Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İki Simge (1 Kullanıcı)

Mutmain

Kayıtlı Kullanıcı

Yaşlı Kızılderili reisi kulübesinin önünde torunuyla oturmuş,az ötede birbirleriyle boğuşup duran iki çoban köpeğini izliyorlardı.Köpeklerden biri siyah biri ise tam tersi beyazdı ve on iki yaşındaki çocuk kendini bildi bileli o köpekler sürekli dedesinin kulübesinin önünde boğuşup duruyordu.Dedesinin sürekli gözünün önünde tuttuğu,yanından ayırmadığı iki çoban köpeği idi bunlar.Çocuk kulübeyi korumak için bir köpeğin yeterli olabileceğini düşünüyor,dedesinin iki köpeğe niçin ihtiyacı olduğunu ve renklerinin neden illa da siyah ve beyaz olduğunu merak ediyordu.Artık bunu anlama zamanı gelmişti ve merakla sordu dedesine .Yaşlı reis,bilgece gülümsemeyle torunun sırtını sıvazlayarak ...
-Onlar benim için iki simge evlat' dedi
-Neyin simgesi? diye ,sordu çocuk yine merakla...
-İyilik ve kötülüğün simgesi.Aynen şu gördüğün köpekler gibi,iyilik ve kötülük içimizde devamlı mücadele eder dururlar.Ben bunları seyrettikçe hep bunu düşünürüm.Onun için yanımda tutarım onları ,dedi yaşlı reis.
Çocuk sözün burasında''mücadele varsa kazananı mutlaka olmalı diye düşündü'' ve her çocuğa has ,bitmeyen bu sorulara bir yenisini daha ekledi;
-Dede:!!!
-Peki sence hangisi kazanır bu mücadeleyi iyilik mi? kötülük mü?
-Hangisi mi? Evlat , hangisini iyi beslersem o kazanır''

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İki Simge

güzel bir hikayeydi..

Mutmain

Kayıtlı Kullanıcı

Mutmain=sert
Bu tür yazıları daha öncede yolluyordum hatırlarsınız!
Ama birileri hangi sebepten ötürüdür bilemiyorum beni engellemeye çalışyorlar gibi geliyor!

cemile_drn

Kayıtlı Kullanıcı

B)selamün aleyküm mutmain=sert kardeşim,hatırlamak ne kelime,yokluğunuzu öyle bir hissettirdinizki "nerelerde sert kardeşim".diyordumB)B)B)B)B)oyunlar,hikayeler vs. güzel paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz kardeşim.B)B)B)B)B)siz iyiliği yaymaya çalışın kimse sizi engellemez.B)B)B)B)B)bu hikayedeki gibi siz de iyiliği beslemeye devam edin.size bu yakışır kardeşim.Allah'a emanet olunB)B)B)B)B)

mtekik

Kayıtlı Kullanıcı
Web Sitesi
islamiportal.net

s.a. sert kardeş,
Biz tüm benliğimizle, varlığımızla her şey tersine gitesede iyilik adına ne varsa onu besleyelim. İnan yine biz kazanırız.
"iyilik yap denize at, balık bilmezsse hâlık bilir"
k.s.e.o.

Mutmain

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun kardeşlerim değerli tavsiyeleriniz için.Zaten kötülükten oldum olası hoşlanmamışımdır.Kötü olan her türlü düşünce,davranış benden uzak olsun inşallah!
Üyeliğime son verdiler diye üslubumu da değiştirecek değilim.Yalnızca bir cümle ile de olsa nedenini merak ediyorum,ama zahmet edip e-posta ile bunu bildirmiyorlar bile bu beni üzüyor.Dışlandığımı hissediyorum:(
Oysa bu siteye girdiğimde neler düşünmüştüm;yeni yeni arkadaşlıklar kuracağım bir şeyler öğreneceğim,bildiğim ölçüde öğretmeye çalışacağım...
Bu kötü muameleyi hak edecek ne yaptım?

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Kardeşim sen bizim arkadaşımızsın hemde çok güzel yazılar yazan olaylara ilmi yönden bakan bi arkadaş

ama merak etme yanlış hesap bağdatttan döner bi yanlışlık vardır

Mutmain

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun Mustafa kardeşim.Ben öğrendiklerimi kardeşim gibi gördüğüm insanlarla paylaşmadığımda rahatsızlık duyuyorum."Hayır,sen bencil olamazsın" diyorum kendime.Yüce Allah'ın lutfedip öğrenmemi istediklerini sizlere iletmeye devam edeceğim inşallah.Bir de şu üyelik meselesi tatlıya bağlansa ...

mustafa_xtar

Kayıtlı Kullanıcı

Mutmain yazdı:
Allah razı olsun Mustafa kardeşim.Ben öğrendiklerimi kardeşim gibi gördüğüm insanlarla paylaşmadığımda rahatsızlık duyuyorum."Hayır,sen bencil olamazsın" diyorum kendime.Yüce Allah'ın lutfedip öğrenmemi istediklerini sizlere iletmeye devam edeceğim inşallah.Bir de şu üyelik meselesi tatlıya bağlansa ...

bağlanır inş kardeşim sıkma canını sabredelim bakalım her işte bi hayır vardır

takan

Kayıtlı Kullanıcı

Mutmain yazdı:

İNŞALLAH DÜZELECEK KARDEŞİM TEKRAR ESKİ ŞEKİLDE DEVAM EDECEKSİNİZCANINIZI SIKMAYIN

S

SELEHA

S.A. ARKADAŞIM PAYLAŞIMIN İÇİN ALLAH RAZI OLSUNB)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)B)

aliye_aliye

Altın Üye
Web Sitesi
www.fizikist.com

emeğinize sağlık Allah razı olsun bu hikmetli yazınız için.. ben sizin bilimsel yazılarınızın büyük bir takipçisiydim ve sizden yine böyle güzel yazılar bekliyoruz inş.. her ne kadar ilgisiz kalındığından sitem etseniz de yazılarınızı zevkle okuyanlar var.. sorununuz çözümlenir inş hayırlısıyla.. selam ve dua ile

serife07

Kayıtlı Kullanıcı

BEN DE ARKADAŞLARIMA KATILIYORUM. ŞEVK'İNİZİ KIRMAYIN GÜZEL YAZILARINIZA DEVAM EDİN. İNŞEALLAH SORUNUNUZ HALLOLUR.RABBİM YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

tear

Kayıtlı Kullanıcı

HAKİKAT İŞTE BÖYLE BİR ŞEY.. YÜREĞİNDE HANGİSİNİ BESLERSEN O SARIP SARMALAR BÜTÜN VÜCUDUNU ...
SAĞOL, GÜZEL BİR ÖYKÜYDÜB)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt