Neler Yeni

Hoşgeldiniz İslami Forum Sayfası

Tüm özelliklerimize erişmek için şimdi bize katılın. Kaydolduktan ve oturum açtıktan sonra, konular oluşturabilir, mevcut konulara yanıtlar gönderebilir, diğer üyelerinize itibar kazandırabilir, kendi özel mesajınızı edinebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz. Ayrıca hızlı ve tamamen ücretsizdir, peki ne bekliyorsunuz?
Blue
Red
Green
Orange
Voilet
Slate
Dark

HZ.ZEYNEP ANNEMİZ (1 Kullanıcı)

gulen

Kayıtlı Kullanıcı
HZ.ZEYNEP 'İN dikiş dikerek geçimini temin ettiği, kazancından fakir ve yoksullara dağıttığı bilinir. Halifeliği döneminde HZ.ÖMER (R.A) sahabilere hazineden maaş bağlarken HZ. ZEYNEP 'e de ödenek gönderir.

" ALLAH ÖMER' İ AFFETSİN. DİĞER KARDEŞLERİMİN HİSSELERİ DE BU PARANIN İÇİNDE Mİ?? " diye soran HZ.ZEYNEP, " HAYIR! BUNLARIN HEPSİ SENİNDİR." dendiğinde bu maaşın tamamını kimsesizlere ve ihtiyaç sahiplerine dağıtır.

HZ.ÖMER (R.A) annemizin bu davranışından haberdar olunca bin dirhem daha getirerek kapısında durup selam verir. Gönderdiği parayı dağıttığını duyduğunu, hiç olmazsa bu bin dirhemi muhafaza etmesini belirtir.

HZ.ZEYNEP, bu parayı da ihtiyaç sahiplerine dağıtır.Dünya malı biriktirmekten korkar. Samimiyetle şöyle dua eder;

ALLAH' IM! BUNDAN SONRA BENİ ÖMER' İN İHSANINI ALMAYA ERİŞTİRME".....

Bu samimi dua ALLAH katında kabul olur. HZ. zeynep hicri 20 yılında 53 yaşındayken Medine' de vefat eder. Efendimize ilk kavuşan annemiz olur.

" BANA EN ÖNCE KAVUŞACAK OLANINIZ KOLU EN UZUN OLANINIZDIR." müjdesinde bulunan Efendimiz " UZUN KOL" ifadesiyle HZ. ZEYNEP' İN CÖMERTLİĞİNE İŞARET ETMİŞTİR.

HZ.ZEYNEP annemizin müminlere güzel örnek olmada öne çıkan özelliklerinden en barizi CÖMERTLİĞİDİR.B)B)B)

B)B)B) SEMERKAND AİLE DERGİSİNDEN ALINTIDIR. B)B)B)

ZEHRA MELEK

Kayıtlı Kullanıcı
RE: HZ.ZEYNEP ANNEMİZ

SEN BENİM KARDEŞİM GÜLENSİN DİMİ KARIŞTIRMADIM İNŞLH...:DB)B)B)
ÇOK GÜZEL Bİ ALINTI ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....B)B)B)
O HADİSİ DUYMUŞTUM,İNŞLH. BİZDE ONLAR GİBİ CÖMERT OLURUZ.....B)B)B)
CİMRİLERE HİÇ KATLANAMIYORUM...

baltefsiri

Kayıtlı Kullanıcı

EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞ..... RABBİM HERKESEDE CÖMERT OLMAYI NASİPETMEZ.... RAHMAN HERDAİM CÜMLEMİZE CÖMERT OLMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH... PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER... ESSELAMÜNALEYKÜM...

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

ZEHRA MELEK yazdı:
SEN BENİM KARDEŞİM GÜLENSİN DİMİ KARIŞTIRMADIM İNŞLH...:DB)B)B)
ÇOK GÜZEL Bİ ALINTI ALLAH RAZI OLSUN KARDEŞİM....B)B)B)
O HADİSİ DUYMUŞTUM,İNŞLH. BİZDE ONLAR GİBİ CÖMERT OLURUZ.....B)B)B)
CİMRİLERE HİÇ KATLANAMIYORUM...

EVEEEEEEEEEEEEEEEEEET BEN SENİN KARDEŞİN GÜLENİM SEN DE BENİM KARDEŞİMSİN B)B)B)B)B)B)B)

AYNEN BEN DE CİMRİ VE FESAT İNSANLARA KATLANAMIYORUM.

GEÇEN GÜN KÖYÜN BİRİNDE YAŞLI BİR TEYZE İLE İLGİLİ BİR YAZI OKUDUM GAZETEDE. TEYZEM SÜTÇÜLÜK YAPARAK GEÇİNİYORMUŞ. YILLARCA PARA BİRİKTİRMİŞ VE HEPSİNİ HALININ ALTINA SAKLAMIŞ. ÇOĞU TEDAVÜLDEN KALMIŞ TAM 400 MİLYARLIK PARA.
YA YEMİN EDERİM ÜZÜLDÜM:(:(:(
KALA KALA 400 MİLYONU ANCA BU DEVİRDE GEÇİYORMUŞ. ÇOĞUNU DA FARE KEMİRMİŞ.
AH TEYZEM AH HİÇ Mİ DUYMADIN PARALARIN DEĞİŞTİĞİNİ ATANIN ZAMANINDAN BERİ DEVAMLI YENİLENİR PARALAR.

EMEKLERİ HEBA OLDU YA CİMRİLİKTEN YA ZEKATINI VERMEDİ AMA İNSAN VALLAHİ O YAŞTA TEYZEMİZ İÇİN ÜZÜLÜYOR. İNŞALLAH GERİ KALAN PARASINA RABBİM BEREKET VERİR.

HİÇ Mİ İÇİNDEN HARCAMADIN TEYZEM YA HARCASAN BİRİ BUNLARIN ZAMANI GEÇTİ DİYE UYARIRDI AH TEYZEM AHHHHHHHHH:(

gulen

Kayıtlı Kullanıcı

baltefsiri yazdı:
EMEĞİNE SAĞLIK KARDEŞ..... RABBİM HERKESEDE CÖMERT OLMAYI NASİPETMEZ.... RAHMAN HERDAİM CÜMLEMİZE CÖMERT OLMAYI NASİP ETSİN İNŞALLAH... PAYLAŞIMIN İÇİN TEŞEKKÜRLER... ESSELAMÜNALEYKÜM...

ALEYKÜM SELAM KARDEŞİM, ALLAH RAZI OLSUN....B)B)B)B)

ferit

Kayıtlı Kullanıcı

S.A. ALLAH RAZI OLSUN RABBİM CÜMLEMİZİ BU MAKAMA ERİŞTİRSİN İNŞAALLAH S.A...

Bu konuyu görüntüleyen kişiler

Üst Alt