Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İMANI TEHLİKEYE ATAN SÖZLER (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

--------------------------------------------------------------------------------

İmanı tehlikeye atan sözler

--------------------------------------------------------------------------------

1. “Seni Allah’tan çok seviyorum.” demek.

2. Bir adamı sevmediği zaman, “Cehennem’e girmeye imza verdim.” demek.

3. “Allah bize zulmediyor.”, “Ben Allah mallah tanımam.”, “Şu işe Allah’ın bile gücü yetmez.” gibi sözleri söylemek.

4. Hasta olan birisine, “Seni Allah unuttu.” demek.

5. Karısı veya başka birisi için, “Onun hakkından Allah bile gelemez, ben nasıl geleyim” demek.

6. “Allah bana merhamet etme hususunda cimrilik etti.” demek.

7. Herhangi bir şey için, “Allah’ın hiç işi kalmamış da bunu mu yapıyor veya yaratıyor?” demek.

8. Peygamberimiz’in sünnetlerinden veya hadislerinden birisini alaya alır bir tarzda “Çok dinledik bunları” demek.

9. Herhangi bir işi yapan kimseye yapmaması söylendiği zaman, “Peygamber gelse de ‘Yapma!’ dese veya gökten ‘Yapma!’ diye ses duysam yine yaparım” demesi.

10. Kendisine, “Dünya için ahiretini terk etme!” denilen kimsenin cevap olarak, “Ben veresiye için peşin olanı bırakmam.” demesi.

11. Fakir bir kişinin, “Allah falan kuluna şu kadar zenginlik veriyor; bana ise az veriyor. Böyle adalet olur mu?” demesi.

12. “Namaz ve helal olan şeyler, bana iyilik getirmiyor” veya “Ne için namaz kılacağım; malım yok, mülküm yok. Çoluğum yok, çocuğum yok” yahut “Namazı rafa bıraktım” demek.

13. “Sensiz Cennet’i de istemem, orası da benim için zindandır.” demek. (Mehmet Paksu, İnsanı Uçuruma Götüren Sözler’den)

avdan

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İMANI TEHLİKEYE ATAN SÖZLER

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE OKURKEN İÇİM TİTREDİ ALLAHIM BÖYLE SÖZLERE DÜŞMEKTEN KORUSUN B)

blue_moon208

Kayıtlı Kullanıcı

es.a
ALLAH C.C senden razı olsun kardeşim . işallah şaka bile olsa tüm kardeşlerim bu sözleri sarf etmez
salametle B)

meftun61

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ANNEM EMEĞİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

s.a emeğinize sağlık...allah razı olsun önemli ve güsel bi paylaşım rabbim şaşırtmasın...

nurrumeysa

Kayıtlı Kullanıcı

sağol ablacım bizleri bilgilendirdiyin için Allah razı olsun

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

avdan yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNE OKURKEN İÇİM TİTREDİ ALLAHIM BÖYLE SÖZLERE DÜŞMEKTEN KORUSUN B)

Avdan gerçekten insanın içini titretiyor ama bu sözleri maalesef başkalarından duyuyoruz mesela bir ortamda konuşuldu namaz kıldımda noldu hiç bir şeyim yok a be mübarek namazını varlık içinmi kılıyorsun Allahımızın emri ve kendin için kılıyorsun velhasıl namazı bıraktı Allah ıslah eylesin böyle düşünenleri selam ve dua ile B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

blue_moon208 yazdı:
es.a
ALLAH C.C senden razı olsun kardeşim . işallah şaka bile olsa tüm kardeşlerim bu sözleri sarf etmez
salametle B)

hakikaten şaka gibi lafın gereği gibi konuşuluyor ama şakası bile insanı dinden çıkartır Allah muhafaza B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

meftun61 yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN ANNEM EMEĞİNE SAĞLIK.ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIMDI

beğendiğinize sevindim yapmamaya gayret edelim inş B)B)

sadece_eda

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH ( C.C ) RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM..B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt