Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Incinur lar nasil yetişir? (1 Kullanıcı)

efzairem

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bu formu bir çok hayırlı sebebten dolayı açma geregi hissettim
mahsun kul ablamızın bi kızı var malum henüz 9 yaşındaymış ben ona hayranım
benimde bi kızım var 4 yaşında çok isterim incinur gibi yetiştirmeyi ..
burdan ebruydu yanılmıyosam ismin ablacım sen bu kızı nasıl yetiştirdin ki daha 9 yaşında bu bilince sahip..?
rabbim daim eylesin onun bu güzel ahlakını iman aşkını ..
seni burdan tebrik ediyorum böyle bi kız yetiştirmekte oldugun için.
rabbim bilinçli iman ahlakıyla yogrulmuş evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip etsin inşaALLAH..
EVET İP UCLARI İSTİYORUM BU KONUDA:a32:

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
keşke form acmak yerine ablamızın paylaşimna yazıp yolsaydın vallahi nazar degecek diye korkuyorum maşALLAHH cokk cokkk takva sahibi incimiiz rabbim korusun nazarlardan kazalardan belallardan daim olsun sana ve bize böyle evlat nasip etsinn

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim.inan çok duygulandım.Rabbim cümlemize nasip etsin hayırlı evlatlar.ama şu an fazla yazamıcam incinur uyanık ve bu formu şımarmaması adına görmemesi lazım.merak edip yanıma gelebilir. o yüzden yarım saat sonra ,uyutup gelicem.o zaman yazarım kardeşim.birde ricam var herkesten.hafta sonu girdiğinde ,kimse incinura bu forumdan bahsetmesin.zaten forum aramayıda bilmiyor.Allaha emanet olun.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
annelık o kadar kutsal kı
mahsun kul senı kutluyorum
o kadar guzel bır evlat yetıştırdığın ıcın
bu zamanda cok zor
üstelık okumuştumda çalışan bır annesın
ıkı kat tebrık ederım her ne kadar yerıne gore çalışan anneler takdır edılmese bıle
onemlı olan doğru bır şekılde zamanı ıyı kulanarak yetıştırmek

allah razı olsun
kızını da öpuver olur mu

bu arada efzairem kardeşim kızını da öp
gülnisa teyzenden dersın
hayatta en guzel şeydır evlat
allaha emanet olun
selam ve dua ıle

MyKaBuS

Kayıtlı Kullanıcı
İNCİNURU ben cok seviyorum yaaaa :):)

Mahsun kul Abla Ne deyim Helal Olsun...

İNCİNURCUM BENİM COK SEVİYORUM KENDİSİNİ YAAAAA

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah size yardımcı olabilirim.aslında incinur dünyaya geldiğinde farklı bir çocuktu.ben ve eşim aman aman dindar insanlar değildik.sadece ramazandan ramazana oruç tutar kandil geceleri namaz kılardım.onun dışında dinimle ile ilgili fazla bir bilgimiz yoktu.incinur özel dedim ,çünkü 8 aylıkken ALLAH ve 10 aylıkkende MUHAMMED demişti.o günü hiç unutamayız.2-3 ay herkesten sakladık.kimse duymasın diye.ve işin üzücü yanı ben kız çocuğum hiç olsun istemiyordum.erkek çocuğum olmazsa Rabbim canımı al diyordum.Allahım ne büyük bir günah işlemişim.eşim ve ailesi erkek çocuk istiyorlardı.kız olunca şok olmuştum.neyse ama çokta korkuyordum.tek torun olacağı için 2 taraftanda şımartılmasından ve saygısız bir çocuk olmasından tedirgin oluyordum.eşimile konuştum.aile büyüklerinden kimsenin benim yetiştirme tarzıma karışmamalarını istedim.ve bu konuda bana destek olmasını istedim.Allah razı olsun oda verdiği sözü tuttu.hep yanımda oldu ne dediysem naptıysam onayladı.5 yaşına kadar kimsenin ona para ,çikolata,şeker .......vs.getirmesini istemedim.kim olursa olsun.benim çocuğumu bunlarla şımartılmasına asla izin vermedim.6 yaşına kadar onun insancıl yönünün iyi bir şekilde gelişmesine çok önem verdim.çünkü 6 yaşına kadar çocuğun kişiliğinin %80i oluşmuş oluyordu.istediği birşeyi anında yerine getirmedik .onun sabırlı olması için bu gerekliydi.birşey istediği zaman 1 hafta veya 10 gün sonra alıyorduk.ve o zaman işte beklemeyi sabretmeyi öğrendi.eve gelen misafirleri ağırlama görevini ona vermiştim 5 yaşında.para verip bugün misafir gelicek bakalım ne hazırlık yapıcan diye ona görevlendiriyordum.bu onun çok hoşuna gidiyordu.markete gidip babasıyla kendi alışveri yapmasını sağlıyorduk.aldığı çikolata,bisküvü,kek falandı;)ben oturduğum zaman o hizmet yapıyordu.bu da onun misafir ve insan sevmesini sağladı.
küçük hediyeler alıp bunu eve gelen misafirlere vermesini sağladık.bununlada onun insanları mutlu edince onunda ne kadar mutlu olabileceğini öğretmiş olduk.ama karşılık beklemeden.6 yaşından itibaren her ayın başı bursa çocuk yetiştirme kurumana gittik.ordaki çocuklarla arkadaş olmasını sağladık.buda onun merhametli olmasını sağladı.(halen gitmekteyiz)ve 6 yaş artık incinur sevgi dolu,yardımsever,merhametli ,saygılı babasının bile karşısında oturmasını kalkmasını bilen bir çocuk oldu.ve işte o zamanlar ben yavaş yavaş dinimle tanışmaya başladım.sübhaneke ve ihlas süresini ezberledi.ilk defa oruç tuttu.sabah kalkarken elini yüzünü yıka değilde abdest al kızım dedim.her sabah ve akşam yatmadan abdest almaya başladı.7 yaş okula başladı ve örnek öğrenci seçildi.beslenmesini ona göre değil 3 kişilik hazırlıyordum.önce çevrendeki arkadaşlarına bak annem,eğer beslenmesi olmayan varsa onlarada ver dedim.burdada paylaşmayı öğrendi.3 kalem yerine 5 kalem,silgi 4-5 tane koyuyordum.olmayan arkadaşları için.işte o zamanlar ben manevitatımla tanışmamın yoğunluğunu yaşıyordum ve sürekli bir arayış içindeydim.bu arda hala hayret ediyorum islami bilgim olmadığı halde kızıma cenneti anlatmaya başladım.ama sadece cenneti ve peygamberimizi.incinur artık iyice bilinçlenmişti.öyleki akşama kızıma ne pişireyim dediğimde hep aynı şeyi söylerdi.ALLAH NE VERDİYSE ANNECİM.ve 8 yaşında ben namaza başladım.oda benimle beraber.öyleki anlatmak istemiyorum onunla aynı gecelerde gördüğümüz aynı rüyalar beni çok etkiledi.bunu dışında;
9yıldır kzıma hiç sesimi yükseltmedim
hiçbir zaman ne ben ne babası emri baki yapmadık
eve alınacak ne varsa onada danıştık
aciz bir anne baba olarak göstermedik kendimizi
gece mutlu olarak uyumasını sağladık,hiç ağlayarak ve ya morali bozuk uyutmadık
hergün 1 saat çay kek pasta falan yapıp dinden konuştuk sohbet eder gibi
ben ve eşim asla ona karşı saygısızlık yapmadık
bir kere olsun bile hıncımızı ondan almadık
dönüp bize her baktığında gülümsedik ona,
bu arada ben incinur doğduğunda 1.5 yıl çalışmadım.ondan sonra işim gereği 3 saat çalışıyordum.incinurun uyku saatlerine denk geldi hep 6 yaşına kadar her uyandığında mutlaka beni gördü.
ayaklar baş olmamalıydı anne babada olsak o küçüklüğünü bilicek bizde büyüklüğümüzü.yüzgöz olmadık.hamd olsun hep dua ediyorum Rabbim şaırtmasın.Rabbimin bana verdiği emaneti elimden geldiğince iyi korumaya çalıştım.bu siteyle tanışmam kapanma hevesim ve kuzumun bana ben kapalı anne istiyorum deyişi bilmiyorum.ben ve eşim hep konuşuruz.bizim gibi geçmişi günahlarla dolu olan biz nasıl bir iyi bir amel işledik ki Rabbim bize böyle bir güzellik verdi.
ama 3 gündür nurumuzla çok problem yaşıyoruz.o yüzden fazla giremedim kaç gündür.ben Allahın emrine karşı gelen bu okullarda okumak istemiyorum diye tutturdu.işte burda tıkandık .:a33:resmi törenlere katılmak istemiyor.iran tam benlik diyor.orda okusam olur.okulda ağzından birşey kaçırcak diye çok korkuyorum.anlıcağınız işim çok zorlaştı çok.Allaha emanet olun.inşallah yararlı olmuştur anlattıklarımız kardeşim.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
imrenerek ve ibretle okudum incimize nazarlar degmesin inşaALLAH ablam incimiz akıllı cocuktur siz gerektigi gibi anlatırsanız o okul konusunda ikna olacaktır elbette rabbim onu korusun esinize ve sizede gercekten tesekkurlermizisylemk istiyorum böyle bi evlat yetiştirdiginiz için siz ona o da siz layık olur hayırlı olur inşaALLAH ablam.onu benım yerime öp sarıl kokla cennet kokulu incim benım gönlunuze göre versin ALLAH cc

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
inşallah size yardımcı olabilirim.aslında incinur dünyaya geldiğinde farklı bir çocuktu.ben ve eşim aman aman dindar insanlar değildik.sadece ramazandan ramazana oruç tutar kandil geceleri namaz kılardım.onun dışında dinimle ile ilgili fazla bir bilgimiz yoktu.incinur özel dedim ,çünkü 8 aylıkken ALLAH ve 10 aylıkkende MUHAMMED demişti.o günü hiç unutamayız.2-3 ay herkesten sakladık.kimse duymasın diye.ve işin üzücü yanı ben kız çocuğum hiç olsun istemiyordum.erkek çocuğum olmazsa Rabbim canımı al diyordum.Allahım ne büyük bir günah işlemişim.eşim ve ailesi erkek çocuk istiyorlardı.kız olunca şok olmuştum.neyse ama çokta korkuyordum.tek torun olacağı için 2 taraftanda şımartılmasından ve saygısız bir çocuk olmasından tedirgin oluyordum.eşimile konuştum.aile büyüklerinden kimsenin benim yetiştirme tarzıma karışmamalarını istedim.ve bu konuda bana destek olmasını istedim.Allah razı olsun oda verdiği sözü tuttu.hep yanımda oldu ne dediysem naptıysam onayladı.5 yaşına kadar kimsenin ona para ,çikolata,şeker .......vs.getirmesini istemedim.kim olursa olsun.benim çocuğumu bunlarla şımartılmasına asla izin vermedim.6 yaşına kadar onun insancıl yönünün iyi bir şekilde yetişmesine çok önem verdim.çünkü 6 yaşına kadar çocuğun kişiliğinin %80i oluşmuş oluyordu.istediği birşeyi anında yerine getirmedik .onun sabırlı olması için bu gerekliydi.birşey istediği zaman 1 hafta veya 10 gün sonra alıyorduk.ve o zaman işte beklemeyi sabretmeyi öğrendi.eve gelen misafirleri ağırlama görevini ona vermiştim 5 yaşında.para verip bugün misafir gelicek bakalım ne hazırlık yapıcan diye ona görevlendiriyordum.bu onun çok hoşuna gidiyordu.markete gidip babasıyla kendi alışveri yapmasını sağlıyorduk.aldığı çikolata,bisküvü,kek falandı;)ben oturduğum zaman o hizmet yapıyordu.bu da onun misafir ve insan sevmesini sağladı.
küçük hediyeler alıp bunu eve gelen misafirlere vermesini sağladık.buda onun insanları mutlu edince onunda ne kadar mutlu olabileceğini öğretmiş olduk.ama karşılık beklemeden.6 yaşından itibaren her ayın başı bursa çocuk yetiştirme kurumana gittik.ordaki çocuklarla arkadaş olmasını sağladık.buda onun merhametli olmasını sağladı.(halen gitmekteyiz)ve 6 yaş artık incinur sevgi dolu,yardımsever,merhametli ,saygılı babasının bile karşısında oturmasını kalkmasını bilen bir çocuk oldu.ve işte o zamanlar ben yavaş yavaş dinimle tanışmaya başladım.sübhaneke ve ihlas süresini ezberledi.ilk defa oruç tuttu.sabah kalkarken elini yüzünü yıka değilde abdest al kızım dedim.her sabah ve akşam yatmadan abdest almaya başladı.7 yaş okula başladı ve örnek öğrenci seçildi.beslenmesini ona göre değil 3 kişilik hazırlıyordum.önce çevrendeki arkadaşlarına bak annem,eğer beslenmesi olmayan varsa onlarada ver dedim.burdada paylaşmayı öğrendi.3 kalem yerine 5 kalem,silgi 4-5 tane koyuyordum.olmayan arkadaşları için.işte o zamanlar ben manevitatımla tanışmamın yoğunluğunu yaşıyordum ve sürekli bir arayış içindeydim.bu arda hala hayret ediyorum islami bilgim olmadığı halde kızıma cenneti anlatmaya başladım.ama sadece cenneti ve peygamberimizi.incinur artık iyice bilinçlenmişti.öyleki akşama kızıma ne pişireyim dediğimde hep aynı şeyi söylerdi.ALLAH NE VERDİYSE ANNECİM.ve 8 yaşında ben namaza başladım.oda benimle beraber.öyleki anlatmak istemiyorum onunla aynı gecelerde gördüğümüz aynı rüyalar beni çok etkiledi.bunu dışında;
bu arada ben incinur doğduğunda 1.5 yıl çalışmadım.ondan sonra işim gereği 3 saat çalışıyordum.incinurun uyku saatlerine denk geldi hep 6 yaşına kadar her uyandığında mutlaka beni gördü.
ayaklar baş olmamalıydı anne babada olsak o küçüklüğünü bilicek bizde büyüklüğümüzü.yüzgöz olmadık.hamd olsun hep dua ediyorum Rabbim şaırtmasın.Rabbimin bana verdiği emaneti elimden geldiğince iyi korumaya çalıştım.bu siteyle tanışmam kapanma hevesim ve kuzumun bana ben kapalı anne istiyorum deyişi bilmiyorum.ben ve eşim hep konuşuruz.bizim gibi geçmişi günahlarla dolu olan biz nasıl bir iyi bir amel işledik ki Rabbim bize böyle bir güzellik verdi.
ama 3 gündür nurumuzla çok problem yaşıyoruz.o yüzden fazla giremedim kaç gündür.ben Allahın emrine karşı gelen bu okullarda okumak istemiyorum diye tutturdu.işte burda tıkandık .:a33:resmi törenlere katılmak istemiyor.iran tam benlik diyor.orda okusam olur.okulda ağzından birşey kaçırcak diye çok korkuyorum.anlıcağınız işim çok zorlaştı çok.Allaha emanet olun.inşallah yararlı olmuştur anlattıklarımız kardeşim.

selamun aleykum mahsun kul kardeşim maşaALLAH subhanALLAH ne kadar bilinçlisniz incinurumuzdan önce size maşaALLAH DİYELİM..:)
altı çizili yere kadar tebessümle okudum ama altı cizili yerler ve yaşı henüz 9
düşündürdü beni biraz..o yaşta çocuk iranı nerden biliyor..iranın yapısını diye düşünmeden edemedim..

bu tarz düşünceler için henüz çok çok erken .. bu fikre nerden kapılmış olabilecegini siz daha iyi bilirsiniz.. onlarıda telafi etmeyide... ama şu gerçekki biz burdan hissedebiliyoruz incinur gerçekten özel bir çocuk BİN MAŞALLAH.. RABBİM NAZARLARDAN ESİRGESİN İNŞAALLAH...

rabbim evladınızı size bagışlasın güzel kardeşim..
hayırlı sahurlar selam ve dua ile

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum mahsun kul kardeşim maşaALLAH subhanALLAH ne kadar bilinçlisniz incinurumuzdan önce size maşaALLAH DİYELİM..:)
altı çizili yere kadar tebessümle okudum ama altı cizili yerler ve yaşı henüz 9
düşündürdü beni biraz..o yaşta çocuk iranı nerden biliyor..diye düşünmeden edemedim..

bu tarz düşünceler için henüz çok çok erken .. bu fikre nerden kapılmış olabilecegini siz daha iyi bilirsiniz.. onlarıda telafi etmeyide... ama şu gerçekki biz burdan hissedebiliyoruz incinur gerçekten özel bir çocuk BİN MAŞALLAH.. RABBİM NAZARLARDAN ESİRGESİN İNŞAALLAH...

rabbim evladınızı size bagışlasın güzel kardeşim..
hayırlı sahurlar selam ve dua ile
aleyküme selam kardeşim.iran cumhurbaşkanı istanbula geldiği zaman haber izliyorduk.aferin bu adam tam benim düşüncemde dedi.çok gülmüştüm.kim bu adam diye sormuştu.bende iran başkanı demiştim.hııı anladım yani müslüman demi.evet dedim o zaman bende iranda okumak istiyorum dedi.artık bir çok şeyi benden önce o araştırıyor.küçük olduğu için anlatmak istemiyorum ama ben şimdi gogoldan öğrenirim diyor.sizede hayırlı sahurlar kardeşim.bu arada telafi etmeyi önünü kesmeyi düşünmüyorum.gerekirse üniversiteyi inşallah orda okutmayı istiyoruz.söz verdik.eğer o zaman da isterse bunu yapıcaz.bu arda aliye ablasıda iranda mühendislik okudu.onunda çok etkisi var.

ŞEB-İ ARUS

Kayıtlı Kullanıcı
aleyküme selam kardeşim.iran cumhurbaşkanı istanbula geldiği zaman haber izliyorduk.aferin bu adam tam benim düşüncemde dedi.çok gülmüştüm.kim bu adam diye sormuştu.bende iran başkanı demiştim.hııı anladım yani müslüman demi.evet dedim o zaman bende iranda okumak istiyorum dedi.artık bir çok şeyi benden önce o araştırıyor.küçük olduğu için anlatmak istemiyorum ama ben şimdi gogoldan öğrenirim diyor.sizede hayırlı sahurlar kardeşim.bu arada telafi etmeyi önünü kesmeyi düşünmüyorum.gerekirse üniversiteyi inşallah orda okutmayı istiyoruz.söz verdik.eğer o zaman da isterse bunu yapıcaz.

:B:a44::a12:

ferahhfeza

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
ferahhfeza.blogcu.com
aleyküme selam kardeşim.iran cumhurbaşkanı istanbula geldiği zaman haber izliyorduk.aferin bu adam tam benim düşüncemde dedi.çok gülmüştüm.kim bu adam diye sormuştu.bende iran başkanı demiştim.hııı anladım yani müslüman demi.evet dedim o zaman bende iranda okumak istiyorum dedi.artık bir çok şeyi benden önce o araştırıyor.küçük olduğu için anlatmak istemiyorum ama ben şimdi gogoldan öğrenirim diyor.sizede hayırlı sahurlar kardeşim.bu arada telafi etmeyi önünü kesmeyi düşünmüyorum.gerekirse üniversiteyi inşallah orda okutmayı istiyoruz.söz verdik.eğer o zaman da isterse bunu yapıcaz.

incinurumuzun hakkında rabbim daim hayırlısını nasip etsin .. hayırlısı olsun inşaALLAH

inşaALLAH ülkesinde vatanında ailesinin yanında okur şartlar buna izin verir..

dua ile kardeşim

gamze0387

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm.çok güzel yetiştirmişsiniz MaşaAllah,duygulandım okurken Rabbim herkese böyle güzel evlat yetiştirmeyi nasip etsin.ben incinurun sizin kızınız oldugunu yeni ögrendim.Allah c.c yolundan ayırmasın.

Guo1903

Kayıtlı Kullanıcı
Efzairem kardeşim çok yerinde bir konu açmışsın Allah senden razı olsun.

Aslında bende bu konuyu çok merak edenlerdenim. Benim de 2 yaşında bir kızım var elimizden geldiğince bilinçli bir müslüman olması için gayret gösteriyoruz.
Burada incinur'un bir kaç yazısını hayretle okudum..Maşallah çok aklı başında yazıyor. Çok güzel yetiştirilmiş Allah sizden de razı olsun. İnşallah ileriside bu güzellikler içinde bilinçi bir müslüman olarak yetişir.

Sakıncası yoksa bişey sormak istiyorum.Acaba okul öncesi herhangi bir kursa yada okula gönderdiniz mi??

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

Mahsun kul kardeşim...
Yazdıklarınız o kadar duygulandırdı ki beni...
Aminenur kardeşimin de dediği gibi;Son paragraf hariç....
İnşallah ona da hayırlı bir çözüm bulunur...

Allah CC. nazrdan saklasın...Bin barekallah...
Zaten İNCİNUR'umuz forumlarda kendini ispat etti...
Allah CC. hakkınızda en güzelini ve hayırlısını nasip etsin...
Sizi, eşinizi ve İNCİNURU'umuzu tebrik ederim...
Allaha emanet olun...​

dinci

Kayıtlı Kullanıcı
inşallah size yardımcı olabilirim.aslında incinur dünyaya geldiğinde farklı bir çocuktu.ben ve eşim aman aman dindar insanlar değildik.sadece ramazandan ramazana oruç tutar kandil geceleri namaz kılardım.onun dışında dinimle ile ilgili fazla bir bilgimiz yoktu.incinur özel dedim ,çünkü 8 aylıkken ALLAH ve 10 aylıkkende MUHAMMED demişti.o günü hiç unutamayız.2-3 ay herkesten sakladık.kimse duymasın diye.ve işin üzücü yanı ben kız çocuğum hiç olsun istemiyordum.erkek çocuğum olmazsa Rabbim canımı al diyordum.Allahım ne büyük bir günah işlemişim.eşim ve ailesi erkek çocuk istiyorlardı.kız olunca şok olmuştum.neyse ama çokta korkuyordum.tek torun olacağı için 2 taraftanda şımartılmasından ve saygısız bir çocuk olmasından tedirgin oluyordum.eşimile konuştum.aile büyüklerinden kimsenin benim yetiştirme tarzıma karışmamalarını istedim.ve bu konuda bana destek olmasını istedim.Allah razı olsun oda verdiği sözü tuttu.hep yanımda oldu ne dediysem naptıysam onayladı.5 yaşına kadar kimsenin ona para ,çikolata,şeker .......vs.getirmesini istemedim.kim olursa olsun.benim çocuğumu bunlarla şımartılmasına asla izin vermedim.6 yaşına kadar onun insancıl yönünün iyi bir şekilde gelişmesine çok önem verdim.çünkü 6 yaşına kadar çocuğun kişiliğinin %80i oluşmuş oluyordu.istediği birşeyi anında yerine getirmedik .onun sabırlı olması için bu gerekliydi.birşey istediği zaman 1 hafta veya 10 gün sonra alıyorduk.ve o zaman işte beklemeyi sabretmeyi öğrendi.eve gelen misafirleri ağırlama görevini ona vermiştim 5 yaşında.para verip bugün misafir gelicek bakalım ne hazırlık yapıcan diye ona görevlendiriyordum.bu onun çok hoşuna gidiyordu.markete gidip babasıyla kendi alışveri yapmasını sağlıyorduk.aldığı çikolata,bisküvü,kek falandı;)ben oturduğum zaman o hizmet yapıyordu.bu da onun misafir ve insan sevmesini sağladı.
küçük hediyeler alıp bunu eve gelen misafirlere vermesini sağladık.bununlada onun insanları mutlu edince onunda ne kadar mutlu olabileceğini öğretmiş olduk.ama karşılık beklemeden.6 yaşından itibaren her ayın başı bursa çocuk yetiştirme kurumana gittik.ordaki çocuklarla arkadaş olmasını sağladık.buda onun merhametli olmasını sağladı.(halen gitmekteyiz)ve 6 yaş artık incinur sevgi dolu,yardımsever,merhametli ,saygılı babasının bile karşısında oturmasını kalkmasını bilen bir çocuk oldu.ve işte o zamanlar ben yavaş yavaş dinimle tanışmaya başladım.sübhaneke ve ihlas süresini ezberledi.ilk defa oruç tuttu.sabah kalkarken elini yüzünü yıka değilde abdest al kızım dedim.her sabah ve akşam yatmadan abdest almaya başladı.7 yaş okula başladı ve örnek öğrenci seçildi.beslenmesini ona göre değil 3 kişilik hazırlıyordum.önce çevrendeki arkadaşlarına bak annem,eğer beslenmesi olmayan varsa onlarada ver dedim.burdada paylaşmayı öğrendi.3 kalem yerine 5 kalem,silgi 4-5 tane koyuyordum.olmayan arkadaşları için.işte o zamanlar ben manevitatımla tanışmamın yoğunluğunu yaşıyordum ve sürekli bir arayış içindeydim.bu arda hala hayret ediyorum islami bilgim olmadığı halde kızıma cenneti anlatmaya başladım.ama sadece cenneti ve peygamberimizi.incinur artık iyice bilinçlenmişti.öyleki akşama kızıma ne pişireyim dediğimde hep aynı şeyi söylerdi.ALLAH NE VERDİYSE ANNECİM.ve 8 yaşında ben namaza başladım.oda benimle beraber.öyleki anlatmak istemiyorum onunla aynı gecelerde gördüğümüz aynı rüyalar beni çok etkiledi.bunu dışında;

MAŞALLAH SÜBHANALLAH RABBİM CC kem gözlerden nazarlardan saklasın inşallah bu çocuk bence senin için büyük bir hediye RABBİM CC sağlıklı hayırlı imanlı ahlaklı ömürler versin inşallah hayırlı evlat salih kul yapsın amin amin amin ben onun resminide görmüştüm zaten kanım kaynıyordu büsbütün sevdim inşallah devlete millete çok hayırlı bir evlat olur ALLAHA CC emanet olsun inşallah

ekremeee

Kayıtlı Kullanıcı
selamün aleyküm bu formu bir çok hayırlı sebebten dolayı açma geregi hissettim
mahsun kul ablamızın bi kızı var malum henüz 9 yaşındaymış ben ona hayranım
benimde bi kızım var 4 yaşında çok isterim incinur gibi yetiştirmeyi ..
burdan ebruydu yanılmıyosam ismin ablacım sen bu kızı nasıl yetiştirdin ki daha 9 yaşında bu bilince sahip..?
rabbim daim eylesin onun bu güzel ahlakını iman aşkını ..
seni burdan tebrik ediyorum böyle bi kız yetiştirmekte oldugun için.
rabbim bilinçli iman ahlakıyla yogrulmuş evlatlar yetiştirmeyi bizlere nasip etsin inşaALLAH..
EVET İP UCLARI İSTİYORUM BU KONUDA:a32:
aleykume selam
amin

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
s.a. benim de 5 yaşında bir kızım var.insanları mutlu etmeyi çok seviyor,hediye verip karşısındakini sevindirmeli mutlaka.eli çok açık.peygamberimizi ve Allah'ını çok seviyor.yanlış bir şey yapınca onlar görüyor üzülmüşlerdir dimi diyor.akşam uyurken onu koruyan meleklere öpücük gönderiyor.
incinuru ben de çok takdir ediyorum.maaşallah,Allah onu tüm kötülüklerden muhafaza eylesin.çocuklar nazarı çabuk aldıkları için hergün okumalı,hem de huyları güzelleşir.
yetiştirme tarzınızdaki bazı şeyler çok ilgimi çekti.eşimin de faydalanmasını istiyorum.
Allah ömür boyu örnek bir müslüman olarak yaşamasını nasip etsin.sizden de razı olsun.

Nur_u Secde

Kayıtlı Kullanıcı
Allah sizden de razı olsun.sorulan sorulardan birine cevap vermek istiyorum.incinur okul öncesi hiçbir kursa gitmedi.son paragraf hakkındada şunu söyleyebilirim.

ben kızımın kendi ülkesinde okumasını çok isterim.ama benim ülkem benim inancıma saygı duymuyorsa,üniversite kapısında başörtümü çıkartıyorsa ben bu ülkede kızım okusun istemem.ve üniversiteyi okumak için başını aç veya içerde açıp dışarda kapat diyemem.ben kızımı bile bile ateşe atamam ,bunun hesabını da Allaha veremem.ben yandım kızımı yakmam.allaha emanet olun.

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Selamünaleykum...

Selamünaleykum...

ben kızımın kendi ülkesinde okumasını çok isterim.ama benim ülkem benim inancıma saygı duymuyorsa,üniversite kapısında başörtümü çıkartıyorsa ben bu ülkede kızım okusun istemem.ve üniversiteyi okumak için başını aç veya içerde açıp dışarda kapat diyemem.ben kızımı bile bile ateşe atamam ,bunun hesabını da Allaha veremem.ben yandım kızımı yakmam.allaha emanet olun.

Bu düşüncelerinizden dolayı sizi TEBRİK EDERİM kardeşim...
Allah CC. sizin gibilerin sayısını arttırsın inşallah...
Allaha emanet olunuz...​
:a15:

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt