Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

~~ İNSANLARA TAPINMA DİNİ ~~ (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Tarih boyunca kimi toplumlarda, Allahın insanlardan ne istediği değil insanların birbirlerinden ne gibi beklentileri olduğu daha önemli olmuştur. İnsanlar, Allahın hak kitabında bildirdiği hükümlerden, insanlara emrettiği yaşam tarzından habersiz şekilde kendilerini toplumun ve içinde yaşadıkları sosyal çevrenin beklentilerini yerine getirmeye şartlandırmışlardır.

Günümüzde de yaşadığınız sosyal çevreye şöyle bir baktığınızda Allahın emir ve yasaklarının çoğu kimse tarafından tam anlamıyla bilinmediğini ve uygulanmadığını rahatlıkla görebilirsiniz. Üstelik bu durumdan hiç kimse bir rahatsızlık duymamaktadır. Allahın gücü, Onun rızasını kazanmanın ne kadar önemli olduğu, Onun emirlerine uyulmadığında Allah Katında nasıl bir karşılık alınacağı neredeyse hiç düşünülmemekte, çoğu insan bu konuları aklına dahi getirmemektedir. Oysa aynı kişiler çevrelerindeki insanların kendileriyle ilgili olarak ne düşündükleri, kendilerinden ne gibi beklentileri olduğu, onlara kendilerini daha çok beğendirmek, daha çok sevdirmek için neler yapmaları gerektiği gibi sayısız konuyu yakından takip etmektedirler. Bu kimseler insanlara, Allahtan daha fazla sevgi ve bağlılık yöneltilen böyle bir sistemin içinde yaşamakta ve bunun yanlış olabileceğine ihtimal de vermemektedirler.

Bu, son derece köklü ve sapkın bir düşünce ve yaşam tarzı, insanların maddi ve manevi imkanlarını sarf etmelerine neden olan, hatta hayatlarını bu uğurda harcayacak kadar onları etkisi altına alan bir inanç şeklidir. Bu inanç şekli kendi emirleri ve yasakları, doğruları ve yanlışları olan, üstelik herkesin de bunlara uymasını zorunlu kılan batıl bir din haline gelmiştir. Her insan kendi sosyal çevresinin beklentileri doğrultusunda hazırlanmışbu paket programa uymak zorundadır. Çünkü ancak bu şekilde o insanların arasında yaşayabilir; aksi takdirde dışlanıp küçümsenir. Diğer insanlar, gerek bakışları, gerekse tavır ve konuşmalarıyla, kendilerine uymayanları aşağı gördüklerini açıkça hissettirirler.

Bu duruma düşmemek için o kişinin tüm bir gün boyunca, kendi kendine unutmadan sürekli olarak tekrarlaması gereken birtakım sloganları vardır. Örneğin; benim için uyanık desinler, zeki desinler, güzel desinler, neşeli desinler, hoşsohbet desinler, becerikli desinler; aman sakın cimri, bencil demesinler, saf demesinler, cahil demesinler... Bu batıl dine uyan kişi, tüm bunları, tıpkı bir ibadet gibi vazgeçmeden ve aksatmadan büyük bir titizlikle uygular. Çevresindeki insanların, kendisinden razı olacakları bir kişilik geliştirmeye büyük çaba sarf eder. İtinayla sürdürdüğü bu uygulamalar sonucunda, insanlara Allahtan daha çok değer veren, onların rızasını kazanmak için önüne gelen her teklifi kabul eden, tüm dikkatini insanlara yöneltmişbiri haline gelir. Artık bu kişi, insanların birbirine kulluk ettiği batıl bir dini sistemin içinde hapsolmuştur. İçten içe yaşanan bu gizli dinin azimli bir mensubu haline gelmiştir.

Bu din, Allahı bırakıp insanlara tapmayı öngören bir dindir. İnsanlara tutkulu bir bağlılığı simgeleyen ve adını 'İnsanlara Tapınma Dini' koyabileceğimiz bu batıl inanç elinizdeki kitabın ana konusunu oluşturmaktadır. Allah, Kuranın pek çok ayetinde insanları bu sapkın inançtan kurtulup yalnızca Kendisine kulluk etmeye davet etmiştir. Bu ayetlerden birinde şöyle buyrulmaktadır:

'Siz yalnızca Allah'tan başka birtakım putlara tapıyor ve bir takım yalanlar uyduruyorsunuz. Gerçek şu ki, sizin Allah'tan başka taptıklarınız, size rızık vermeye güç yetiremezler; öyleyse rızkı Allah'ın katında arayın, O'na kulluk edin ve O'na şükredin. Siz O'na döndürüleceksiniz.' (Ankebut Suresi, 17)

Unutulmamalıdır ki bu sapkın din, toplumu ne kadar etkisi altına almışolsa da, iradesi güçlü ve aklı başında bir insan için, bu batıl sistemi yaşamaktan vazgeçmek son derece kolaydır. Çünkü yapılacak olan sadece Allaha gönülden iman etmek, Ondan başka ilah olmadığına kesin olarak inanmaktır. Allah, iman eden kullarının yolunu açar onları doğru yoluna ulaştırır. Kuranı vesile kılarak, yaşadıkları karanlık hayattan çıkmalarını sağlar. Allah bir ayetinde müminleri şöyle müjdelemektedir:

Allah, iman edenlerin velisi (dostu ve destekçisi)dir. Onları karanlıklardan nura çıkarır... (Bakara Suresi, 257)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
RE: ~~ İNSANLARA TAPINMA DİNİ ~~

Kim ki dünyada Allaha layıkı veçh ile, Onun istediği şekilde kulluk yaparsa, işte o insan ahirette izzet bulur, şeref bulur. Allah indinde makbul bir kul olur. Ve ebedî olarak cenneti âlâda saadete kavuşur. Öyleyse kul, dünyanın izzetine mi talip olmalı, ahiretin izzetine mi talip olmalı? Elbetteki dünyanın izzeti kendisine verilir ve onu layıkı veçhile kullanır, şükrünü eda ederse o kişi dünyasına ahirete çevirmiş bir insandır. Evet, bir insanda hem dünyanın nimetleri hem de ahiret nimetleri birleşmişse ne güzeldir. Nitekim Hz. Ali:

'Din ve dünyanın her ikisinin bir arada bulunduğu zaman ne güzeldir.' buyuruyor.

Sıhhatin var, aklın var, geçinecek kadar bir kisbin, kazancın var. Bununla beraber güzel bir İslamîhayat yaşıyorsun. Bu ne güzel bir şey, bu ne büyük bir nimettir.

'Fakat dinsiz dünyayı Cenabı Hak mübarek eylemesin, zaten mübarek de eylemez.' buyuruyor Hz. Ali kerramallahu veche.

Dinsiz bir dünya: Bir insan düşününüz ki Allah onu yaratmış, dünyanın çeşitli nimetlerine gark etmiş ve fakat o, yaratıcısına isyan ediyor. Küfranı nimet yapıyor. Hatta Rabbini inkâr ediyor. İnançsız, dinsiz, karanlık bir dünyanın insanı oluvermiş. Böylesi bir insan bütün dünyayı eline geçirse, bütün dünyanın imkânlarına sahip olsa onun için o bir mekirdir. Ve onun için o bir istidraçtır. Yani akıbeti kötüdür.

Netice, müminin kastı, hedefi ahiret olmalıdır. Dünyaya ahiretin vesilesi olması hasebiyle ehemmiyet verir müslüman. Yani biz dünyaya ahiret hayatımızı kazandığımız için önem veririz. Yoksa başka bir manada değil. Dünya ve ahiret, ikisi birbirinin zıddıdır. Terazinin iki kefesi gibi birinin ağır basması diğerinin hafif olduğunu gösterir.

Dünya için çalış, orada kalacağın kadar. Rabbin için amel et, Ona olan ihtiyacın kadar. Ahiret için çalış, orada kalacağın kadar. Cehennemden korun, ona olan tahammül ve sabrın kadar.

Hz. Ebubekir radıyallahu anh:

'İnsanların en akıllısı takva sahibi olanlardır. Allahtan korkan muttaki müslümanlardır. Ve dolayısıyla dünyaya aldanmayan, dünyanın alâyişine kapılmayan, malına, mülküne, makamına, mevkiine aldanmayan ve ahiret amellerine yönelip ateşten sakınanlardır. Cehennem ateşinden sakınanlar, Allah rızası için Allaha kulluk edenlerdir. Gerçek ahmaklar, beyinsizler ve akılsızlar ise facir olanlardır.' buyuruyor.

AYETULLAH-1

Kayıtlı Kullanıcı

BEN BİR FİLİM SEYRETTİM ORDA DİYORKİ BUDÜNYA KAFİRLER İCİN CENNET MÜSLÜMAN LAR İÇİN CEHENNEM BUNDAN COK ETKİLENDİM

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

AYETULLAH-1 yazdı:
BEN BİR FİLİM SEYRETTİM ORDA DİYORKİ BUDÜNYA KAFİRLER İCİN CENNET MÜSLÜMAN LAR İÇİN CEHENNEM BUNDAN COK ETKİLENDİM

bu dünyada "Zalim sefada, Müslüman cefada" bunu unutma!!!

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

AYETULLAH-1 yazdı:

EVET KARDEŞİM.. ÖYLE AMA BUNDA DA RABBİMİZDEN BİZLERE HİKMETLER VAR.. BİZ MESELEYE O AÇIDAN BAKARSAK, MÜSLÜMANCA BİR TAVIR ALMIŞ OLURUZ DÜNYAYA VE DÜNYEVİ OLAN HER ŞEYE..
BİZ RABBİMİZDEN EBEDİ YURDUMUZU İSTEMELİYİZ İNŞALLAH..
SELAM VE DUA İLE

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

aska mecnun yazdı:
AYETULLAH-1 yazdı:

İNŞALLAH AHİRETTE KAZANANLARDAN OLURUZ

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)B)B)B)

desertrose

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleykum.. Allah (c.c.) razı olsun kardeşim verdiğin bilgiler için..

Emeğine sağlık.. Selametle kal inşaAllah..B)

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
AYETULLAH-1 yazdı:

selamun aleykum....

evet kardeşlerim...büyükler derki...''Önce cefa, Sonra sefa''selametle kalın..

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

desertrose yazdı:
Selamun Aleykum.. Allah (c.c.) razı olsun kardeşim verdiğin bilgiler için..

Emeğine sağlık.. Selametle kal inşaAllah..B)

ve aleyküm selam kardeşim, okuduğun için ben sana teşekkür ederim. Rabbim senden de razı olsun her daim. Allaha emanet ol. selametle kal inş.B)B)B)

erdal

Kayıtlı Kullanıcı

ellerinize sağlık Aliye kardeş...Allh razı olsun...
Rabbim kendisine kul ,habibine ümmet olabilmeyi nasip etsin ve bu yolda emin kılsın inşAllah..dua ile

Sabrinnisa

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı

BENİM ÇALIŞTIĞIM İŞYERİNDEDE ÇOK FAZLA YALAKALIK YAPAN İNSAN VAR HALBUKİ PEYGAMBER EFENDİMİZ:"YALAKALIK İSLAM AHLAKIYLA BAĞDAŞMAZ" DİYOR.

BAZI KİŞİLERDE İŞLERİNİ YAPARKEN BEN EMİR KULUYUM DİYORYA İLLET OLUYORUM YA.ALLAH İNŞ.KİMSEYİ (BENİDE TABİİ)BÖLE SÖYLEYENLERDEN EYLEMEZ..

ASLINDA BUKONUYLA İLGİLİ DAHA SÖYLENECEK ÇOK SÖZ VARDIR MUTLAKA....

AEOLUN

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

erdal yazdı:
ellerinize sağlık Aliye kardeş...Allh razı olsun...
Rabbim kendisine kul ,habibine ümmet olabilmeyi nasip etsin ve bu yolda emin kılsın inşAllah..dua ile

Allah razı olsun abi sizden de inşallah... amin duanıza. Rabbim kabul eylesin. Allah'a emanet olun. selam ve dua ile.

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

esselamun aleyküm canım kardeşim Rahman razı olsun inş.güzel paylaşım olmuş...Hz ibrahim as gibi düşünebilselerdi doğru yolu bulurlardı ve günümüzdeki insanlarımız düşünseler rahatça Allah ın yolunu bulacaklar..Rabbim bizleri doğru yolundan ayırmasın inş.selam ve dua ile...B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt