Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İki Arada Bir Derede Kaldım (1 Kullanıcı)

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Arkadaşlar bugün birşey öğrendim hem şaşırdım hemde vesveseye düştüm.
Akrabalarımızdan birinin yıllardır kaçak elektirik kullandığını öğrendim.Vesvseye düşmemdeki sebep ise kaçak elektirikle pişirdiği yemeklerden bizimde yemiş olmamız çalıştırdığı klimada bizimde ısınmamız.Yediğimiz şeyler haram ve bizde yedik bunun günahı ve vebali nedir.
Bu konuda ne yapmam gerekir bana bir çıkar yol gösterin birbirimizi çok severiz hafta 2 defa akraba olduğu için görüşürüz bazen aynı sofrada bazende sohbet ortamında buluşuruz.Güzelce konuşsam beni yanlış anlarmı.Eşi biraz dik kafalı acaba birşey der mi bilemedim açıkçası.:a10::a42:

masques

Kayıtlı Kullanıcı
Bundan önceki durumlarda bilmediğinden dolayı Rabbimin seni affedeceğini ümit ederim ama bundan sonrasını pek bilemiyorum.

Arkadaşına bişeyler söyleme konusuna gelince efendimizin aşağıdaki hadisini baz alabilirsin inşallah :)

"Sizden biri bir kötülük gördüğünde, gücü yetiyorsa eliyle düzeltsin. Yetmezse diliyle düzeltsin. Onu da yapamazsa, hiç olmazsa kalbiyle buğz etsin. Fakat bu, imanın en zayıf mertebesidir."

Rabbim yar ve yardımcınız olsun

Seyren

Kayıtlı Kullanıcı
Amin ALLAH razı olsun kardeşim.Elimden geldğince ima ediyorum kırılmasın diye.Hoş bunda kırılacak bir durm yok.Sonuçta akraba,akrabalık ilişkilerimiz var kesip atmaktansa görüştüğümüz ilk fırsatta usulünde dile getirmeye gayret edeceğim.

masques

Kayıtlı Kullanıcı
evet kesip atmaktansa ara ara söylemek hatırlatmak daha iyi olabilir.Efendimizde öyle yapmamışmı.Onca eziyete cefaya rağmen belki 40 defa ebu cehilin yanına gitmemişmi.Kendi akrabalarının eziyetlerine katlanmamışmı.Belki bir anda söylesen ağır gelebilir ama adım adım anlatılabilir diye düşünüyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt