Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İLİK NAKLİ NASIL YAPILIYO????? (1 Kullanıcı)

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
S.A. arkadaşlar ilik naklinin nasıl yapıldığı hakkında bilgisi olan varmı???yani vericiye nasıl ne şartlar altında bi işlem uygulanıyo öğrenmek istiyorum.selam ve dua ile A.E.O.B)

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İLİK NAKLİ NASIL YAPILIYO?????

a.s
dün tv de bir dizide de bahsi geçti.
ben de merak ediyorum. Çünkü gerçekten çok önemli bir konu.
Bizi aydınlatırsanız sevinirim.
Allah a emanet olun...
S.A

mustafa_46

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İLİK NAKLİ NASIL YAPILIYO?????

kardeş benim yengem ilik nakli oldu biryıl önce kardeşinin iliği tuttu kan veriyor gibi iliğini verdi şimdi iyi sayılır ama sabır gerekiyor maddi manevi kolay ama sabır allahtan

7 Karanfil

Kayıtlı Kullanıcı
Yanıt Veriyorum

Yanıt Veriyorum

Buradaki İlik Nakli Videolarını izleyerek daha net öğrenebilirsiniz.
Allah'a emanet olun.

M DENIZ

Kayıtlı Kullanıcı
Kemik İliği Nakli
Kemik iliği nakli, diğer tedavilerin yetersiz olması durumunda yani son aşamada bazen de tek seçenek olarak başvurulan bir tedavi şeklidir

Kemik iliği nakli, kemik iliğinin ilaç ve ışınlama ile öldürülerek boşaltılıp, yerine sağlıklı vericiden alınan kemik iliği hücrelerinin damardan kan verir gibi verilmesidir

Kemik iliği hücrelerinin hastanın bazı moleküler yapısal özellikleri ile uyum göstermesi gerekmektedir. Bu durum öz kardeşlerde ¼ oranında mümkündür.

Akraba verici bulunamazsa başvurulacak kişiler gönüllülerdir. Gönüllü vericilerin kayıtlı olduğu kemik iliği bankası (İstanbul Tıp Fakültesi Kemik iliği Bankası) ve banka aracılığı ile Dünya Kemik İliği Bankası bu hizmeti vermektedir

Vericinin leğen kemiğine arkadan iğne ile girilir. Kemik İliği (Kİ) kandan dah koyu, kırmızı bir sıvı olarak enjektör ile çekilir. Yeterli Kİ toplamak için giriş yerine çok yakın çeşitli yerlerden işlem tekrarlanır. Genellikle bir veya 5 ünite kan ve Kİ çekilir.

Her ne kadar bu miktar çok gibi görünse de, vericinin tüm Kİ’nin ancak %2’ni oluşturur. Yaklaşık dört hafta içerisinde de vücut kayıp olan miktar yerine yenisini yapar.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
Kemik İliği Nakli
Kemik iliği nakli, diğer tedavilerin yetersiz olması durumunda yani son aşamada bazen de tek seçenek olarak başvurulan bir tedavi şeklidir

Kemik iliği nakli, kemik iliğinin ilaç ve ışınlama ile öldürülerek boşaltılıp, yerine sağlıklı vericiden alınan kemik iliği hücrelerinin damardan kan verir gibi verilmesidir

Kemik iliği hücrelerinin hastanın bazı moleküler yapısal özellikleri ile uyum göstermesi gerekmektedir. Bu durum öz kardeşlerde ¼ oranında mümkündür.

Akraba verici bulunamazsa başvurulacak kişiler gönüllülerdir. Gönüllü vericilerin kayıtlı olduğu kemik iliği bankası (İstanbul Tıp Fakültesi Kemik iliği Bankası) ve banka aracılığı ile Dünya Kemik İliği Bankası bu hizmeti vermektedir

Vericinin leğen kemiğine arkadan iğne ile girilir. Kemik İliği (Kİ) kandan dah koyu, kırmızı bir sıvı olarak enjektör ile çekilir. Yeterli Kİ toplamak için giriş yerine çok yakın çeşitli yerlerden işlem tekrarlanır. Genellikle bir veya 5 ünite kan ve Kİ çekilir.

Her ne kadar bu miktar çok gibi görünse de, vericinin tüm Kİ’nin ancak %2’ni oluşturur. Yaklaşık dört hafta içerisinde de vücut kayıp olan miktar yerine yenisini yapar.

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞİM ÇOK SAOL PAYLAIMIN İÇİN MERAK ETTİĞİM BİR KOUNUYDU BU SELAMETLE AEO​

kayrahan

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. kardesim,

Gercekten cok onemli bir konu. Esim ve bende ilik bankasina bagis yapmak istiyoruz. Allah kismet ederse kisa bir zaman icerisinde bunu gerceklestirmeyi dusunuyoruz. Umarim bu sayede bir kardesimize umut olabilir belkide hayat verebiliriz

Asagiki linklerden bu konu hakkinda daha genis bilgiye sahip olabilirsin..
Kemik İligi Bankasi
LOSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı

Kemik iliği / kök hücresi toplama yöntemleri:
Hastanın doktorları bankamıza hastalarına hangi yolu tercih ettiklerini bildireceklerdir. Ancak son karar sizindir. Bu nedenle kemik iliği ya da kök hücrelere nasıl ulaşıldığını öğrenmeniz gereklidir.
  • Kemik iliği alınması
    Ameliyathanede steril koşullarda, genel anestezi altında yapılır. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılır. Yani işlem herhangi bir operasyon ve dikiş gerektirmemektedir.
  • Çevre kanından kök hücre toplanması
    Yukarıda tarif edilen klasik kemik iliği alım yöntemi dışında bir yöntem daha vardır. Bu yöntemde kısa süreli bir ilaç tedavisi sonrası kemik iliğindeki kanı oluşturacak hücrelerin kana geçişi artırılmaktadır. Daha sonra kan bağışı yapar gibi kemik iliği hücreleri bir makine aracılığı ile kandan toplanmaktadır. Uzun bir süredir uygulanmakta olan bu yöntemin verici için hiç bir tehlike taşımadığı belirtilmektedir.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı
S.a. kardesim,

Gercekten cok onemli bir konu. Esim ve bende ilik bankasina bagis yapmak istiyoruz. Allah kismet ederse kisa bir zaman icerisinde bunu gerceklestirmeyi dusunuyoruz. Umarim bu sayede bir kardesimize umut olabilir belkide hayat verebiliriz

Asagiki linklerden bu konu hakkinda daha genis bilgiye sahip olabilirsin..
Kemik İligi Bankasi
LOSEV-Lösemili Çocuklar Vakfı

Kemik iliği / kök hücresi toplama yöntemleri:
Hastanın doktorları bankamıza hastalarına hangi yolu tercih ettiklerini bildireceklerdir. Ancak son karar sizindir. Bu nedenle kemik iliği ya da kök hücrelere nasıl ulaşıldığını öğrenmeniz gereklidir.
  • Kemik iliği alınması
    Ameliyathanede steril koşullarda, genel anestezi altında yapılır. Vericinin leğen kemiğinden özel iğneler aracılığı ile alınan kemik iliği bir torbaya aktarılır. Yani işlem herhangi bir operasyon ve dikiş gerektirmemektedir.
  • Çevre kanından kök hücre toplanması
    Yukarıda tarif edilen klasik kemik iliği alım yöntemi dışında bir yöntem daha vardır. Bu yöntemde kısa süreli bir ilaç tedavisi sonrası kemik iliğindeki kanı oluşturacak hücrelerin kana geçişi artırılmaktadır. Daha sonra kan bağışı yapar gibi kemik iliği hücreleri bir makine aracılığı ile kandan toplanmaktadır. Uzun bir süredir uygulanmakta olan bu yöntemin verici için hiç bir tehlike taşımadığı belirtilmektedir.
aleyküm selam kardeşim Allah razı olsun.ben çok merak ediyodum donörün geçiceği işlemler neler diye.anestezi altındamı nasıl diye.bende bağaş yapmak istiyorum bunedenle araştırmak istedim.rabbim nakil bekleyenlere yardım etsin inşallah.selametle kardeşim AEO

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt