Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İBRETLİ BİR KISSA (1 Kullanıcı)

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı
Dinimiz İslam'ın ve Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (s.a.v)'in en azılı düşmanı olan ebu celil, taptığı putlardan olan lat ve uzzaya yemin ederk şöyle demişti: Eğer Muhammed'i Kabe'de namaz kılarken görürsem boynunu çiğneyeceğim.

Sonra Peygamber Efendimizi Kabe'de namaz kılarken gördü. Dediğini yapmak için yanına yaklaştığında, birdenbire elleriyle korunarak gerisin geri dönmüştü.

Ne oldu sana denildiğinde soranlara şöyle demişti:

Hz.Muhammed ile benim aramda ateşten bir hendek meydana geldi beni şiddetli bir korku kapladı ve bir takım kanatlar gördüm.

Daha sonra Peygamber Efendimiz: "Eğer ebu celil o an bana yaklaşsaydı melekler onu param parça edeceklerdi." buyurdular.

Çünkü Cebrail ve Mikail isimli iki büyük melek, Peygamberimizin iki omuzunda iki aslan suretini almışlardı.(Fahrurazi)

**********​

Sevgili Müslümanlar!

Ahiretini henüz dünyada yaşarken garanti altına almışken, cenneti alaya girmesi müjdelenmişken hiçbir insanın gösteremeyeceği inanılmaz bir mücadele sergileyerek, bütün insanlığa ibret olabilecek çile ve işkence dolu yaşam sürerek gönüllerde taht kurmuş olan Peygamberimizi örnek almalı ve ebu celilerin, ebu leheblerin, firavun gibi İslam düşmanlarının hala yaşadığını ve şeytanın onlara evletlar yetiştirdiğini unutmayalım. Allah ve Resulunun yolunda insanca ve müslümanca yaşamayı kendimize ve kendimizden sonraki neslimize bu yaşam tarzını şiar edelim.

Alıntıdır.

zerrin

Kayıtlı Kullanıcı
RE: İBRETLİ BİR KISSA

ALLAH RAZI OLSUN. GÜZEL Bİ PAYLAŞIM

Ecrin Hicran

Kayıtlı Kullanıcı

SELAMUN ALEYKÜM KARDŞEİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN..ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM YİNE..RABBİM RESÜLÜMÜZÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE BİZLERİ AFFEYLEYİP ŞEFAATİNİ NASİP ETSİN İNŞ.SELAM VE DUA İLE..

garip-

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH razı olsun efendimiz anlatmakla bitmez o güzel yaşantısı yaşadığı o büyük güzellikler

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

Allah sizlerdende razı olsun kardeşlerim. Sağolun.B)B)

DUN_SURGUNU_YA

Kayıtlı Kullanıcı

guler yazdı:
SELAMUN ALEYKÜM KARDŞEİM.ALLAH(CC) RAZI OLSUN..ÇOK GÜZEL PAYLAŞIM YİNE..RABBİM RESÜLÜMÜZÜN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE BİZLERİ AFFEYLEYİP ŞEFAATİNİ NASİP ETSİN İNŞ.SELAM VE DUA İLE..

Amin... kardeşim İNŞAALAH.

VEYS

Kayıtlı Kullanıcı

Okurken zevk aldım bilgi dolu bi kıssa Allah razı olsun B)

serkan25

Kayıtlı Kullanıcı

eyvallah kardeş ALLAH razı olsun.;)

polyana

Kayıtlı Kullanıcı

allah razı olsun kardeşim, ibret alınması gerek bence, allah cümlemizi peygamber efendimiz hayatından örnekler alan müslümanlardan eylesin inş.

handan06

Kayıtlı Kullanıcı

ALLAH RAZI OLSUN İBRET VERİCİ BİR OLAY

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt