Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLK DURAK (1 Kullanıcı)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net
Bir mü’minin bu dünya hayatından berzah hayatına geçişini Peygamberimiz şöyle anlatıyor:

Mü’min kulun dünyadan ayrılıp âhirete geçmesi yaklaştığında, gökten onun üzerine yüzleri güneş gibi parlayan melekler iner, beraberlerinde getirdikleri Cennet kefeni ve Cennet kokularıyla onun gözü önünde bir yere otururlar. Derken Ölüm Meleği (selâm üzerine olsun) gelir ve yanı başına oturur. “Ey temiz ruh,” diye seslenir. “Rabbinin af ve hoşnutluğuna çıkıver.” Ve ruh, tıpkı bir su kabından damlayan su gibi kolaylıkla çıkar.

Melekler ruhu alır almaz Cennet kefenine ve kokularına sararlar. Öyle ki, o ruhtan, yeryüzünde bulunabilecek en güzel kokular yayılmaya başlar. Melekler onunla yükselirken, yanlarından geçtikleri melek toplulukları “Bu güzel koku da ne?” diye sorarlar. Onlar da “Bu filân oğlu [veya kızı] filândır” diye, dünyada iken anıldığı en güzel isimlerle onu tanıtırlar. Dünya semâsının sonuna geldiklerinde kapının açılmasını isterler ve onlara semâ kapıları açılır. Her semâ katından, böylece bir sonraki semâya uğurlanırlar. En sonunda yedinci semâya geldiklerinde Yüce Allah buyurur ki:

“Kulumu İlliyyûn’a1 kaydedin ve tekrar yeryüzüne götürün. Zira Ben onları topraktan yarattım; sonra ona döndürür, sonra bir kere daha ondan çıkarırım.”

Bunun üzerine melekler onun ruhunu tekrar cesedine getirirler.2

Melekler arasında, Cennet kefeni ve Cennet kokuları içinde dolaşan, Yer ve Gökler Rabbinin iltifatına erişen ve Cennete kaydını yaptıran mü’min ruhu, kabre getirildiğinde, yine dostlarla ve müjdelerle karşılaşır. Onu herşeyden önce muhabbetle karşılayan, bağrına girdiği topraktır. Mü’min, kabre konduğu zaman, yer ona şöyle seslenir:

“Hoş geldin, safâlar getirdin. Benim için sen, üzerimde dolaşanların en sevgili olanısın. Artık işin bana havale edildiğine ve sen de bana döndüğüne göre, şimdi sana ne yapacağımı göreceksin.” 3

Derken, mü’min kul, dostu olan toprağın bağrında, başka dostlarla da karşılaşır ve onlarla arasında kısa bir soru-cevap faslı cereyan eder. Bu sohbet sırasında, mü’min, kendisini berzah âleminde huzur ve müjdelere ehil kılacak parolayı doğru olarak söyler. Yine Peygamberimiz haber veriyor:

Onun yanına iki melek gelir ki, birinin adı Münker, diğerininki Nekir’dir. Ona “Şu adam [Muhammed Aleyhisselâm] hakkında ne diyorsun?” diye sorarlar. O da daha önce söylediği gibi der ki:

“O Allah’ın kulu ve resulüdür. Tanıklık ederim ki, Allah’tan başka hiçbir İlah yoktur ve Muhammed de Onun kulu ve resulüdür.”

Bunun üzerine melekler “Senin böyle söylediğini biz zaten biliyorduk” derler.

Sonra kabrinde ona yetmişe yetmiş arşın genişliğinde yer açılır ve aydınlatılır.

Sonra da ona “Uyu” denir.

O “Dönüp de aileme haber verebilir miyim?” diye sorar.

Melekler ona “Sen uyumana bak,” derler. “Damat [veya gelin] uykusuyla uyu ki, onu ancak en sevdiği kişi uyandırır.”

İşte, o mü’min kul, yattığı yerde, Allah’ın onu dirilteceği güne kadar böylece uyur.4

Münker ile Nekir’in sorularını doğru olarak cevaplandıran mü’min kula, bu arada, Cennet ve Cehennemdeki yerleri gösterilir ve “Ateşteki yerine bak; Allah bunun yerine, sana Cennetten bir yer verdi” denir. Mü’min bakar, ikisini de görür.5 Cehennemden ona gösterilen yer, iman edip güzel işler yapmadığı takdirde girmiş olacağı yerdir. Böylece mü’min hem ateşten kurtulmak, hem de Cennet gibi bir ödüle erişmek şeklindeki iki müjdeyle birden sevinir. ?

1. “İyilik ehli olanların kayıtları İlliyyûn’dadır. İlliyyûn’un ne olduğunu bilir misin? O herşeyin apaçık kaydedildiği bir kitaptır. Ona, Allah katında yakınlık sahibi olanlar şahittir.” (Mutaffifîn Sûresi, 83:18-21.)

2. Müsned, 4:287.

3. Tirmizî, Kıyamet: 26.

4. Tirmizî, Cenâiz: 70.

5. Buhârî, Cenâiz: 87; Müslim, Cennet: 70.

ZAFER DERGİSİ
Ümit Şimşek

evindar

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İLK DURAK

selamünaleyküm ablacım,

ALLAH-Ü TEALA (C.C) sizden razı olsun.İlk durak dan hayırlısı ile yola çıkanlardan olabilmek duası ile.

selamünaleyküm

Selma_

Kayıtlı Kullanıcı

Melekler ruhu alır almaz Cennet kefenine ve kokularına sararlar. Öyle ki, o ruhtan, yeryüzünde bulunabilecek en güzel kokular yayılmaya başlar...

s.a avukat abla;
rabbim senden razı olsun. çok güzel bir yazı, insanın içi gidiyor.
allahım ne olur bütün müminlere böyle güzel ölümler nasip et. amin...

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)B)SELAMÜN ALEYKÜMB)B)B)
BU DÜNYADA İŞİMİZ BİTTİGİNDE ÜCRET ALMAYA MÜKAFATLANDIRILMAYA GİTTİMİZDE AMEL DEFTERİ SAG ELİNE VERİLEN KULLARDAN OLURUZ İNŞALLAH....
SELAM VE DUA İLE.... ALLAH(CC)A EMANET OLUN..

m_muaz

Kayıtlı Kullanıcı

S.ALEYKUM..

ALLAH RAZI OLSUN ..GÜZEL HATIRLATMA İÇİN...HAKKIMIZDA HAYIRLISI OLUR İNŞ...

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

S.A.RABBİM CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN.MAVİ22 KARDEŞİM GERÇEKTEN BENİM DE İÇİM GİTTİ VE ÖLÜM O AN ÖYLE GÜZEL GELDİ Kİ.TABİ BÖYLE GERÇEK MÜMİN OLARAK ÖLÜNÜRSE.RABBİM CÜMLEMİZİ İLLİYYUN A KAYDETSİN İNŞAALLAH.A.E.O.

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

s.a allah raı olsun paylaşımınız çok güzeldi rabbim bütün mü'minlere hayırlı ölümler nasip etsin .

sert

Kayıtlı Kullanıcı

Allah(C.C.),razı olsun ablacım yeniden hatırlamış oldum.Bir de okuduğum bir kitapta Münker ile Nekir'in sorularına verilen doğru cevaplar karşılığında bu iki melek"bu cavapları neden böyle verdin" diye soracaklar diyordu.İşte bu 2.soru mümün ve kafirin birbirinden ayırtedilmesi için sorulan bir soruymuş.Eğer kişi bu soruya dünyada iken herkes öyle diyordu ben de onlardan duyduğumu söyledim derse bu insan sonsuz azaba mahkum oluyormuş.Yok eğer bunu söylemeyi bana Allah(C.C.) ilham etti derse işte o zaman gerçekten bu soruya cevap vermiş oluyormuş

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

sert yazdı:
Allah(C.C.),razı olsun ablacım yeniden hatırlamış oldum.Bir de okuduğum bir kitapta Münker ile Nekir'in sorularına verilen doğru cevaplar karşılığında bu iki melek"bu cavapları neden böyle verdin" diye soracaklar diyordu.İşte bu 2.soru mümün ve kafirin birbirinden ayırtedilmesi için sorulan bir soruymuş.Eğer kişi bu soruya dünyada iken herkes öyle diyordu ben de onlardan duyduğumu söyledim derse bu insan sonsuz azaba mahkum oluyormuş.Yok eğer bunu söylemeyi bana Allah(C.C.) ilham etti derse işte o zaman gerçekten bu soruya cevap vermiş oluyormuş

S.A.ALLAH senden de razı olsun kardeşim.Çok haklısın ben de okumuştum.Zaten burada İHLAS sorgulanmış oluyor.Taklidi imanın diye bakılıyor.Yoksa sırf ALLAH için mi?RABBİM cümlemize hakiki imanla ölmeyi nasip etsin.AMİN.A.E.O.

goksem

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun çok güzel bir yazı. Rabbim cümlemize hayırlı ölümler nasip eylesin.Amin

awdo

Kayıtlı Kullanıcı

[small][/small][small][/small][small][/small][small][/small]

awdo

Kayıtlı Kullanıcı

[small][/small][small][/small][small][/small][small][/small]

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

Selamun Aleyküm Ablam

Emeğine Sağlık.Allah razı olsun. Rabbim cümlemize son nefesimizde adını zikrederek mümin olarak bu yalancı dünyadan ayrılmak nasip etsin inşAllah..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt