Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ickiye tevbe etmek. (1 Kullanıcı)

mrmustafa

Kayıtlı Kullanıcı
Ickiye tevbe edilir mi?

Ickiye tevbe edilir mi?

Bugun aksam gene icki icmis bir gunahkarim, yari sarhos eve geldim ve annem dedi ki icki mi ictin bende yok dedim.,ve babam daha once de demisti ki bikere daha icersen hakimi helal etmem.
Ve ondan sonra turkiye de bir caybardagi raki icmistim oda gormeden oldu sonra aklima geldi icmedim birdaha.
Ve sonra Hollandaya geldim,arkadaslarla beraberdik ve o arkadasa da soz vermistim buda son icisim diye, ama o gunde icmistim gine.

Allahim ne olur affet beni diyiyorum, nassil tevbe edebilirim?.
Kendimi cok suclu hissediyorum bilmiyorum tevbem kabul olurmu bu kac defa sonra?.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Bugun aksam gene icki icmis bir gunahkarim,ve babam demisti ki bikere daha icersen hakimi helal etmem.
Ve ondan sonra turkiye de bir caybardagi raki icmistim oda gormeden oldu sonra aklima geldi.
Ve sonra arkadaslarla beraberdik ona de soz vermistim buda son icisim diye, ama bu gece de ictim.
Allahim ne olur affet beni diyiyorum, nassil tevbe edebilirim?.
Kendimi cok suclu hissediyorum bilmiyorum tevbem kabul olurmu?.

Öncelikle hayırlı geceler dilerim;

Ve ümit ederim ki Allah muhaffak kılar, Tövbesi kabul olunmayacak hiç kimse yoktur. Ancak tövbe etmesini bilelim, ettiğimiz tövbenin arkasında durmasını becerebilelim... Benim şahsi tavsiyem tövbeye niyet etmeden önce çevrenizdeki arkadaşlarınızı gözden geçirin Allah Resulünün buyurduğu gibi Din nasihattir, İnsan arkadaşının dini üzerinedir. Öyle herbiriniz kiminle arkadaşlık kurduğuna dikkat etsin. Ebu Davut. Hadisi şerifindende anlaşıldığı gibi işe düşüncelerimizden başlamaakla beraber temiz bir boy abdesti almanızı daha sonrada namaz abdestli almanızı tavsiye ederek bir vakit namazının ardından Allah c.c. tövbe edebilirsiniz. Ve sürekli Estafirullah, Subhanallah.. Tesbihatınıda çekmenizi tavsiye ederim.. Vicdanınız rahatlayana kadar bu zikirleri yapın bunlar sizi harama düşmekten koruyacaktır. Daha sonrada namazlarınızı kılmaya başlamanızı tavsiyede bulunabilirim Hayırlı geceler dilerim Allah c.c. muhaffak kılsın Tövbe-i İstiğfarnızı kabul buyursun inşallah

Selam ve dua ile

mrmustafa

Kayıtlı Kullanıcı
Ozur dilerim kardes bu konuyu buraya acmamam gerekirdi,nassil silebilirim?
Islam aile hayatina yeni konu actim orayi okuyabilirsin.

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
Ozur dilerim kardes bu konuyu buraya acmamam gerekirdi,nassil silebilirim?
Islam aile hayatina yeni konu actim orayi okuyabilirsin.

Bu konuyuda islam ve aile hayatına açmışsınız çok fazla konu aaçmak yerine herhangi bir başlık adı altında bunu yapabilirsiniz madem burada açtınız bu konuyu o halde burada devam edin...

Eğer amacınız sirkeciye sirke satmaksa ben bilemem.. Allah bilir.. Sacede dediklerime yorum yapın ve gerçekten tövbe etmek istiyorsanız nasihat olarak düştüklerime kulak verin..

Hayatında nelerin doğru nelerin yanlış olacağını idrak edecek bir yaştasın.. gençsin yazık etme bu gençliğine Allah herkese son nefesinde imanlı gitmeyi nasip etsin...

Hayırlı geceler

mrmustafa

Kayıtlı Kullanıcı
saol kardesim.
Inshallah Allah affeder, ben herzaman banyo yaptiktan sonra 4 rekat namaz kilarim ve tevbe ederim bilmem gerisi oluyormu diye?
Simdi benim caldigim paralar ne olacak?.
Nassil odeyecegim borcumu?

Aşkâ Mecnun

Kayıtlı Kullanıcı
saol kardesim.
Inshallah Allah affeder, ben herzaman banyo yaptiktan sonra 4 rekat namaz kilarim ve tevbe ederim bilmem gerisi oluyormu diye?
Simdi benim caldigim paralar ne olacak?.
Nassil odeyecegim borcumu?

Çalmak demiyeyimde mazlumun hakkı olan hayır parayı yerinden rızaları olmadan aldığın için elbetteki bu kul hakkı olur. Allah c.c. kul hakkıyla huzuruma çıkanları affetmem buyurmuştur. Son nefes gelmeden evvel almış olduğunuz miktarın adedince aynı miktardaki parayı o niyetle bir fakire ihtiyaçları giderilmesi için verilebilir. Allah kulları için daima bir çıkış kurtuluş kapısı mutlaka açar. Yeterki o kulu bir atım atsın Mevla ona koşarak tecelli eder elhamdülillah..

gurbette

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum

Allah Teala bizleri affeylesin Rabbim yapmis oldugumuz tevbelerimizi kabul buyursun. Amin

Tevbenin Üç Şartı Vardır

Kalpden büyük bir pişmanlık duymak.
Dil ile Allah-u Zülcelal' e tevbe etmek.
Âzâları günahların üzerinden çekmektir.

İnsan pişman olmuş bir kalp, tevbe eden bir dil ve günahlardan korkan ve uzak durmaya gayret eden bir vücut ile Allah-u Zülcelal' in huzuruna çıkarsa, Allah-u Zülcelal de ona merhamet ederek, af ve mağfiret eder.

Bir kimse, Günahların çirkinliğini ve sonunun ateş olduğunu bilir,
Allah-u Zülcelal' in azabına karşı kendi acizliğini hatırlarsa,
günahlardan kendisini muhafaza etmeye gayret etmiş ve tevbeye sarılmış olur.

Hiç kimse nefsinin hilelerinden emin olup tevbeyi terketmemelidir. Çünkü Allah-u Zülcelal bir ayet-i kerimede: “Fakat, insan ileriye doğru daima kötülük yapmak ister.” (Kıyame; 5) buyurmuştur. Onun için insan daima kendisini kontrol altında tutmalı, daima tevbe üzere bulunmalıdır.

Tevbe, insan için hem dünyada hem de ahirette kurtuluştur. Allah-u Zülcelal tevbe edenleri methederek bir ayet-i kerimede: “Ey Rabb'imiz! Günahlarımızı bağışla. Kötülüklerimizi ört, canımızı iyilerle beraber al” (Ali İmran; 193) buyurmuştur.

Peygamber Efendimiz (S.A.V)' de bir hadis-i şeriflerinde: “Her kim, tevbe etmeye devam ederse, Allah da onun sıkıntısını neşeye çevirir, darlığına bir çıkış yolu bulur ve ummadığı bir yerden onu rızıklandırır.” (Buhari Tirmizi) buyurmuştur.

Rivayet edilmiştir ki: Bir demirci, kızgın demiri eliyle tutuyordu. Bunun sebebi sorulunca şöyle anlattı: “Bir kadına aşık olmuştum. Ona mal verip münasebette bulunmayı teklif ettim. Kadın dedi ki: 'Benim kocam var, mala ihtiyacım yok.' Bir müddet sonra kocası öldü. Ona evlenme teklif ettim. Dedi ki: 'Çocuklarımı perişan etmek istemiyorum.' ve teklifimi reddetti. Bir süre sonra, geçim darlığına düşünce, bana haber gönderdi. Ben de: 'İsteğimi yerine getirinceye kadar sana bir şey vermem' dedim. Teklifimi kabul etti. Beraberce bir odaya girince ürperdi. Neden ürperdiğini sorunca: 'İşiten ve gören Allah' tan korkuyorum' dedi. Ben de onu bıraktım. O da: 'Allah seni ateşten korusun' diye dua etti. İşte o günden sonra dünya ateşi beni yakmıyor. Allah-u Zülcelal' den beni ahirette de yakmamasını diliyorum.” dedi.

İşte tevbe böyledir. Kim Allah-u Zülcelal' den korkar ve daima O' nun huzurunda olduğunu hatırlarsa, günah işlemeye cesaret edemez. Böylece de cehennemden kurtulur ve Cennet-i Alâ' nın nimetlerine kavuşur. Nitekim Allah-u Zülcelal tevbe edenlere ahirette büyük mükafatlar vereceğini beyan ederek bir ayet-i kerimede şöyle buyurmuştur:

“Ey iman edenler! Samimi bir tevbe ile Allah' a dönün. Umulur ki Rabb'iniz kötülüklerinizi örter ve sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere sokar.” (Tahrim; 8)

Tevbe, bütün müminlere farzdır. İnsan tevbe ettikten sonra kendisini bütün hata ve günahlardan uzak tutmaya gayret etmelidir. Onun için Hz. Ali (R.A) demiştir ki: “Tevbe etmek farzdır. Fakat tevbe etmeyi gerektiren şeyleri terketmek ondan önce farzdır.”

Seyda Muhammed Konyevi (K.S)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt