Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İKİNCİ BİR DURUM ÜZGÜNÜM (1 Kullanıcı)

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı
SİTEDE KOYU ANLAMDA DÜŞÜNEN VE İNSAN KAZANMAK DEĞİL KAYBETMEK İÇİN UĞRAŞANLARIDA FARKEDİYOR OLMALISINIZ. SİZDEN YARDIMDA BULUNAN İNSNLARI İTMEYİNİZ BAKIN ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM

BU DURUMDA OLDUĞUNU SANMAYAN ARKADAŞLARIM SAVUNMAYA GEÇMESİN KENDİLERİNİ HERKES YAPTIĞININ FARKINDADIR. VE UMARIM DÜZELTMELERİ GEREKEN DURUMU ANLAMIŞLARDIR. SAYGILARIMLA

YARADAN RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN'

Siyahgulsevdalisi

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İKİNCİ BİR DURUM ÜZGÜNÜM

Kolaylaştırınız, güçleştirmeyiniz, müjdeleyiniz, nefret ettirmeyiniz." Buhârî

Ravza_Nur

Kayıtlı Kullanıcı

cengo571 yazdı:
SİTEDE KOYU ANLAMDA DÜŞÜNEN VE İNSAN KAZANMAK DEĞİL KAYBETMEK İÇİN UĞRAŞANLARIDA FARKEDİYOR OLMALISINIZ. SİZDEN YARDIMDA BULUNAN İNSNLARI İTMEYİNİZ BAKIN ÜSTÜNE BASARAK SÖYLÜYORUM

BU DURUMDA OLDUĞUNU SANMAYAN ARKADAŞLARIM SAVUNMAYA GEÇMESİN KENDİLERİNİ HERKES YAPTIĞININ FARKINDADIR. VE UMARIM DÜZELTMELERİ GEREKEN DURUMU ANLAMIŞLARDIR. SAYGILARIMLA

YARADAN RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN'
Kardeşim yazdıklarınız anlaşılmadı eğer biraz açabilirseniz eminimki size daha net yardımcı olabileceğiz.SELAM VE DUA İLE

paradise_angel

Kayıtlı Kullanıcı

esselamün aleyküm kardeşim benim de dikkatimi çeken bir olay inşallah onlarda bunun farkına varır da düzeltirler kendilerini
rabbim yar ve yardımımız olsun allah a emanet olun dua ile

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

ŞÖYLE Kİ KARDEŞİM BAZI FORUMLARDA GÖRÜYORUM Kİ YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNU FARKEDİP NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ SORAN BAZI KARDEŞLERİME VERİLEN CEVAPLAR YANLIŞ VE TERS OLUYOR VE KAYBEDİYORUZ İNSANLARI DİYORUM Kİ BİR İNSAN ZİNA YAPIYOR OLSA DAHİ GELİP BEN BÖYLE BÖYLE YAPTIM PİŞMANIM VE YAPMAM GEREKENLER NEDİR TÖVBE KONUSUNDA DEDİĞİNDE CEVAP ZİNANIN CEZALARINDAN BAHSEDİP HELEKİ DAHADA ABARTILIP İBADETLERİNİN BİLE KABUL OLMAMASI İHTİMALDİR DEMEK NE DERECE BİR KURTARMA ÇABASIDIR BİLEMİYORUM.
DEMEK İSTEDİĞİM YAPICI OLALIM LÜTFEN GEÇENDE YAZMIŞTIM MÜSLÜMANLIĞIN ASLİ GÖREVLERİNDEN BİRİDİR DÜŞMÜŞ OLAN YAHIT DÜŞMEKTE OLAN BİR KARDEŞİMİZİN ELİNDEN TUTMAK. ONU İTERSEK SORUMLU DURUMA GELRİZ BU BENİ ÇOK ÜZER HELEKİ İSLAMDAN SOĞUTMAK ADINA ETRAFIMIZDA BUKADAR ÇOK ETKEN VARKEN BİRDE BİZLERİN BU TUTUMU TAMAMİYLE BÜYÜK BİR KAYIBA SEBEBİYET VERİR. BİR YANDAN DA İSLAMİYETİ ÖĞRENME ÇABASINDA OLAN KARDEŞLERİMİZEDE BÜYÜK BİR ZARARIMIZ DOKUNUR.

ALLAH NEFSİMİZE UYUP YANLIŞ CEVAPVAR VERMEMİZDEN BİZLERİ SAKINSIN

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

paradise_angel yazdı:
esselamün aleyküm kardeşim benim de dikkatimi çeken bir olay inşallah onlarda bunun farkına varır da düzeltirler kendilerini
rabbim yar ve yardımımız olsun allah a emanet olun dua ile

ÇOK SEVİNDİM DİKKATİNİ ÇEKMESİNE İNAN TEK DİKKAT EDEN BEN OLDUĞUMU DÜŞÜNMEKTEN ÜZGÜN BİR HALDEYDİM KARDEŞİM ALLAH RAZI OLSUN AMA BİRAZDA O DURUMLARI GÖRDÜĞÜMÜZDE TEPKİLİ OLMALIYIZ BENCE

YARADAN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN...

e_m_i_n

Kayıtlı Kullanıcı

geçenlerde yine burada yazı yazan bir arkadaşın yazısında geçen YUSUF İSLAMA ait bir sözü buraya yazıyoır ve herkesin kendine bir pay çıkarmasını ümid ediyorum !!

"İSLAMİYETİ ARAPLARDAN YADA TÜRKLERDEN ÖĞRENMEYE ÇALIŞMIŞ OLSA İDİM ASLA MÜSLÜMAN OLAMAZDIM "

Selamlar !

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

B)B)ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİMB)B)

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

haklisiniz kardesim gecen cuma gunu bu konu benide rahatsiz etti namaz kilmayi isteyen bir kardesimize sen once git basini kapat dendi hatta dahada ileri gidildi bukonuda kardesimiz cok uzuldu bende uzuldum cunku herkes ayni ortamda degil farkli ortamlarda buyuduk kendi dogrumuzu bulduk bunun icin yardim isteyince kucumsendik yanlis olan bence bu tutumdur

_Resul_

Kayıtlı Kullanıcı

nohco yazdı:
haklisiniz kardesim gecen cuma gunu bu konu benide rahatsiz etti namaz kilmayi isteyen bir kardesimize sen once git basini kapat dendi hatta dahada ileri gidildi bukonuda kardesimiz cok uzuldu bende uzuldum cunku herkes ayni ortamda degil farkli ortamlarda buyuduk kendi dogrumuzu bulduk bunun icin yardim isteyince kucumsendik yanlis olan bence bu tutumdur

:eek::eek::eek: Nasıl olur...Bu siteden bide üyeliği iptal edilmiştir heraldeB)

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

nohco yazdı:

o forumda bende vardım ve umarım ordaki tepkimi okumuşsunuzdur. çok yanlış şeyler bunlar bazı durumlarda bunlardan daha kötü davranılıyor. düzeltilmesi dileklerimle

YARADAN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

problem siteden uzaklasmasi degildir kardesimizin elbette guzel olan kapanmasidir ama bu bir surectir basamaklari atlayarak cikmak yorgunluk verir namazina basla rabbim yardim eder insallah kapanirsin dediksede illaki kapanmak gerek diye diretmek gunluk hayatimizin cercevesinde o insani uzaklastirmaktan baska bir ise yaramazbirde namazkilmak istiyorum diyenbir kardesimize neden sorusu neden sorulsun?

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı

cengo571 yazdı:
ŞÖYLE Kİ KARDEŞİM BAZI FORUMLARDA GÖRÜYORUM Kİ YANLIŞ YOLDA OLDUĞUNU FARKEDİP NASIL DAVRANMASI GEREKTİĞİNİ SORAN BAZI KARDEŞLERİME VERİLEN CEVAPLAR YANLIŞ VE TERS OLUYOR VE KAYBEDİYORUZ İNSANLARI DİYORUM Kİ BİR İNSAN ZİNA YAPIYOR OLSA DAHİ GELİP BEN BÖYLE BÖYLE YAPTIM PİŞMANIM VE YAPMAM GEREKENLER NEDİR TÖVBE KONUSUNDA DEDİĞİNDE CEVAP ZİNANIN CEZALARINDAN BAHSEDİP HELEKİ DAHADA ABARTILIP İBADETLERİNİN BİLE KABUL OLMAMASI İHTİMALDİR DEMEK NE DERECE BİR KURTARMA ÇABASIDIR BİLEMİYORUM.
DEMEK İSTEDİĞİM YAPICI OLALIM LÜTFEN GEÇENDE YAZMIŞTIM MÜSLÜMANLIĞIN ASLİ GÖREVLERİNDEN BİRİDİR DÜŞMÜŞ OLAN YAHIT DÜŞMEKTE OLAN BİR KARDEŞİMİZİN ELİNDEN TUTMAK. ONU İTERSEK SORUMLU DURUMA GELRİZ BU BENİ ÇOK ÜZER HELEKİ İSLAMDAN SOĞUTMAK ADINA ETRAFIMIZDA BUKADAR ÇOK ETKEN VARKEN BİRDE BİZLERİN BU TUTUMU TAMAMİYLE BÜYÜK BİR KAYIBA SEBEBİYET VERİR. BİR YANDAN DA İSLAMİYETİ ÖĞRENME ÇABASINDA OLAN KARDEŞLERİMİZEDE BÜYÜK BİR ZARARIMIZ DOKUNUR.

Gönül isterdiki bu konular Soru Sorun, Soru -Cevap bölümüne sorulsun ordan cevap verilsin.. Ama öyle olmadı insanlarımızda Bence sence Onca demeyi uygun gördü ama bilmezlerki konu fetva vermeye dayanıyorsa günahın ne denli olacağını...

Alemlerin Rabbi olan Allah buyuruyor; Kulum bildiğini bilmeyenden esirgerse kıyamet günü ağazına Ateşten gemler Vurulacaktır. diye yanlış hatırlamıyorsam ayetin meali böyle idi ancak inşAllah kaynağa bakıp bu bilğiyi tekrar paylaşıcam..

Önemli bulduğunuz konularınızı forumlarda açmayınız.. Bizlere yöneltiniz yardımcı olalım Malesef herkes görevini çok iyi yerine getiremiyor... Bilende bilmeyende konuşmaya çalışıyor.. Umarım verdiğim mesaj alınmıştır. Allah'a emanet olun selam ve dua ile selameünelyküm;

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

Resul_Acer yazdı:
nohco yazdı:

:eek::eek::eek: Nasıl olur...Bu siteden bide üyeliği iptal edilmiştir heraldeB)

GÜZEL KARDEŞİM BAKIN SİZİN VERDİĞİNİZ TEPKİLERDE BULUNAN ARKADAŞIMIZ ÇOK OLDU HATTA VE HATTA BAZILARI İLERİYE GİDİP BU SİTEDE OLMAZ ÖYLE ŞEY YANLIŞINIZ VAR BURDAKİ İNSANLARIN HEPSİ SAMİMİ DEDİLER VE HATTA BAZI İSİMLERİ SAVUNMAK ADINA ONLARIN İMANINA KEFİL OLDULAR Kİ BEN ÇOK ŞAŞIRDIM GERÇEK BİR MÜSLÜMAN BİR BAŞKASININ İMANINA NASIL KEFİL OLUR. KİMSENİN İÇİNİ BİLEMEZSİNİZ. ÇOK İLAHİYAT ÇI TANIDIM HATTA BİRİYLE İYİ DOST OLMUŞTUM FAKAT SONRADAN İLAHİYAT I SEÇMESİNİN SEBEBİNİ ANLADIM. BU ARKADAŞIMIZIN DÜŞÜNCESİ MÜSLÜMAN HATTA SOFU OLARAK GÖRÜLÜP NASİHAT EDER GİBİ YAPIP İNSANLARI DİNİ İCABETLER KONUSUNDA FARKLI YÖNLENDİRİP BİR NEVİ ŞEYTANIN GÖREVİNİ ÜSTLENMEKMİŞ AMACI. E BU KİŞİ İLAHİYATÇI OLUNCA DEMİN DEDİĞİM TARZDA İNSANLARDA BUNLARA DESTEK VERİRLER VE ADAM GEMİSİNİ ÇOK DAHA KOLAY YÜZDÜRÜR. O YÜZDEN İKİ DUDAK ARASINDAN ÇIKAN ALLAH LAFZIDA OLSA TAMAMİYLE DOĞRULUĞUNA İNANMAMASI LAZIM. ÇOOOK AMA ÇOOOK ŞAŞIRDIM KARDEŞLERİM BİR BAŞKASININ İMANINA KEFİL OLUNMASINA

YARADAN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN
B)

ADALETIMAHZA

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
www.islamiportal.net

nohco yazdı:

S.A.FORUM SAHİBİ KARDEŞE VE SANA KATILIYORUM KARDEŞİM.O FORUMU OKUDUM VE BEN DE ÇOK ÜZÜLDÜM.ÇÜNKÜ BEN DE KAPANAMIYORUM.ZİRA KAPANINCA İŞİMDEN OLACAĞIM KESİN VE TEK BAŞIMA GEÇİM MÜCADELESİ VERİYORUM ÇOCUĞUMLA.BUNU DİYİNCE HEMEN ÇIKIP,RIZKI ALLAH VERİR BAHANE SUNMA DİYORLAR TUZU KURU OLANLAR.BÜTÜN FARZLARI YERİNE GETİRP,ŞÜKÜR GÜNAHLARDAN UZAK DURUP RABBİME TESETTÜR İÇİN DUA EDİYORUM.O FORUMA YAZIP BU TAVRIN YANLIŞ OLDUĞUNU SÖYLEYECEKTİM AMA YENİ GERİLİMLERE SEBEP OLMAK İSTEMEDİM.BİRİNİ ELEŞTİRİNCE ORTALIK TOZ DUMAN OLUYOR.AMA ŞUNU BİLİYORUMKİ ALKOLİK BİRİ BİLE GELSE NAMAZ KILMAK İSTESE SEN ALKOL ALIYORSUN KILAMAZSIN DİYECEKLER.OYSA DENECEK OLAN,KARDEŞİM AYIKKEN KIL DEMEKTİR.ZİRA NAMAZA BAŞLAMAKTIR ÖNEMLİ OLAN.ANCAK SORUN BU TİP SORULAR İÇİN FORUM AÇILMASI OLDUĞU KADAR,SORULARA CEVAP USULÜNÜ BİLMEMEKTEN DE KAYNAKLANIYOR.EFENDİMİZ(ASM) CAMİYE GELİP BEVLEDEB BEDEVİYE BİLE AMAN SAKIN ELLEMEYİN DEMİŞKEN,BİZ BİR FARZI YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞANA YAPAMADIĞI DİĞER FARZI DAYATARAK KAÇIRIYORUZ MAALESEF.ALLAH CÜMLEMİZİ AFFETSİN.A.E.O.

nohco

Kayıtlı Kullanıcı

aska mecnun yazdı:
cengo571 yazdı:

Gönül isterdiki bu konular Soru Sorun, Soru -Cevap bölümüne sorulsun ordan cevap verilsin.. Ama öyle olmadı insanlarımızda Bence sence Onca demeyi uygun gördü ama bilmezlerki konu fetva vermeye dayanıyorsa günahın ne denli olacağını...

Alemlerin Rabbi olan Allah buyuruyor; Kulum bildiğini bilmeyenden esirgerse kıyamet günü ağazına Ateşten gemler Vurulacaktır. diye yanlış hatırlamıyorsam ayetin meali böyle idi ancak inşAllah kaynağa bakıp bu bilğiyi tekrar paylaşıcam..

Önemli bulduğunuz konularınızı forumlarda açmayınız.. Bizlere yöneltiniz yardımcı olalım Malesef herkes görevini çok iyi yerine getiremiyor... Bilende bilmeyende konuşmaya çalışıyor.. Umarım verdiğim mesaj alınmıştır. Allah'a emanet olun selam ve dua ile selameünelyküm;

haklisiniz kardesim bende bundan sonra cok dikkat ederek bu konulari soru sorun bolumune yonlendirilmesini tavsiye edecegim kardeslerimiz icin en hayirli olan bilen birinden yardim almasidir selametle

cengo571

Kayıtlı Kullanıcı

DEĞERLİ KARDEŞİM PAYLAŞIYORUM DÜŞÜNCELERİNİ. ÖNCELİKLE ÇALIŞMA HUSUSUNDA GERÇEKTEN ÇALIŞMADIĞIN ZAMAN MADDİ BİR SIKINTIYA DÜŞECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORSAN O HALDE ÇALIŞMAN DAHA DOĞRUDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. HELE Kİ BİR BAYAN DİNİMİZDE BİR YABANCIYA BİR BAŞKASINA MUHTAÇ HALE DÜŞMEMEK İÇİN FIRSATLARI DEĞERLENDİRMELİDİR. SENİN ÇALIŞMADIĞIN BİR HALDE MADDİ OLARAK BİR BAŞKASINA İHTİYAÇ DUYMAN ÇOK FARKLI SONUÇLARLA KARŞILAŞMANA SEBEP OLACAĞINI DÜŞÜNDÜĞÜM İÇÇİN GEÇİMİNİ VE HAYATINI İDAME ETTİRMEK ADINA ÇALIŞMAN GÜZEL BİRŞEYDİR. FAKAT ŞUNUDA DEMELİYİMKİ HER ÇALIŞAN BAYANIN DA BAHANESİ OLMAMALIDIR BU. TAMAM ÇALIŞTIĞIN DAİREDE MECBURİ BİR ŞEKİLDE AÇIK OLMAK DURUMUNDALAR FAKAT BAZI KARDEŞLERİMDE BUNU BİR BAHANE OLARAK ARKASINA SIĞINIP TAMAMİYLE AÇILIYOR. BİLMİYORUM UYGULAMANIZ NASILDIR AMA İŞYERİ HARİCİNDE KAPALI OLMANIZI TAVSİYE EDİYORUM. AMA YANLIŞ ANLAMAYIN BİLMEDİĞİM İÇİN DİYORUM BUNU BELKİDE DEDİĞİMİ YAPIYORSUNUZDUR. KALBİNİZ MUTMAİN OLSUN, KALP GÖZÜNÜZ HERDAİM AÇIK OLSUN. YARADAN YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN SELAMETLE...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt