Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

"İLLALLAH DEDİRTTİ"demek (1 Kullanıcı)

AHSEN-I FIGAN

Kayıtlı Kullanıcı
Halkımız arasında bıkkınlık ifade etmek için ''İLLALLAH'' dedirtti cümlesi kullanılır.

Bu söz yanlıştır. Bu cümlenin tamamı '' LA İLAHE İLLALLAH '' dır. Anlamı
'' ALLAH'tan başka ilah yoktur '' şeklindedir. Kelime kelime
anlam verecek olursak '' La ilahe '' ilah yoktur . '' İllALLAH '' ancak ALLAH vardır anlamındadır.

Bir kardeşimiz bıkkınlık ifadesi olarak bana illALLAH dedirtti derse şu mana çıkar;

Aslında benim ALLAH falan diyeceğim yoktu. Bu beni zorladı. Öyle zorladı ki, canımdan falan bezdim.
Sonunda bana zorla ALLAH dedirtti şeklinde olur ki, Müslüman böyle sözlerden sakınmalıdır

YENIDEN DOGUS

Kayıtlı Kullanıcı
RE: "İLLALLAH DEDİRTTİ"demek

BU KELİMEYİ KULLANANLAR ARTIK DİKKAT EDİP KULLANMAZLAR İNŞAALLAH RABBİM BİZİMDE DİLİMİZE VERMESİN

Zeynep..

Kayıtlı Kullanıcı
Bu konu geçen bayagi takilmisti aklima
zaten kullanmiyorum :)
Paylasim için tesekkürler , Allah razi olsun.

azizislam

Kayıtlı Kullanıcı
harbi ha biyere kadarda o anlam çıkabiliyor.
Paylaşım için saol.

nazente

Kayıtlı Kullanıcı
ister istemez cikiyodu agzimizdan ama boyle oldunu bilmiyodum birdaha soylemem paylastiniz icin tesekurler allah razi olsun

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt