Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İlmi bilgi paylaşımında copy - paste'lere dikkat. (1 Kullanıcı)

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm.

bir kaç konuya yada konulara baktığımda bir takım islami bilgilerde farklılıklar söz konusudur.acaba bizler ne kadar neyin farkındayız ve kaynağını tam olarak bilmeden forumlardaki konulara ayet ve hadislerle neye dayanarak karşılık veriyoruz.

yada kendimizce yorum katarak bu cesareti gösteriyoruz.sizcede çok ama çok dikkatli olmamız gerekmezmi.mühim bir konu hakkında tartışma almış başını gitmiş ve karşılıklı bir çok kendilerince yorum katılarak cevaplar verilmiş gafletin farkında olmak ne mümkün.

kardeşlerim arattırma yaparak önümüze gelen her bilgiyi emin olmadan kaynağını bilmeden copy - paste yapmayalım.kişi ve kişileri yanlış yönlendirme yaparak vebal almayalım.

bizler internetin faydasını görüyoruz elimizin altında tahmin edilemez bir bilgi deposu mevcut fakat art niyetli ve nasipsizlik yolunda mücadele edenler tarafından tahribata uğratılmadığı ne malum.

ben kendimce şu an gördüğümü yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.
konu hakkında daha çok bilgisi olan kardeşlerimiz var ise paylaşsınlar.

selam ve saygılarımla.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
S.a Size Katiliyorum.allaha Emanet Olun

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam.
mevlam razı olsun.konu çok önemli bir konudur.dikkat etmekte çok fayda vardır.elimiz altında bilgi deposu herkes her konu hakkında ahkam kesebilir.ama kaynaklara dayalı olmalı.emin olmalıyız.şeytan iş başında.bunu bilerek hareket etmeliyiz.

selam ve saygılarımla.

S.a Size Katiliyorum.allaha Emanet Olun

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh...
Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :
Kim alim geçinmek, sefihlerle münazara yapmak ve halkın dikkatlerini kendine çekmek gibi maksadlarla ilim öğrenirse Allah o kimseyi cehenneme atar.
Tirmizi, İlm 6

Toplumda söz sahibi olmak, insanların takdirini kazanmak, beğenilmek, bilgiçlik taslamak gibi mülahazalarla okuyup ilim öğrenmek istiyorsak bir kez daha iyi düşünmemiz lazım. Zira cezası çok ağır..
Alim insan mütevazi olmalı, etrafına ışık saçmalı, öğrendikleri bilgileri istidatınca Allah yolunda kullanmalı ve her bilgi onu sonsuz İlim Sahibi'ne götürmeli.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Alim Insan Kimdir Ki Bu Dunyada Selamun Aleyküm..........ilmini Kullananlar Cok Az Allah Yolunda Kullananlardan Nasip Eylesin Yaradan.......allah Ilmi Hak Yolunda Kullananlara Nasip Eylesin Amin

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
aleykümselam.
mevlam cümlemizi,aklımızı,fikrimizi,zikrimizi,kalbimizi ayaklarımızı bu yolda sabit kılsın.doğru yoldan ayırmasın.

selam ve saygılarımla.

Alim Insan Kimdir Ki Bu Dunyada Selamun Aleyküm..........ilmini Kullananlar Cok Az Allah Yolunda Kullananlardan Nasip Eylesin Yaradan.......allah Ilmi Hak Yolunda Kullananlara Nasip Eylesin Amin

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
Toplumda söz sahibi olmak, insanların takdirini kazanmak, beğenilmek, bilgiçlik taslamak gibi mülahazalarla okuyup ilim öğrenmek istiyorsak bir kez daha iyi düşünmemiz lazım. Zira cezası çok ağır..
Alim insan mütevazi olmalı, etrafına ışık saçmalı, öğrendikleri bilgileri istidatınca Allah yolunda kullanmalı ve her bilgi onu sonsuz İlim Sahibi'ne götürmeli.

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
Aslinda Bu Konuyla Ilgili Cok şey Yazmak Isterdim Fakat Hoş Olmicağini Duşunuyorum Ilmi En Guzel öğretenlerden Birilerinde öğretmenler Olduğunu Unutmayalim.konuyu Kendimce Daha Fazla Acmak Istemiyorum Allah Razi Olsun Dua Ile Kalin

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
dünyalık ve ahiretlik olarak ayırmakta fayda vardır.

selam ve saygılarımla.

Aslinda Bu Konuyla Ilgili Cok şey Yazmak Isterdim Fakat Hoş Olmicağini Duşunuyorum Ilmi En Guzel öğretenlerden Birilerinde öğretmenler Olduğunu Unutmayalim.konuyu Kendimce Daha Fazla Acmak Istemiyorum Allah Razi Olsun Dua Ile Kalin

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
bu arada şunu soylemek ısterım dunyalık bılgılerı öğreten ıyıyı doğruyu öğretıp aynı zamanda ahıret ıçınde hazırlamıyor mu ınsanları ? bence evet ALLAHA EMANET OLUN

Mekarim-i Ahlak

Kayıtlı Kullanıcı
selamünaleyküm.

bir kaç konuya yada konulara baktığımda bir takım islami bilgilerde farklılıklar söz konusudur.acaba bizler ne kadar neyin farkındayız ve kaynağını tam olarak bilmeden forumlardaki konulara ayet ve hadislerle neye dayanarak karşılık veriyoruz.

yada kendimizce yorum katarak bu cesareti gösteriyoruz.sizcede çok ama çok dikkatli olmamız gerekmezmi.mühim bir konu hakkında tartışma almış başını gitmiş ve karşılıklı bir çok kendilerince yorum katılarak cevaplar verilmiş gafletin farkında olmak ne mümkün.

kardeşlerim arattırma yaparak önümüze gelen her bilgiyi emin olmadan kaynağını bilmeden copy - paste yapmayalım.kişi ve kişileri yanlış yönlendirme yaparak vebal almayalım.

bizler internetin faydasını görüyoruz elimizin altında tahmin edilemez bir bilgi deposu mevcut fakat art niyetli ve nasipsizlik yolunda mücadele edenler tarafından tahribata uğratılmadığı ne malum.

ben kendimce şu an gördüğümü yazmak ve sizlerle paylaşmak istedim.
konu hakkında daha çok bilgisi olan kardeşlerimiz var ise paylaşsınlar.

selam ve saygılarımla.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt