Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

iki ayda hafızlık nasıl oluyor? (1 Kullanıcı)

Kur'ana sevdalı

Kayıtlı Kullanıcı
Rekor getiren ezber sistemi nasıl?

Önce sûreler kolaydan zora doğru sıralanıyor. Daha sonra bir sayfa alınarak 3'e bölünüyor. Önce ilk 5 satır, daha sonra diğer satırlar 5'er 5'er ezberleniyor ve daha sonra birleştirilerek tekrar yapılıyor. Sonra ikinci sayfaya geçiliyor. Onun ezberinde de aynı metot izlenerek sayfa ezberleniyor. Sonra 1 ve 2. sayfa tekrar okunuyor ve bu silsile 10 sayfa boyunca devam ettiriliyor. Ezber 3 kişiye dinlettiriliyor. Doğruysa ikinci 10 sayfaya geçiliyor. Aynı sistemle ikinci 10 sayfa da ezberlendikten sonra ilk 10 sayfayla birleştirilerek okunuyor ve 4 kişiye dinlettiriliyor. Böylece 20 sayfa ezberlenmiş oluyor.

S.a.Sıla kardeşim.
Bu metodla 20 sahife birgündemi ezberleniyorki acaba?
Valla ben 16 yıldır falan hafız dinliyorum,bazı öğrencilerim pişmiş sahifelerinin üstüne 4 çiğ 5 çiğ aldılar ama böyle bir metod benim aklıma pek yetmadı.
İnşaallah doğrudurda bizde alır ve yaptırırız.
Paylaşımın için Rabbım razı olsun kardeşim.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Sıla kardeşim.
Valla ben 16 yıldır falan hafız dinliyorum,bazı öğrencilerim pişmiş sahifelerinin üstüne 4 çiğ 5 çiğ aldılar ama böyle bir metod benim aklıma pek yetmadı.

amin aleyküm selam Kurana sevdalı kardeşim hiç sanmam sözel zekası çok gelişmiş biri olursa ancak öyle olur. bilgiler kodlanıyormuş. değişik bir yöntem galiba ama bir yıldan fazladır duyuldu bu haber kimse bişey bilmiyor. iki ay ile sekiz ay arasıymış hafızlığı bitirme süresi. bundan öncede sözel zekası iyi olmayanları geliştiriyorlarmış. yani geliştirme süresi ve sekiz ay yine bir yıla yakın az değil. bir arkadaşım bu hocayla tanışıyor ama anlatmamış yöntemi. noterden tescilliymiş. zaten anlatmak içinde seminerlere görselliğe ihtiyaç varmış. inşallah yaygınlaşır birçok insan var hafızlık yapmak isteyen ama kendine güvenemeyen bir denemiş olurlar en azından olur mu olur. :)

Hafızanın çalışma şekli önemlidir.

Nedir bu çalışma şekli?

Sözel zekası kuvvetli olan iki ayda yapabilir ama sayısal zekaya sahip olanların sözel zekasını öncesinde geliştirmek gerekir, bunun için de ön hazırlık uzatılır.

Nasıl geliştirilir bu sözel zeka?

Ezber ile.

Isınma çalışmaları yani?

Evet yani antrenman diyebiliriz. Aksi bir durum beyin damarlarına zarar verir ve aşırı yüklenme olumsuz sonuçlar doğurabilir.

Nasıl bir olumsuz sonuç bu? Psikolojik açıdan mı?

Evet hem fizyolojik hem de psikolojik olumsuzluklar olabilir.

Bu sözel zeka gelişmezse ne yapılır peki? Nokta mı konulur çalışmaya? Ya da başka bir yol denenir mi?

Hayır bir sonraki aşamada gelişeceği muhakkaktır. Sadece o an programlardan birine alınır. Örnek olarak 8 aylık programa diyebiliriz. Sonradan gelişir ve sekiz ayda biter Allah(celle celalüh)´ın izniyle. Bu sekiz ay ön hazırlığın dışındadır, bu nokta çok karıştırılıyor.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Hatice Şahin, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Yüksek Lisans mezunu. 2006 yılı Eylül ayında Gümüşhane Kelkit'te sözleşmeli Kur'an kursu hocası olarak göreve başlamış. Hafızlık için geliştirdiği tekniği uygulamak için önce öğrencilerden sonra da velilerden izin alır. Disiplinli bir çalışmayla başarıya ulaşan Şahin, 2 ayda hafız yetiştirmeyi başarır. Hatice Hoca başarısını tescillemek için önce notere müracaat eder, fakat noterdekiler bu konuda yetkili olmadığını Diyanet'ten uzman kişilerin noterliğine başvurması gerektiğini söyler. Şahin'in bu başarısı Diyanet'ten 6 kişilik uzman ekip tarafından tescillenir. Hatice Hoca şimdi de geliştirdiği tekniğe patent almaya hazırlanıyor.

Şahin başarıya nasıl ulaştığını şu sözlerle anlattı: “Hafıza teknikleri ile ilgili ciddi bir çalışma yaptım. Kendi hafızlığımı koruma adına yaptığım çalışmalar sonucunda yeni bir teknik oluşturdum. Bu yöntemle ilk olarak, 3 öğrencim 4 ayda Kur'an-ı Kerim'i ezberleyerek hafız oldu. Daha sonra tekniği geliştirerek, bu süreyi 2 aya indirdim. Şimdi de bu süreyi 1 aya indirmenin çalışmalarını yapıyorum.”

ÇALIŞIRKEN EZBERLE
Hafıza tekniğinin Türkçe ibareler için olduğunu ancak orijinal haliyle yabancı dil için hafıza tekniği geliştirilmediğini anlatan Hatice Şahin, “Bir sayfayı 1,5 saatte ezberleyenler artık aynı yeri 10 dakikada ezberleyebili-yor. Ayrıca bu teknikleri öğrenciler değil, çalışanlar da uygulayabilir. Belki onlar 2 ay yerine 5-6 ay gibi bir sürede hafız olacaklardır” diyor.

Hafızlığın unutulmaması için ise ezberden sonra 2 yıla kadar her gün 45 dakikalık çalışma ve ardından da 6 ayda bir tekrar yapıldığını söylüyor.

“Eski sistemde öğrenciler ne kadar süre eğitim alacaklarını bilmiyorlardı” diyen Şahin, “Oysa benim geliştirdiğim teknikle öğrencilere 'Bu kadar sürede hafız olacaksın'

diyerek hedef gösteriyorum. Böyle olunca motivasyon adına problem kalmıyor” dedi. Son zamanlarda hafızlık isteğinin azaldığına dikkat çeken Şahin, “İnsanlar okul mu hafızlık mı noktasında tercih yapmak zorunda kalınca tabiki eğitimden yana tercihlerini kullanıyordu. Ayrıca hafız olmak isteyenler eğitimlerine 2 yıl ara veriyordu. Bu sistemde kimse okula ara vermiyor” dedi.

-----------------------

ayşe-rana

Kayıtlı Kullanıcı
hafıza eğitim sisteminiyle her derste başarı sağlanıyor.
bir miktar ben de öğrenmiştim.
aslında beyni yormadan kullanılan teknikler var.
yabancı dil ya da diğer konular için kullanılan yöntemi deneyebiliriz.

paket halinde programlar var piyasada.
hafızlık için de denemek de fayda var,özellikle küçük çocuklar süper öğreniyor.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
hafıza eğitim sisteminiyle her derste başarı sağlanıyor.
bir miktar ben de öğrenmiştim.
aslında beyni yormadan kullanılan teknikler var.
yabancı dil ya da diğer konular için kullanılan yöntemi deneyebiliriz.

paket halinde programlar var piyasada.
hafızlık için de denemek de fayda var,özellikle küçük çocuklar süper öğreniyor.
ben de ingilizce seti var. ingilizce kelimeler hikayeleştiriliyor görsel resimlerle. böylece göz önüne resim geliyor ve hikaye akla geliyor kelime kolay hatırlanıyor.
senin son iki satır yazında bahsettiğin nasıl? ve çocuklar için olan set var onu aldın mı?

zambak34

Kayıtlı Kullanıcı
bende hafız olmak istiyom ama nasıl hem okumak hem hafız liseyide açıktan vermek istemiyom nasıl olabilir Allah rızası için bi yardım edin ya ....

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
arkadaşlar bu tür hafızaya alma işlemine fotoğrafik hafıza deniyor.Önce kısa bellekte sonra uzun sürelü bellekte depolanıyor.Bununla ilgili bir seminere katılmıştık.Yukarıda 2 ayda hafızlığı anlatan arkadaşımızın kullandığı yöntemi ,hızlı okuma ve anlama ile ilgili bir seminerdi.Eğitmenin adı ziya baran ve bilgivizyon yayınlarında bu konularla ilgili kitaplar var ve kurslarda veriyorlar.Öğrencilere hızlı okuma okuduğunu anlama ve sınavlarda başarılı olmaları için uygulanıyormuş.Bize de okumamızı hızlandırmamız ,öğrencilere yardımcı olmamız için seminer verildi.slmlr

ceylantur

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

selamun aleyküm ve rahmetullahi ve berekatühü

seminerden memnun kaldınız mı kardeşim? Tavsiye eder misiniz?
En önemlisi, seminerde anlatılanları hayatınızda uygulayabildiniz mi?

selam ve dua ile, Allah'a cc emanet olun, hayırlı günler,

arkadaşlar bu tür hafızaya alma işlemine fotoğrafik hafıza deniyor.Önce kısa bellekte sonra uzun sürelü bellekte depolanıyor.Bununla ilgili bir seminere katılmıştık.Yukarıda 2 ayda hafızlığı anlatan arkadaşımızın kullandığı yöntemi ,hızlı okuma ve anlama ile ilgili bir seminerdi.Eğitmenin adı ziya baran ve bilgivizyon yayınlarında bu konularla ilgili kitaplar var ve kurslarda veriyorlar.Öğrencilere hızlı okuma okuduğunu anlama ve sınavlarda başarılı olmaları için uygulanıyormuş.Bize de okumamızı hızlandırmamız ,öğrencilere yardımcı olmamız için seminer verildi.slmlr

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
bu yöntemi uygulayıpta hafız olanları dinlemek lazım bilen varsa yazsın neden yaygınlaşmadı tüm ülkede anlamadım madem bu kadar kısa süreye düşürüyor hafızlığı

rumeysasevval

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum arkadaslar...ben sultan arkadaslar ben 5 yıl arapca egıtımı aldım emsıle, bına, maksut, avamıl, ızhar, kafıye, nurul izah, kudurı,emalı,isaguci,telhıs vb. kıtaplar okudum ama hafızlık yapmadım yasın tebareke nebe vedduhadan asagısı ve aşrı serif halınde bıraz ezberlerım war sızce benım hafızlık surem ne kadar olur lutfen yardımcı olun ayrıca lıse mezunu deılım acıktan bıtırdıgım taktırde dıyanette calısmam mumkun mu?? acele cevap verırsenız sewınırım yol gosterıcı fıkırlerınızı beklıorum saygılarımla allaha emanet olun

aleyküm selam arkadasım sana su tavsiyede bulunabılırım bende senın gibi önce arapca eğitimi aldım dedığın kıtapları bıtırıp ıcazetımı aldıktan sonra hafızlığa 96senesınde basladım ve tabıkı burda yasında çok önemı var bıkere kafanda çok fazla takıntı ve düsüncelerın olmaması çok önemlı rabbımınde ınayetıyle ıkı yılda bıtırdım erkeklerde bu süre bıraz daha azalıyo hanımların özel hallerınden ötürü yukarıdakı hoca arkadasımın metodlarını bılemem bızım sartlar baya bı farklıydı gece üçdee kalkmak ayda bıkez ızne çıkmak gibi (yatılı kursdu yanı)neyse sözün özü arapca eğitimi ve bikaç sureyı ezbere bılmen senın ıçın dırek hafızlığa baslayana nazaran bı avantaj en azından lısanın serıdır fakat dedığım gibi yaşda çok önemlı dıyanet mevzusuna gelince onların hafızlar ıçın söyle bı kolaylıkları var hafız olmayanlar bundan yararlanamıyor bıldığım kadarıyla bı ara arastırmıstım çünkü lıse mezunu hafız arkadasları bı sınava tabı tutuyolar dısardan bıtırmek farketmıyo o sınav netıcesınde göreve baslayabılıyosun.ama hafız olmak sart insallah bı yardımım dokunmusdur allaha emanet olun hakkınızda hayırlısı insallah....

rumeysasevval

Kayıtlı Kullanıcı
S.a.Sıla kardeşim.

aynen katılıyorum sana kardesım bende 3çiğle baslayıp 6,9,12,15,gittim daha sonrada 5 alıp 20yle bıtırdım ama tavsiye etmıyorum sonradan haslaması çok zor oluyor bence en ıyısı 2yle gitmek fakat o bahsedılen metoda kafam takıldı kızlarım ıçın arastıracağım...

Çeşm-i Bülbül

Kayıtlı Kullanıcı
aynen katılıyorum sana kardesım bende 3çiğle baslayıp 6,9,12,15,gittim daha sonrada 5 alıp 20yle bıtırdım ama tavsiye etmıyorum sonradan haslaması çok zor oluyor bence en ıyısı 2yle gitmek fakat o bahsedılen metoda kafam takıldı kızlarım ıçın arastıracağım...
Siz gene iyi almışsınız kardeşim 3 çiğ ben hafızlığı nerdeyse çiğ hafız olarak yaptım.Şimdide acısını gayet güzel çekiyorum.:a03:

Konu için :T sıla ablacığım:a15:

arzu74

Kayıtlı Kullanıcı
evet seminere katıldım.Ancak şu anda eşim hızlı okuma ve anlama hafızaya alma ile ilgili bir seminere devam ediyor.3 hafta okuma ve anlamada ilerledi.Ziya baran isimli bir uzman vermişti.İzmir merkezli bir eğitim programı özel ders yada kursta slınabiliyorsunuz

mine35

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm..sıla kardeşim emeğinize sağlık cok güzel..Yüce RABBIMIN sayesinde oğlumu kucagımıza aldık bugun tam 64 günlük oldu.telaşım bir nebzede olsa hafifiledi uzun zamandan beri siteyede giremiyodum sitenin formatı degişmiş en azından biraz toparlanmış...sizlerden istegim tekrardan namazıma başlamak için dua istiyorum iyice tembbelliğe alıştım tam başlıyorum illaki bir engel cıkıyo buda eminimki şeytanın işi lütfen dualarınızı esirgemeyin benden:)))Selam ve dua ile...Hayırlı günler..

_YUSUF_

Yönetici
Paylaşım için Allah cele cellaluhu razı olsun.
Yöntemi bilmem ama günde 6 öğün yiyerek ilim öğrenme işi biraz zor sanki.Çünkü şunu biliyoruzki ilim öğrenmek isteyen kişi az yemeli ve uyumalı.Hatta haftada en az 2 gün oruçlu olmalı.
Hayırlı günler

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Selamun aleyküm..sıla kardeşim emeğinize sağlık cok güzel..Yüce RABBIMIN sayesinde oğlumu kucagımıza aldık bugun tam 64 günlük oldu.telaşım bir nebzede olsa hafifiledi uzun zamandan beri siteyede giremiyodum sitenin formatı degişmiş en azından biraz toparlanmış...sizlerden istegim tekrardan namazıma başlamak için dua istiyorum iyice tembbelliğe alıştım tam başlıyorum illaki bir engel cıkıyo buda eminimki şeytanın işi lütfen dualarınızı esirgemeyin benden:)))Selam ve dua ile...Hayırlı günler..
maşallah kardeşim aylar sonra dönmüşsün yine sen buraya takılmaya devam et zikir Kuran derken herşey yoluna girer Allahın izniyle. Allah oğluna hayırlı ömür versin analı babalı büyüsün inşallah. hayırla kal.

_ZÜMRA_

Kayıtlı Kullanıcı
Paylaşım için Allah cele cellaluhu razı olsun.
Yöntemi bilmem ama günde 6 öğün yiyerek ilim öğrenme işi biraz zor sanki.Çünkü şunu biliyoruzki ilim öğrenmek isteyen kişi az yemeli ve uyumalı.Hatta haftada en az 2 gün oruçlu olmalı.
Hayırlı günler
cümlemizden de inşallah kardeşim bu yöntemin adını duyduk devamını duyamadık iki yıldır maalesef. paylaşılmadı yayılmadı hafıza tekniklerinden faydalanılıyormuş kolay surelerden zora doğru ezberletiliyormuş bilemiyoruz artık faydalanamadık. oruç çok önemli bir ibadet Allahım hepimize amel etmeyi nasip etsin.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt