Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

imanı güçlendiren ameller (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
İHLÂS VE SAMİMİYET

1- "Halbuki onlara ancak, dini yalnız O'na has kılarak ve hamiler olarak Allah'a kulluk etmeleri, namazı dosdoğru kılmaları, zekatı vermeleri emrolunmuştu. İşte doğru din budur." (Bcyyinc-5)

ABDEST ALDIKTAN SONRA İKİ REK'AT NAMAZ KILMAK

2- "Her kim güzel bir şekilde abdest alır sonra da (ALLAH (c.c.) rızası için huşu içinde) iki rekat namaz kılarsa o kimseye cennet vacip olur." (Müslim)

EZANDAN SONRA DUA OKUMAK

3- "Allahumme rabbe hâzihi'd-dâ'veti't-tâmme ve's-salâtil-kâimeti ât-i muhammedini'l vesîlete ve'l-fadîlete veb'ashu makâmen mahmudeni'l-lezi veadteh."
"Ey şu eksiksiz davetin ve kılınacak namazın Râbbi, Muhammed'e vesile ve Fazilet ver ve O'nu vaad ettiğin Makam-ı Mahmûd'a eriştir" derse kıyamet günü şefaatim ona gerçekleşir." (Buhari)

ALLAH'I ZİKRETMEK

4- Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem), "Size amellerinizin en hayırlısı ALLAH (c.c.) katında en değerli, derecenizi en fazla yükseltecek, sizin için altın ve gümüşü sadaka vermenizden ve düşmanla karşılaşıp onların boynunu vurmaktan ve onların sizin boynunuzu vurmasından daha hayırlısını size söyleyeyim mi? diye sordu. Ashab: söyle yâ Resulullah, dediler. Resulullah:
-"ALLAH (c.c.) Tealayı zikretmek" buyurdu." (Tirmizi, İbn Macc)

KUR'AN-I KERİM OKUMAK

5- Kur'an-ı Kerimi okuyunuz? Zira O kıyamet gününde, Kur'an okuyanlara ve (hükümleri ile amel edenlere şefaatçi olacaktır. (Müslim)
Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir. (Buhari)

İYİLİĞİN İŞLENMESİNE VESİLE OLAN

6- "Her iyilik de bir sadakadır. Bir iyiliğe öncülük eden kimseye, o iyiliği yapanın ecri gibi sevap vardır." (Müslim)

YETİMİ KORUMAK

7- Resulullah (sallallahu aleyhi vesellem) şöyle buyurmuştur:
"Ben ve yetime bakan cennette şöyle şöyleyiz: Peygamber (sallallahu aleyhi vesellem) orta ve işaret parmaklarını göstererek aralarını ayırdı. (Buhari)

DUL VE YOKSULA İYİLİK ETMEK

8- "Hiç evlenmemiş-dul ve yoksulların işlerine yardım eden kimse, ALLAH (c.c.) yolunda cihad etmiş gibi sevap kazanır." (Buhari)

MÜSLÜMANLARI SEVİNDİRMEK

9- "Müslüman kardeşini, Allah'ın rızasına uygun bir şeyle sevindirerek karşılarsa, onu da ALLAH (c.c.) kıyamet günü sevindirir."
(Taberani)

KIZLARINI İYİ YETİŞTİREN

10- "Kimin üç kızı veya kızkardeşi yahut iki kızı veya iki kızkardeşi olur da onlara iyi davranır ve Allah'tan korkarsa, ona cennet vardır." (Tirmizi-Ebu Davud)
Ebu Davud'un rivayetinde: "Onları terbiye eder, iyi davranır ve evlendirirse cennete girer" şeklindedir.
HAYIRTI OLAN DAVETE İCABET

11- "Kim ALLAH (c.c.) için size sığınırsa onu koruyunuz. Kim sizden ALLAH (c.c.) için bir şey isterse ona veriniz. Kim sizi davet ederse icabet ediniz. Kim size bir iyilik yaparsa ona karşılığını ödeyiniz."
(Ebu Davud-Ahmed-Nesai)

İYİLİK YAPANI MÜKAFATLANDIRMAK

12- "Kendisine iyilik edilen bir kimse, iyilik yapanı mükafatlandırsın. Mükafatlandıracak bir şey bulamazsa onu övsün, on överse ona teşekkür etmiş olur, onu gizlerse ona saygısızlık yapmış olur."
(Buhari Edeb'ul-Mufred)

İKİNDİ NAMAZININ SÜNNETİ

13- "İkindi namazının farzından önce dört rek'at namaz kılan kimseye, ALLAH (c.c.) rahmetini ihsan etsin."
(Ebu Davud-Tirmizi)

ALLAH'A EN SEVİMLİ GELEN SÖZ

14- "Subhanallahi ve'l-hamdulillahi ve la ilâhe illallahu vallahu Ekber" sözü güneşin üzerine doğduğu şeylerden bana daha sevimlidir. Allah'a sevimli gelen sözdür."
(Müslim, Tirmizi)

BİR HARFİNDE ON SEVAP VAR

15- "Her kim Allah'ın kitabından bir harf okursa, onun için on sevap vardır. Bir sevap da on misliyle karşılanır. Demiyorum ki, "Elif lâm Mîm" (beraber) bir harftir. Ancak elif bir harf, lâm bir harf ve mîm başlı başına bir harftir." (Tirmizi)

ANA BABAYA DUA ETMEK

16- "ALLAH (c.c.) cennete iyi kulun derecesini yükseltir. Kul der ki: "Ey Rabbim, bu sevap nereden geldi. Ccnab-ı Hak: Çocuğunun senin için yaptığı istiğfar ve dualardan."
(Ahmed)

EY KADINLAR! SADAKA VERİN

17- "Ey kadınlar! Zinet eşyanızdan bile olsa sadaka veriniz" buyurdu.
(Buhari-Müslim)

MİSVAK KULLANMAK

18- "Ümmetimi (veya insanları) zora sokmaktan endişe etmeseydim onlara her namaz vaktinde misvakla dişlerini temizlemelerini emrederdim." (Buhari-Müslim)

PEYGAMBER (sallallahu aleyhi ve sellem)'e SALAT-Ü SELAM GETİRMEK

19- Kim bana bir kez salavat getirirse, ALLAH (c.c.) kendisine on misli mağfiret eder. (Müslim)

İYİLERLE OTURMAK

20- "Bir topluluk Allah'ı zikretmek üzere bir araya gelirse melekler onları etrafını alır, Allah'ın rahmeti onları kaplar; üzerlerine sekînet iner ve ALLAH (c.c.) Teala onları yanında bulunanlara över" (Müslim)

KÖTÜLÜKTEN SONRA İYİLİK

21- "Nerede olursan, Allahdan kork ve günah islediğinde, peşinden onu yok edecek bir iyilik yap ki, yaptığın kötülüğü silsin. Ayrıca insanlara iyilik ve güzel huyla muamele et." (Tirmizi)

ALLAH (c.c.) İÇİN KULLUK YAPANLARI ZİYARET ETMEK

22- "Peygamber cennettedir. "Sıddık, çok doğru söyleyen" cennetledir. Din kardeşini ALLAH (c.c.) rızası için ziyaret eden kimse de cennettedir." (Taberani)

GÜNAH İŞLEDİKTEN SONRA İKİ REK'AT NAMAZ KILMAK

23- "Herhangi bir kimse günah işler, sonra kalkıp güzelce abdest alır, 2 rekat namaz kılarsa; sonra tevbe istiğfar ederse ALLAH (c.c.) onu affeder." (Ebu Davud

gulen

Kayıtlı Kullanıcı
RE: imanı güçlendiren ameller

ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL BİR KONUYA DEĞİNMİŞSİN..

B)B)B)

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)B)B)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı

A.S CÜMLETEN SAOLASINIZ

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt