Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

İbrahim Bin Ethem: Huzur verecek 6 şey (1 Kullanıcı)

tamara1903

Kayıtlı Kullanıcı
İbrahim Bin Ethem: Huzur verecek 6 şey

İbrahim b. Ethem (ra), büyük mutasavvıflardandır. Aynı zamanda Belh şehrinin sultanıdır. Dünya işlerinden el çekerek tasavvufa yönelmiştir. Sultanlığı bırakarak Şam’a yerleşmiş ve orada çileli bir hayat yaşamıştır. (Ölümü: 161 / 777)
Altı şeyi kabul edip yaparsan, hiçbir işin sana zarar vermez. Dünyada ve ahirette rahat edersin. O altı şey şunlardır:

* Günah işleyeceğin zaman Allahü Teâlâ’nın sana verdiği rızkı yeme.

* O’na âsi olmak istersen, O’nun mülkünden çık. Mülkünde olup da O’na isyan etmek uygun olur mu?

* O’na isyan etmek istersen, gördüğü yerde günah yapma. Gördüğü yerde günah yapmak uygun değildir!

* Can alıcı melek, ruhunu almaya geldiği zaman tövbe edinceye kadar izin iste. O meleği kovamazsın. Şimdi kudretin var. Gücün kuvvetin yerinde iken tövbe et. Tövbe edilecek zaman bu zamandır. Zira ölüm çok ani gelir.

* Yediğin lokmaların hepsinin helal olmasına çok dikkat et de, zararı yok, geceleri sabaha kadar namaz kılıp, gündüzleri oruç tutma. Hiç kimse namaz, oruç, zekat ve hac ibadetlerini eda ederek Allah adamlarının payesine ulaşamaz. Bu payeye ancak boğazından geçen şeyin helal olduğunu bilen ulaşır.

* Yolda atılmış bir taş gördüm. Üzerine, “Çevir ve altını oku! diye yazmışlardı. Çevirdim ve gördüm ki, “Eğer bildiğinle amel etmiyorsan, ne diye bilmediğini bellemek istiyorsun?” diye yazmışlar.

http://ailem.zaman.com.tr/?bl=23&hn=5905 yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz.

istikbal

Kayıtlı Kullanıcı
* Yolda atılmış bir taş gördüm. Üzerine, “Çevir ve altını oku! diye yazmışlardı. Çevirdim ve gördüm ki, “Eğer bildiğinle amel etmiyorsan, ne diye bilmediğini bellemek istiyorsun?” diye yazmışlar.

Selemu alaykum,emeğine sağlık kardeşim,Allah c.c razı olsun.Allah c.c. emanet olun,hayırlı günler

gülnisa

Kayıtlı Kullanıcı
selamunaleykum
allah razı olsun
cok onemlı bır paylaşım
allah daım huzr versın
allaha emanet olun:)

Nevin_1982

Kayıtlı Kullanıcı
selamun aleykum.çok güzle bir kıssa.Sağolasın.Allahın istediği gibi bir kulmak dileğiyle

nigdeli

Kayıtlı Kullanıcı
Selamün aleyküm kardeşim..
istifadeli bir paylaşımdı inşaAllah..emeğinize sağlık..
Mevla Teala razı olsun, ecrinizi versin inşaAllah.

Rabbimize emanet olun. selametle kalın..

ayşe ikbal

Kayıtlı Kullanıcı
Altın mesabesindeki bu altı değeri huzurlu bir yaşam için rehber edinmemiz temennisiyle....

*** Allah(c.c) razı olsun.***

elifnur

Kayıtlı Kullanıcı
Elinize sağlik allah razi olsun

gurakarcem

Kayıtlı Kullanıcı
İlahî! Sen fazl u kerem ve izzet ü ikram sahibisin; benimse tek sermayem hatalarım ve günahlarım; ne olur kulunu affet!İsyankar isem de affına olan ümidim hiç sarsılmadı; diliyor ve dileniyorum; kapıkulunu umduklarına nâil et!İşte huzurundayım ve suçlarımı itiraf ediyorum; merhametinle muamelede bulun ve bu âciz bendeni azaba dûçarkılma!Halk hep sâlih bir insan olduğumu düşünüyor; halbuki ben onların en kötüsüyüm; merhametine iltica ediyorum; beni bana bırakma!İlâhî! Asî kulun yine kapına geldi; (dağlar azametindeki) günahlarını ikrar edip, ellerini Sana açıyor ve sadece Sana açar,Şâyet Sen mağfiret edersen, hiç şüphesiz o Sen’in şânındandır; kovarsan dergahından, beni Sen’den başka kim affedebilir?!İlâhî! Gönlümde nedâmet hisleri, bütün masiyetlerime “tevbe!” diyor ve kurtuluş fermanımı bekliyorum.Hesabın pek ince olduğu o şedîd günde, ey yardım talebinde bulunanların biricik yardımcısı, nâçâr, Sen’in yardımını istiyorum.) İbrahim Etham Hz duası

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt