Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İMTİHAN OLUYORUZ (1 Kullanıcı)

Kaan Erdem

Yönetici
İnsanların genel kanısı özetle şöyledir; inanmak yeterli, inanan insan imtihana çekilmez. Allah ise Kuran`da Ankebut 2de "İnsanlar, inandık demeleriyle kendi hallerine bırakılacaklarını ve hiç bir imtihana çekilmeyeceklerinimi sandılar!"der. Bu ayetten iki önemli sonuç çıkar; birincisi sadece inanmış olmanın yeterli olmadığı, ikincisi herkesin imtihana çekileceği gerçeği. Geçenlerde bir konuşmaya şahit oldum. Adam şöyle diyordu "ya bizim Fethi bey kanser olmuş, adam 5 vakit namazındaydı". İnsanlarda böyle bir düşünce var, sanki müslüman hiç zorluğa girmeyecek, hiç imtihan olmadan hayatını geçirecek. Oysa Allah herkesin imtihana çekileceğini ve cennete gireceklerin bu imtihanı geçenlere nasip olacağını (İnşallah bizlere de nasip olur) söylüyor. Bahsettiğim adam gibi düşünenlerin bilinç altında yatan nedense; dini, dünyada bir karşılık beklemek için yapılan birşeymiş gibi görmeleridir ki toplumda böylelerini çok görmekteyiz.

deren75

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İMTİHAN OLUYORUZ

s.a. rabbim razı olsun.imtihan dünyası diye boşuna denilmemiş yani.başımıza gelen her iyiliğe şükretmeyi her kötü diye adlandırdığımız olaylara isyan etmeden sabretmeyi rabbim bize nasip etsin.

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

HAKLISIN KARDEŞİM ÖNCEDEN BENDE SÖYLERDİM
TESETTÜR KULLANMAMA GEREK YOK BENİM KALBİM TEMİZ DERDİM
MEĞER İNANMAK DEĞİLMİŞ O KANDIRMAKMIŞ KENDİMİZİ

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

Bu dünya imtihan dünyası başımıza gelen her musibet bizim lehimizedir Cenabı hak hiç bir kuluna taşıyamayacağı yükü yüklemez bizm imtihanımızdır günahlarımızın kefaretidir Rabbim her şeyin en iyisini bilendir S.A :(:(:(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt