Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İlim için Baş Açmak(Mustafa İslamoğlu) (1 Kullanıcı)

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
İlim İçin Baş Açmak

Sual:

Selamün aleyküm,
Evvela Allah razı olsun! Biraz evvel gelen bir soruya verdiğiniz cevabı okudum.Orada "bencillik,elim kirlenecek diye çamura düşmüş insanlara elini uzatmaktan kaçınmaktır."diye söylemişsiniz,tamamen katılıyorum. Aslında bugün ve daha öncesinde kafamda mevcud olan bir soruyu sormama vesile de oldu bu cümleniz.
Hocam,öğretmenlik mezunuyum ve başımı açmak istemediğim için çalışmıyorum.Bu tavrımı,kendimi düşündüğümü öne sürerek eleştiren arkadaşlarım var.İnsanlara faydalı olmanın başörtüden daha önde olduğunu,bu şekilde oturarak hiç de iyi yapmadığımı düşünüyorlar.
Etrafıma şöyle bir bakıp kimlerin öğretmanlik yaptıklarını görünce,"Acaba haklılar mı?"diye düşünmeden edemiyorum. Bu ikilemi nasıl aşarız? Gerçekten elim kirlenecek diye kaçıyor muyum yoksa?
Allah yardımcımız olsun !

Hayır, hayır aziz talib-i ilim. Aklı amuda kaldırmamak lazım. Zira ilim öğrenmenin ve öğretmenin tek yolu okul değildir, memur olmak değildir. Bunun bin bir yolu vardır. Ve okullar esasen ilim öğretilen yerler olmaktan çıkalı çok olmuştur.

Tercihiniz muhteremdir, takvaya uygun olandır, azimettir ve Rabbimizden onun emirlerine uyarak arzunuzu is'af edeceğiniz bir imkan bahşetmesini niyaz ediniz.

Hiçbir tumturaklı gerekçe, Allah'ın emrine imtisal etmemeyi mazur kılmaz.

Bir zamanlar yapılan sağ sol kavgasında (hercümerç) Komünizmle mücadele ettiği söyleyen bir grup arkadaşa "Niçin namaz kılmıyorsunuz?" deyince, onlar "Biz cihad ediyoruz, cihad daha büyük ibadet" diyorlardı.

Bu da tıpkı ona benziyor. Bu tür yaklaşımlar nefsin hoşuna gitse de Allah'ın hoşuna gitmez.

Mustafa İslamoğlu

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sual:

Selamün aleyküm hocam.Ben başörtüsü nedeniyle üniversiteyi bıraktım.Amacım Allah rızasıdır.Bazı arkadaşlarım da okula devam etti.Onlar da amaçlarının Allah rızası olduğunu söylüyorlar.Tebliğ için devam ettiklerini söylüyorlar.Ben de aynı amacı taşıyorum.Bu konu göreceli olabilir mi?Yani nefis karışmıyorsa başı açık veya perukla devam edilebilir mi?Benim onların bu davranışlarını eleştirmem sui-zan mıdır?

Aleyküm selam ve rahmetullah
Aziz talibe,
tercihiniz aziz ve muhterem. Tercihiniz takvaya ve azimete daha yakın. Tercihiniz Allah'ın rızasına daha yakın. Tercihinize sahip çıkmanız Allah'a karşı sorumluluğunuzun bir gereği olmalı, fakat ideolojik olmamalı. Bunun için de başkalarına dayatmak ve başkalarını sizin tercihinizi yapmadıkları için suçlamak yerine, kendi tercihinizin manevi hazzını duymalısınız. Bu sizin seçiminiz olmalı ve siz "Ben kalbimin sesini dinledim" olmalı. Yaptığından emin olmayanlar tercihlerinden sonra hala kafası karışık dolaşırlar. Siz bu kafa karışıklığını derhal atmalısınız. Diploma yerine Allah'a teslimiyet şehadetnamesini tercih edenler mağdur değil mağrur olmalıdırlar. Çünkü siz zoru tercih ettiniz. Efendimiz der ki: Cennet insan nefsinin sevmediği şeylerle kuşatılmıştır.
Bu soylu tercihinizden dolayı hırçın bir deniz gibi değil, sakin bir okyanus gibi olmalısınız. Sükunetiniz, size indirilen sekinetin belgesi olmalı.
Vesselam.

Mustafa İslamoğlu

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sual:

Esselamu aleykum
Değerli hocam, sizlere son günlerde kafamı karıştıran bir konuda ne düsündüğünüzü islami perspektifte degerlendirmenizi arz edeceğim.

Hocam ben müslüman bir bayanla evlilik konusunda ciddi niyetimiz var, ama bu müslüman bayan universitede edebiyat okuyor ve öğretmenlik yapmak istiyor. malum o meslegi bir bayanin yapmasi icin okul içersiden başını açması ya da peruk takması gerekecek. bu konu şuan bizim aramızda kalan tek mesele, ve ben buna tek başıma karar verip üzücü bir karara varmak istemiyorum. çünkü sizce musluman bir bayan bu konuda ne yapmalı.

Hocam bana söylermisiniz benim tavrim ne olmali, yani öğretmenlik yapma konusunda o bayana müsaade edip evlilik için adim mı atmaliyım, yoksa şuan bulunduğu yerde bırakmalimiyim?

Aziz mü'min,
Mutluluk Allah'tandır, rızık Allah'tandır. Sınırları Allah koyar. Müslüman bir bayan hakkında soruyorsunuz. Müslüman'ın açılımı "Allah'a kayıtsız şartsız teslim olan"dır. Ben bu konuda "Allah'a kayıtsız şartsız teslim olmasını" tavsiye ederim. Allah'ın çizdiği sınırlara riayet etmesini tavsiye ederim. Rabbimizdir örtü farzını koyan. Çalışmak onun için zaruret değilse -ki zaruret bu konuda kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler o işi yapmazsa açlıkla karşı karşıya olmasıdır- bu caiz olmaz. Zaten bir müslüman yüreğine danışsa vicdanı ona bu konuda hakikati söyler.
Vesselam.

Mustafa İslamoğlu

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sual:

Selamün aleyküm hocam.Ben başörtülü bir tıp öğrencisiydim.3 ay kadar önce sizin kitaplarınızı okumaya ve televizyondan takip etmeye başladım.İdeallerim ve amaçlarım tamamen değişti.Artık tek idealim Allah'a hakkını verebilmek için kayıtsız şartsız teslim olmak.Bu amaçla çok şükür başörtüm için tövbe etmek ve okulumu dondurmak nasip oldu.Sizden takvanın harama yaklaşmamak olduğunu öğrendim.Allah izin verir de başörtümle üniversiteme devam etme imkanı bulursam ailem başta olmak üzere herkes devam etmemi isteyecek.Fakat ben gerek islamı hassasiyeti bulunmayan erkek arkadaş ve hocalarım gerek erkek hastalar nedeniyle haramdan kaçamayacağım.Doktor olunca da aynı durumu yaşayacağım.Yani hayatımın çok büyük kısmı böyle geçecek ve ben alışmaktan dolayı işlediğim haramın farkında bile olmayacağım.Bu yüzden okula devam etmemem gerekiyor diye düşünüyorum.Yanılıyorsam cahilliğime bağışlayın.Hayatımı vahiy inşa etsin istiyorum ama vahiy bilgim buna yetmiyor ve etrafımdaki insanlara bunları anlatamıyorum.Benim böyle bir şeye kalkışmam onlara göre dünya hayatından el etek çekip dinde aşırı gitmek.Bu yüzden sizden yardım istiyorum.Sizin yorumunuz nedir hocam?Allah(c.c) razı olsun,ilminizi artırsın.

Aziz talibe,

Aleyküm selam

Kendinize hoş geldiniz. Rabbim sizi dua kılsın ve varlığınızı kabul etsin.

Dondurmakla iyi etmişsiniz. Fakat başörtüsü serbest kalınca devam etmenizi tavsiye ederim. Tersi kaçmak olur. Açmak da kaçmak da bize yakışmaz. Bir takım zorluklardan söz ediyorsunuz. Doğrudur. Fakat küvezde müslüman olmak var mı? Hangi peygamber dağda peygamberlik yaptı? Şehirlerin, hem de en kirli en büyük şehirlerin merkezlerine gönderilmediler mi? Herkes aman elime necaset bulaşmasın derse, bu necasete kesmiş toprakları necasetten kim tathir edecek?

Son söz: Sakınanlar korunurlar.

Vesselam.

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Sual:

merhaba sevgili hocam.
Ben İstanbul da bin ytl maaşla çalışan ,ilmi ve ilim çevresi olmayan kendi halinde biriyim.
Bir kızım var ellerinizden öper 9 yaşında ismi Meryem. Ben Meryem’in Kuran’ı Kerim’i , hadisleri okuyup anlayabilecek kadar alim ve hazreti Meryem gibi abid ve iffetli bir mümine olmasını istiyorum.Bana bir yol gösterirmisiniz.Meryemin üç kuruşluk dünya menfaati için 25 yaşına kadar üniversitelerde okumasını 30 yaşına kadar bekar kalmasını ve çalışmasını istemiyorum.ADAYIŞ RİSALESİ’ni okudum.Ben ilme karşı değilim ,kızım İngilizce,Fransızca’da öğrensin ,tıpta,fizikte kimyada. Ben kızımın iyi çocuklar yetiştirecek Saliha bir anne ,Saliha bir eş olmasını istiyorum .ben kızımı Allah’a adayacağımda ,adresini bilmiyorum?bana yol ve adres tarif eder misiniz?

Aziz mümin,

Tebrik ederim. Siz işin sırrını çözmüşsünüz. Tam 12'den vurmuşsunuz. Ben de aynen öyle düşünüyorum. Onun için kızıma eğitim programını ben çizdim ve sonuçtan çok memnunum.

Kızınız için eğer Anadolu yakasında oturuyorsanız Asya derneğine yetkili isimlere, eğer Rumeli yakasında oturuyorsanız Akabe vakfının cıvıltı sorumlulularına başvurunuz. Orada alternatif var.

Vesselam.

Mustafa İslamoğlu

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
ALLAH razı olsun gardaş ,uzun süredir yoktun sitede?

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Ey insanlık silkelen ve kendine gel!

vesselam..

#fani_dünya#

Kayıtlı Kullanıcı
Hiç bir emir Allahın emrinden daha Evla değildir..

"zeynepler,ayşeler,fatmalar doğrulun ve kendinize gelin"

vesselam...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt