Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLME sahiplik ... Vahdedi Vücut ve İnsan olmanın sınırı ...; (1 Kullanıcı)

yakais

Yasaklı Kullanıcı
7- A'RÂF SÛRESİ

Bismillâhirrahmânirrahîm.

187. Sana kıyametin ne zaman kopacağını soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi ancak Rabbimin katındadır. Onu
vaktinde ancak O (Allah) ortaya çıkaracaktır. O göklere de, yere de ağır basmıştır. O, size ancak
ansızın gelecektir.”
Sanki senin ondan haberin varmış gibi sana soruyorlar. De ki: “Onun bilgisi
sadece Allah katındadır. Fakat insanların çoğu bilmiyorlar.”

188. De ki: “Allah dilemedikçe ben kendime bir zarar verme ve bir fayda sağlama gücüne sahip değilim.
Eğer ben gaybı biliyor olsaydım, daha çok hayır elde etmek isterdim ve bana kötülük dokunmazdı.
Ben inanan bir kavim için sadece bir uyarıcı ve bir müjdeciyim.”

30- RÛM SÛRESİ

33. Ey insanlar! Rabbinize karşı gelmekten sakının. Hiçbir babanın çocuğuna hiçbir yarar
sağlayamayacağı, hiçbir çocuğun da babasına hiçbir yarar sağlayamayacağı günden korkun! Şüphesiz
Allah’ın va’di gerçektir. Sakın dünya hayatı sizi aldatmasın. O aldatıcı şeytan da Allah hakkında sizi
aldatmasın.

34. Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca Allah katındadır. O, yağmuru indirir,
rahimlerdekini bilir.
Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez.
Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.

63. İnsanlar sana kıyametin vaktini soruyorlar. De ki: “Onun ilmi ancak Allah katındadır.” Ne bilirsin, belki
de kıyamet yakında gerçekleşir.

41- FUSSİLET SÛRESİ

47. Kıyametin ne zaman kopacağına ilişkin bilgi O’na havale edilir. Meyveler tomurcuklarından ancak
O’nun bilgisi altında çıkar, dişi ancak O’nun bilgisi altında hamile kalır ve doğurur.
Allah onlara,
“Nerede bana ortak koştuklarınız?” diye seslendiği gün şöyle derler: “Sana arz ederiz ki, içimizden
onları gören hiçbir kimse yok.”

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Evet ...;
Yukarıda Allah C.C. nun Kelamı olan Kur'an-ı Kerim deki ayetlerde buyurduğu şekli ile ;

İLİM sahibi olmak ve ben Vahded-i i vucud ilmine vakıfım demek;
Tüm bilgiye ve yetkilere sahibim ...İLMİM sonsuz ve doğrudur...demek değildir..

İnsan hiçbir zaman İNŞALLAH çizgisinden ayrılmamalıdır...

Selamlar...

yakais

Yasaklı Kullanıcı
Kıyametin ne zaman kopacağı bilgisi şüphesiz yalnızca Allah katındadır. O, yağmuru indirir,
rahimlerdekini bilir. Hiç kimse yarın ne kazanacağını bilemez. Hiç kimse nerede öleceğini de bilemez.
Şüphesiz Allah hakkıyla bilendir, (her şeyden) hakkıyla haberdar olandır.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt