Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Inanc (1 Kullanıcı)

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeslerim herkese hayirli geceler ama dun aksamdan beri resmen bunalim geciriyorum diyebilirim.Cunki imanim inancim ve ibadetlerim guzel giderken bir anda abuk subuk dusunceler aklima gelmeye basladi.Sonra acaba imanim mi gitti inancim mi zedelendi diye dusunmekten mahvoldum kalbime bir SIKINTI oturdu hicbirseyden zevk almiyorum.Acaba bir yanlisimmi oldu ne yapicam Allahim neden boyle oldu diyorum cok mutsuzum ne olur yardim edin

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeslerim herkese hayirli geceler ama dun aksamdan beri resmen bunalim geciriyorum diyebilirim.Cunki imanim inancim ve ibadetlerim guzel giderken bir anda abuk subuk dusunceler aklima gelmeye basladi.Sonra acaba imanim mi gitti inancim mi zedelendi diye dusunmekten mahvoldum kalbime bir SIKINTI oturdu hicbirseyden zevk almiyorum.Acaba bir yanlisimmi oldu ne yapicam Allahim neden boyle oldu diyorum cok mutsuzum ne olur yardim edin

ben bılmem buyuklerımız daha iyi bilir ama bence seytanın vesvesesıdır sız tam tersıne daha cok kuran okuyun daha cok salavat cekın dua edın namazdan sonra dua edın tevbe edın seytanın sızınle ugrasmasına izin vermeyın derım

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
ben bılmem buyuklerımız daha iyi bilir ama bence seytanın vesvesesıdır sız tam tersıne daha cok kuran okuyun daha cok salavat cekın dua edın namazdan sonra dua edın tevbe edın seytanın sızınle ugrasmasına izin vermeyın derım

Cok tesekkur ederim destek mailin icin ama 1 gunde neden oldu korkuyorum cok hemde bisey olcak diye

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim Allah yardımcınız olsun inş.. Şu linkte bir yazı var, bir bakmanızı tavsiye ederim.. Allah'a emanet olun inş..

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Cok tesekkur ederim destek mailin icin ama 1 gunde neden oldu korkuyorum cok hemde bisey olcak diye
sıze 1 yasın okuyacagım vede hep duamda olucaksınız
kendızını burakmayın Allah a yakın olun basını srcdeye koy ve dua et

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Ayrıca gönül ferahlığı ile ilgili şöyle bir hadis var:

Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet olunan bir hadisi şeriflerinde Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadırlar: "Herhangi bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Kur’an-ı Kerimi okurlar ve aralarında müzakere ederlerse mutlaka üzerlerine sekine (kalp huzuru, gönül ferahlığı) iner. Allah’ın rahmeti kendilerini kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah onları kendi katındakilere anar."(Terğib, c.3 s.262)

Bir başka hadiste ise şöyle buyurmuştur Efendimiz:

“Bana dünyadan kadın ve güzel koku sevdirildi; Namaz ise gönül ferahlığı kılındı.”

Kardeşim acizane fikrim, önce bir güzel Kur'an-ı Kerim oku, sonradan 2 rekat namaz kılıp duanı edip uyu.. Rabbim inş kalbine huzuru kavuştursun inş..

eee87

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah yardımcınız olsun inş.. Şu linkte bir yazı var, bir bakmanızı tavsiye ederim.. Allah'a emanet olun inş..

Kardesim linki okudum gercekten bir nebze olsun bana yardimci oldu -Allah razi olsun seytandan korusun bizi Rabbimiz tekrar bu saate yardimci oldugun icin Allah razi olsun

**RaNa**

Kayıtlı Kullanıcı
Ayrıca gönül ferahlığı ile ilgili şöyle bir hadis var:

Ebu Hüreyre (r.a.)’den rivayet olunan bir hadisi şeriflerinde Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmaktadırlar: "Herhangi bir cemaat Allah’ın evlerinden bir evde toplanır, Kur’an-ı Kerimi okurlar ve aralarında müzakere ederlerse mutlaka üzerlerine sekine (kalp huzuru, gönül ferahlığı) iner. Allah’ın rahmeti kendilerini kaplar, melekler kendilerini kuşatır ve Allah onları kendi katındakilere anar."(Terğib, c.3 s.262)

Bir başka hadiste ise şöyle buyurmuştur Efendimiz:

“Bana dünyadan kadın ve güzel koku sevdirildi; Namaz ise gönül ferahlığı kılındı.”

Kardeşim acizane fikrim, önce bir güzel Kur'an-ı Kerim oku, sonradan 2 rekat namaz kılıp duanı edip uyu.. Rabbim inş kalbine huzuru kavuştursun inş..

çok guzel yazmıssın abı Allah razı olsun ben nıle etkılendım :)

ahmet_99

Kayıtlı Kullanıcı
Kardesim linki okudum gercekten bir nebze olsun bana yardimci oldu -Allah razi olsun seytandan korusun bizi Rabbimiz tekrar bu saate yardimci oldugun icin Allah razi olsun

Est kardeşim, Allah her daim yar ve yardımcınız olsun inş.. Selam ve dua ile kalın..

serena

Kayıtlı Kullanıcı

bence iblisin oyunlarından biri adını bile tenezzül etmek istemiyorum bence dua et dua insanı rahatlatır o iblisde yanına yaklasamaz imanının
ahirede kadar devamını dilerim

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

İnsan bilmediğinden sorumlu değildir. Şeytanın size bu konuda vesvese vererek hak dinden uzaklaştırmasına izin vermeyin. Durumunuz vesveseden ibarettir. Şeytan sizi hak dinden uzaklaştırmak için bu şekilde vesvese verir. İçinizdeki şüpheler sizi dinden çıkarmaz. Bunlar şeytanın sözleridir sizin sözleriniz değildir. Bu sebeple bu konuda aklınıza gelen sözlere ehemmiyet vermeyiniz. Ehemmiyet vermezseniz çabuk kaybolurlar.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Vesvese, tamamen telkinden ibaret bir şeydir. Vesveseyi aklınızda bitireceksiniz. Yani insan kendisinde vesvesenin olduğunu anladığı anda, vesvesenin bitmesi gerekir. Çünkü vesvese olduğunu bilmediğinizde kendinizi günah işliyor, yanlış yapıyor zannediyorsunuz. Bu zandan dolayı da vesvese artarak devam ediyor. Halbuki bu durumun sizden kaynaklanmadığını, şeytanın telkini olduğunu ve sizin de bundan dolayı bir mesuliyet altına girmediğinizi, günahkâr olmadığınızı anladığınız zaman vesvese kendiliğinden gidecektir. Vesveseyi gözünüzde büyütmeye gerek yok. Şeytanın hilesi zayıftır.

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Ebu Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in ashabından bir kısmı ona sordular: "Bazılarımızın aklından bir kısım vesveseler geçiyor, normalde bunu söylemenin günah olacağına kaniyiz." Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Gerçekten böyle bir korku duyuyor musunuz?" diye sordu. Oradakiler "Evet!" deyince: "İşte bu (korku) imandan gelir (vesvese zarar vermez) dedi." Müslim, İman 209 (132); Ebu Dâvud, Edeb 118 (5110).

Hatice-tül Kübra

Kayıtlı Kullanıcı

Müslim'in İbnu Mes'ud (radıyallahu anh)'dan kaydettiği bir rivayet şöyledir: "Dediler ki: "Ey Allah'ın Resulû, bazılarımız içinden öyle sesler işitiyor ki, onu (bilerek) söylemektense kömür kesilinceye kadar yanmayı veya gökten yere atılmayı tercîh eder. (Bu vesveseler bize zarar verir mi?)". Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm): "Hayır bu (korkunuz) gerçek imanın ifadesidir." cevabını verdi."

El-Endulusi

Kayıtlı Kullanıcı
Sonra acaba imanim mi gitti inancim mi zedelendi diye dusunmekten mahvoldum kalbime bir SIKINTI oturdu

Kardes insanin imani oyle kolay kolay gitmez bu konuda endiselenme. Bir insanin kafir olmasi icin (yani imanin gitmesi icin) belli sartlar vardir. Bunu biliyorsundur Kisaca ayetleri inkar, Allah c.c. sirk kosmak, helale haram harama helal demek, ayetleri hafife almak alay etmek, kurandaki bir harfi dahi olsa inkar etmek olmaz oyle sey demek (yada bu zamanda bu olurmu demek) ... vesaire vesaire

kaldiki bunlarin dilinde cikmasi lazim. Zira insanin kalbine hergun neler gelmekde fakat musluman kalbden gecenlerden sorumlu degildir. Sorumluluk dil ile ikrarda baslar.

Velhasil gunumuzde biz farkina varmadan bize sirke goturecek cok sozler soylemekteyiz (senin icin soylemiyorum) bunlar ahir zaman hadislerinde belirtilmistir. Kisi evden musluman olarak cikacak aksam eve kafir olarak donucek yada aksam musluman olarak yatip kafir olarak kalkicak. Bu hadisler hep insanlarin farkinda olmadan soyledigi veya yaptigi soz ve hareketlerden kaynaklaniyor. Yoksa bir kafir karsina gelipde seninle konusup ikna edip dinini degistirme olarak bu hadisleri olmamak lazim. Tabi ki bunlar bilerek yapilan hareketler degildir fakat muslumanin sorumlulugu agzindan cikani dikkat edip Akaid ilmini arastirmasidir (en azindan kendini kurtaracak kadar olani)

Hergun tovbe istigfar yapilip Kelime Tevhidi soylemek gerek. Tarikatlardaki Zikirde Kelime-i Tevhidin bir onemide budur. Hergun imani yenilemek. Gumushanevi kuddise sirruhun Ehli Sunnet itikadi iye bir kitabi var cokda pahali birsey degil onu okumani tavsiye ederim (bu konu icin degil, genel olarak)

Senin sorunu da zaten kardesler cevaplamis. Bu seytanin vesvesesi. Biz makam sahibi olmadigimiz icin ibadetlerden aldigimiz lezzetler bizde gecicidir. Yani bizdekiler haldir. fakat makam sahibi buyuklerimiz bu zevkleri hic kaydetmezler bu sebeple sen SIKINTIYA dusme. Bu birde etrafdan kaynaklanir yani gordugun yada yaptigin seylerden. Zira beynin gorulenleri ve yapilanlari arka tarafinda saklar biz buraya hafiza deriz seytanin gorevide zaten bu hafizada bulunanlari sana karsi kullanmaktir. Bunuda islamda vesvese denir. Yani namazda gozunun onune gelen hayaller aklinda dolasan sesler vesaire.

Eyvallah

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt