Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Insanin yaradilişi ve kurtuluş reçetesi (1 Kullanıcı)

sahabe 2004

Yasaklı Kullanıcı
İNSAN’IN İNANILMAZ ROMANI
Bismillahirrahmanirrahiym
Yüce Rabbimiz Allah bir insan yaratmak istemiş.Yaratmışta.Adem AS.’ı.
Ve Rabbimiz bu insan oğlunu öylesine çok sevmişki yarattığı insanı ahiret hayatında uçsuz bucaksız cennetlerini sunabilmek onun cennetten yer edinebilmesini sağlamak için bu insana bazı özellikler vermiş.
Bu özellikler:özgür irde.kendinden üflediği RUH,fizik beden ve nefis.

1=

Adem AS’ı fizik vücut(iskeletimiz) le balçıktan dizayn ederek yaratmış.İnsanı,Fizik bedenimizi kendisine kul olabilelim teslim edelim diye yaratmış.

2=

Ona nefs vermiş sevva etmiş.(kendi iyiliği için).Nefs 19 afetlerle dolu ve hep şeytanı memnun eden özellikler mevcut.Allahı zikrettiğimizde nefsimizin kalbindeki bütün karanlık afetlerin yerini Allahın nurları,salavatları ve fazılları ile doluyor.

3=

En önemliside bu insana kendi ruhundan üflemiş.Tam 19 hasleti var.Nefsin tam karşıtı.Nefs kötü olarak neyi istiyorsa Ruh tam karşıtı iyi olanı istiyor.Yani insan Allah’ın kendisine ait emanet olarak üflediği bir ruh taşıyor.Ve bu Ruh yalnız ve yalnız Allah Allah Allah diye zikrederek Allaha ulaşıyor.
Tüm mahlukat Allahı zikrediyor.biz insanlar hariç.Neden dersiniz.Cennete götürdüğü için şeytan tarafından unutturulmuşta ondan.
Ve bu üç vucudu iç içe geçirmiş.karşıdan bakılınca tek kişi görüyoruz.
Ölünce Ruh Allaha.fizik vücut ve nefis mezara.40 gün sonra nefis mezardan çıkarak berzah alemine gidiyor.Kıyamete kadar orada kalıyor.
Kıyamette tekrar fizik vucutla beraber olacak Allahı dilerse cennet vede Allahı dilemeyip şeytanın dostu olmayı kabul ederse cehennemlerden birine gidecek.bu onun özgür iradesine bağlı.
Ve Rabbimiz meleklere emretmiş.Adem AS.secde edin.Melekler işin sırrını anladıkları için hemen secde etmişler.
Rabbimiz sonra şeytana dönerek sende Adem AS secde et deyince ,şeytan bu
Oda işin sırrını anlamış ve Allahın Adem As’a kendinden üflediği Ruhu kıskanmış.
Kıskanmış ve Adem As’a secde etmemiş.Rabbimiz çok kızmış ve ey şeytan nedir seni secde etmekten men eden şey diye sormuş.
Şeytan böyle bir soruyu beklemediği için kıvırarak allah’a cevap vermiş.Sanki rabbimizi kandıracak.
Beni ateşten yarattın onu ise balçık denen çamurdan.ben ondan üstünüm.ona secde etmem diye cevap vermiş.
Allah hiç aldatılırmı*Allahımız şeytana çok kızmış ve sen ebedi cehennemliklerdensin diye yanından kovmuş.
Bu şeytanın çok zoruna gitmiş.ve Allah’tan kıyamete kadar mühlet istemiş.
Ve insan için Allah’a Benim ebedi cehennemde yanmama sebep olan bu Adem As’ın bütün zürriyetinin önlerinden ,arkalarından,sağlarından ve sollarından girerek onları sıratı müstakimden uzaklaştıracağım ve benimle birlikte pek çoğunu cehennemde yanarak bulacaksın gibi sözler etmiş.
Ve Hidayete ermeyle ilgili ne varsa da unutturmuş.
Yüce Rabbimiz’de şeytana ben KURAN’I koruyacağım hiçbirzaman KURAN’I değiştiremeyeceksin diye cevap vererek eklemiş.
Bende izzeti celalime yemin ederimki onları ufacıkbir nedenle (dilekle)cennetime koyacağım.
Üstelik onunla senin aranda bir zır oluşturarak ona üçüncü kat cennetimi vereceğim demiş.Bana ulaşana dek ona kesinlikle etki etmene müsaade etmeyeceğim.
Ve ALLAH ezelde insan oğluna dönerek.Ben sizin Rabbinizmiyim?Diye sormuş.
Evet Rabbimizsiniz demişiz.Madem öyle sizleri dünyaya gönderdiğim vakit sizlere emenet olarak kendimden üflediğim Ruhumu,Fizik vücuduzu,nefsinizi ve iradenizi bana teslim edecekmisiniz ?
deyince hepimiz evet teslim edeceğiz demişiz.Ve bir seri Allah’a yemin ,Misak ve Ahd vermişiz.
Ve insan kullarına serbest irade vermiş.kesinlikle seçimine karışmıyor.
Ya beni seçersiniz yada şeytanı diyor.beni seçerseniz sizleri uçsuz bucaksız Cennetlerim koyarım.şeytanı dost edinir onu seçerseniz kıyamatte şeytanla birlikta ebedi cehennemde yanarsınız diyor.
Ve Kuranda 58 ayette cehenneme girecekler ebedi orada kalacaklar diyor.Çıkış filan yok.Cehennemde günahların kadar yanarak cennete gireceksin sözü tamamen yalan ve bu şeytanın intikam planlarından biri.
Bu arada eğer şeytan Adem AS’a secde etmiş olsaydı Adem AS’a mı secde edecekti.Hayır kardeşlerim Allah’ın kendinden üflediği Allahtan bir parça olan Ruha ,Yani Allaha secde edecekti.
Ama şeytan Adem AS’a üflenen Ruhu kıskanmış ve tepki göstermek istemişti.
Dünyaya gelmişiz ama bunlardan haberdar değiliz.Hiç haberimiz yok ve şeytanın istediklerine önem veren nevsimiz ne istiyorsa onu yaparak hergün daha bir kat alt cehenneme gitmekle var gücümüzle çabalıyoruz.
Allah’a sonsuz hamd ve şükrolsun ki bunu Devrin İmamı olan MEHDİ RESULUNA Açıklamışki bizleri şeytana değilde kendisine kul olmayı nasip etmiş.
Şeytanın dünyada ençok nefret ettiği kişi.mehdi AS.Nedenmi İnsanlara bu gerçekleri anlatarak şeytanın foyasını meydana çıkarıyor.Ve insanlar a Allahın gerçeklerini açıklayarak cehennemden kurtulmalarına ve cennetlik olmalaraına sebeb oluyor.
Şeytan bu dururmu hiç?müthiş zeki biri. Adem AS’dan da müthiş nefret ediyor.
Uzun uzun düşünmüş.neyapması gerek.Zira KURAN’I değiştirmesine imkan yok.
En kolay yol olarak KURAN’I UNUTTURMUŞ
Nasılmı?Şimdi açıklayalım:Yüce Rabbimiz biz kullarını cennete koymak için bazı şartlar koymuş

sahabe 2004

Yasaklı Kullanıcı
Bunlar islamın yedi şartı.

1=Yaşarken Ruhunu Allah’a ulaşmayı dilemek.

(Bu Allah’ın olmazsa olmaz kanunudur)Bu olmayınca kullarına Rahman ve Rahim Esmasıyla tecelli edemediği 12 ihsan ve 7 nimet veremediği için cennetine giremiyoruz.

2=Allah Allah allah diye zikretmemiz için zikri farz kılmış.

Yüce Rabbimiz Allah.Tüm mahluklarına olduğu gibi insan oğlunada Allah’ı kendi adını zikretmesini farz kılmış.
Neden Farz kılmış.Çünkü Yaşarken allaha ulaşmayı dilediğimizde Allah’ın ruhumuzu kendine ulaştırması için zikir şart.Zikir olmazsa ruh bir milim bile yerinden kıpırdamaz.
Nasılki bu dünyada benzinsiz araba yol almazsa,Allah’ı zikretmedende Ruh Allah’a doğru yol almaz.Gök katlarında yükselmez.
Ancak ve ancak Allah Allah Allah diye hiç olmazsa günde tesbihli veye saatle bir saat kadar zikredersek ruh gök katlarında yükselir.33.000 zikirde Ruh allah’a ulaşır kişi vuslata ermiş Allaha ulaşarak Allah’ta kaybolmuş olur.
İşte şeytan cennete girecek en önemli şartlartlardan ikincisi olan ( ZİKRİ )unutturmuş.
Bundan sonra islamın beş sartını ömürboyu yerine getirsen,Allah’ın Rahim esmasıyla tecellisi olmadan cennete giremiyoruz.Bir ömür boyu yaptığımız bütün iyi amellerimiz boşa gidiyor.
İslamın beş şartı Allah’a ulaşmakta birer araç oluyorlar.Dereceler alıyoruz.
Yüce Rabbimiz namaz kılmak zikirdir.Kuran okumakta zikirdir.Ama en büyük ibadet benim adımı ard arda söyleyemek yani (ZİKRULLAH’TIR)diyor.
Ve ilave ediyor;Benim ululelbab kullarım yürürken,otururken ve yan yatarken süresiz beni zikrederler.
Namazı bir çadır kabul edersek ,Zikir bu çadırın direğidir.Direk olmadan çadır neye yararki?
O, ululelbabki Allah’ın kalp gözleri ve kalp kulaklarını açarak yerlerin melekutunu gösterdiği kullarıdır.
İhlas makamına geldiklerinde göklerinde melekutunu gösterecek,irade tesliminde Kuranın hakikatini açıklayacaktır.
Geriye kalan islamın beş şartı.Şettan bunlara dokunmamış.Eğer bunlarıda unuttursaydı ozaman foyası meydana çıkacaktı.Bize sez islamın beş şartını yerine getirin cennete gidersiniz demiş.Ama içindende çok beklersin benimle beraber cehennemde yanacaksın diye gülmüştür.
Ve Allah diyorki şeytan vadini pek azı hariç yerine getirdi.
Getirir tabi insanlar gerçekleri bilmiyorlarki! Ezelde verdiği yeminlerden misaklardan ahdlerden habersiz.Ama şimdi öğrenecekler inşaAlah.

sahabe 2004

Yasaklı Kullanıcı
Şimdi Allah’a yaşarken ulaşmanın sırrına değinelim.

1-A)

Yüz yaşında iki kişi düşünelim.On beş yaşında sorumluluk başlıyor.
Birincisi 85 yıl islamın beş şartını yerine getirmiş.İlk ikisini yukarıda yazmıştık.

3=)namaz kılmış
4=)Hacca gitmiş
5=Kelimeyi şahadet getirmiş
6=)Oruç tutmuş
7=)Zekat vermiş.

Bu insana gel yaşarken Allah’a ulaşmayı dile ki Allah sana cennetini versin dediklerinde.
Bu kişi ben 85 yıldır Allah’a eksiksiz ibadet yapıyorum.Allah kimbilir bana kaçıncı kat cennetini verecektir diye söyleyip amellerine güveniyor.
Ama peygamberimizin hiç kimse amelleriyle cennete gidemezAmeller boşa gider heba olur.
.Ve Bir insan bir ömür boyu cennetlik amel işler cehenneme gider.(amellerin heba olarak boşa gitmesi)
Diğer bir insan bir ömür boyu cehennemlik amel işler cennete gider (Allah’ın Rahim esmasıyla tecelli ederek doğduğu andan itibaren bütün günahlarını örterek bu kişiyi cennetlik hale getirmesi.
Şimdi bu kişi Allah’a ulaşmayı dilemeden ölüyor.
Mizanda melekler bakıyorlar.Allah zikri farz kılmış.Allahı zikretmediğimiz her saniye bir günah ekleniyor.
Yinede Allahın torpilli kullarıyız.Sevap işlediğimiz,ibadet yaptığımız zaman on derece alıyoruz.
Gelelim bir günün namazına.Günde sünnetleriyle 40 dakika.Hadi diyelim bu kişi günde 4 saat ibatet etsin.Çok ibadet edenlerden olsun.
Bir gün 24 saat.Allahı zikretmediği için tamı tamına 20 saat günah işlemiş.
Dört saatçikte sevap.Mizanda günahlar apaçık görünüyor.
Şimdi bu kul nereye gider biliyormusunuz Allahın Rahim esmasıyla tecellisi yok ya ,günahların fazlalığı dolayısıyla doğru posta cehenneme gidiyor.kendi amellerine güvendi ama ama amelleri boşa gittiği için cehennemlik oluyor.

2-B)

Yine yüz yaşında bir insan düşünelim.
15 yaşında sorumluluğa başlamış.Tam 85 yaş ibadet etmemiş.
Bu kişiye Yaşarken Allaha ulaşmayı dileki sana cennetini versin dediklerinde şöyle bir düşünüyor ve dünya kadar günahı olduğunuda biliyor.İnanarak Yaşarken Ruhunu Allaha ulaştırmayı diliyor.
Allah daima biz kullarının kalbine bakar bu kulum acaba nezaman bana ulaşmayı dileyecekte ben ona cennetimi vereceğim diye.
Ve Allah bakıyorki Kul kendisini diledi.Hemen 7-8 saniyelik bir zaman parçasında hemen o kuluna Rahman ve Rahim esmasıyla tecelli ederek 12 ihsan ve 7 nimet veriyor.
Bu kulunun doğduğu andan itibaren bütün günahlarının üstünü örtüyor.
Diyelimli bu kulun fazla ömrü yokmuş.10 dakika içinde ölüyor.
Mizanda melekler bakıyorlar günah tarafı Allahın Rahim esması tecellisiyle örtülmüş hiç günah görünmüyor.Sevap tarafına bakıyorlar birkaç sevabı var.Günahlar görünmediği için sevaplar ağır çekiyor.
Şimdi size soruyorum günahları örtülen mizanda görülmeyen birkaç sevabının mizanda görünerek ağır çeken bu şanslı kul nereye gider.
Direk birinci kat cennete gidiyor.
Çünkü o kul Allaha ulaşmayı dileyerek (AMENU)kullardan olup Allahın Rahim esmasıyla tecelli ederek günahlarını örterek cennetini verdiği kuldur.
Eğer bu kulun altı ay kadar ömrü olsaydı Allah bu kulunu yaşarken kendisine ulaştıracak ve üçüncü kat cennetini verecekti.
Evet sevgili kardeşlerim sırf kendi ahret ve dünya saadetiniz için,kendi geleceğiniz için.Yaşarken Ruhumuzu Allaha ulaştırmayı dileyerek ,vede Allah Allah Allah zikrederek Allahın uçsuz bucaksız cennetlerini verdikleri kullarından olalım.
Ne yazıkki dilek olmadan ve zikretmeden cennet hayal.ve cehennemden çıkmada yok.Allah cehenneme girecekler ve ebedi orada kalacaklar diyor.Hiç çıkış var demiyor.
Sadece kıyamette her nefis cehenneme girecek Dileği dileyenler 7 kat cehennemi süratle uçarak gezerek Allaha hamd ve şükrederek çıkacaklar.Ve hangi kat cennete gideceklerse uçarak oraya gidecekler.
Cehennemlikler ise kapıdan burunları üzerinde sürünerek girerek hemencecik orada diz çökerek cennetliklerin çıkmalarını ve kendilerinin şeytanla birlikte ebedi çehenneme atılmalarını bekleyecekler.
Bunlar yaşarken Allah’a ulaşmaya inanmayarak,dileği dilemeyenler, kendilerini zorla vede inatla cehenneme atan kişilerdir.

Ne zaman ki Allahın dilediği şey olursa cennetinde cehenneminde göklerini çatlatarak herkesi enerjiye çevirme arzusuna kadar ebedi orada kalacaklar ve cehennemde yanacaklardır.
Neden kardeşlerim neden şeytanın yanında ebedi cehennemde yer alalım da onu sevindirelim.
Gelin hepimiz Allah’ı dileyerek yalnız ve yalnız onu kulu olalım.
Ben sizleri tanımasamda hepinizi tek tek çok seviyor ve hiç kimsenin bu gerçeklerden haberi olmadığı için cehenneme giderek orada şeytanla beraber yanmasını istemiyorum.
Ve ben aklımda kaldığı kadarıyla gerçekleri sizlere açıklamaya çalışıyorum.
Bir kişinin dahi cehennemden kurtulmasına neden olabilirsem kendimi mutlu addederim.
Okuduğunuz için Allah razı olsun.Yüce Rabbim iz hepimizi fıska ve dalalete düşürmeden hidayetine erdirerek yalnız onun kulu olmayı nasip etsin.
ALLAH HEPİNİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt