Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Ice donukluk (1 Kullanıcı)

rimano

Kayıtlı Kullanıcı
Islamiyetin sosyalfobiye bakisi ile ilgili bir bilgi bulamadim. Bununla ilgili bildiginiz hadisler rivayetler ayetler varmi? Yani cekingen, utangac, sessiz, ice kapanik, ice donuk, sakin, kendi halinde, pek konusmayan insanlarla ilgili islamiyetin bakisi ile ilgili bilgi bulamadim. Dikkat ediyorum hep disadonuk insanlarla ilgili seyler var ama ice donuk insanlarla ilgili dini bilgi bulamiyorum. Hirsizlik yapma cinayet isleme kufur etme zina etme bunlari zaten sosyalfobik bir insan istesede yapamaz.

yesilbeyaz

Kayıtlı Kullanıcı
RE: Ice donukluk

S.A Kardeşim. Sosyal fobi çok zor bir rahatsızlık ama tıbbi olarak tedavisi mümkün diye biliyorum. YAlnız dediğin gibi dinin buna bakışını bilmiyorum. Genel olarak "haya" imandandır sözünü biliyorum ama sizin bahsettiğiniz daha başka. Bir ara tıbbi olarak benim de epey üzerinde durduğum bir durumda. Toplumda görülme oranı da oldukça yüksek. Bilgimi paylaşmak istedim seninle ama malesef bu kadar biliyorum. A.E.O.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

haya ile bu bahsettigim sey farkli... haya disadonuk bir insanin iradesini kullanarak utanilasi bir davranisi yapmamasidir. benim bahsettigim durum farkli kisi istesede zaten utanilasi bir durum yapamaz. korkar bunu yapmaktan. bunu bir hastalik olarak telakki etmek ne kadar dogrudur. oda tartisilir bir durum. islam dininin bu durumu hastalik olarakmi kabul ettigi yoksa yuce bir davranis, ustun bir karakter ozelligi olarakmi kabul ettigini merak ediyorum.

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

peygamberimiz zamaninda hic mi cevresinde boyle cekingen utangac sessiz ice kapanik kimseler yoktu. vardiysa bu kisilerle munasebeti hususunda nakledilen hicbir hadis rivayet yokmu yada kuranda bu mevzu hicmi gecmiyor?

rimano

Kayıtlı Kullanıcı

soruma cevap verecek kimse yokmu ? :(

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt