Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İBRETLİK BİR YAŞANMIŞ HİKAYE DAHA(basörtüsü) (1 Kullanıcı)

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Başörtüsü ile ilgili herkesin bir örtünüş hikâyesi ve daha sonrasında yaşadığı müsbet ya da menfî hadiseler vardır. Kızım, başını henüz birinci sınıfa giderken örtmüştü. Yedi-sekiz yaşlarındaydı. Fırfırlı, süslü, güzel ve küçük başörtüleri vardı. Büyük, küçük herkesin ifadesi ile, başörtüsü çok yakışıyordu ona. Bazı büyük hanımlar, “Böyle güzel yakışsa biz de örtünürdük” diyorlardı ama, bu tabiî ki mazeretti. Sanki sadece yakışanlar örtermiş de, yakışmayanlar o emirden muaf tutulmuş gibi. Bazen de çok küçük olduğunu, daha sonra da örtse olabileceğini dile getirirlerdi. Bir gün dedim:

“Şu anda başınızı örtmenize engel nedir?”

Dediler ki: “Yaşımız epey geçti, zor geliyor. Belki daha erken olsaydı, nefsimize zor gelmezdi.”

“Bakın, kendiniz îtiraf ettiniz işte, ben kızıma 15-16 yaşından sonra örtünmesini teklif etsem, belki zor gelecek, kabul etmekte zorlanacaktı.”

“Doğru!” dediler. Bu arada bir soru daha buldular.

“Peki şu anda sizin zorunuzla değil de, kendi arzusu ile mi örtünüyor acaba, ne dersiniz?”
Ben de şu hadiseyi anlattım onlara:

“Birgün, bir kaç genç kız gelmişti, hemen yanımızdaki meslek lisesinden. Başörtüsü hakkında, ahiret, cennet ve cehennem hakkında çok çok konuştuk onlarla. Sonradan okul haricinde başlarını örtmeye başlamışlar. Onlar gittikten sonra kızımla başbaşa kalınca ona sordum. Biraz da örtünmesindeki şuur derecesini merak etmiştim. Acaba neyi, ne kadar anlıyor du?

“Kızım, sen daha pek küçüksün. İstersen bir-iki sene sonra da örtünebilirsin. Seni zorlamış olmayalım, ne dersin?”

Bir an durakladı. Sonra gözlerinden inci gibi yaşlar dökülme ye başladı. “Anne, o kızlara anlatırken de dedin, ölüm ne vakitte gelecek belli değil. Beni cehenneme mi lâyık görüyorsun. Ya olur da ben böyle küçük yaşımda ölürsem, Allah’a ne cevap vereceğim? Ben başımı bir kere örttüm, artık açmam!”

Hanımlar ibretle dinlemişlerdi ve onlarında gözlerinde yaş vardı. Dedim ki, “Şimdi şu cevap, şuursuz bir cevap mı? İstemeyerek yaptığına dair ne hissettiniz?”

“Tamam. Zorlamadığınıza dair kanaat sahibi olduk. Zaten o küçük kız, fırsat buldukça, bahçede otururken herşeyi bize anlatıyor. Etkilenmiyor değiliz, ama yapamıyoruz işte. Ne mutlu ona!”

Bir gün kızımı bakkala yollamıştım. Daha sekiz yaşlarındaydı. Çocukluk bu ya, başörtüsünü evde unutup gitmiş. Siparişlerini vermiş. Bakkal hazırlarken birden “Bakkal amca, sen hazırlayadur. Ben başörtümü evde unutmuşum! Gidip örtüp geleyim.!

“Kızım alacaklarını vereyim de, öyle git. O zaman örtersin.”

“Olmaz! Hemen gidip, almam lâzım. Gecikemem!”

Adamcağız hem gülmüş, hem düşünmüş. “Peki o halde, ört de gel başörtünü” demiş. Sonradan, bana da anlatmıştı bu hadiseyi bakkalımız. “Çok hoşuma gitmişti onun şirin hali. Küçük ama, şuurlu” demişti.

Yine birgün bakkalda, son derece açık ve yaşlı bir bayan, küçücük kızıma çıkışmış: “Bak bana! Niye örtünüyorsun sen? Cevap ver!” demiş. Dükkân, müşteri dolu… Herkes sıra bekli- yor. Böyle amansızca soru soran bir kadına, çocuğun ne cevap vereceğini merak ederek, beklemeye başlamışlar. Kızım hiç bozuntuya vermeden, soruyu ona iâde ederken, “Siz neden örtünmüyorsunuz ki? Siz cevap verin, ben de cevap vereceğim!” Kadıncağız kızarmış. Hiçbir cevap veremeden, öylece donmuş kalmış. Alacaklarını almadan, çıkıp gitmiş. Eve gelince sormuştu kızım: “Anne ne o cevap verdi, ne de ben. Ama bakkaldaki herkes benim başımı okşadı, neden?”

İşte böyle. Çocuk bile olsa, başörtüsü ile ilgili birçok macerası çıkabiliyor demek. Hatırladıklarım bu kadar. Elbette daha pek çok vardı. Fakat, bunlar da epey ibretli, ne dersiniz?(ALINTIDIR)

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Inanir Misin çok Duygulandim şu An Ablaciğim.ne Mutlu O Yavrumuza.ben Açik Biriyim Ama örtünmeyi çok Sitiyoeum Benim Açtiğim Konulardan Kapanamama Sebebimi Okumak Istersen Bakabilirsin şimdi Uzun Uzun Anlatiğ Sikmiyim Seni Ablaciğim.allah(c.c)razi Olsun Inşaalah Senden Bu Güzael Paylaşimin Için.allah(c.c)'a Emanet Ol

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
Inanir Misin çok Duygulandim şu An Ablaciğim.ne Mutlu O Yavrumuza.ben Açik Biriyim Ama örtünmeyi çok Sitiyoeum Benim Açtiğim Konulardan Kapanamama Sebebimi Okumak Istersen Bakabilirsin şimdi Uzun Uzun Anlatiğ Sikmiyim Seni Ablaciğim.allah(c.c)razi Olsun Inşaalah Senden Bu Güzael Paylaşimin Için.allah(c.c)'a Emanet Ol

Allah hepmizden razi olsun....Sizde Allaha emanet olun..yalniz ben 17 yasindayim...o yaziyi baska bir yerden alinti yapmistim ama yanlis anladiniz galiba..:) Allaha emanet olun...

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
canım benim şaka yaptım istediğini söyleyebilirsin ismim tuğçe ismimi bile söyleyebilirsin istersen

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
HATTA UFAKLIK BİLE DİYEBİLİRSİN:K:K:evet

hafizkiz

Kayıtlı Kullanıcı
maşallah kızınıza ya anazar değecek cnm ablacığım bi AYETEL KÜRSİ OKUYAYIM BARİ
BENDE 9 YAŞINDA KAPATTIM BAŞIMI KIZINIZ KAÇ YAŞINDA KAPATTI ABLACIĞIM,
ŞU AN KAÇ YAŞINDA HAYIRLI GECELER CNM ABLAM

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
Allah razi olsun...bilmem sen ne diye hitab etmemi istersen öyle hitab ederim...estagfirullah asil sen bana ufaklik desen yeri var:K..AlLAHA EMANET OLUN...

EN İYİSİ NE DİYELİM BİLİYO MUSUN CANIM BENİM GEL ORTAK Bİ PAYDADA BULUŞALIM.KARDEŞİM KELİMESİ EN GÜZELİ ARALARINDA

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleyküm kardesim..ben 17 yasindayim.:).:Dbu konuyu acmakta hata ettim galiba..herkes benim kizim oldugunu sandi..ben bu konuyu bir yerden alinti yapmistim ama...CANINIZ SAGOLSUN KARDESLERIM YA...Allaha emanet olun...sanada hayirli geceler kardesim benim.......
BVENDE 9 YAŞINDA KAPATTIM BAŞIMI KIZINIZ KAÇ YAŞINDA KAPATTI ABLACIĞIM,
ŞU AN KAÇ YAŞINDA BHAYIRLI GECELER CNM ABLAM

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
BVENDE 9 YAŞINDA KAPATTIM BAŞIMI KIZINIZ KAÇ YAŞINDA KAPATTI ABLACIĞIM,
ŞU AN KAÇ YAŞINDA BHAYIRLI GECELER CNM ABLAM

hafızkız kardeşim ya alıntı yapmış kardeşimiz.başka bi yeden bulmuş bu yazıyı normalde 17 yaşındaymızş.ben de senin gibi ablacığım dedim ama ablalar karıştı.:K:K

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
:K:KAma insallah Rabbim bizlere de öyle evlatlar nasip eder....
hafızkız kardeşim ya alıntı yapmış kardeşimiz.başka bi yeden bulmuş bu yazıyı normalde 17 yaşındaymızş.ben de senin gibi ablacığım dedim ama ablalar karıştı.:K:K

ashab_kiram

Kayıtlı Kullanıcı
inanır mısn kardeşim benim de tek isteğim o.aslında yalan söylemiş oldum ne tek isteği kaçtane siteğim var.işin şakası inşaalh rabbim hepimize hayırlı sağlıklı ve gönlü imanla dolu çocuklar nasip eder

nurus

Kayıtlı Kullanıcı
inanır mısn kardeşim benim de tek isteğim o.aslında yalan söylemiş oldum ne tek isteği kaçtane siteğim var.işin şakası inşaalh rabbim hepimize hayırlı sağlıklı ve gönlü imanla dolu çocuklar nasip eder

gercekten kardesim insallah Rabbim tüm isteyenlere nasip eder dualarimiz kabul buyurur insallah....

nurus

Kayıtlı Kullanıcı

kardesim...acmis oldugunuz konuyu ariyorum ama bulamadim.gercekten de örtünememe sebebbinizi merak ettim...

ravza sin

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum kardeşlerim şu durumda ben hepınızın ablasıyım.
neyse tuğçe kardeşim bana yaşadığım bir olayı hatırlattın.
birgün fatih çarşambadan geçiyorum, o zamanlar açığım;
3-4 yaşlarında bir erkek çocuk annesiyle beraber; ama nasıl tatlı şalvarı cübbesi takkesi tam bir ehlibeut çocuğu adeta.
ona yaklaştım nasılda cıddi bir görseniz şaşarsınız.
benim için de dua edrmisin ki bende kapanayım dedim; (hiç ummadığım bir şekilde ) ellerini açtı "rabbim bu teyzeyi kapat olurmu" dedi.
şaşırdım ağladım sokağın ortasında insanlar bana bakıyor bu kadın niye ağlıyorki diye. amiin küçük hocam amiin dedim.2sene sonrada örtündüm.
hala acaba o küçük masumunmu duası tuttu diye düşünür ona dua edrim.

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt