İNCİ_TANEM
Kayıtlı Kullanıcı
- Katılım
- 6 Eyl 2009
- Mesajlar
- 32
- Tepki puanı
- 0
- Puanları
- 0
- Yaş
- 37
Malzemeler:
5 adet yumurta
2 su bardagi pudrasekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyagi
Iki buçuk su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Yarim su bardagi süt
Iki buçuk çorba kasigi kakao
Üzerine:
2 paket (80'er gramlik) bitter çikolata
Krem santi
TARIFI:
Genis bir kapta yumurta sarilarini, tereyagi, pudrasekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklasik yarim saat çirpin. Azar azar soguk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karistirdiginiz un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayri bir kapta, yumurta aklarini köpük köpük olana dek çirpin. Sonra diger hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayirin. Birine kakao ekleyin ve karistirin. Yaglanmis tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayin. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden isitilmis 180 derece firinda, kontrol ederek pisirin. Firindan aldiktan sonra, üzerine benmari usulü erittiginiz çikolatayi gezdirin. Krem santi ile süsleyerek servis yapin
................AFİYET OLSUN.............
5 adet yumurta
2 su bardagi pudrasekeri
2 paket vanilya
250 gram tereyagi
Iki buçuk su bardagi un
1 paket kabartma tozu
Yarim su bardagi süt
Iki buçuk çorba kasigi kakao
Üzerine:
2 paket (80'er gramlik) bitter çikolata
Krem santi
TARIFI:
Genis bir kapta yumurta sarilarini, tereyagi, pudrasekeri ve vanilya ile birlikte köpük köpük olana dek, yaklasik yarim saat çirpin. Azar azar soguk sütü ekleyin. Daha sonra, önceden karistirdiginiz un ve kabartma tozunu ilave edin. Ayri bir kapta, yumurta aklarini köpük köpük olana dek çirpin. Sonra diger hamurun üzerine ekleyin. Hamuru ikiye ayirin. Birine kakao ekleyin ve karistirin. Yaglanmis tepsiye un serpin. Kakaosuz hamuru tepsiye yayin. Kakaolu hamuru üzerine ekleyin. Önceden isitilmis 180 derece firinda, kontrol ederek pisirin. Firindan aldiktan sonra, üzerine benmari usulü erittiginiz çikolatayi gezdirin. Krem santi ile süsleyerek servis yapin
................AFİYET OLSUN.............