Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İMAMLIK YAPAN İNGİLİZ YÜZBAŞI (1 Kullanıcı)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı
Şimdi (2007) 69 yaşında olup, uzun yıllar Heybeliadada ikamet eden Ali Durmuş anlatıyor:

1971 yılında küçük kardeşim, Fatih İmam Hatip Lisesinde okurken, velisi olarak okula gitmiş ve öğretmeni ile görüşmek için okul bahçesinde beklemekteydim. Oradan Balattaki Patrikhaneyi seyrederken ürperdim. Ne hayalet bir bina! Küfrün merkezi burası olmalı! diyerek kendi kendime azıcık yüksek sesle vah vah demişim. Az ilerde bir bankta oturan 90 yaşında ak sakallı, gün görmüş ihtiyar bir zat benim sesimi işiterek, bana Evlâdım neden vahlanıyorsun? diye seslendi.

Patrikhaneyi göstererek, Bu hayalet binada kim bilir ne kadar casus vardır. dedim.

Ak sakallı amca Evlâdım bu ne ki?.. Ben bu gözlerimle gördüm, bu kulaklarımla işittim. Ben Süleymaniye Câmisinin cemaatindendim. İngilizlerin İstanbul'u işgal ettiği günlerdi. Bizim 20 yıllık imam efendi, yani Süleymaniye Câmisinin imamı, başında sarığı, cübbesi ve uzun sakalları ile bildiğimiz imam ortadan kayboldu. Kime sorsak hiç kimse bilmiyor. İmam efendi nereye gider! diye cemaat merak içinde idi. Bir iki ay sonra öğle namazını kılıp bahçede oturduğumuz bir günde, bir manga İngiliz askeri, önlerinde yüzbaşıları ile birlikte çıkageldi. Ellerinde tüfekleri ile sağa sola dikkatlice bakarak kontrol ediyorlar, herhangi bir saldırı olmasın diye. Önlerindeki yüzbaşı yüksek sesle seslendi: Ey Cemaat! Beni tanıdınız mı?

Kimseden bir ses çıkmayınca, bir müddet sonra tekrar Ey Cemaat beni tanımadınız mı? diye seslendi. Tanıyan çıkmamıştı. Bir müddet sonra başındaki askerî miğferini çıkarıp cemaate karşı İşte ben 20 yıllık imamınız!.. deyince, herkesin aklı başına geldi ve onu tanıdık. Dedi ki: “Ben bir İngiliz yüzbaşısıyım. Vazifem bitti, şimdi gidiyorum. Şunu da söyleyeyim, sizin dininizi biliyorum, benim arkamda namaz kılanlar namazlarını iade etsinler.

Ve geldiği gibi manga askeri ile çekip gitti. Kim bilir bunun gibi kaç casus daha vardır.

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İMAMLIK YAPAN İNGİLİZ YÜZBAŞI

:eek::eek: Allah(c.c) bizleri bunlardan korusun.... Ee şimdi cemmatin durumu ne olcak peki?

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
:eek::eek: Allah(c.c) bizleri bunlardan korusun.... Ee şimdi cemmatin durumu ne olcak peki?
Yapılabilecek bir şey yok kardeşim sadece biz müslümanlar uyanık olmak zorundayız

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

Ravza_Nur yazdı:
Resul_Acer yazdı:
Yapılabilecek bir şey yok kardeşim sadece biz müslümanlar uyanık olmak zorundayız

cemaate demiş ya arkamda namaz kılanlar iade etsin die boşunamı kılındı onlar ...B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
Ravza_Nur yazdı:
Resul_Acer yazdı:

cemaate demiş ya arkamda namaz kılanlar iade etsin die boşunamı kılındı onlar ...B)
İmamlığın şartlarından biri imamın müslüman olmasıdır.Dolayısı ile imam müslüman değilse kıldırğı namaz sahıh değildir.Cemaatte imama uyduğuna göre sonuca siz karar verin bakalım.Allah yardım etsin

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

Allah razı olsun ablam. bizlere ders olacak bir paylaşım.. emeğinize sağlık.. Rabbimiz fitnecilerden ve islam düşmanlarından bizleri uzak eylesin inş. selametle inş. ablam B)

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

aliye_aliye yazdı:
Allah razı olsun ablam. bizlere ders olacak bir paylaşım.. emeğinize sağlık.. Rabbimiz fitnecilerden ve islam düşmanlarından bizleri uzak eylesin inş. selametle inş. ablam B)
Rabbim cümlemizden razı olsun kardeşim,amin inş dikkatli ve uyanık olmak gereklibir müslüman aynı zamanda iyi bir gözlemci olmalıki butürden fitneler bulaşmasın.DUA İLE

CEVDET-71

Kayıtlı Kullanıcı

S.A KARDEŞİM ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN ALLAH BÖYLE İKİ YÜZLÜLERDEN KORUSUN KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)

~Elçi~

Kayıtlı Kullanıcı

Esselamun aleyküm abla Rahman razı olsun Rabbim bizleri fitnecilere ve fesad çıkaranlara karşı uyanık olmamızı nasib etsin inşallah selam ve dua ile...

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

CEVDET-71 yazdı:
S.A KARDEŞİM ALLAH SONUMUZU HAYRETSİN ALLAH BÖYLE İKİ YÜZLÜLERDEN KORUSUN KARDEŞİM ELİNE SAĞLIK ALLAHA EMANET OL B)B)B)B)
A.S.Kardeşim Rabbim cümlemizden razı olsun.Amin inş kardeşim dua etmek vede uyanık olmak gerekli

l@l

Kayıtlı Kullanıcı

:eek::eek: böyle bişey olmuş mu gerçekten yoksa rivayet mi, çok şaşırdım hiç mi farketmemişler :eek::eek: paylaşım için teşekkür emeğine sağlık

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt