Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmam-i Azam Ebu Hanİfe Ve Dİnsİz (okunmaya DeĞer) (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İmam_ı Azam Ebu Hanefi'nin köyüne bir dinsiz gelir.
Meydana çıkar köylüye sorar:
Şu ağacı görüyormusunuz?
Köylü
Şu evi görüyormusunuz?
evet
Şu dağı görüyormusunuz?
evet
Peki Allah'ı görüyormusunuz?
Cahil köylüde ses yok...
Dinsiz :Yok ki göresiniz der.
Köylüden bazılar henüz 12 yaşında olan İmam_ı Azam Ebu Hanefi ye haber verirler.
Mübarek gelir.Dinsiz ona da aynı şeyleri söyler.
Hazret bunun üzerine köylüye sorar:
Bu adamın şapkasını görüyormusunuz?
Köylü: evet
Ayakkabısını görüyormusunuz?
Evet
Peki aklını görüyor musunuz?
köylü hayır!!!
İşte muhteşem zeka ve cevap:Yok ki göresiniz.

ALLAH ONDAN RAZI OLSUN...
İŞTE İBRET AMA ANLAYANA

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
İmam-ı Âzam Hazretleri'nin Pratik Zekası
-------------------------------
---------------------------
İmam-i Âzam Hazretleri'ni sevmeyen bir kişi, onu aciz bırakmak için bazı sorular ayarlayıp sormak için, huzuruna geldi.
Dedi ki:
- Ya imam, bir kişi şöyle diyor: "Cenneti ümit etmiyorum, cehennemden korkmuyorum, Allah(c.c.)'tan korkmuyorum, ölü eti yiyorum, rükû ve secdesiz namaz kılıyorum, hakka buğzediyorum, fitneyi seviyorum, yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyorum, görmeden şahitlik yapıyorum." Bu adam hakkında ne dersiniz?
İmam-ı Âzam Hazretleri, adamın kendisine:
- Senin, bu hususta şahsî bilgin nedir? diye sordu. Adam:
- Ben bir şey bilmiyorum, deyince talebelerine sordu. Onlar:
- Bu sayılan şeyler küfür alâmeti olduğu için, bu sözleri söyleyen adamın felâketine delalet eder, dediler, İmam Hazretleri ise:
- Aksine, bu sözleri söyleyen adam Allah(c.c.) dostlarındandır. Bakın bunların manalarını açıklayayım, diyerek şu açıklamayı yaptı:
- Cenneti ümit etmiyor, yani cennetin Rabbini ümit ediyor. Cehennemden korkmuyor, cehennemin Rabbinden korkuyor. Allah(c.c.)'tan korkmuyor, çünkü Allah(c.c.)'ın rahmetle muamele edeceğini ümit ediyor. Ölü eti yiyor, yani balık eti yiyor. Rükusuz, secdesiz namaz kılıyor, yani cenaze namazı kılıyor. Hakka buğzediyor, ölüm haktır, ona buğzediyor, yani daha fazla yaşayarak daha fazla ibadet etmek istiyor. Fitneyi seviyor, çünkü Kur'ân-ı Kerim'de "Evlatlarınız sizin için birer fitnedir" buyuruluyor. O şahıs çocuklarını seviyor. Yahudi ve hıristiyanları tasdik ediyor, yani onların birbirleri hakkında söylediklerini tasdik ediyor. Görmeden şahitlik yapıyor ki onun da manası şudur: Allah(c.c.)'ı görmediği halde Allah(c.c.)'ın varlığı hakkında şahitlik yapıyor.
Bu cevabı verdikten sonra, bunları soran adama dönerek:
- Cevabını aldın. Fakat bundan sonra kendine lâzım olmayan şeylerle meşgul olma, diye tenbih etti.
Adam:
- Senin söylediklerinin hepsi doğrudur yâ imam, diyerek kalktı ve gözlerinden öptü.
İmam-ı Âzam Hazretleri o kadar kuvvetli bir zekaya sahipti ki, onun hakkında:
- Numan bin Sabit, bir direğin altun olduğunu söylese onu isbat eder, denilmiştir.
İmam-ı Âzam Hazretleri'nin ismi Numan, babasının ismi Sabit'tir.

-seleme-

Kayıtlı Kullanıcı
hafize hanım çok güzel yazılar paylaşıyosunuz allah razı olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt