Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

Iblisin yoldan cikişi (1 Kullanıcı)

hafiz mehmet

Kayıtlı Kullanıcı
Secde Emri

“Rabbin meleklere: “Ben, balçiktan, islenebilen kara topraktan bir insan yaratacagim. Onu yapip ruhumdan üfledigimde ona secdeye kapanin” demisti. (Hicr 15/28-29)

“Rabbin meleklere söyle demisti: “Ben çamurdan bir insan yaratacagim. Onu yapip ruhumdan ona üfledigim zaman ona secdeye kapanin.” (Sad 38/71-72)

“Meleklere, “Adem’e secde edin” demistik, Iblis müstesna hepsi secde ettiler, o ise kaçindi, büyüklük tasladi ve inkar edenlerden oldu. (Bakara 2/34)

“And olsun ki, sizi yarattik, sonra sekil verdik, sonra meleklere, “Adem’e secde edin” dedik; Iblis’ten baska hepsi secde etti, o secde edenlerden olmadi.” (Araf 7/11)

“Meleklere: “Adem’e secde edin” demistik, Iblis’ten baska hepsi secde etmis, o ise: “Çamurdan yarattigina mi secde edecegim?” demisti.” (Isra 17/61)

Iblis’in Cevabi

“ALLAH, “Sana emrettigim halde, seni secdeden alikoyan nedir?” dedi, “Beni atesten onu çamurdan yarattin, ben ondan üstünüm” cevabini verdi.” (Araf 7/12)

“ALLAH: “Ey Iblis! Secde edenlerle beraber olmaktan seni alikoyan nedir?” dedi.

O: “Balçiktan, islenebilen kara topraktan yarattigin insana secde edemem” dedi.” (Hicr 15/32-33)

“ALLAH: ” Ey Iblis Kudretimle yarattigima secde etmekten seni alikoyan nedir? Böbürlendin mi? Yoksa gururlananlardan misin?” dedi.

Iblis: “Ben ondan daha üstünüm. Beni atesten yarattin, onu çamurdan yarattin” dedi.

ALLAH: “Defol oradan, sen artik kovulmus birisin. Din gününe kadar lanetim senin üzerinedir” dedi.” (Sad 38/75-78)

Aldigi Ceza

“Ona, ” In oradan, orada büyüklenmek sana düsmez, defol, sen alçagin tekisin” dedi. (Araf 7/13)

“Öyleyse defol oradan, sen artik kovulmus birisin. Dogrusu hesap gününe kadar lanet sanadir” dedi.” (Hicr 15/34-35)

“Oysa Ben onlari ne göklerin ve yerin yaratilmasinda ve ne de kendilerinin yaratilmasinda hazir bulundurdum. Saptiranlari hiçbir iste asla yardimci da edinmedim.

O gün ALLAH: “Bana ortak olduklarini iddia ettiklerinize seslenin” der. Onlari çagirirlar, fakat hiçbirisi onlarin çagrilarina gelmez. Aralarina bir cehennem deresi koyariz.

Suçlular atesi görürler ve ona düseceklerini anlarlar, fakat ondan kaçacak yer bulamazlar.” (Kehf 18/51-53

Iblis’in Inandigi Seyler

a- Ahiret Inanci

“Insanlarin tekrar dirilecekleri güne kadar beni ertele” dedi.

ALLAH; “Sen erteye birakilanlardansin” dedi.” (Araf 7/14-15)

“RABBİM! Beni hiç olmazsa, tekrar dirilecekleri güne kadar ertele” dedi.

ALLAH: “Sen, bilinen gün gelene kadar birakilanlardansin” dedi.” (Hicr 15/36-38)

“RABBİM! Dirilecekleri güne kadar beni ertele” dedi.

ALLAH: “Sen bilinen güne kadar erteye birakilanlardansin” dedi.” (Sad 38/79-81)

b- Dogru Yolu Bilmesi

“Iblis: “Senin kudretine and olsun ki, onlardan, sana içten bagli olan kullarin bir yana, hepsini azdiracagim” dedi.

ALLAH: “Dogrudur; iste ben hakikati söylüyorum, sen ve sana uyanlarin hepsiyle cehennemi dolduracagim” dedi.” (Sad 38/82-85)

“ALLAH, “Yerilmis ve kovulmussun, oradan defol; and olsun ki insanlardan sana kim uyarsa, onlari ve sizi, hepinizi cehenneme dolduracagim” dedi.” (Araf 7/18)

“RABBİM! Beni saptirdigin için, and olsun ki yeryüzünde fenaliklari onlara güzel gösterecegim; halis kildigin kullarin bir yana, onlarin hepsini saptiracagim” dedi.

ALLAH söyle dedi: “Benim gerekli kildigim dosdogru yol budur; “kullarimin üzerinde senin bir nüfuzun olamaz. Ancak sana uyan sapiklar bunun disindadir.”

Ve Cehennem onlarin hepsinin toplanacagi yerdir.” (Hicr 15/39-43)

“Benden üstün kildigini görüyor musun? Kiyamet gününe kadar beni ertelersen, and olsun ki, azi bir yana, onun soyunu kendi buyrugum altina alacagim” demisti.

ALLAH: “Haydi git! Onlardan sana kim uyarsa bil ki, cehennem hepinizin cezasi olur, hem de tam bir ceza” dedi.

Sesinle, gücünün yettigini yerinden oynat, onlara karsi yaya ve atlilarinla haykirarak yürü, mallarina ve çocuklarina ortak ol, onlara vaatlerde bulun ama seytan sadece onlari aldatmak için vadeder.

Dogrusu Benim mümin kullarim üzerinde senin bir hakimiyetin olamaz. Rabbin vekil olarak yeter.” (Isra 17/62-65)

Yemini

“Dogrusu ben size ögüt verenlerdenim” diye ikisine yemin etti.” (Araf 7/21)

Ilk is Adem ile Havva’nin edep yerlerini açmak idi.

“Seytan, ayip yerlerini kendilerine göstermek için onlara fisildadi: “Rabbinizin sizi bu agaçtan menetmesi melek olmaniz veya burada temelli kalmanizi önlemek içindir.” (Araf 7/20)

Adem’in Cennete Yerlesmesi

“Ey Adem! Esin ve sen cennette kal, orada olandan istediginiz yerde bol bol yiyin, yalniz su agaca yaklasmayin; yoksa zalimlerden olursunuz” dedik.” (Bakara 2/35)

“Ey Adem! Dogrusu bu, senin ve esinin düsmanidir. Sakin sizi cennetten çikarmasin, yoksa bedbaht olursun. Dogrusu cennette ne acikirsin, ne de çiplak kalirsin; orada ne susarsin de ne de günesin sicaginda kalirsin” dedik.” (Taha 20/117-119)

Cennetten Çikarilmasi

“Seytan oradan ikisinin de ayagini kaydirtti, onlari bulunduklari yerden çikardi, onlara “Birbirinize düsman olarak inin, yeryüzünde bir müddet için yerlesip geçineceksiniz” dedik.

Inin oradan hepiniz, tarafimdan size bir yol gösteren gelecektir; Benim yoluma uyanlar için artik korku yoktur, onlar üzülmeyeceklerdir” dedik.

Inkar eden kimseler ve ayetlerimizi yalan sayanlar cehennemlik olanlardir, onlar orada temelli kalacaklardir.” (Bakara 2/36-39)

“Birbirinize düsman olarak inin, siz yeryüzünde bir müddet için yerlesip geçineceksiniz.”

Orada yasar, orada ölür ve oradan dirilip çikarilirsiniz” dedi.(Araf 7/24-25)

“Onlara söyle dedi: “Birbirinize düsman olarak hepiniz oradan inin. Elbet size Benden bir yol gösteren gelir; Benim yoluma uyan ne sapar ve ne de bedbaht olur.

Benim Kitabimdan yüz çeviren bilsin ki onun dar bir geçimi olur ve kiyamet günü de onu kör olarak hasr ederiz.” (Taha 20/123-124)

Yasak Agaçtan Yemesi

“Ey Adem! Sen ve esin cennette kalin ve istediginiz yerden yiyin, yalniz su agaca yaklasmayin yoksa zalimlerden olursunuz.” (Araf 7/19)

Ebediyet veya Meleklik Arzusu

“Seytan, ayip yerlerini kendilerine göstermek için onlara fisildadi: “Rabbinizin sizi bu agaçtan menetmesi melek olmaniz veya burada temelli kalmanizi önlemek içindir.” (Araf 7/20)

“Ama seytan ona vesvese verip: “Ey Adem! Sana sonsuzluk agacini ve çökmesi olmayan bir saltanati göstereyim mi? dedi.

Bunun üzerine ikisi de o agacin meyvesinden yedi, ayip yerleri görünüverdi. Cennet yapraklariyla örtünmeye koyuldular. Adem, Rabbine bas kaldirdi ve yolunu sasirdi.” (Taha 20/120-121)

Adem’in Cevabi

“Böylece onlarin yanilmalarini sagladi. Agaçtan meyve tattiklarinda kendilerine ayip yerleri göründü, cennet yapraklarindan oralarina örtmege koyuldular. Rableri onlara, “Ben sizi o agaçtan menetmemis miydim? Seytanin size apaçik bir düsman oldugunu söylememis miydim? diye seslendi.

Her ikisi, “RABBİMiz! Kendimize yazik ettik; bizi bagislamaz ve bize merhamet etmezsen biz kaybedenlerden oluruz” dediler.” (Araf 7/22-23)

Adem’in Peygamber Olusu

“Adem, Rabbi’nden emirler aldi; onlari yerine getirdi. Rabbi de bunun üzerine tövbesini kabul etti. Süphesiz o tövbeleri daima kabul edendir, merhametli olandir.” (Bakara 2/37)

“Rabbi yine de onu seçip tövbesini kabul etti, ona dogru yolu gösterdi.” (Taha 20/122)

Sonuç

“Onlara: “ALLAH’i birakip taptiklariniz nerededir. Size yardim ediyorlar mi veya kendilerine yardimlari dokunuyor mu?” denilir.

Onlar, azginlar ve Iblis’in adamlari, hepsi, tepetakla oraya atilirlar.

Orada putlariyla çekiserek: “VALLAHi biz apaçik bir sapiklikta idik; çünkü biz sizi alemlerin Rabbine esit tutmustuk; bizi saptiranlar ancak suçlulardir; simdi sefaatçimiz, yakin bir dostumuz yoktur; keske geriye bir dönüsümüz olsa da inananlardan olsak derler.

Bunda süphesiz bir ders vardir ama çogu inanmamistir.

Rabbin süphesiz güçlüdür, merhametlidir.” (Suara 26/92-104)

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt