Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

inatçı öksürüğe dikkat!!! (1 Kullanıcı)

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
2,370
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
1520s.jpg


Çocukların öksürüğü aileleri en çok rahatsız eden hastalık belirtilerinden biridir. Çocuğu yorar, aileyi üzer ve uykuları böler. Öksürüğe sebep olan birçok hastalık çok ciddi değil, sadece can sıkıcıdır.

Öksürüğün sebebini bulmak bazı durumlarda zordur. Çocuklar çoğunlukla hastalık belirtilerini anlatamazlar, bazen muayene ile de bir şey bulunamaz ve bu durumlarda akciğer fonksiyon testleri gibi bir takım laboratuvar testleri yapmak gerekebilir. Aileden alınacak küçük bilgiler ısrarlı öksürüklerin sebebinin bulunmasında yardımcı olacaktır. Örneğin sürekli sigara dumanına maruz kalma, evdeki toz, allerjen maddeler ve evcil hayvanlar bu türlü ısrarcı öksürüklerin sebebi olabilir. Öksürükle birlikte sarı, yeşil burun akıntısı, baş ve boğaz ağrısı, nefesin kötü kokması da varsa genellikle sinüzit düşünülür. Solunum yollarına çekirdek, fındık vs. yabancı cisim kaçması sonucu da öksürük ortaya çıkabilir. Astım, soğuk algınlığı, sigara dumanı da muhtemel öksürük sebeplerindendir. Öksürük sesi bazen tanıda yardımcı olur. Kısa, kuru ve hırıltılı öksürük astım, bronşit veya zatürreede ortaya çıkar. Balgamlı öksürükler ise genellikle üst solunum yolu enfeksiyonları ile oluşur. Boğmaca da kendine özgü öksürük sesi vardır. Soğuk algınlığında veya sinüzitlerde öksürük genellikle yatarken artar.
Ne zaman endişelenmelisiniz?
Çocuğunuz 3 aylıktan küçük 38 derece üzeri ateşli ve öksürüğü varsa;
Çocuğunuzun öksürük nöbetleri ile birlikte aşağıdakilerden biri de varsa:
Nefes almakta güçlük
Nefes alıp verirken hırıltı
Dudaklarında veya tırnaklarında morarma
Ağlarken veya konuşurken nefes kesilmesi
Nefes alıp verirken göğsünde gözle görülebilen çökmeler
Katılmalar, öksürük esnasında 15 sn den fazla süren nefessiz kalmalar
Nefes alma esnasında ses gelmesi
Ne yapabilirim?
Çocuğunuz balgam çıkarıyorsa bunu dışarı atmasını sağlayın. Öksürük nöbeti sırasında karın üstü pozisyonda dizlerinize yatırarak, sırtına hafifçe vurun.
Öksürük gece uykuyu engellemiyorsa içinde birkaç farklı etkin madde içeren öksürük şuruplarının kullanılması yanlıştır. Zatürree gibi hastalıklarda antibiyotikler doktor denetiminde kullanılabilir.
Ne yapmalıyız?
Öncelikle evde kesinlikle sigara içmemelidir. Sigara dumanı mukus salınımını arttırır.
İkinci önlemimiz ise mukus salgısını inceltmek ve irritasyonu yumuşatmak için çocuğumuza bol su veya benzer sıvılar içirmek olmalıdır.
Üçüncü önlemimizde havayı nemlendirici cihazlar kullanmak olabilir.


.......................................................................................


Su ilaçtır Suyun faydaları saymakla bitmez. Ancak çok az kişi, soğuk algınlığı sırasında da bol miktarda su içmesi gerektiğini bilir. Soğuk algınlığı sırasında burun iç zarı şişmiş, salgısı artmış ve bunların sonucunda burun tıkanmış, soluk borusunda salgı artışına bağlı olarak balgam oluşmuş ama öksürerek bunu atmak zorlaşmış bir durum vardır. İşte bu durumlarda en yararlı çare su içmektir. Bol miktarda içilen su gerek burun ve gerekse soluk borusundaki salgıları inceltecek ve vücuttan kolayca atılmalarını sağlayacaktır. Önemli olan konulardan biri de, ne kadar içmenin gerekli olduğudur. Günde bir kaç bardak su içen kişi kendini bol içmiş kabul edebiliyor. Yüksek ateş ve terleme gibi nedenlerle vücudun sıvı ihtiyacında farklılaşmalar olabileceği için, içilmesi gerekli su miktarına sabit bir rakam belirlemek pek kolay olmayabiliyor
 

elanaz 21

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Kas 2008
Mesajlar
428
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
38
selamün aleyküm kardeşim gerçekten öksürük önemli bi rahatsızlık bizler her ne kadar ciddiye almasakta bende de acayip derecede öksürük vardı ciddiye almadım doktora fala da gitmedim öksürürken bi gün ağzımdan kan gelmeye başladı bunun yanı sıra gece terlemeleri,halsizlik.aşırı kilo kaybıda başalamıştı en sonunda doktora gittim ve bana tüberküloz teşhisi kondu yani<verem<1 ay boyunca hastanede yattım çıktıktan sonra 6 ay tedavi aldım allah kimseye vermesin bu hastalık çok zor insanın ömründen çok şey götürüyo.öksürüğü lütfen herkes dikkate alsın arkadaşlar.selam ve dua ile
 

AY-YA

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ara 2008
Mesajlar
2,370
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
35
teşekkürderim kardeşim Allah cc razı oplsun gözlerine sağlık rabbim ar ve yardımcın olsun çok geçmiş olsun inşallah iyisindir evet dikkate alınmalı kesinlikle selam ve dua ile..
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt