Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İBRETLİK (1 Kullanıcı)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı
Bir acelesi olduğunu, onu görür görmez anlamıştım. Sağanak hâlinde yağan yağmura aldırış bile etmiyor ve bükülmüş beline rağmen sağa sola koşuşuyordu.
Yanına sokularak:
— Hayrola teyzeciğim, dedim. Bir derdiniz mi var? Sıcak bir tebessümle:
— Buraların yabancısıyım evlâdım, dedi. Hastahane tarafına gidecek bir araba arıyorum.
— Biraz beklerseniz aynı dolmuşa binebiliriz, dedim. Oraya geldiğimizde size haber veririm.
Teşekkür ederek yanıma yaklaştı ve küçük bir çocuk gibi şemsiyemin altına girdi. Nurlu yüzü yağmur damlacıklarıyla ıslanmış ve yanacıkları pembe pembe olmuştu.
— Torunlarımdan biri menenjit geçirdi, diye devam etti. Ziyaret saati bitmeden dolaşmak istemiştim.
Saatime baktıktan sonra:
— 20 dakikanız var, dedim. Hastahane yakın ama, bu havada pek araba bulunmuyor.
Durağa herkesten önce geldiğimiz için dolmuşa da rahatça bineceğimizi zannediyordum. Ancak araba yanaştığında, arkamızda duran 4-5 kişinin bir anda hücum ettiğini gördüm.
içeriye doluşan ve arkadaş oldukları anlaşılan adamlara:
— İlk önce biz gelmiştik, dedim. Sırayı bozmaya hakkınız var mı?
Ön koltukta oturanı:
— Hak istiyorsan Hakkâri'ye gideceksin arkadaşım, dedi. Hem oradaki haklardan K.D.V. de alınmıyormuş.
Bu lâf üzerine attıkları kahkahalarla bindikleri araba sarsılmış ve sinirlerim allak bullak olmuştu.
Sakinleşmeye çalışarak:
— Ben biraz daha bekleyebilirim, dedim. Ama şu ihtiyar teyzenin hastahaneye yetişmesi gerekiyor. Bu defa şoför lâfa karışıp:
— Teyzenin arabaya falan ihtiyacı yok be kardeşim, dedi. Okuyup üfledi mi hastahaneye uçuverir.
Tekrar kopan kahkahalarla birlikte araba uzaklaşıp gitti. Yaşlı kadına baktım, tevekkülle susuyordu.
5-10 dakika sonra gelen bir başka dolmuşa onunla beraber bindim ve şoföre, teyzeyi hastahanede indirmesini söyledim. Yaşlı kadın, yapacağı ziyaretten ümitsiz görünmesine rağmen şikâyet etmiyordu. Üstelik trafik de yarı yolda tıkanıp kalmıştı
Şoför:
— Yolun bu durumu hayra alâmet değil, dedi. Sebebini anlasam iyi olacak.
Arabayı çalışır vaziyette bırakıp ileriye doğru yürüdü ve biraz sonra döndüğünde:
— Kısmete bak yahu, dedi. Bizden önce kalkan dolmuşa kamyon çarpmış.
Heyecanla:
— Bir şey olmuş mu, diye atıldım. Yâni yaralı falan var mı?
— Herhalde, diye cevap verdi. Dolmuşta bulunanları, teyzenin gideceği hastahaneye kaldırmışlar.
Göz ucuyla yaşlı kadına baktım. Solgun dudaklarıyla birşeyler mırıldanıyor ve sanki onlar için dua ediyordu.
Şoför, koltuğuna yavaşça otururken:
— Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla.

elzem

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İBRETLİK

vay bee neler varmış neler..Ama çok anlamlı bir yazı tşk anne...

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

elzem yazdı:
vay bee neler varmış neler..Ama çok anlamlı bir yazı tşk anne...

Elzemcim ben bu hikayeyi daha önce radyoda dinlemiştim hak nasıl yerini buluyor demi kızım B)B)B)

cennet_agaci

Kayıtlı Kullanıcı
RE: RE: İBRETLİK

RE: RE: İBRETLİK

İnanmıyorum yaaa RABBİM sen ne büyüksün yaaa Allah razı olsun ablacımmB)B):eek::eek::eek::eek::eek::eek:

seher vakit

Kayıtlı Kullanıcı

RABBIMIN RAHMETINE SONSUZ SÜKÜRLER OLSUN
ASLA HAKSIZLIGI KABUL ETMEZ ALLAH RAZI OLSUN ABLAM EMEGINE SAGLIKB)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

HERKEZE HAYIRLI SABAHLAR S.A B)B)B)

Birnur

Kayıtlı Kullanıcı

hafize yazdı:
— Kısmet işte, diye tekrarlayıp duruyordu. Sen kalk koca bir kamyonla çarpış. Hem de Türkiye'nin öbür ucundan gelen Hakkâri plâkalı bir kamyonla.

yaaa işte. Hafize annem Allah razı olsun. emeğinize sağlık.B)B)B)

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

NE EKERSEK ONU BİÇERİZ B)B)B)

seydam sultan

Kayıtlı Kullanıcı

ablacım allah razı olsun içime öyle bi hüzün doldu ki hak yerini buluyor işte rabbim onları ıslah etsin .ahyırlı geceler
allah a emanet olun selametle kalın

tevbekar

Kayıtlı Kullanıcı

Allah razı olsun... emeğinize sağlık... Rabbim nelere kadir... herkes hak ettiğini alıyor...

Allah'a emanet olun

nurettin

Kayıtlı Kullanıcı

KARDEŞİM ÇOK SAĞOLUN GERÇEKTEN ÇOK DÜŞÜNDÜRÜCÜ VE İBRET VERİCİ BİR HİKAYE..GÜNÜMÜZDE BİZLER BU TÜR ŞEYLERLE KARŞILAŞIYORUZ ASLINDA FARKINDA DEĞİLİZ RABBİM FARKINDA OLANLARDAN EYLESİN..SELAMETLE

tuba07

Kayıtlı Kullanıcı

s.a emeğinize sağlık kardeşim.Rabbim hakkıda hakızlığıda karşılıksız koymuyo..Adil olan merhametlidir de ama insanoğlu sömürü de sömürü die tutturunca hak ettiği muameleyi görüyor....

ayse karatas

Kayıtlı Kullanıcı

s.a kardeş allah razı olsun güzeldi.ne yaparsın beşer zulmeder kader de adalet edermiş ve insanın kendi kendine yaptığını dünya birleşse yapmazmış.

AFRA_NUR

Kayıtlı Kullanıcı

a.s.Hafize annneemmmmmmm:)ben de daha önce okumuştum bu hikayeyi.kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyo dimi annemm.Rabbim çok adil..ellerinden öperimm anacığım emeğine sağlık.Dua ve sevgiyleB)B)B)

anamaya

Kayıtlı Kullanıcı

ELLERİNE SAĞLIK HAFİZE ANNEM ALLAH RAZI OLSUN

donduyilmaz

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN ABLACIĞIM.GERÇEKTEN MUHTEŞEM Dİ.RABBİM HİÇ BİR İYİLİĞİ YADA KÖTÜLÜĞÜ KARŞILIKSIZ BIRAKMIYOR,DEĞİL Mİ?
EMEĞİNE SAĞLIK.ALLAH'A EMANET OLUN.

hafize

Kayıtlı Kullanıcı

yakalzey yazdı:
a.s.Hafize annneemmmmmmm:)ben de daha önce okumuştum bu hikayeyi.kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmıyo dimi annemm.Rabbim çok adil..ellerinden öperimm anacığım emeğine sağlık.Dua ve sevgiyleB)B)B)

BENDE DAha önce radyoda dinlemiştim baya bir etkisinde kalmıştım selam ve dua ile B)B)B)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt