B)

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: insanları kusurlarıyla sevmek

Kardeşim Allah razı olsun
Çok ibret verici bi konu gerçekten
Bi konu hakknıda hükum veririken karşımızdakinin yerine kendimizi koymuyoruz
ve sonuç . İnsan kaldıramıyor. Ya onların çektikleri. Şükretmiyoruz. Çok nankörüz. Kendi adıma söylüyorum. Nimetimizin kıymetini bilmiyoruz.
ALlaha emanet olun

konak

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun. Güzel bir noktaya dikkat çekmişsiniz.
Selam ve dua ile.

etruce

Kayıtlı Kullanıcı

gerçekten ibret almamız gereken bir konu..halimize şükretmeliyiz.ve böyle bişeyle karşılaştığımızda mutlaka kendimizi karşımızdakinin yerine koymalıyız..bir gün bizde o hale düşebiliriz..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

güzel bir paylaşımdı Allah razı olsun..günümüz insanlarına bakarsak geneli, bencillik edip karşısındakini olduğu gibi kabul etmeye yanaşmıyor..sanki birilerinin oyuncağıymışız gibi her karşımıza gelene göre şekillenirsek, bizim benliğimiz nerede kalır?en büyük olgunluk, hataları ve olumsuzlukları yüze vurmak değil, o insanı olduğu gibi kabul etmek..karşısındaki insanı değiştirmeye çalışanlarda hep dikkatimi çeken şuydu: karşısındakinin değişmesini istiyorlar ama kendilerinin bir şeyinden şikayet etseniz, hatasını kabul edemiyor ya da kendi değişmek istemiyor..işte en büyük bencilliklerden biri..Allah ıslah etsin böylelerini...selam ve dua ile

yasemen57

Kayıtlı Kullanıcı

suana kadar okuduğum yazıların arasında en ibretli olan gibi geldi bana ve cok ilgimi cekti insanlar su cagda hep neydim ne oldum bencilliginden asla kopamıyorlar ama ne olacagım lafıda hiç bu kelimelerin arasında yer almıyor allah herkese aydınlık bi ruh versin gözleri acılsın.paylasım için tesekkürler

h_denizkizi

Kayıtlı Kullanıcı

bu çok etkileyici bi olay...çok etkilendim...paylaştığınız için allah razı olsun...
başımıza ne gelicek bilemeyiz...büyük konuşmamalı...kimseyi küçük görmemeliyiz...rabbimize herzman şükür edelim....

hilal76

Kayıtlı Kullanıcı

PAYLAŞTIĞIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM

yellow62

Kayıtlı Kullanıcı

s.a arkadaşlar o ailede haklı kendine göre. özürlüye bakmak kolay degil. ama şunu yapabilirlerdi önce kabul edip denemeleri iyi olurdu.ve böylecede
asıl gerçeği öğrenmiş olurlardı. tabiiki odurumdaki kişinin kendi çocuklarınını olduğunu bilseleredi kabul ederlerdi.hemen suçlamama k gerek karşıdakileri.siz olsanız nasıl davranırdınız hepinizdemi kabul ederdiniz o kişiyi ve hayatınızı dört dörtlük degiştiridiniz.. gerçekleri kabul etmek lazım.bu başka birisi olsa idi bir bakar iki bakar daha sonra ben mecbur değilim derdiniz.ama kendi evladın olsa zoruna gitsede gitmesede bakacaksın...:benim de özürlüm var biliyorum....hiç bir şey göründüğü gibi degil arkadaşlar.. a.e.olunalalh yar ve yardımcımız olsun

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

selamün aleyküm,şunu unutmamak gerek,her sağlam insan bi engelli adayıdır.başımıza ne gelirse gelsin her durumda şükür ve dua etmeliyiz.bedensel bi engel kolay değil,Allah yardım etsin.böyle insanlar sabrederlerse alacakları mükafatın ne kadar büyük olduğunu düşünsün.burası fani.ebediyet önemli.bedensel bi engel gerçekten kolay olmayabilir ama akıl problemi kalp problemi daha büyük engeller.kıyas yapmak doğru değil ama düşünecek olursak sapasağlam bi insanda kalb ve akıl iman yönünde işlemiyebiliyo bazen ve bedensel yönden engeli olduğu halde şükretmesini biliyo insan.Allah bedensel ve ruhsal her türlü özürden muhafaza eylesin.bununla imtihan olan kullarına da sabr versin.Allah'a emanet olun.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt