Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

inançsızlık,red!!! (1 Kullanıcı)

yui_18

Kayıtlı Kullanıcı
Bu beni son zamanlarda çok fazla rahatsız ettiği için sizinle paylaşmak ve görüşlerinizi almak istedim:
11.sınıfta okuyorum. sınfım 13 kişi ve bir kaç (5-6) kişi derste veya herhangi bi vakitte ne zaman ALLAH 'ın adı geçse başlıyorlar gülmeye , espriler yapmaya,kuranı kerimdeki hadisler vs.. onlarla dalga gecmeye.. açıkçası saymaya devam etsem daha çok örnek verebilirim.işin kötü kısmı: gerçekten ciddi bir şekilde inanmıyorlar. ama çok da iyi biliyorum yani aralarında bulunduğum için çok anlaşılır bi durum aralarında sadece 1 tanesi diğerlerinide teşvik ediyor. o kişi de sürekli onla kışkırtıyor. ve malesef artık o dereceye geldi ki bikaç tartışmalarım oldu onla. söylediklerime karşı verdiği cevaplar cehaletlikten başka birşey değil. her gün dua etmeye başladım en azından gerçekleri görebilmesi ve anlayabilmesi için..
Bana önerdiğiniz bişey var mı acaba? yapmam gereken herhangi birşey?
Teşekkür ederim!

bezmi safa

Kayıtlı Kullanıcı
s.a.kardeşim söylediğin şeyler çok üzücü sabırla onlara doğruyu göstermeye çalış ama sabırla en güzel yönlerini göster ölüm anında yada ölüme yaklaşırken neden korkuyorlar inanmıyorlarda bunları anlatabilirsin rabbim teala onları ıslah etsin inşallah dualarımız seninle kardeşim esselamu aleyküm

nur_yuzlum

Kayıtlı Kullanıcı
Allah o kadar büyükki bende şimdi eğer kardeşiminkini görmesem benzerini açacaktım.az önce arkadaşımdaydım ve o bir başka forumda idi.ve birisi vardı ki ateist olmakla birlikte Allah ın o yüce isminede saygısızlık etmekten Peygamber Efendimize ileri geri konuşmaktan hiç çekinmiyor.Rabbim biliyor ki neredeyse ağlayacaktım.inanın dua etmekten başka bişey gelmiyor.ve gün geliyor ki Kuran da yazılan herşeyi yaşıyoruz.ve inanın gerçekten gözlerinin içine sokulan örnekleri görmek istemiyorlar Rabbiminde buyurduğu gibi sanki gözleri kör,kalpleri mühürlü.her kelimesini okudukça sanki mahşerde onu görür gibi oluyorum ve Allahım sen koru bizleri diyorum. bak kardeşim yapman gereken dua et bolca dua et.bu o kadar tesirli ki bir silahdır ki bununla inşallah deviremeyeceğin hiç bişey kalmaz.Rabbim ıslah etsin İnşallah..bizede onları kurtuluşa erdirmeyi nasip etsin..

yui_18

Kayıtlı Kullanıcı
Allah o kadar büyükki bende şimdi eğer kardeşiminkini görmesem benzerini açacaktım.az önce arkadaşımdaydım ve o bir başka forumda idi.ve birisi vardı ki ateist olmakla birlikte Allah ın o yüce isminede saygısızlık etmekten Peygamber Efendimize ileri geri konuşmaktan hiç çekinmiyor.Rabbim biliyor ki neredeyse ağlayacaktım.inanın dua etmekten başka bişey gelmiyor.ve gün geliyor ki Kuran da yazılan herşeyi yaşıyoruz.ve inanın gerçekten gözlerinin içine sokulan örnekleri görmek istemiyorlar Rabbiminde buyurduğu gibi sanki gözleri kör,kalpleri mühürlü.her kelimesini okudukça sanki mahşerde onu görür gibi oluyorum ve Allahım sen koru bizleri diyorum. bak kardeşim yapman gereken dua et bolca dua et.bu o kadar tesirli ki bir silahdır ki bununla inşallah deviremeyeceğin hiç bişey kalmaz.Rabbim ıslah etsin İnşallah..bizede onları kurtuluşa erdirmeyi nasip etsin..
Demek istediklerimi o kadar iyi anlamışsınız ki.. açıkçası söylediklerinizin aynısı bu benim anlattığım olayların içinde geçiyor. ama daha fazla yazmayım demiştim.birde öyle birşey ki ben adam akıllı bişiler anlatsam yine anlamazlar cunku her kelımemde bir dalga gecıcek bişey buluveriyorlar... gercekten onlara sinir olmaktan çok üzülüyorum... umarım iyi olur.

yui_18

Kayıtlı Kullanıcı
bugün bir ara bu kişiyle yani söz konusu kişiyle konuştum.. onunla ciddi olarak konuşmak imkansız gibidir ama bi an buldum ve denedim...ona: " peki savunduğun şey ne?" bana cevap vermekte yine zorlandı ve : "ya herşeyi geçtim ama nerden anlayabilirsin ki var olduğunu?" dedi... yine el verdiğince cevap vermeye çalıştım.. ve zil çaldı...!!!

ysmnkaos

Kayıtlı Kullanıcı
OLSUN, DERS ZİLİNDEN ÖTE,
YAŞAMIN SON BULACAĞI ÖLÜM ZİLİ ÇALMADAN ÖNCE DOĞRU YOLU BULMALARI DUASI İLE KARDEŞ..
ALLAHA EMANET OLUNUZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt