Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İmam Bayıldı (2 Kullanıcı)

Bilnur

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
11 Ağu 2008
Mesajlar
709
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
imambayildi.jpg

malzemeler:

* 5 patlıcan
* 2 su bardağı sıvıyağ
* 2 kuru soğan
* 6-7 diş sarımsak
* 7 sivribiber
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı
* 6 domates
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 tatlı kaşığı karabiber
* yarım demet maydanoz
* 1 limonun suyu

hazırlanması:

1. patlıcanları yıkayıp alacalı soyun. köklerini ayırmayacak biçimde yeşil kısımlarını koparın. (kökü ayırırsanız patlıcanlar yayılabilir.)

2. soyduktan sonra kızdırılmış 2 su bardağı sıvıyağda patlıcanları bütün olarak önlü arkalı yumuşayana kadar kızartın. (bütün olmazsa yağı içine çekip kararabilirler. ayrıca ateşin nispeten yüksek olmasına özen gösterin. ateş kısık olursa çekilen yağ oranı da artar.) hepsini kızarttıktan sonra kağıt havlulun üzerine alın.

3. soğanları halka halka doğrayın. sarımsakları ve biberleri de minik minik doğrayın. 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tavada öldürün. üzerlerine kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesleri ekleyin. domatesler bıraktığı suyu hafif çekip koyulaşana kadar kavurun. tuz, karabiber ve doğranmış maydanozu ekleyip ateşi söndürün.

4. patlıcanları fırın tepsisine dizin. ortalarını kaşık yardımıyla çizgi şeklinde açın. içine malzemeleri doldurun. dilerseniz üzerlerine yarım sivrirbiber koyun. tavada kalan domatesli suyu tepsinin dibine dökün. limon suyunu patlıcanların üzerine gezdirin. 200C fırında 10-15 dakika pişirin.
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
ayyyyyy görüntüsü bile harika!'
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
ha tamam 40 yaşlarında bulabilirim evinizi
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
bulamamak ta var değil mi hatayın nüfusu kaç hiç değilse merkezdeyseniz onu söyleyin ki taşraya çıkmayayım boşu boşuna
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
bekleyin beni o halde yaş otuzbeş dedimi ben de herhalde o yolu yarılarım
ama bayılan imam o zamana kadar bayatlamaz mı?
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
kardeş yola çıktım osmaniye mi antep mi hangi yoldan geleyim?


okulun ordasınız değil mi?
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
Yani şimdi konuyla alakası yok biliyorumda neden yemeğin ismi imam bayıldı :D bunu çok merak ediyorum.
 

egitim44

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Eyl 2008
Mesajlar
209
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
43
valla konuya malik değilim ama yeme işini yapabilirim ama türklerin öyle kültürü var ki eminim bununda çok değişik bir hikayesi vardır
 

Peçeli-Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
22 Şub 2008
Mesajlar
2,111
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
34
Konum
Malatya
:D

Demekki yemek imamın çok hoşuna gitmiş bayılmış belki ondan olabilir......
 

mavci

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR *
Yönetici
Ayın En İyi Üyesi
Katılım
14 Eyl 2007
Mesajlar
32,772
Tepki puanı
8,005
Puanları
163
Yaş
53
Konum
Alanya

Elinize sağlık...
Çok nefis gözüküyor...
İmam değil herkes bayılır bu yemeğe...:a16:

Laf aramızda ben patlıcan yemeğini çok severim...
Karnıyarık, musakka, imam bayıldı, patlıcan kebap.......
Sigara içmediğim için..Nikotin ihtiyacımı karşılıyor...
 

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt