Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

insanın bu dünyadayken çektikleri, günahlarına kefaret midir? (1 Kullanıcı)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
ben değerli kardeşlerime son zamanlarda merak ettiğim bu soruyu sormak istedim.okuduğum bir islami kitaptan etkilenerek soruyorum.bunun tartışmasını çok yapmıştık.fakat yaygın olan bir kanı var o da şudur: bu dünyada çekmek, ahirette, geri dönüşü olmaz bir yerde çekmekten çok daha iyidir..ben bu konuda bilgisi ve söyleyecekleri olan kardeşlerin yorumlarını bekliyorum.

tunayy

Kayıtlı Kullanıcı
RE: insanın bu dünyadayken çektikleri, günahlarına kefaret midir?

DUNYA HAYATI BIR IMTIHAN YERI.....SABIR GOSTERMEK GEREK GÖREVLERINI YAPTIGIN ZAMAN PEKTE COK CEFA CEKECEGINDE SOYLENEMEZ KISI HAYATINDA BIR YERLERDE HATA YAPMISTIR..HIC BIR ZAMAN YARADANI UNUTMAMAK ASIL OLANN

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm.Benim dinlediğim sohbetlerde hastalığın günahlara keffaret olduğunu biliyorum.Tabii sabrederse ..Günahları affoluyor insanın..öteki dünya için bişey söyliyemicem.Rabbim bilir.Gönül hocamız vardı bizim şöyle bişey söylemişti.İnsanın hastalıktan zayıflayarak ölüp gitmesi çok iyiyiymiş.Tabii yine yineliyorum sabrederse...
Hastalık şifadır diye takvim yaprağında yazı okumuştum.Lakin günahlar affoluyor diye hastalığı istemek doğru olmaz.Rabbim dayabileceğimiz kadarını yükler omuzlarımıza inşaallah.

Neyse kardeşim.benim düşüncelerim bunlar.İşimde olduğundan fazla yazamadım:)Tamam?:)Rabbime emanet olunuz:H

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com
Selamun aleyküm.Benim dinlediğim sohbetlerde hastalığın günahlara keffaret olduğunu biliyorum.Tabii sabrederse ..Günahları affoluyor insanın..öteki dünya için bişey söyliyemicem.Rabbim bilir.Gönül hocamız vardı bizim şöyle bişey söylemişti.İnsanın hastalıktan zayıflayarak ölüp gitmesi çok iyiyiymiş.Tabii yine yineliyorum sabrederse...
Hastalık şifadır diye takvim yaprağında yazı okumuştum.Lakin günahlar affoluyor diye hastalığı istemek doğru olmaz.Rabbim dayabileceğimiz kadarını yükler omuzlarımıza inşaallah.

Neyse kardeşim.benim düşüncelerim bunlar.İşimde olduğundan fazla yazamadım.Tamam?Rabbime emanet olunuz:H

~*~

Ve aleyküm Selam can ablacım:) Ya bu konuyu açalı 1,5 yıldan da fazla olmuş..Nerden buldunuz ablacım:D? Çok şaşırdım görünce.. Çok güzeldi ablacım yorumunuz..Evet, kişi sabrettiği müddetçe günahlarına kul hakkı hariç kefaret oluyormuş, hastalıklar ve musibetler... Rahman c.c musibet ve hastalıklarımızı, arınmamızın salah bulmamızın bir vesilesi kılsın inşallah..Beni eskiye götürdünüz can ablam..Allah c.c razı olsun..Baki dualar ile En Emin'e emanetimsiniz Nevin ablacım..:H

~*~

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt