Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İhtiyacım var yardım edin (1 Kullanıcı)

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Sevgili arkadaşlar..Derdim çok büyük olduğundan hemen konuya gireyim dedim. Bana ümitler vermenizi istiyorum çünkü artık dayanacak gücüm kalmadı. Ümitsizlik içinde boğuluyorum. Çok kötü düştüm.

İnsan bir günahı işler tövbe eder. Sonra yine. Ve zamanla tövbe de unutulabiliyor. Ve insan düşüyor o kötü daireye. Ve neyin içinde olduğunu bilmiyor. Ben de yıllarca namaz kılmaya çalışan ama düzgün kılmayan ama bu arada bir günahını terkedemeyen birisiyim. Ve maneviyatsızlık ibadetten de soğutuyor insanı. Konuya direk gireyim arkadaşlar...Geçenlerde camide bir ayet okundu ve ben yıkıldım.. Kendimi sorgulamaya başladım ve gerçekten kötü yaşamışım. Doğrunun içinde eğri yaşamışım. Gül bahçelerinde dikenlere sarılmışım. Kalbim çok paslandığını hissediyorum ve çok korkuyorum. Artık dünyamı unuttum ahirette halim nice olur diyorum. Allah beni sevmiyor mu beni bana mı bıraktı diyorum. Önceden başıma iş gelirdi. Kendime gelirdim 3-5 senedir kötü giden bişey yok ama günahıma ısrarla devam ettim. Kalbimi ısırıyor şimdi bu günahlar ve tövbe etmeye çalışıyorum. Ramazan da şeytanlar mı bana vesvese veriyor. İmanım gitti diye korkuyorum. Kanım donuyor ellerim titriyor. Bakakalıyorum aldandım diyorum. Ve alıma çok kötü şeyler geliyor Rabbim beni bıraktı mı... Hiç mi şans yok acaba diyorum. Hiç mi yok. Çok küstahça yaşadım kendime göre. Zina etmedim, içki içmiyorum, kumar oynamıyorum insanlara iyi davranmaya çalışıyorum ama içimde uzun zamandır huzursuzluk veren maneviyattan uzak kalmammış.. Şimdi dönmek istiyorum bembeyaz bir sayfa, şu an yazarken bile aklıma "KÜSTAH SANA KAÇ KERE VERİLDİ O BEYAZ SAYFA" diye şeyler geliyor. Arkadaşlar dünya malı çok önemsiz. Bir damla imana herşeyimi veririm. Herşeyimi. Ama çok ümitsizim ve o kadar çok ayet meali ve tefsir yapan varki. Korkularım ümidimi geçti. Ve uyuyamıyorum, ağlıyorum bazen ama ağlamam da kesiliyor "AĞLAMAYA HAKKIN YOK HERŞEYİ BİTİRDİN" diye kendi kendime söyleniyorum. Sükut kesildim arkadaşlar. Sükut. Ben çok kitaplar okudum , ve şimdi onları daha iyi anlıyorum. Mutsuzum bu mutsuzluğum da günahlarımın çokluüğundan. Ama yardım edin arkadaşlar. Yardım edin. Şu an yazarken bile kendime daha ne fırsatı arıyorsun diyorum. Dünya ne zormuş arkadaşlar ne zormuş. Küççükken oluşan manevi boşluklar büyüyünce akılalmaz hale geliyormuş. KORKUYORUM. ÇOK KORKUYORUM. imanımdan şüpheliyim.

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
Herşeyi Allah’tan İste!..

Bir gün Mevlâna Hazretleri Şeyh Selâhaddin-i Zerkûb’un dükkânında oturmuştu. Dostlar da dükkânın çevresinde halka olmuş ilâhî bilgiler ve sırlarla meşgul oluyorlardı. Birdenbire ihtiyar bir adam göğsünü döverek, ağlayıp sızlayarak içeri girdi; Mevlâna’nın ayağına kapandı, hüngür hüngür ağladı ve:

–Yedi yaşında bir çocukcağızım vardı. Onu çaldılar. Kaç gündür aramaktan dermansız bir hâle geldim; ama yine onu bulamadım, dedi. Bunun üzerine Mevlâna büyük bir hiddetle:

–Tuhaf şey bütün varlıklar Allah’ı yitirmişler, onu hiç aramıyor ve onun için de bir istekte bulunmuyorlar. Ne göğüslerini, ne de başlarını dövüyorlar. Sana ne oldu da göğsünü dövüyorsun.

Senin gibi bir ihtiyar kendi çocukcağızının hasretiyle harap ve rüsvâ oluyor. Neden bir an Allah’ı aramıyor ve imdat istemiyorsun ki kaybolmuş Yusuf’unu Yakup gibi bulasın, buyurdu.

Çaresiz kalan ihtiyar derhâl tövbe etti ve göğsünü kapamağa başladı. Tam bu sırada onun kaybolan çocuğunun bulunduğu haberini getirdiler.

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
İnsanlar bazen ümitsiz kaldığında ümit ararlar bu ümidi kırmaya çalışan şeytana karşı sizden yardım diliyorum..Yoksa tek çare Allah..

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
güzel kardeşim umut tükendi beni allah unuttumu diyosun bunlar şeytanın sana verdiği vesvese hiçbir zaman umut tükenmez rabbimde
kulunu unutmaz hiç vakit kaybetmeden al abdestini rabbimin huzuruna çık af dile allahımın affetmeycegi günah yoktur tek affetmediği kul hakkıdır onuda sen kendin halledicek helallaşacaksın bundan ötesini rabbimden iste kulunun istegine mutlaka cvp verir yeterki sen huzuruna
bütün samimiyetinle gerçek gözyaşlarınla çık iste asla şeytanın sana verdigi vesveseye kulak asma şeytan sana öle söyleyip ibadetinden uzaklaştırıyor bu oyuna sakın gelme şimdi kalk kardeşim bi silkelen derin bi nefes al euzübillehimineşşeytanirracim bismillehirrahmenirrahim de abdestini al kıl namazın bak içine nasıl huzur dogucak yeni sayfa açtını nasıl hissediceksin manevi rahalıgın içini kaplıycak
HAYDİ KARDEŞİM DURMA KALK BİSMİLLAH
RABBİME EMANET EDİYORUM SENİ ĞÜZEL CVPLARINI BEKLİYORUM

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Namazlarımı kılıyorum. Ama öyle vesveseler geliyorki dizlerimde derman kalmadı... İmanım yok mu diye vesvese şüphe geliyor ve donup kalıyorum. Günahlarıma lakayt kaldım. Şimdi onlar beni kemiriyor.

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
dedigin vesveseler herkesde olur sen biraz fazla üstüne düşüyorsun bnce birde bu kadar affedilmiycek ne günah işledinde böyle çaresiz kalmış durumdasın artı her günahı affeden rabbim senin günahlarınıda affeder senin yapacagın tek şey dedigim gibi namaz ve kuran okumak birde dini bilgiler veren arkdşlr edinmek senin bi destege ihtiyacın var çevrende imanı kuvvetli insanlar yokmu onlarla tanış sohbet et beraber camilere sohbetlere gidin inan sana çok faydası olur şimdilik diyecegim bunlar rabbim yardımcın olsun artı bu sitedeki arkdşlrda yardımcı olur onları çok iyi dinle bn dinledim şükür kazandım sende kaznırsın inşallah a.e.ol kadeşim

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Peki kardeşim sana bir soru sorsam. İnsanın imanından şüphe duyması ben imanlımıyım diye üzülmesi imandan mı gelir yoksa... Bundan sonrasını ağzıma bile alamıyorum...

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Peki kardeşim sana bir soru sorsam. İnsanın imanından şüphe duyması ben imanlımıyım diye üzülmesi imandan mı gelir yoksa... Bundan sonrasını ağzıma bile alamıyorum...

Esselamu aleykum,

Kıymetli kardeşim nedir bu kadar seni üzen şey nedir bu kaygın,senin derdinmi daha büyük yoksa ALLAH TEALA mı ?...

Çölde devesini kaybedib bitap düşen bir adam uzun aramalar sonucu devesini bulamayınca kaybettiği yere döner oracıkta ölümü bekler,az sonra devesi yularını adamın başı üstüne sarkıtır,devenin sahibi bu duruma o kadar sevinirki dili sürçer '' Ey Allahım sen benim kulumsun bende senin Rabbinim...'' der,bunu demesine bile yüce ALLAH memnun olur,sevinir,bak bu hadisi şeriftir yabana atma,ALLAH TEALA ilahlığı gereği her zaman kendisinden isteyene istediğini verir,kuluna kulundan daha yakındır...
Hocama vesveseden sorduğumda buyurduki;''Ne kadar kulak verirsen o kadar kabul etmiş olursun...'' vesvese boş iştir,bir kere tevbe ettinmi bir daha işlemedikçe Rabbinden emin ol rahattasın,sana vesvese vereni def etmenin en güzel yolu dediğine kulak asmamaktır,senden yüz bulamayınca gider...

Şunu üzülerek söylemeliyimki,ben imanımdan şüphe ediyorum demen seni Kafir yapar,çünkü iman şeksiz şüphesiz tam olmalıdır,iman noksanlık kabul etmez,ALLAH TEALA kerim kelamında ''Onlar gayba iman ettiler ...'' diye buyur,bizim en büyük özelliğimiz budur,görmeden iman ettik,iman eden kimse ''acaba doğru bir işmi yaptım...'' dememelidir,zaten bütün yaratılmış herşey ALLAH TEALA yı açık açık bizlere göstermektedir,ne gerek var imanını yoklamaya,birde hayatını akışına bırak,peygamberler hariç hiç kimse dört dörtlük değildir,kusurlu olmak kullara yakışır,vesveseden sordular efendimiz aleyhisselama buyurdularki '' Kalbinize gelen vesveseyi amel olarak işlemedilç ve dil olarak zikretmedikçe size bir zararı yoktur...'' O zaman bırak söylesin durdun kötü sözün sahibi sen deki '' La Havle Vela Kuvvete İlla Billah...'' bundan daha güzel sözmü olur...

Arkadaşlar tavsiye etmiş bizde edelim,Efendi babam buyurdular ki,''Sürüden ayrılanı kurt kapar...'' varsa mümkünatı yaşadığın yerde kendine bir cemaat yada sahih tarikatlardan bir dergah bul,onların sohbetlerine git,sohbette bereket vardır,Mevlayı dinlemeye gelenden Mevla Teala razı olur,yanlız kaldığın zamanlarda da günahlarını değil RABBİNİ DÜŞÜN Ondan daha güzel ne var ki !!!

ihtiyaç

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah razı olsun ama ... ama ben imanımın olup olmaması derken. Münafıkmıyım gibi düşünüyorum. Ben kafir lafından korkuyorsam bu imandandır di mi. Amentünün başından sonuna kadar iman eden imanlıdır. Erzurumlu kardeşim içinde olmadığın için sana ağır gelmiyor ama bana ağır geliyor. Bu zor bir durum. Ben imanımın gitmesinden korkuyorum. Ve şeytan uğraşıyor benimle ben o vesveseyi patlatıyorum tekrar şişiriyor. Bu konuda yardımınızı bekledim. Bunlar zor konular biliyorum. İmanı yanlış anlamaktan kaynaklanan şeyler olabilir insanda. Ve günahlarımın verdiği endişelerdir diye düşünüyorum. Kardeşim biliyorsunki bu devirde " gece imanlı yatar sabah kafir uyanır veya tamtersi olabilir. İnsan günahı belli bir noktadan sonra normal görmeye başlıyabiliyor. Asıl bunu yoketmek lazım. Ben senden dua isteyeceğim sevgili kardeşim. Dua et. İnşallah aynı hatalara bir daha düşmem. Ve günahımda ısrar etmem.

DİLEK-HİLAL

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm canımın içi kardeşim hırsız hiç boş eve girermi söyle? Kendini hiç sıkma üzme günahlar insanı dinden çıkarmaz kalp bazen değişik duygular yaşar yanlış yollara sapar önemli olan anlamak değilmi hissettiğin şeyler tamamen vesvese her zaman güzeli düşün okudukların seni korkutuyo bunu anladım ama umutsuzluğa nie düşürüyo ??

Allahın merhameti gazabına galabe çalmıştır
allahın rahmetinden bahseden isimleri azabından bahsedenlerden çoktur

Erzurumli

Kayıtlı Kullanıcı
Kardeşim Allah razı olsun ama ... ama ben imanımın olup olmaması derken. Münafıkmıyım gibi düşünüyorum. Ben kafir lafından korkuyorsam bu imandandır di mi. Amentünün başından sonuna kadar iman eden imanlıdır. Erzurumlu kardeşim içinde olmadığın için sana ağır gelmiyor ama bana ağır geliyor. Bu zor bir durum. Ben imanımın gitmesinden korkuyorum. Ve şeytan uğraşıyor benimle ben o vesveseyi patlatıyorum tekrar şişiriyor. Bu konuda yardımınızı bekledim. Bunlar zor konular biliyorum. İmanı yanlış anlamaktan kaynaklanan şeyler olabilir insanda. Ve günahlarımın verdiği endişelerdir diye düşünüyorum. Kardeşim biliyorsunki bu devirde " gece imanlı yatar sabah kafir uyanır veya tamtersi olabilir. İnsan günahı belli bir noktadan sonra normal görmeye başlıyabiliyor. Asıl bunu yoketmek lazım. Ben senden dua isteyeceğim sevgili kardeşim. Dua et. İnşallah aynı hatalara bir daha düşmem. Ve günahımda ısrar etmem.

Değerli kardeşim,

Biz annelerimizden nuru pak doğduk ama bunu devam ettiremedik sen bizi birşey zannetme senin başından geçenler sadece sana mahsus değil,aynıları hatta daha kuvvetli olarak bizimde başımızdan geçti,her defasında ALLAH TEALA ya yardım çığlığı attık,Efendimiz aleyhisselatu vesselam ''Ya Rabbi şeytanın şerinden beni vesvese ile koruduğun için sana şükürler olsun...'' diye dua edermiş,yani şeytan bizlere çok kötülük etmek ister ancak ALLAH TEALA onun bu arzusunu sadece ona vesvese olarak verir,bize düşen kalbimize gelen sözleri şeriata uygun değilse reddetmektir.

ALLAHıma hamd ve senalar olsun,eskiden senin gibi bende çok kafama takardım vesveseyi,abdestim oldumu,namazım doğrumu,sana söylediğim nasihatler yapıldı banada,sonra ben bu ve vesveseleri hep es geçtim hatta bir gün namaza durmak için tekbir almak istedim ellerimi kulak hizama doğru kaldırırken ''Allahu ekber '' yani ''Allah büyüktür '' dedim tam o esnada şeytan kalbime ''Allah yoktur değilmi..'' dedi,bende başımı yukarıya doğru kaldırarak sanki ona cevap vermek istedim '' Hayır,sen yanılıyorsun..'' der gibi,bu sırada kalbime şu ilham oldu '' Şeytanın bu yaptığı iş sen ALLAH BÜYÜKTÜR derken aynı zamanda vesvese sorusuna başınla HAYIR cevabı vererek aslında ALLAH BÜYÜK DEĞİLDİR demek istetti,ne garip değilmi kalbimde ne kadar yer vermemeye çalışsamda onun işi bu bir şekilde bana zahmet vermek istiyor...
Şuan ne şeytanı nede onun hilelerini düşünecek durumda değilim,tevekkülü sağlam olan insan,Rabbine sığınmasını bildimi,şeytanın esamesi bile okunmaz bunun yanında,iki gözüm seninde bir zamanın var,her insan sülük eder,ALLAH TEALA ile kulu arasında yetmiş bin hicap perdesi vardır,tarikat insanı adam eder,bir çok kötü huyları üstünden alır yok eder,sende bir makamdasın aslında ama elinden tutanın olsa çabuk atlarsın bu yolları,elimizden tutanlardan ALLAH TEALA razı olsun...

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
Şunu üzülerek söylemeliyimki,ben imanımdan şüphe ediyorum demen seni Kafir yapar,çünkü iman şeksiz şüphesiz tam olmalıdır,iman noksanlık kabul etmez,ALLAH TEALA kerim kelamında ''Onlar gayba iman ettiler ...'' diye buyur,bizim en büyük özelliğimiz budur,görmeden iman ettik,iman eden kimse ''acaba doğru bir işmi yaptım...'' dememelidir,zaten bütün yaratılmış herşey ALLAH TEALA yı açık açık bizlere göstermektedir,ne gerek var imanını yoklamaya,birde hayatını akışına bırak,peygamberler hariç hiç kimse dört dörtlük değildir,kusurlu olmak kullara yakışır,vesveseden sordular efendimiz aleyhisselama buyurdularki '' Kalbinize gelen vesveseyi amel olarak işlemedilç ve dil olarak zikretmedikçe size bir zararı yoktur...'' O zaman bırak söylesin durdun kötü sözün sahibi sen deki '' La Havle Vela Kuvvete İlla Billah...'' bundan daha güzel sözmü olur...

Arkadaşlar tavsiye etmiş bizde edelim,Efendi babam buyurdular ki,''Sürüden ayrılanı kurt kapar...'' varsa mümkünatı yaşadığın yerde kendine bir cemaat yada sahih tarikatlardan bir dergah bul,onların sohbetlerine git,sohbette bereket vardır,Mevlayı dinlemeye gelenden Mevla Teala razı olur,yanlız kaldığın zamanlarda da günahlarını değil RABBİNİ DÜŞÜN Ondan daha güzel ne var ki !!!

çok ğüzel cvaplamış erzurumlu kardeşimiz bunları kulak ardı etme lütfen uygula derim artı tabiki biz senin için dua edicez sende içindeki kötü vesveseleri atgitsin toparla kendini biyerden başla derim unutma sana destek lazım biran önce dini sohbetlere gitmelisin
tek başına haledemiyecek gibisin yardım al inanki çok faydasını görücen dualarımız senle olucak rabbime emanet ol kardeşim

turk8487

Kayıtlı Kullanıcı
birde şeytan ugraşıyo benle demişsin şeytan imanı kuvvetli insanlarla ugraşır demekki senin imanın kuvveliki sana öyle vesveseler vererek seni yoldan çıkartıp inkara sürüklemeye çalışıyo mafazanallah sen şeytanın vesveselerine kafayı takacak kadar zayıfmısın bunu kendine sor bn bukadar zayıfmıyım diye kendin ver cevabını iyi haberler bekliyoruz inşallah unutma yenilgi yok
rabbim güç versin inşallah kardeşim

ebuzer25

Kayıtlı Kullanıcı
kardeşim sen hıç uzulme ssen benın imanım varmı yokmu dıye hıc üzülme arkadaşların dedıgı gıbı tamamıyle şeytanın vesvesesi RABBİM hertürlü günahları affeder rahmetınden asla ümit kesme o iman ile gelen vesveselerede takılma ne kadar ehemmıyet verırsen o kadar şişer dahada fazlalaşır şöyle düşün aynada gördügün yılan senı ısırırmı aynen o vesveselerde senın imanına hiç bir zarar vermez aklına gelirse gül gec deki sen istedigin kadar vesvese aklıma gel bana benım imanına hiç bir zarar veremezsin ve bol bol zikir cek böyle devam et vesveseden eser kalmıcaktır..

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt